X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Październikowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • Sunflower Przyjaciółka

Wysłany: 10 marca 2016, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NiecierpliwaKarolina wrote:
    Jeszcze kilka godzin temu byłam mega nakręcona, ale teraz to już sama zwątpilam, wuec chyba odpuścimy. Boje się, bo piszą coś o poronieniach, zawale łożyska i innych cudach i generalnie nie zalecają przed 14tc, a to miałoby być już w niedzielę.
    No i 6 godzin lotu, więc trochę sporo.
    Smutno :-(
    Myślałam ,że chodzi Ci o krótki wypad. W pierwszej ciąży mieliśmy wykupioną wycieczkę do Tajlandii i niestety lekarka mi zabroniła lecieć -musieliśmy dać biurowi podróży zaświadczenie od lekarza - niestety i tak trochę kasy straciliśmy. Polecieliśmy wtedy znacznie bliżej, a do Tajlandii dopiero w 2 trymestrze.W 1 trymestrze to max 3 godziny, a lekarze sugerują nawet nie więcej niż 2,5h. Rozumiem frustrację, ale pamiętaj ,że to drugi trymestr jest najlepszym momentem dla kobiet w ciąży. Gdy leciałam w 2 trymestrze z Ami do Tajlandii dostałam zastrzyki przeciwzakrzepowe. Lot do jakoś minął, ale z powrotem był już straszny.
    Majówka będzie moją ostatnią podróżą w tym roku, ale to i tak będzie jednak Europa.
    Nic w wakacje będę korzystać z Bałtyku, który mam pod nosem;)
    Blue- wspaniałości:)))
    Dea -zdrówka dla was- martwiłyśmy się o Ciebie.
    Piszecie o włosach - ja z odrostem chodzę- póki co czuję,że fryzjer mógłby mnie nieźle zmulić ,może to i dobrze- czuję, że włosy rosną teraz jak szalone , gęstnieją. Szkoda tylko ,że po urodzeniu połowa wypadnie :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 marca 2016, 11:09

Blu, NiecierpliwaKarolina, Dea28 lubią tę wiadomość

(25.01-2016-beta hcg 28, 29.01-2016-beta hcg 402.6 2.02-2016- beta hcg 4519.0 :)5.02-2016- beta cg 14034 :)18.02-2016- beta hcg 44496.0 ????
    29.06.12 mój 1 cud <3
    16.09.2016 mój 2 cud <3
  • daisy1984 Koleżanka

Wysłany: 10 marca 2016, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też jestem strasznie przewrażliwiona na każdym punkcie. Dziś strasznie męczy mnie odruch wymiotny, ale nie mogę nic zwrócić. Do tego doszła mega zgaga i nic na nią nie działa. Wieczorem mam wizytę i mam nadzieję, że ona mi przynajmniej humor poprawi. Rano po śniadaniu z jednej kromki chleba ciemnego z masłem po godzinie miałam cukier 130. Zobaczymy co gin na to powie.

34bwrjjgqf41fm2g.png
  • daisy1984 Koleżanka

Wysłany: 10 marca 2016, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A zjadłabym łazanki pół na pół z kiszonej i słodkiej kapusty. Mniam :D

Blu lubi tę wiadomość

34bwrjjgqf41fm2g.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 marca 2016, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, mam krwiaka zakosmówkowego 12x5mm nad ujściem wewnętrznym.
    Skąd się wziął :(

• midnight Autorytet

Wysłany: 10 marca 2016, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej

kkkaaarrr super maleństwo!

Z ta glukozą to wiem żeby nie wychodzić poza teren poradni też dlatego, że można po tym zemdleć czy zasłabnąć...a w poradni na miejscu ktoś pomoże a jak upadniesz na ulicy...to nie zawsze pomogą...

Blu wszystkiego najlepszego! spokojnej ciąży i zdrowego dzidziola!

Iskierka też mam plan na bigosik ;) tylko trochę po fasolce muszą mi bebechy odpoczać bo mnie rozerwie :P

Zetzet trzymam kciuki żeby było wszystko dobrze

Blu lubi tę wiadomość

Córcia-2012 <3
    J-6/11tc [*] 13.02.15,
    S -18tc [*] 30.09.15,
    F-16tc. [*] 12.05.16
    K-21tc. [*] 02.02.17
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 marca 2016, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evee wrote:
    Beattkie - ja sadze ze wyladuje na Kasprzaka wcześniej niż 10 października bo cc , ale moze sie spotkamy :)

ja w okolicach 6-10 powinnam się tam meldować;-)

• MMM2016 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2016, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natalaa_aa wrote:
    Hej dziewczyny :) jestem tu nowa :) widzę, że Wy już się znacie :) według moich obliczeń termin porodu wypada na ok 28 października :) jestem już po pierwszej wizycie u ginekologa, co zresztą nie było dobrym pomysłem, bo udałam się za szybko i nic nie zobaczyłam :( przez co codziennie się stresuje.. Lekarz kazał brać kwas foliowy i luteine i czekać na kolejną wizytę do 17 marca , także jeszcze tydzień czekania przed mną :) Pozdrawiam Serdecznie , przyszłe październikowe mamusie :)

Cześć:)
    życzę dotrwania w spokoju do wizyty 17.03 :)

82doi09k139kk43v.png

zrz6qtkf5ioftz8a.png
  • anulka1978 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2016, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pielegniarka_w_mundurze wrote:
    Dziewczyny, mam krwiaka zakosmówkowego 12x5mm nad ujściem wewnętrznym.
    Skąd się wziął :(
    Cholera a wczesniej nie było? a co lekarz na to?

f2w33e3k4fqom8sd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 marca 2016, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zetzet wrote:
    Dea - witaj z powrotem w trojpaku :) Nie zostawiaj mnie samej ;) Jak sie czujesz?

