X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Październikowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 marca 2016, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    midnight wrote:

Z córka żarłam słodycze...na potęge, utyłam okropnie, cery nie pamiętam, ale czułam się świetnie :) z włosami i paznokciami to tak różnie było...zależało od trymestru, z ato brzuch był taki bardziej na boki rozlany jak gdyby.

Za to z synkiem, fasolka po bretońsku, bigos (raz na dwa tyg musiał być :) ), ogórasy kiszone słoikami jadłam, ogólnie ciężkie, pomidorowe, kiszonkowe jedzenie :), wyglądałam podobno dobrze, na cerę nie narzekałam, a brzuch był bardziej do góry, bardziej spiczasty

To kogo ja noszę w brzuszku, skoro raz jem bułkę z dżemem, albo naleśniki na słodko, a za chwilę zajadam się ogórkami kiszonymi i kapuśniakiem? :D :D :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 marca 2016, 21:34

midnight, Visenna, NiecierpliwaKarolina, Blu, Ibiza lubią tę wiadomość

• midnight Autorytet

Wysłany: 9 marca 2016, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hehe nie wiem, ale w poniedziałek zjadłam kawałek ciasta po czym stwierdziłam ze to jednak nie to i zeżarłam ogóra :)

Rutelka, Ola_85 lubią tę wiadomość

Córcia-2012 <3
    J-6/11tc [*] 13.02.15,
    S -18tc [*] 30.09.15,
    F-16tc. [*] 12.05.16
    K-21tc. [*] 02.02.17
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 marca 2016, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie idę zrobić sobie kanapeczkę z bułki pszennej (której przed ciążą nie lubiłam i nie jadłam od kilku lat), sera białego i dżemu wiśniowego. :D
    Ale mam smaka....

midnight, Ola_85 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 marca 2016, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    midnight wrote:
    hehe nie wiem, ale w poniedziałek zjadłam kawałek ciasta po czym stwierdziłam ze to jednak nie to i zeżarłam ogóra :)

Ja miałam tak bez ciąży. Brałam kabanosa za chwilę czekoladę i jadłam prawie razem. Mogłam jeść śledzia, a za chwilę ciasto. Teraz mi to przeszkadza...

Rutelka, midnight lubią tę wiadomość

• Moko Autorytet

Wysłany: 9 marca 2016, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Visenna wrote:

Warszawo! Czy któraś z Was chodzi na inflacką? Prowadzi tam ciążę?
    Ja się tam zapisałam niedawno na prowadzenie ciąży, też tam chodzisz?

Rutelka lubi tę wiadomość

• Moko Autorytet

Wysłany: 9 marca 2016, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola_85 wrote:
    ja chodze na inflancka
    To ja też się dołączam na priv:)

Rutelka, Ola_85 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 marca 2016, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A czy ktoś ma plany, żeby rodzić w Szpitalu na kasprzaka?

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 marca 2016, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zamierzam rodzić albo na Karowej albo na Inflanckiej.

• kkkaaarrr Autorytet

Wysłany: 9 marca 2016, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja szybko się pochwalę :) nasz Bąbelek rośnie jak na drożdżach, dzisiaj 2,06cm co odpowiada 8t5d, a z OM jest dziś 8t0d. Wynika z tego, że w ciągu 2 tygodni Bąbel zyskał 4dni 'wzrostu', bo dokładnie 2 tygodnie temu u tego samego doktorka i na tym samym sprzecie usg wskazywało na 6t1d. Na zdjeciu jak sie dobrze przyjrze widac juz lekko zarysowany nosek i brode, a na ekraniku doktorek pokazał nam też rączki i nóżki :) jestem taka szczęśliwa!!
    W przyszlym tygodniu wizyta u doktorka nr dwa, ale już raczej bez usg, więc najpewniej na następne podglądanie maleństwa będę musiala zaczekać do 30.03

Anoolka, NiecierpliwaKarolina, Visenna, Rutelka, Sylwia_i_Niki, Auro, Jacqueline, Dea28, LillaMy, Zetzet, Asia_08, Blu, Jusstin, kehlana_miyu, Ibiza, midnight, Limerikowo, lu.iza lubią tę wiadomość

eVspp2.png
    SBwKp2.png
    - Olga [*] 8.11.2015 [26tc] - mama Cię kocha córeczko -
  • Auro Ekspertka

