X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Październikowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • anett96 Ekspertka

Wysłany: 10 marca 2016, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie wyobrażam sobie z jednej strony jak wytrzymała bym w pracy 8h eraz ale z drugiej strony człowiek nie przyzwyczajony do siedzenia w domu i brakuje mi ludzia :)
    no nic trzeba ruszyc tyłek z wyrka i isc na zakupy i obiaddo jakies ugotowac lubemu :)
    dziś spagetti :):)
    a jk dostane krajanke ogórkowa z reklamy to bedzie i zupina bo zeby od podstaw cala zrobic sama to nie .....za duzo juz roboty :)

TO lipa Anulka ze zimno.

Fertimedica Warszawa
  • Blu Autorytet

Wysłany: 10 marca 2016, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dkt.asia wrote:
    Widzę,że dziewczyny już za domowione na forum,ja dopiero dzisiaj odwazylam się napisać :-) ja oprócz "humorkow" na razie nie narzekam na samopoczucie, Gratuluję Wam kochane,i oby wszystko było w porządku

Super, że napisałaś :) Myślę, że jest sporo dziewczyn z terminem na październik, które czytają, ale z jakiś powodów nie chcą dołączyć. Sama tak miałam czytałam namiętnie czerwcowki 2015, ale bałam się napisać, a potem mi się wydawało, że już za późno.
    Nie bać się, tylko pisać! Im nas więcej tym lepiej! A jaka radość, jak można się pochwalić usg, albo zapytać, jak coś nie daje spokoju :)

Rutelka lubi tę wiadomość

CBx2p2.pnglEw8p2.pngV23dp2.png
  • NiecierpliwaKarolina Autorytet

Wysłany: 10 marca 2016, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blu wrote:
    Dea, mam nadzieje, ze teraz będzie juz z górki, żadnych szpitali do porodu! :D

Ja zaczynam dzisiaj tydzień 10, ale mam jeszcze jedną okazję do świętowania! :D

0daaf5f0c656f067med.jpg

Proszę się częstować wirtualnie :)

Edit: myślałam że wklejenie tego zdjęcia mnie wykończyć nerwowo, ale udało się!

Zdrówka, zdrówka, zdrówka :-* :-* :-* :-* :-*

Blu lubi tę wiadomość

n59y8u69xkreiife.png
    n59y20mm7mm8z66z.png
  • MMM2016 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2016, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blu wrote:
    Super, że napisałaś :) Myślę, że jest sporo dziewczyn z terminem na październik, które czytają, ale z jakiś powodów nie chcą dołączyć. Sama tak miałam czytałam namiętnie czerwcowki 2015, ale bałam się napisać, a potem mi się wydawało, że już za późno.
    Nie bać się, tylko pisać! Im nas więcej tym lepiej! A jaka radość, jak można się pochwalić usg, albo zapytać, jak coś nie daje spokoju :)

Zgadzam się z Tobą :) trzeba pisać i nie bać się bo jednak w grupie raźniej :)
    Ja też czytałam wątek od początku a nawet myślałam żeby założyć wątek :) bo jak dowiedziałam się, ze jestem w ciąży (23.01) to październikowych jeszcze nie było :)
    ale zdryfowałam.... bałam się, że to znowu ciąża biochemiczna...bałam się, że zacznę pisać i się cieszyć..a tu się okaże, że trzeba się żegnać...
    Dlatego dołączyłam trochę później.

Też jestem po stracie i jednak, tak jak pisała dzisiaj jedna z nowych Mamuś, jest stres że sytuacja się powtórzy...

Blu, dkt.asia, Sunflower lubią tę wiadomość

82doi09k139kk43v.png

zrz6qtkf5ioftz8a.png
  • MMM2016 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2016, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj mam problem techniczny...wiadomość wysyłam raz a wyświetla się podwójnie.....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 marca 2016, 14:20

82doi09k139kk43v.png

zrz6qtkf5ioftz8a.png
  • dkt.asia Znajoma

Wysłany: 10 marca 2016, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blu wrote:

Ja właśnie na zwolnieniu,bo miałam ciężką fizyczną pracę A nie chciałam powtórki z zeszłego roku strasznie to przeżyłam.. Ale to siedzenie w domu też bokiem wychodzi, na szczęście mam kundelka z którym sobie spacerujemy.

[*] Nasze kochane Maleństwo [*]
  • dkt.asia Znajoma

Wysłany: 10 marca 2016, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blu i oczywiście najlepsze życzenia ;-) samych dobrych wiadomości i samopoczucia!! :-*

Blu lubi tę wiadomość

• Blu Autorytet

Wysłany: 10 marca 2016, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez w pierwszej ciąży od razu wylądowałam na zwolnieniu i wtedy mogłam spać bez umiaru ;) nauczyłam się gotować przez to, wiec zawsze jakiś postęp, a przy końcówce uzależniłam się od oglądania porodów na Ipli czy vod. Aha no i "moje 600 gramów szczęścia" bardzo polecam jak masz nadmiar czasu wolnego :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 marca 2016, 14:26

dkt.asia lubi tę wiadomość

• dkt.asia Znajoma

Wysłany: 10 marca 2016, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wolnego czasu to mam aż za dużo hehe, też ciągle gotuję coś innego aż mój Ukochany się śmieje że jeszcze nigdy nie miał tak dobrze ;-) powiedzcie mi kochane jak ten suwaczek można sobie ustawić?

