Październikowe Mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziękuję za pocieszenie dodam, ze też objawów jkby nie ma, oprócz wzruszeń i placzków
DOdam, że jestem zWawy - 37 lat pierwsza ciąża.
I cud, że się udało naturalnie już nam inseminacje tylko zalecali a tu bach -jak odpuśiłam to się udało.
Oby do piątku
Daryjka - ciesz się zatem z wymiotów że tak powiem tzn ze duzo hormonów i all jest ok!Visenna, Moko lubią tę wiadomość
Fertimedica Warszawa -
nick nieaktualnyanett96 wrote:hej Dziewczyny dołączam do watku.
Jestem w 7 tyg 6 d. W piatek mam3 usg i zamartwiam sie cały czas co na pewno dobre nie jest. W 6 tyg. był pecherzyk ale nie było zarodka w 7 był zarodek ale nie było bicia serduszka - fasolka miala 4 mm. Ginek mnie nastraszyla- wiecej do niej nie pojde! Lekarze potrafia byc okrutni!
no i w pt kolejne usg
i to ze jestem na L4 czyli jestem zamknieta w 4 ścianach tez nie pomaga ehh.
Podobno ciąża to najpiękniejszy okres w życiu kobiety.
Tylko jak tu się cieszyc skoro milion pesymistycznych myśli w głowie...
Trzymam kciuki za usg piątkowe. Daj znać co i jak, to wpiszę Cię na listę (na kiedy termin porodu).
Daryjka i midnight witajcie. Wpisałam was na listę.midnight lubi tę wiadomość
-
hej dziewczyny
ja adrenalina podobnie jak ty, tylko sie obzeram, mialam chwile mdlosci i jedzenie bylo fuj ale teraz nadrabiam i 3 kg na plusie.... Co wstaje, to mysle tylko o jedzeniu..... Nie chce powtorki z 1 ciazy, czyli +27 kg, ale jak tak dalej bedzie, to pobije swoj rekord
...
Ale za to w pazdzierniku....spacerki, itd, bo ruchu najbardziej mi teraz brakuje, ale takiego,ze pot sie leje po pupie...no wiadomo z tym ostrzejszym,to trzeba poczekac.
https://www.maluchy.pl/li-72797.png -
nick nieaktualnyOla_85 wrote:dziewczyny pytanie do mam ktore maja dziewczynki synek dosał w przedszkolu zaproszenie do kolezanki na urodziny i pytanie teraz jaki kupic prezent dziewczynka wiek 4 lata.Nie wiem co jest na topie w srod dziewczynek bo mam chłopca .Jakies pmysły?
Ja ostatnio 3 letniej dziewczynce kupiłam lalkę filcową do uszycia. Teraz można kupić gotowe zestawy np. Zrób sama lalkę, torebkę, biżuterię. W efekcie w połowie Zosia kazała Tacie szyć lalkęWiadomość wyedytowana przez autora: 9 marca 2016, 17:58
Limerikowo lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyanett96 wrote:Dziękuję za pocieszenie dodam, ze też objawów jkby nie ma, oprócz wzruszeń i placzków
DOdam, że jestem zWawy - 37 lat pierwsza ciąża.
I cud, że się udało naturalnie już nam inseminacje tylko zalecali a tu bach -jak odpuśiłam to się udało.
Oby do piątku
Daryjka - ciesz się zatem z wymiotów że tak powiem tzn ze duzo hormonów i all jest ok!
Hej Anett, a dokładnie, która dzielnica? -
hejka ja dziś cały dzień spię tyle mam do zrobienia do sprzątanie kuchnia sych okna firanki ale mi się nic nie chce nawet nie mam siły męża namówić by okna umył czekamy na kase za pity kupimy szafe i wtedy zabieramy sie za sprzątanie bo inaczj oszaleję do kolenej wizyty 22 marca tak bardzo sę boję ale może faktycznie była późno owulka i temu maluszek ma 5 tyg najwazniejsze że serduszko bije i oby tak było za 2 tyg
-
maaadzik1207 wrote:Dziewczyny w którym tyg usłyszałyście bicie serduszka??
