Październikowe Mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Kasik2 wrote:Dziewczyny moje dziecko ma straszny kaszel. Jutro jedziemy do lekarza. Czy przez noc mogę jej jakoś pomóc domowymi sposobami? Póki co oklepuje plecki. Czy można zastosować maść vick, taką zapachową?
-
Ola ależ Twoja córcia ma piekne włosy
Moj na mm czesto wstaje co 3 godz na mleko. Moim zdaniem to nie do konca zaley od mleka tylko od dziecka. Starszy tez dlugo nie przesypial nocy. W zasadzie tak na dobre to dopiero kolo roku albo i później
Mamy dziś 3 miesiąceNiecierpliwaKarolina, Jutysia, Eryka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJa basen omijam szerokim lukiem uwazam ze to nie miejsce dla mamy karmiacej ani dla tak malego dziecka. Wg mnie na to przyjdzie jeszcze i czas i poraa w takich miejscach latwo o bakterie, grzyby i chorobe dziecka z cieplej wody po basenie do przebieralni. Nie, nie nie bardzo mi sie to podoba. Zwlaszcza ze u nas w okolocznym basenie woda byla zakazona pale zkami ropy blekitnej to jest niebezpie zne dla dorolych a co dopoero dla dziecka. Kazdy wie ze basen to skupisko bakterii.
Ale to moje zdanis, prosze bez hejtu. Kazdy zrobi jak uwaza -
My planujemy wybrać się na basen w spa o podwyższonym standardzie, gdzie nie ma karty multisport, więc i ludzi jest na pewno mniej. Nie mówię, że to uchroni przed bakteriami i innym syfem, dlatego wciąż się łamiemy czy iść... Na pewno poradzę się pediatry przy okazji kolejnego szczepienia.
Na razie czekam na kolejne kółko do pływania. Olaf uwielbia kąpiele, więc mam nadzieję, że spodoba mu się takie pływanie. -
Sylwusia100 wrote:Mówią ze on tak śpi bo ja w ciąży ponad 6 miesięcy musiałam leżeć i nic nie mogłam robić. Więc lezalam i spałam. Nie wiem ile w tym prawdy jest.
Ja tez leżałam polowe ciazy ale na sen synka sie to nie przełożyłoWiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2017, 15:12
-
kalika wrote:Sylwusia, nic się nie stanie. Dziecko pięknie unosi się na wodzie w tym kółku.
Ola, czuprynka pierwsza klasa. Wycierają się jej te włoski, czy tylko rosną nowe?przy takich włosach.Raczej jeszcze nie wycieraja rosna nowe ale mysle ze jak juz bardziej sie zacznie rozgladac i krecic glowa to wytra
-
Hej, my też mamy BabySwimer ten mniejszy rozmiar i jesteśmy bardzo zadowoleni. Na basen będziemy się wybierać na wiosne, żeby teraz uniknąć dużych zmian temp. Zastanowie się czy będziemy jeździć na basen z wodą ozonowaną czy z wodą chlorowaną. A bakterie? miejmy nadzieję, że maluch nic nie złapie, a izolowanie od bakterii też nie jest dobre, bo dziecina może nabyć coś nawet w piaskownicy.
Póki co mam walkę z łojotokowym zapaleniu skóry. Maluch ma to od kilku dobrych tygodni, a po świętach się sprawa jeszcze bardziej rozeszłaświąteczne produkty były ogromnych moim grzechem. Byliśmy wczoraj u pediatry w luxmedzie i przepisała nam maść z małym dodatkiem sterydu (o zgrozo) i zyrtec (ozgrozo 2). Recepte wykupiłam na razie nie podaje. czy ktoras tez to miala?
wydaje mi sie ze dzis jest lepiej. kapiele w krochmalu, bephanten, krem do skory atopowej i linomag. no i moja lekka dieta nie tylko bez alergenow ale i lekkostrawna.