Październikowe Mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
MMM , Ewelinaa wow jakie duże fasolki! gratuluje
beattkie z ciążowych to tylko spodnie, ogólnie bardzo rzadko chodzę w spodniach, ale już czuje, że te które mam robią się powoli za ciasne, myślę, że ciążowe w kwietniu powoli już będą do noszenia, a teraz jeszcze trafiłam na promocjeJa mam skłonność do gromadzenia tłuszczyku w brzuchu niestety i w cyckach
Beattkie lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyEwelinaaKa wrote:Chyba też przyspieszę, żeby spać spokojnie czy się zamieszczę w granicy
Dziewczyny ja 13t+4d. chciałabym, żeby dzidziuś był duży, wtedy będzie łatwiej go ocenić. Natomiast ta wielkość płodu mnie zastanawia...... Czy zdążę????Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 marca 2016, 18:58
-
Witam nowe dziewczyny
Anett, piątka za Warszawę
EwelinaaKa wrote:Dziewczyny przypomnijcie mi w którym tygodniu i dniu robicie genetyczne? Ja jestem umówiona w 13 tygodniu i 2 dniu...co myślicie?
Byłam dzisiaj na wizycie... Moje szczęście ma 4,21 cm
Ja robię w 12+3. Lekarz kazał celować w 12 tydzień - nie wcześniej, nie pózniej.
Gratuluje dużego człowieczka! Super!
Warszawo! Czy któraś z Was chodzi na inflacką? Prowadzi tam ciążę?
-
EwelinaaKa wrote:Dziewczyny przypomnijcie mi w którym tygodniu i dniu robicie genetyczne? Ja jestem umówiona w 13 tygodniu i 2 dniu...co myślicie?
Byłam dzisiaj na wizycie... Moje szczęście ma 4,21 cm
Witam nowe koleżanki
Dla 4-latki myslę że coś kratywnego może?EwelinaaKa, midnight lubią tę wiadomość
-
Visenna wrote:Witam nowe dziewczyny
Anett, piątka za Warszawę
Ja robię w 12+3. Lekarz kazał celować w 12 tydzień - nie wcześniej, nie pózniej.
Gratuluje dużego człowieczka! Super!
Warszawo! Czy któraś z Was chodzi na inflacką? Prowadzi tam ciążę?
12+3 to właśnie 13 tydzieńwięc idealnie:)
-
a mam pytanko orietujecie się co oznaczaja skróty na usg bo te co ja mam to nie moge poszykać w necie otóż ja mam na usg tak napisane
FPS -188
D/G - 8/3
GN -25
I/P -1/30
PWR - 60
FRQ - 5-5,5
D - 4,6cm
CRL -2,46mm i tylko to kumam że maluszek ma tyle milimetrów a co z reszta za cholerę nie mogę poszukać w necie
i mam 2 daty porodu 21.10.2016 i 7,11,2016
Pomożecie wiecie co oznaczaja te skróty ?Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 marca 2016, 19:24
-
MMM2016 wrote:Jestem po wizycie.
Maleństwo ma 4,31 cm długości
Teraz to ja sie zestresowalam bo moj dzidziol jakis mały mi sie wydaje... Tydzien temu miał niecałe 3cm a przecież to było 9tyg i 6 dnijeden dzien różnicy a 1,5 cm mniejszy...
dobrze ze w poniedzialek mam wizyte...
Ale gin nie mowil nic ze bąbel mały wic moze jst w porzadku ten wymiar...
Na prenatalne idę w 12tyg i 6 dni -
Kurcze te tygodnie są takie złudne
wole oznaczenie tydzień + dzień
Anulka mój dzieciaczek też wydaje mi się teraz jakiś mniejszy, Twój bodajże był zbliżonych wymiarów do mojego w tym samym dniu, ale w sumie usg samo pokazuje tydzień na podstawie wymiaru i u mnie się zgadza(no nie powiem sprawdziłam też w internetowym kalkulatorku ) jest dobrze
-
anulka1978 wrote:Teraz to ja sie zestresowalam bo moj dzidziol jakis mały mi sie wydaje... Tydzien temu miał niecałe 3cm a przecież to było 9tyg i 6 dni
jeden dzien różnicy a 1,5 cm mniejszy...
dobrze ze w poniedzialek mam wizyte...
Ale gin nie mowil nic ze bąbel mały wic moze jst w porzadku ten wymiar...
Na prenatalne idę w 12tyg i 6 dni
Anulka, a u mnie 9t0d miał 22mm, to też sporo mniejszy. A na usg pokazali się wiek ciąży wg Crl tylko dzień mniej. Może te fasolki teraz tak przybierają szybko?
Gratuluję udanych wizyt!
Ps. Ja mam prenatalne w 13t1d. Nam nadzieję, że nie za późno?
Ps. Czy któraś z Was robi prenatalne usg w dwóch miejscach? Bo waham się czy nie zrobić dodatkowo. powiedzmy w 12t0d u innego specjalisty..?
Karola - mi się wydaje, że to parametry sprzętu (oprócz crl)