Wysłany: 10 marca 2016, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anett96 wrote:
    Dziewczyny czy Wy też tyle śpicie??
    Ja mam problem z zasypianiem usypiam kolo 24, 1 w nocy i śpię codziennie do 11.czasem jeszcze potem drzemka w dzien i nie wiem czy tak się rozleniwilam bo z łózka to wgl wstaje 14, 15 dopiero.. czy taki flak sie zrobilam przez ciążę. i nie mdli mnie objawów większych nie mam tylko taki flaczek jestem.
    A ogólnie tez jezeli nie zobaczę niedługo słonka i wiosny to chyba oszaleję :):)

Wizyta juz jutro oby dziś nie myśleć oby nie myśleć!!

Mam tak samo :-) spać i spać :-)
    Tylko u mnie są jeszcze niestety mdłości i wymioty. Podobno to minie w drugim trymestrze.
    Albo jak się słonko wyłoni to nam doda sił :-)

Anieńka lubi tę wiadomość

n59y8u69xkreiife.png
    n59y20mm7mm8z66z.png

Wysłany: 10 marca 2016, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pielegniarka_w_mundurze wrote:
    Dziewczyny, mam krwiaka zakosmówkowego 12x5mm nad ujściem wewnętrznym.
    Skąd się wziął :(

:-( odpoczywaj dużo!
    Będzie dobrze :-*

n59y8u69xkreiife.png
    n59y20mm7mm8z66z.png
  • anett96 Ekspertka

Wysłany: 10 marca 2016, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też gotuję ale co 2 dzień brakuje mi już troche pomysłów. przed wczoraj kasza z gulaszem miesno warzywnym. mam smaka na mięcho! Wołowe jak widzę takie piękne to bym surowe wstrząchnęła!
    dziś spagetti. A Wy co ostanio gotowałyscie? :)

Fertimedica Warszawa
  • anett96 Ekspertka

Wysłany: 10 marca 2016, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NiecierpliwaKarolina wrote:
    Mam tak samo :-) spać i spać :-)
    Tylko u mnie są jeszcze niestety mdłości i wymioty. Podobno to minie w drugim trymestrze.
    Albo jak się słonko wyłoni to nam doda sił :-)
    Kochana cieszsię zwymiotów że tak powiem to znaczy ze ciąża się rozwija! Ja bym chyba chciała je miec bo nie mam zadnch prawie.

Fertimedica Warszawa
  • dkt.asia Znajoma

Wysłany: 10 marca 2016, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj Italia Pomidory z mozzarellą ;-) oj to prawda,pomysły się kończą ;-)

• anulka1978 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2016, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anett96 wrote:
    a jak dostane krajanke ogórkowa z reklamy

Co to krajanka ogórkowa z reklamy? :P bo ja nie w temacie...

f2w33e3k4fqom8sd.png

Wysłany: 10 marca 2016, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jak ja Wam zazdroszczę tego gotowania! Tyle pomysłów w głowie, a tu nawet lodówki otworzyć nie mogę, bo źle się kończy. Obiad dla męża gotuję na 3 razy. I sama go nie jem oczywiście.
    Już jestem trochę tym zmęczona :-(

n59y8u69xkreiife.png
    n59y20mm7mm8z66z.png
  • Blu Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam teraz akcje na zupy. Ogórkowa, żurek, krupnik. Oprócz tego bigos i kapuśniaki wcinam.

Żeby ustawić suwaczek klikasz na któryś wybrany i potem już po kolei wypełnisz dane.

• anulka1978 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam dzisiaj cos na ksztalt chinszczyzny
    Na jutro planuję gołąbki o ile mąz dostanie dzisiaj kapuste włoską bo z innej nie robię, za duzo roboty

f2w33e3k4fqom8sd.png

Wysłany: 10 marca 2016, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anett rób sama! To wcale nie jest dużo roboty :-) Gotowałam w poniedziałek. A w tych krajankach pełno glutaminianów, gumy guar i innych pyszności.

n59y8u69xkreiife.png
    n59y20mm7mm8z66z.png

Wysłany: 10 marca 2016, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anett96 wrote:
    Kochana cieszsię zwymiotów że tak powiem to znaczy ze ciąża się rozwija! Ja bym chyba chciała je miec bo nie mam zadnch prawie.
    Chętnie oddam chociaż połowę moich ;-)

n59y8u69xkreiife.png
    n59y20mm7mm8z66z.png
‹‹ 114 115 116 117 118 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