Wysłany: 9 marca 2016, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MMM2016 wrote:
    A propos glukozy - faktycznie przy badaniu krzywej wzięłam pół cytryny i wcisnęłam do roztworu. Było znośnie :) Cytrynę polecam :)

Ja też piłam z cytryną i muszę przyznać że nie było źle. Zdziwiło mnie tylko, ze panie kazały siedzieć i zupełnie się nie ruszać, nawet nie spacerować po szpitalu, bo to może zaburzyć wyniki badania. Warto wziąć ze sobą coś do czytania.

cb7w9jcgbhi8rlpi.png
    zpbnvcqggsk02ljs.png
  • Auro Ekspertka

Wysłany: 9 marca 2016, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beattkie wrote:
    Słyszałam, że jak uroda kobiety pogarsza się w ciąży to będzie dziewczynka, bo podobno zabiera ją mamie;-) hahah oby się sprawdziło, bo chcę mieć córeczkę. A mam problemy z cerą, skórą, łupieżem. Co przed ciążą się nie pojawiało. Ktoś ma jakieś doświadczenie z tym przesądem???

Jak powiedziałam mojej bratowej, ze będzie dziewczynka to od razu krzyknęła do mojego brata "a nie mówiłam!". No cóż mogę powiedzieć, mnóstwo pryszczy i duuużo kilogramów mi przybyło. Ja myślę, że to przypadek, ale ona jest przesądna :)

cb7w9jcgbhi8rlpi.png
    zpbnvcqggsk02ljs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 marca 2016, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Auro wrote:
    Ja też piłam z cytryną i muszę przyznać że nie było źle. Zdziwiło mnie tylko, ze panie kazały siedzieć i zupełnie się nie ruszać, nawet nie spacerować po szpitalu, bo to może zaburzyć wyniki badania. Warto wziąć ze sobą coś do czytania.

Tak,chodzi o to żeby nie spalać glukozy. Ja w poniedziałem wynudziłam się przez 2 godziny na maksa, ale w drugiej godzinie czekania nie wytrzymałam i wyszłam na 30 minut na drobne zakupy:-P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 marca 2016, 22:40

• Sylwia_i_Niki Autorytet

Wysłany: 9 marca 2016, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam dziewczyny :)
    Dawno mnie tu nie było tzn byłam ale tylko czytałam :)

Witam nowe przyszłe mamusie i gratuluję wszystkich udanych wizyt :)

My mieliśmy mieć jutro usg ale zadzwonili i przelozyli na piątek a ja tu juz tupie z niecierpliwości....

Generalnie doskwiera mi kompletny brak sił ( w ciągu dnia potrzebuje drzemki inaczej jestem jak zombie ). Do tego "poranne" wieczorne mdłości, z córką aż tak nie miałam.... Apetyt raz mam raz nie. cera idealna z córcia wyglądałam jak potwór... hmmm ciekawe ciekawe ;)

kobitki ja też z warszawy -Białołęka ta przy atrium Targówek :) rodze raczej na Bielanach jak za pierwszym razem :)

Visenna, Moko, Blu, midnight lubią tę wiadomość

34bw9jcgtpweb6ht.png

mhsv3e5eqjicmuk3.png

l22ndf9hqu72xmmm.png

5cs 🥰 udało się!
  • NiecierpliwaKarolina Autorytet

Wysłany: 9 marca 2016, 23:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sunflower wrote:
    Porozmawiaj z lekarzem:) Jak wszystko przebiega prawidłowo, to raczej nie ma przeciwwskazań- choć wielu lekarzy jest jednak przeciwnych. Ja leciałam gdy byłam w ciąży z Ami 2 razy- w 1 trymestrze do Barcelony, a w 2 do Tajlandii. Jest jednak wielu lekarzy, którzy nie polecają latania, ani długiej jazdy samochodem. Przyznam, że powrót z Tajlandii dał mi mocno w kość.
    Za tydzień w czwartek lecimy na tydzień niedaleko i w majówkę mamy zaplanowany lot- ostatni w tym roku. Tak w ogóle to moja aktualna ciąża "poczęła się" w cieplutkim miejscu;)
    I wiecie o lot się nie boję, ale w Wielki Piątek jedziemy do mamy autem z Gdyni do Wrocka- tego się boję o wiele bardziej, tylu godzin w aucie.

