X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Październikowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 marca 2016, 06:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LillaMy wrote:
    Dea dobrze że już z Wami jest wszystko w porządku :*

Ja dziś wyjątkowo też nie potrafię zasnąć, kręciłam się i wierciłam w łóżku :/ to głowa Mnie zaczęła boleć to głód wyciągnął Mnie z łóżka i tak przyszłam do salonu poczytać forum :)
    Może szybciej oczy się zmęczą ..
    Znając Mojego Syna jak Mi się oczy będą zamykać to On obudzi się na jedzonko :D

ps: Witam się w 11 tc ;)

Dzisiaj, też witam w 11tc. Natomiast moja noc była identyczna. Zasnełam chyba po 1. Nie mogłam ułożyć się na zadnym boku;-)

• Blu Autorytet

Wysłany: 10 marca 2016, 07:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dea, mam nadzieje, ze teraz będzie juz z górki, żadnych szpitali do porodu! :D

Ja zaczynam dzisiaj tydzień 10, ale mam jeszcze jedną okazję do świętowania! :D

0daaf5f0c656f067med.jpg

Proszę się częstować wirtualnie :)

Edit: myślałam że wklejenie tego zdjęcia mnie wykończyć nerwowo, ale udało się!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 marca 2016, 07:46

Ola_85, Jusstin, LillaMy, kehlana_miyu, Sunflower, Moko, Rutelka, NiecierpliwaKarolina, Limerikowo, Dea28, Sylwia_i_Niki, Auro, lu.iza lubią tę wiadomość

CBx2p2.pnglEw8p2.pngV23dp2.png
  • Anieńka Autorytet

Wysłany: 10 marca 2016, 07:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny,
    Ja jestem po pierwszym usg, maluszek ma 14mm i serduszko mu odpoiwednio i miarodajnie stuka. 7w5d.
    Niestety doktor w ogole mi nie pokazal monitorka :( ale wszystko ok, to najwazniejsze.bylam w koncu sama, maz zostal na korytarzu. Mialam takiego stresa caly dzien ze nic nie moglam zrobic a po wyjsciu taaak odetchnelam z ulga, juz czuje ze bedzie dobrze. :)
    Troche juz nie moge sie doczekac wyjscia z tego 1 trymestru i mam nadzieje ze pozniej bedzie lepiej.

Najgorsze jest to ze w nocy to tak czujnie spie ze w ogole sie nie wysypiam, tak jakby organizm sie juz przygotowywal do tylko kwilniecia dziecka i bede na rownych nogach.

Trzeba wszystko przezyc i byc dobrej mysli. Milego dnia :)

Visenna, Blu, MMM2016, kehlana_miyu, Sunflower, Zetzet, Moko, Rutelka, Limerikowo, Dea28 lubią tę wiadomość

bl9czbmhptcbgwug.pngatdci09krpu5v7i5.png
  • MMM2016 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2016, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dea28 wrote:
    Wracam!!!!

nie było mnie bo byłam w szpitalu ale nie chce mi się pisać wszystkiego... najważniejsze że dalej jestem w trójpaku i mam nadzieję, że tak będzie bo jutro mam usg, trzymajcie kciuki, a teraz nadrobiłam i troche sie poodnosze do waszych wypowiedzi :)

Najważniejsze, ze jest już wszystko dobrze:)
    Mocno trzymam kciuki za usg :):)

Dea28 lubi tę wiadomość

82doi09k139kk43v.png

zrz6qtkf5ioftz8a.png
  • Evee Przyjaciółka

Wysłany: 10 marca 2016, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beattkie wrote:
    A czy ktoś ma plany, żeby rodzić w Szpitalu na kasprzaka?

Ja mam plany na Kasprzaka cc , myślałam tez o Medicover ale nie maja tam opieki poporodowej w razie komplikacji, takiej jak w szpitalu wiec wole gorsze warunki ale mieć pewność ze wszystko na miejscu . Na Karowej rodziła moja znajoma w grudniu , całe 23 godziny , kilka godzin bez znieczulenia bo maja na oddziale jednego anastazjologa i nie mógł przyjść bo zajęty ....Finalnie nie dostała i tak takiego rozwarcia ale lekarze sie uparli ze urodzi naturalnie , czekali do ostatniej chwili i dziecko sie przydusiło finalnie , było szybkie cc inkubator itd , na szczęście wszystko ok ale teraz obserwacja czy bedzie prawidłowy rozwój .... ile rodzących tyle opini ...

Beattkie lubi tę wiadomość

16.09.15 3 puste jaja plodowe [*] [*] [*]
    Jeszcze bedzie przepięknie ....!
    w57vs65g5x1yfrve.png
  • walleriana Autorytet

Wysłany: 10 marca 2016, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No różne są opinie na temat Karowej Żelaznej i każdego szpitala
    Ja akurat jestem na Karowej i tam będę rodzić...

