X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Październikowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 marca 2016, 06:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LillaMy wrote:
    Dea dobrze że już z Wami jest wszystko w porządku :*

Ja dziś wyjątkowo też nie potrafię zasnąć, kręciłam się i wierciłam w łóżku :/ to głowa Mnie zaczęła boleć to głód wyciągnął Mnie z łóżka i tak przyszłam do salonu poczytać forum :)
    Może szybciej oczy się zmęczą ..
    Znając Mojego Syna jak Mi się oczy będą zamykać to On obudzi się na jedzonko :D

ps: Witam się w 11 tc ;)

Dzisiaj, też witam w 11tc. Natomiast moja noc była identyczna. Zasnełam chyba po 1. Nie mogłam ułożyć się na zadnym boku;-)

• Blu Autorytet

Wysłany: 10 marca 2016, 07:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dea, mam nadzieje, ze teraz będzie juz z górki, żadnych szpitali do porodu! :D

Ja zaczynam dzisiaj tydzień 10, ale mam jeszcze jedną okazję do świętowania! :D

0daaf5f0c656f067med.jpg

Proszę się częstować wirtualnie :)

Edit: myślałam że wklejenie tego zdjęcia mnie wykończyć nerwowo, ale udało się!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 marca 2016, 07:46

Ola_85, Jusstin, LillaMy, kehlana_miyu, Sunflower, Moko, Rutelka, NiecierpliwaKarolina, Limerikowo, Dea28, Sylwia_i_Niki, Auro, lu.iza lubią tę wiadomość

CBx2p2.pnglEw8p2.pngV23dp2.png
  • Anieńka Autorytet

Wysłany: 10 marca 2016, 07:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny,
    Ja jestem po pierwszym usg, maluszek ma 14mm i serduszko mu odpoiwednio i miarodajnie stuka. 7w5d.
    Niestety doktor w ogole mi nie pokazal monitorka :( ale wszystko ok, to najwazniejsze.bylam w koncu sama, maz zostal na korytarzu. Mialam takiego stresa caly dzien ze nic nie moglam zrobic a po wyjsciu taaak odetchnelam z ulga, juz czuje ze bedzie dobrze. :)
    Troche juz nie moge sie doczekac wyjscia z tego 1 trymestru i mam nadzieje ze pozniej bedzie lepiej.

Najgorsze jest to ze w nocy to tak czujnie spie ze w ogole sie nie wysypiam, tak jakby organizm sie juz przygotowywal do tylko kwilniecia dziecka i bede na rownych nogach.

Trzeba wszystko przezyc i byc dobrej mysli. Milego dnia :)

Visenna, Blu, MMM2016, kehlana_miyu, Sunflower, Zetzet, Moko, Rutelka, Limerikowo, Dea28 lubią tę wiadomość

bl9czbmhptcbgwug.pngatdci09krpu5v7i5.png
  • MMM2016 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2016, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dea28 wrote:
    Wracam!!!!

nie było mnie bo byłam w szpitalu ale nie chce mi się pisać wszystkiego... najważniejsze że dalej jestem w trójpaku i mam nadzieję, że tak będzie bo jutro mam usg, trzymajcie kciuki, a teraz nadrobiłam i troche sie poodnosze do waszych wypowiedzi :)

Najważniejsze, ze jest już wszystko dobrze:)
    Mocno trzymam kciuki za usg :):)

Dea28 lubi tę wiadomość

82doi09k139kk43v.png

zrz6qtkf5ioftz8a.png
  • Evee Przyjaciółka

Wysłany: 10 marca 2016, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beattkie wrote:
    A czy ktoś ma plany, żeby rodzić w Szpitalu na kasprzaka?

Ja mam plany na Kasprzaka cc , myślałam tez o Medicover ale nie maja tam opieki poporodowej w razie komplikacji, takiej jak w szpitalu wiec wole gorsze warunki ale mieć pewność ze wszystko na miejscu . Na Karowej rodziła moja znajoma w grudniu , całe 23 godziny , kilka godzin bez znieczulenia bo maja na oddziale jednego anastazjologa i nie mógł przyjść bo zajęty ....Finalnie nie dostała i tak takiego rozwarcia ale lekarze sie uparli ze urodzi naturalnie , czekali do ostatniej chwili i dziecko sie przydusiło finalnie , było szybkie cc inkubator itd , na szczęście wszystko ok ale teraz obserwacja czy bedzie prawidłowy rozwój .... ile rodzących tyle opini ...

Beattkie lubi tę wiadomość

16.09.15 3 puste jaja plodowe [*] [*] [*]
    Jeszcze bedzie przepięknie ....!
    w57vs65g5x1yfrve.png
  • walleriana Autorytet

Wysłany: 10 marca 2016, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No różne są opinie na temat Karowej Żelaznej i każdego szpitala
    Ja akurat jestem na Karowej i tam będę rodzić...