Blu - sto lat!! Jak to mowia - zycie zaczyna sie po 30stce :)

U mnie niestety dobrze nie jest, wymiotowalam cale popoludnie wczoraj, a teraz czekam na meza (ktory przeze mnie wraca wczesniej z konferencji) i jedziemy do szpitala. Chce sie upewnic, ze wszystko jest ok, moze dadza mi kroplowke, no i mam nadzieje na cos przeciwbolowego, bo mam taka migrene od 3 dni, ze juz po scianach chodze. Do tego megastres :-/ Zamelduje sie pozniej.

Moja migrena trwała jakieś 1,5 tygodnia- dni i noce, myślałam, że zwariuję. Nie dostałam nic. Cały czas słyszałam, że mam z tym wytrzymać. I dzisiaj pierwszy dzień nie czuje bólu;-) Tobie życzę tego samego, wiem jak to męczy.

Blu lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 marca 2016, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natalaa_aa wrote:
    Hej dziewczyny :) jestem tu nowa :) widzę, że Wy już się znacie :) według moich obliczeń termin porodu wypada na ok 28 października :) jestem już po pierwszej wizycie u ginekologa, co zresztą nie było dobrym pomysłem, bo udałam się za szybko i nic nie zobaczyłam :( przez co codziennie się stresuje.. Lekarz kazał brać kwas foliowy i luteine i czekać na kolejną wizytę do 17 marca , także jeszcze tydzień czekania przed mną :) Pozdrawiam Serdecznie , przyszłe październikowe mamusie :)

Cześć, Witamy;-)

• Blu Autorytet

Wysłany: 10 marca 2016, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natalaa_aa witaj!

Pielegniarka_w_mundurze- kiepsko brzmi ten krwiak, ale wydaje mi się dosyć malutki. Nie pamiętam dokładnie czy miałaś jakieś krwawienia... I właśnie co lekarz na to?

CBx2p2.pnglEw8p2.pngV23dp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 marca 2016, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anulka1978 wrote:
    Cholera a wczesniej nie było? a co lekarz na to?
    Nigdy nie bylo krwiaka. Powiedziala, ze ciaza chce sie wydostac. Mam luteine 3x2 duphaston 3x1.

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 marca 2016, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie mam zadnych krwawien i plamien. Nic mnie nie boli. Przez przypadek go wykryli jak bylam na IP gdzie okazalo sie ze mi piasek schodzi.

• walleriana Autorytet

Wysłany: 10 marca 2016, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jeśli badanie usg +biometria mam w 11t+3 dni to oznacza 12 tydzień?
    Teraz Was poczytałam ze tak to liczycie..
    Czemu to tak? Bo już nie rozumiem..

0d1yflw1tl9x34uk.png

7/10/2016 Córeczka <3
    13/09/2018 Dwie kreski !
    15/09/2018 Beta 655; 18/09/2018 Beta 2556 !
    3/10/2018 Bijace serduszko <3
  • anulka1978 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2016, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    11 tygodni (pełnych) i 3 dni z kolejnego (dwunastego już) tygodnia... czyli połowa 12 tygodnia :)

walleriana lubi tę wiadomość

f2w33e3k4fqom8sd.png
  • anulka1978 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2016, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nigdy nie bylo krwiaka. Powiedziala, ze ciaza chce sie wydostac. Mam luteine 3x2 duphaston 3x1.
    jak to "wydostac"
    co to w ogole za stwierdzenie :/

f2w33e3k4fqom8sd.png
  • szynszyl Autorytet

Wysłany: 10 marca 2016, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie mam zadnych krwawien i plamien. Nic mnie nie boli. Przez przypadek go wykryli jak bylam na IP gdzie okazalo sie ze mi piasek schodzi.

Co to znaczy, że schodzi piasek?

3jgx3e3kscbj73hd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 marca 2016, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Łopatologicznie mi to wyjaśniła

• anulka1978 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2016, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    piasek to pewnie nerki, tak domniemywam

f2w33e3k4fqom8sd.png
  • anulka1978 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2016, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Łopatologicznie mi to wyjaśniła
    A jakies zalecenia procz duphastonu i luteiny?

Krwiaki mają zdolnośc wchłaniania się... oszczedzaj się i kontroluj może częściej sytuację na usg zeby zobaczyc jaką tendencję ma Twoj krwiak...
    Tak jak patrzę w necie to dziewczyny piszą, że ciąże donoszone, dzieci zdrowe, tylko oszczedzajacy tryb zycia w ciąży to podstawa w takiej sytuacji
    Bedzie dobrze <3

f2w33e3k4fqom8sd.png
‹‹ 112 113 114 115 116 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