Październikowe Mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Visenna wrote:Witam nowe dziewczyny
Anett, piątka za Warszawę
Ja robię w 12+3. Lekarz kazał celować w 12 tydzień - nie wcześniej, nie pózniej.
Gratuluje dużego człowieczka! Super!
Warszawo! Czy któraś z Was chodzi na inflacką? Prowadzi tam ciążę? -
nigdy nie musiałam pic glukozy, ale domyślam się, że mimo, że słodka jest obrzydliwa, powodzenia dziewczyny
pytałam lekarza o basen i powiedział, że nie poleca, bo pacjentki zawsze coś łapią na basenie ;/ ehh chyba posłucham ;/ wdrożę spacery i jakiś fitness dla ciężarnych. -
EwelinaaKa wrote:Na usg napisane mam 11 tydzień i 1 dzień
a jestem w 10t i 1 d
Ktoś tu wcześniej pisał, że duży dzidziuś to może być chłopak. Ciekawe, ciekawe
Chociaż u koleżanki córcia też była duża, urodziła się w tamtym tygodniu z wagą 4300... i niestety podczas porodu doszło do zaklinowania i mala ma porażenie splotu ramiennegomasakra.. podobno w naszym szpitalu taka sytuacja zdarza się raz na 3-4 lata...
Mój urodził się z wagą 3900. Na usg zawsze był spory. Lekarz od razu mi powiedział, że jeśli dziecko ma szacunkowo wg usg wagę >4kg, to kobieta ma prawo do cc.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 marca 2016, 20:03
-
elficzka wrote:Ktoś tu wcześniej pisał, że duży dzidziuś to może być chłopak. Ciekawe, ciekawe
Chociaż u koleżanki córcia też była duża, urodziła się w tamtym tygodniu z wagą 4300... i niestety podczas porodu doszło do zaklinowania i mala ma porażenie splotu ramiennegomasakra.. podobno w naszym szpitalu taka sytuacja zdarza się raz na 3-4 lata...
Mój urodził się z wagą 3900. Na usg zawsze był spory. Lekarz od razu mi powiedział, że jeśli dziecko ma szacunkowo wg usg wagę >4kg, to kobieta ma prawo do cc.
Moje przeczucie mówi mi od początku, że to chłopakzobaczymy czy się sprawdzi
-
nick nieaktualny
-
Ja też wiedziałam, że mój to chłopak
a teraz sama nie wiem.. czuje się gorzej niż w pierwszej ciąży, inaczej. Jakieś krosty na twarzy, włosy wypadają i łamią się, a z synkiem miałam mocne i grube.. Ale jestem też 8 lat starsza o sporl kilo cięższa...
EwelinaaKa lubi tę wiadomość
-
Jak byłam w poprzedniej z synem, to podobno wyglądałam dobrze i czułam sie dobrze
teraz to nie wiem, gorzej wyglądam, ale zachcianki upodabniają się do poprzedniej ciąży- trochę sie to u mnie sprawdzało, no i kształt brzucha ale to jeszcze trochę
EwelinaKa witajEwelinaaKa lubi tę wiadomość
Córcia-2012
J-6/11tc [*] 13.02.15,
S -18tc [*] 30.09.15,
F-16tc. [*] 12.05.16
K-21tc. [*] 02.02.17
-
nick nieaktualny