-
Witam wszystkie nowe koleżanki
anett trzeba być dobrej myśli, serduszko na pewno już ładnie bije!
zetzet życzę Ci żeby szybko wróciło dobre samopoczucie, ale gdzieś kiedyś czytałam, że takie objawy ciążowe dobrze wróżą, że ciąża dobrze się rozwija
Dziewczyny kupiłam spodnie już z pasem ciążowym (i kilka innych ubrań) jeszcze tylko drobna przeróbka u krawcowej i będą idealne
Blu lubi tę wiadomość
-
Ja tez dzisiaj spiaca caly dzien, zreszta ostatnie dni mam spiace... Nie wiem jak daje rade w pracy , ale jakos daje
.
Na szczescie obiad mam z wczoraj, zapiekanke warzywna z kurczakiem, no i wzielo mnie na szarlotke, wiec siedzi wlasnie w piekarniku...dostalam mega tanie jablka wiec chcialam je jakos spozytkowac.
Robilyscie kiedys bigos ze slodkiej kapusty i cukinii??https://www.maluchy.pl/li-72797.png -
nick nieaktualnyszynszyl wrote:Witam wszystkie nowe koleżanki
anett trzeba być dobrej myśli, serduszko na pewno już ładnie bije!
zetzet życzę Ci żeby szybko wróciło dobre samopoczucie, ale gdzieś kiedyś czytałam, że takie objawy ciążowe dobrze wróżą, że ciąża dobrze się rozwija
Dziewczyny kupiłam spodnie już z pasem ciążowym (i kilka innych ubrań) jeszcze tylko drobna przeróbka u krawcowej i będą idealne
A ja mam problem tylko z majtkamizamiast brzucha rośnie mi tyłek i prawie wszystkie, które mam są małe. Kupiłam większe dzisiaj czyli rozmiar M i chyba, zwróce do sklepu nie jestem pewna czy będa dobre. A Ty te ubrania ciążowe to już na teraz?
-
nick nieaktualny
-
Dziewczyny przypomnijcie mi w którym tygodniu i dniu robicie genetyczne? Ja jestem umówiona w 13 tygodniu i 2 dniu...co myślicie?
Byłam dzisiaj na wizycie... Moje szczęście ma 4,21 cmZetzet, Ibiza, szynszyl, midnight, Jusstin, Asia_08, Blu, Limerikowo, Moko, Anoolka, Sylwia_i_Niki, Dea28 lubią tę wiadomość
-
Powinno się podobno przed upływem 13t6d, czyli de facto przed skończonym 14tc, ale dzidziuś nie może być mniejszy niż 45mm (choć przy takim rzadko robią) i chyba nie większy niż 80mm.
Przepraszam, że tak wybiórczo czasem odpowiadam, ale zwyczajnie nie mam czasu żeby wszystko nadrobićWiadomość wyedytowana przez autora: 9 marca 2016, 18:39
EwelinaaKa, LillaMy lubią tę wiadomość
12.12.2017 - jestemIzabela, 55cm i 4450g
Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g
Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
-
Jestem po wizycie.
Maleństwo ma 4,31 cm długości
Co do kiepskiego samopoczucia i wysokiego pulsu, dr stwierdziła, że patrząc na wyniki tarczycowe mam przełom tarczycowy i stąd te uczucia.
Dziewczyny, miałyście rację co do immunoglobuliny - po KAŻDYM poronieniu i porodzie.
Ja najprawdopodobniej po porodzie nie otrzymałam zastrzyku. (Otrzymałam raz, po poronieniu w 2009 r.)
Teraz najprawdopodobniej dostanę immunoglobulinę leczniczą (mam nadzieję, że wszystko dobrze zrozumiałam).EwelinaaKa, szynszyl, Zetzet, Ibiza, Jusstin, Asia_08, Blu, Limerikowo, Dea28 lubią tę wiadomość
-
Dzieki za wsparcie dziewczyny
Jest mi megaciezko, ale jakos musze dac rade
Oby tylko nie bylo gorzej!
Witam wszystkie nowe mamusie!
MMM2016 i EwelinaaKaa - gratuluje wizyt i duzych maluszkowJa musze jeszcze poczekac do wtorku.
EwelinaaKa, midnight lubią tę wiadomość
-
Beattkie wrote:Ja ostatnio 3 letniej dziewczynce kupiłam lalkę filcową do uszycia. Teraz można kupić gotowe zestawy np. Zrób sama lalkę, torebkę, biżuterię. W efekcie w połowie Zosia kazała Tacie szyć lalkę