Jeszcze kilka godzin temu byłam mega nakręcona, ale teraz to już sama zwątpilam, wuec chyba odpuścimy. Boje się, bo piszą coś o poronieniach, zawale łożyska i innych cudach i generalnie nie zalecają przed 14tc, a to miałoby być już w niedzielę.
    No i 6 godzin lotu, więc trochę sporo.
    Smutno :-(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 marca 2016, 22:59

n59y8u69xkreiife.png
    n59y20mm7mm8z66z.png
  • Dea28 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2016, 23:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wracam!!!!

nie było mnie bo byłam w szpitalu ale nie chce mi się pisać wszystkiego... najważniejsze że dalej jestem w trójpaku i mam nadzieję, że tak będzie bo jutro mam usg, trzymajcie kciuki, a teraz nadrobiłam i troche sie poodnosze do waszych wypowiedzi :)

anulka butla może faktycznie niezbyt wygodna ale nie każda kobieta ma pokarm :( ja się go np. nie spodziewam bo moja mama ani siostra nie miały ani kropli :( tak jak mówisz dziecko można fajnie ubrać a nie w jakieś PRL-owskie śpiochy z misiem :D a kanapeczki z serem i pomidorem też wcinam bo wędlina mi śmierdzi :D test na płeć to chyba jakieś fantasy :D wiem tylko o czymś takim - koleżanka moja poroniła w 8 tyg i zażyczyła sobie badanie DNA dziecka za ktore zapłaciła i zrobili i na podstawie badania DNA dowiedziała się, że dzieciątko które nosiła pod sercem to chłopczyk. Anulka ale Ci zazdroszcze z tym seksem. Ja mam zakaz.

Sylwia i Niki ja też biore ślub w czerwcu i pomyśl sobie w jaką ja się kieckę zmieszczę przy bliźniakach ? :D

Visenna tak samo wygląda moja karta ciąży, a czemu nie należy Ci się becikowe? No u mnie już chyba też spory brzuch. Byliśmy dziś u ksiedza na pierwszej rozmowie przedślubnej i jak wiadomo zadaje różne pytania i było pytanie o niepłodność po czym się uśmiechnął i mówi: o was to chyba nie dotyczy :D więc też chyba coś widać choć nigdy nie należałam do szczupłych.

szynszyl książeczka dawcy to nie wiem ale teraz byłam w szpitalu i wyznacznikiem było to, że miałam przy sobie krewkarte :) jaki duży Twój dzidziuś :)
    elficzka ja teraz miałam też kilka usg i lekarz powiedział,że to nie zagraża dziecku

LillaMy śliczna ta Twoja przybłęda :) ja wole bardziej koty niż psy ale ogólnie bardzo lubie zwierzęta, choć mieszkamy w mieszkaniu i zwierząt tu nie mam, są dwa psy i kot u teściów wystarczy.

lu.iza możesz wziąść nospe jak byłam w szpitalu podawali ją 3 razy dziennie profilaktycznie.

walleriana mi sie nawet wodą odbija :D

Zetzet u mnie też brzusio wystaje :)

Maja123 ja też tylko kwas foliowy łykam powiedział mi gin,że witaminy dopiero w 2 trymestrze.

MMM2016 jaka Ty chudziutka jesteś! to ja waże dwa razy tyle co Ty :(

adrenalina ja będąc w szpitalu miałam w ciągu 6 dni 3 razy usg i mowili lekarze że to nie szkodzi dziecku

inna trzymaj sie!!!

Ola85 u mnie żadne drzewko szczęścia się nie chce utrzymać :(

beattkie jak powiedziałam ginowi że nie mam za dużych objawów to kazał się tylko cieszyć :)

Ibiza a ja nie moge spać :( a robiłam taki bigosik pycha!!!