Rutelka lubi tę wiadomość

0d1yflw1tl9x34uk.png

7/10/2016 Córeczka <3
    13/09/2018 Dwie kreski !
    15/09/2018 Beta 655; 18/09/2018 Beta 2556 !
    3/10/2018 Bijace serduszko <3
  • daisy1984 Koleżanka

Wysłany: 10 marca 2016, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beattkie wrote:
    Słyszałam, że jak uroda kobiety pogarsza się w ciąży to będzie dziewczynka, bo podobno zabiera ją mamie;-) hahah oby się sprawdziło, bo chcę mieć córeczkę. A mam problemy z cerą, skórą, łupieżem. Co przed ciążą się nie pojawiało. Ktoś ma jakieś doświadczenie z tym przesądem???

Mi każdy mówił, że będę mieć synka bo aż promieniowałam. Urodziłam córkę :D

Rutelka, Dea28 lubią tę wiadomość

34bwrjjgqf41fm2g.png
  • Ola_85 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2016, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rutelka wrote:
    To kogo ja noszę w brzuszku, skoro raz jem bułkę z dżemem, albo naleśniki na słodko, a za chwilę zajadam się ogórkami kiszonymi i kapuśniakiem? :D :D :D
    Rutelka ja ostatnio jadlam pomidora z duza iloscia cebuli a za chwile zjadlam plaster sera zoltego zawiniety z dzemem truskawkowym.Maz jak to zobaczył padł smiechem.

Rutelka lubi tę wiadomość

km5s8ribs34fnes6.png
  • Iskierka33 Ekspertka

Wysłany: 10 marca 2016, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anieńka super, gratulacje!

• Ola_85 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2016, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moko wrote:
    To ja też się dołączam na priv:)
    zapraszam :)

Moko lubi tę wiadomość

km5s8ribs34fnes6.png
  • MMM2016 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2016, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blu wrote:
    Dea, mam nadzieje, ze teraz będzie juz z górki, żadnych szpitali do porodu! :D

Ja zaczynam dzisiaj tydzień 10, ale mam jeszcze jedną okazję do świętowania! :D

0daaf5f0c656f067med.jpg

Proszę się częstować wirtualnie :)

Edit: myślałam że wklejenie tego zdjęcia mnie wykończyć nerwowo, ale udało się!

G R A T U L U J Ę z całego serca!
    Sto lat w zdrowiu i szczęściu rodzinnym i nie tylko :)

Blu lubi tę wiadomość

82doi09k139kk43v.png

zrz6qtkf5ioftz8a.png
  • Iskierka33 Ekspertka

Wysłany: 10 marca 2016, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blu najlepszego!

Blu lubi tę wiadomość

• Blu Autorytet

Wysłany: 10 marca 2016, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję :) od razu zmarszczki mi się prostują ;)

• Iskierka33 Ekspertka

Wysłany: 10 marca 2016, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A gdzie Ty masz te zmarszczki co?

Blu lubi tę wiadomość

• Jusstin Ekspertka

Wysłany: 10 marca 2016, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dea- dużo spokoju Tobie życzę i zero podobnych akcji.
    Blu- chociaż na słodkie nie mam ochoty- dziękuję bardzo ;) Wszystkiego najlepszego kochana! Przede wszystkim spokojnej ciąży!

Blu, Dea28 lubią tę wiadomość

rfxggzu3xsdgcqg5.png
  • Blu Autorytet

Wysłany: 10 marca 2016, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iskierka33 wrote:
    A gdzie Ty masz te zmarszczki co?

Oj znalazłby się :P

Hmm obok tortu powinnam jeszcze wkleić bigos albo sledziki :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 marca 2016, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evee wrote:
    Ja mam plany na Kasprzaka cc , myślałam tez o Medicover ale nie maja tam opieki poporodowej w razie komplikacji, takiej jak w szpitalu wiec wole gorsze warunki ale mieć pewność ze wszystko na miejscu . Na Karowej rodziła moja znajoma w grudniu , całe 23 godziny , kilka godzin bez znieczulenia bo maja na oddziale jednego anastazjologa i nie mógł przyjść bo zajęty ....Finalnie nie dostała i tak takiego rozwarcia ale lekarze sie uparli ze urodzi naturalnie , czekali do ostatniej chwili i dziecko sie przydusiło finalnie , było szybkie cc inkubator itd , na szczęście wszystko ok ale teraz obserwacja czy bedzie prawidłowy rozwój .... ile rodzących tyle opini ...

Evee jest szansa, że się spotkamy na porodówce;-) A jak nie to możliwe, że Ci wygrzeje łóżko. Znasz jakieś opinie o Kasprzaka? Ja tyle co z Internetu.

• EwelinaaKa Autorytet

Wysłany: 10 marca 2016, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blu wszystkiego najwspanialszego :-) buziaki

Blu lubi tę wiadomość

2da6343587.png
  • Jusstin Ekspertka

Wysłany: 10 marca 2016, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blu wrote:
    Oj znalazłby się :P

Hmm obok tortu powinnam jeszcze wkleić bigos albo sledziki :P

EEE u mnie króluje ostatnio twarożek z rzodkiewką ;) Wszystkim i tak nie dogodzisz :)

Blu lubi tę wiadomość

rfxggzu3xsdgcqg5.png
  • Iskierka33 Ekspertka

Wysłany: 10 marca 2016, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bigosik bym wciągnęła.

midnight lubi tę wiadomość

‹‹ 110 111 112 113 114 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