Rutelka lubi tę wiadomość

0d1yflw1tl9x34uk.png

7/10/2016 Córeczka <3
    13/09/2018 Dwie kreski !
    15/09/2018 Beta 655; 18/09/2018 Beta 2556 !
    3/10/2018 Bijace serduszko <3
  • daisy1984 Koleżanka

Wysłany: 10 marca 2016, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beattkie wrote:
    Słyszałam, że jak uroda kobiety pogarsza się w ciąży to będzie dziewczynka, bo podobno zabiera ją mamie;-) hahah oby się sprawdziło, bo chcę mieć córeczkę. A mam problemy z cerą, skórą, łupieżem. Co przed ciążą się nie pojawiało. Ktoś ma jakieś doświadczenie z tym przesądem???

Mi każdy mówił, że będę mieć synka bo aż promieniowałam. Urodziłam córkę :D

Rutelka, Dea28 lubią tę wiadomość

34bwrjjgqf41fm2g.png
  • Ola_85 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2016, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rutelka wrote:
    To kogo ja noszę w brzuszku, skoro raz jem bułkę z dżemem, albo naleśniki na słodko, a za chwilę zajadam się ogórkami kiszonymi i kapuśniakiem? :D :D :D
    Rutelka ja ostatnio jadlam pomidora z duza iloscia cebuli a za chwile zjadlam plaster sera zoltego zawiniety z dzemem truskawkowym.Maz jak to zobaczył padł smiechem.

Rutelka lubi tę wiadomość

km5s8ribs34fnes6.png
  • Iskierka33 Ekspertka

Wysłany: 10 marca 2016, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anieńka super, gratulacje!

• Ola_85 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2016, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moko wrote:
    To ja też się dołączam na priv:)
    zapraszam :)

Moko lubi tę wiadomość

km5s8ribs34fnes6.png
  • MMM2016 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2016, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blu wrote:
    Dea, mam nadzieje, ze teraz będzie juz z górki, żadnych szpitali do porodu! :D

Ja zaczynam dzisiaj tydzień 10, ale mam jeszcze jedną okazję do świętowania! :D

0daaf5f0c656f067med.jpg

Proszę się częstować wirtualnie :)

Edit: myślałam że wklejenie tego zdjęcia mnie wykończyć nerwowo, ale udało się!

G R A T U L U J Ę z całego serca!
    Sto lat w zdrowiu i szczęściu rodzinnym i nie tylko :)

Blu lubi tę wiadomość

82doi09k139kk43v.png

zrz6qtkf5ioftz8a.png
  • Iskierka33 Ekspertka

Wysłany: 10 marca 2016, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blu najlepszego!

Blu lubi tę wiadomość

• Blu Autorytet

Wysłany: 10 marca 2016, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję :) od razu zmarszczki mi się prostują ;)

• Iskierka33 Ekspertka

Wysłany: 10 marca 2016, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A gdzie Ty masz te zmarszczki co?

Blu lubi tę wiadomość

• Jusstin Ekspertka

Wysłany: 10 marca 2016, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dea- dużo spokoju Tobie życzę i zero podobnych akcji.
    Blu- chociaż na słodkie nie mam ochoty- dziękuję bardzo ;) Wszystkiego najlepszego kochana! Przede wszystkim spokojnej ciąży!

Blu, Dea28 lubią tę wiadomość

rfxggzu3xsdgcqg5.png
  • Blu Autorytet

Wysłany: 10 marca 2016, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iskierka33 wrote:
    A gdzie Ty masz te zmarszczki co?

Oj znalazłby się :P

Hmm obok tortu powinnam jeszcze wkleić bigos albo sledziki :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 marca 2016, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evee wrote:
    Ja mam plany na Kasprzaka cc , myślałam tez o Medicover ale nie maja tam opieki poporodowej w razie komplikacji, takiej jak w szpitalu wiec wole gorsze warunki ale mieć pewność ze wszystko na miejscu . Na Karowej rodziła moja znajoma w grudniu , całe 23 godziny , kilka godzin bez znieczulenia bo maja na oddziale jednego anastazjologa i nie mógł przyjść bo zajęty ....Finalnie nie dostała i tak takiego rozwarcia ale lekarze sie uparli ze urodzi naturalnie , czekali do ostatniej chwili i dziecko sie przydusiło finalnie , było szybkie cc inkubator itd , na szczęście wszystko ok ale teraz obserwacja czy bedzie prawidłowy rozwój .... ile rodzących tyle opini ...

Evee jest szansa, że się spotkamy na porodówce;-) A jak nie to możliwe, że Ci wygrzeje łóżko. Znasz jakieś opinie o Kasprzaka? Ja tyle co z Internetu.

• EwelinaaKa Autorytet

Wysłany: 10 marca 2016, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blu wszystkiego najwspanialszego :-) buziaki

Blu lubi tę wiadomość

2da6343587.png
  • Jusstin Ekspertka

Wysłany: 10 marca 2016, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blu wrote:
    Oj znalazłby się :P

Hmm obok tortu powinnam jeszcze wkleić bigos albo sledziki :P

EEE u mnie króluje ostatnio twarożek z rzodkiewką ;) Wszystkim i tak nie dogodzisz :)

Blu lubi tę wiadomość

rfxggzu3xsdgcqg5.png
  • Iskierka33 Ekspertka

Wysłany: 10 marca 2016, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bigosik bym wciągnęła.

midnight lubi tę wiadomość

‹‹ 110 111 112 113 114 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