LillaMy, Visenna, MMM2016, Ibiza lubią tę wiadomość

bfarxzdvl5a95qct.pngatdcj44jjj39fx4a.png
  • LillaMy Autorytet

Wysłany: 10 marca 2016, 00:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dea dobrze że już z Wami jest wszystko w porządku :*

Ja dziś wyjątkowo też nie potrafię zasnąć, kręciłam się i wierciłam w łóżku :/ to głowa Mnie zaczęła boleć to głód wyciągnął Mnie z łóżka i tak przyszłam do salonu poczytać forum :)
    Może szybciej oczy się zmęczą ..
    Znając Mojego Syna jak Mi się oczy będą zamykać to On obudzi się na jedzonko :D

ps: Witam się w 11 tc ;)

Dea28 lubi tę wiadomość

7bx9p1.png
    4qrCp1.png
  • Iskierka33 Ekspertka

Wysłany: 10 marca 2016, 06:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maaadzik1207 wrote:
    Dziewczyny w którym tyg usłyszałyście bicie serduszka??
    Ja na chwilę w skończonym 10tc ale byłam wtedy i innego lekarza bo mój mnie tam wysłał bo sam miał urlop...nie wiem kiedy mój dałby posłuchać...

Anett96 wielkie gratulacje.
    A w piątek masz wizytę?
    A już doczytałam, będzie na pewno wszystko dobrze, na pewno zobaczysz serdunio, wiesz dzidziuś jest malusi i dużo też i od sprzętu lekarza zależy.

Anulka1978 śliczny brzusio!

Co do włosów ja nie farbuję ale dlatego że mam mdłości i wymioty, w pierwszej ciąży farbowałam dopiero w 2 trymestrze też z tego powodu. A teraz to mi na ręke, bo chcę zejść z koloru....wiec akurat, może się uda....

Co do witamin, biorę jod, D3 i kwas foliowy. Jod dlatego że miałam niski wynik tarczycy.

Madziuszka śliczny brzusio!

Kasiowa na ból gardła ja używałam octenisept, nie jest to dobre, a wręcz ohydne, ale skuteczne, tylko nie wiem czy w ciąży można. A wiem ze lekarze pozwalają raz na jakiś czas psiknąć tantum verde...

MMM2016 długaśne maleństwo.
    Super że wszystko dobrze jest :D

kkkaaarrr cudowne wieści!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 marca 2016, 06:44

MMM2016 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 marca 2016, 06:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy Dea28, zdrówka!!!;-) oczywiscie 3mamy kciuki za wizytę.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 marca 2016, 06:41

Dea28 lubi tę wiadomość

• Iskierka33 Ekspertka

Wysłany: 10 marca 2016, 06:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dea28 najważniejsze że wszyscy jesteście cali i zdrowi.
    Trzymaj się!

A ja wczoraj myślałam że umrę, takie mdłości mnie od ok 15 dopadają że masakra, wisiałam nad białą damą i nie miałam czym zwrócić....mój biedny synuś tylko mnie po plecach dotykał, siedział ze mną w łazience. Mój maluszek kochany.
    Rano to jeszcze jako tako funkcjonuję choć od 12 to mam takie spanie że szok, a później jazda.
    A dziś się witam w 8 tygodniu.

Co do zachcianek...z synem jadłam wszystko na słono....a jeszcze ogórasy, śledzie....o matko to na kg można powiedzieć szło....a teraz też mi się chce ogórasów, kapuchy, ale śledzi nie...a wczoraj zjadła 3 kostki czekolady, byłam przekonana że gorzka bo jest w takim samym opakowaniu, a koleżanka mnie uświadomiła że to mleczna...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 marca 2016, 06:49

Dea28 lubi tę wiadomość

• Blu Autorytet

Wysłany: 10 marca 2016, 06:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beattkie wrote:
    A szybciej rosły Ci pośladki czy piersi?;-) podobno to tez wskazówka;-)

Pośladki nie, ale rozmiar stanika zmieniała kilka razy z średniego B na D :) to było trochę przerażające, ale mąż się cieszył :)

CBx2p2.pnglEw8p2.pngV23dp2.png
‹‹ 109 110 111 112 113 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