X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Październikowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • anett96 Ekspertka

Wysłany: 10 marca 2016, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie wyobrażam sobie z jednej strony jak wytrzymała bym w pracy 8h eraz ale z drugiej strony człowiek nie przyzwyczajony do siedzenia w domu i brakuje mi ludzia :)
    no nic trzeba ruszyc tyłek z wyrka i isc na zakupy i obiaddo jakies ugotowac lubemu :)
    dziś spagetti :):)
    a jk dostane krajanke ogórkowa z reklamy to bedzie i zupina bo zeby od podstaw cala zrobic sama to nie .....za duzo juz roboty :)

TO lipa Anulka ze zimno.

Fertimedica Warszawa
  • Blu Autorytet

Wysłany: 10 marca 2016, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dkt.asia wrote:
    Widzę,że dziewczyny już za domowione na forum,ja dopiero dzisiaj odwazylam się napisać :-) ja oprócz "humorkow" na razie nie narzekam na samopoczucie, Gratuluję Wam kochane,i oby wszystko było w porządku

Super, że napisałaś :) Myślę, że jest sporo dziewczyn z terminem na październik, które czytają, ale z jakiś powodów nie chcą dołączyć. Sama tak miałam czytałam namiętnie czerwcowki 2015, ale bałam się napisać, a potem mi się wydawało, że już za późno.
    Nie bać się, tylko pisać! Im nas więcej tym lepiej! A jaka radość, jak można się pochwalić usg, albo zapytać, jak coś nie daje spokoju :)

Rutelka lubi tę wiadomość

CBx2p2.pnglEw8p2.pngV23dp2.png
  • NiecierpliwaKarolina Autorytet

Wysłany: 10 marca 2016, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blu wrote:
    Dea, mam nadzieje, ze teraz będzie juz z górki, żadnych szpitali do porodu! :D

Ja zaczynam dzisiaj tydzień 10, ale mam jeszcze jedną okazję do świętowania! :D

0daaf5f0c656f067med.jpg

Proszę się częstować wirtualnie :)

Edit: myślałam że wklejenie tego zdjęcia mnie wykończyć nerwowo, ale udało się!

Zdrówka, zdrówka, zdrówka :-* :-* :-* :-* :-*

Blu lubi tę wiadomość

n59y8u69xkreiife.png
    n59y20mm7mm8z66z.png
  • MMM2016 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2016, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blu wrote:
    Super, że napisałaś :) Myślę, że jest sporo dziewczyn z terminem na październik, które czytają, ale z jakiś powodów nie chcą dołączyć. Sama tak miałam czytałam namiętnie czerwcowki 2015, ale bałam się napisać, a potem mi się wydawało, że już za późno.
    Nie bać się, tylko pisać! Im nas więcej tym lepiej! A jaka radość, jak można się pochwalić usg, albo zapytać, jak coś nie daje spokoju :)

Zgadzam się z Tobą :) trzeba pisać i nie bać się bo jednak w grupie raźniej :)
    Ja też czytałam wątek od początku a nawet myślałam żeby założyć wątek :) bo jak dowiedziałam się, ze jestem w ciąży (23.01) to październikowych jeszcze nie było :)
    ale zdryfowałam.... bałam się, że to znowu ciąża biochemiczna...bałam się, że zacznę pisać i się cieszyć..a tu się okaże, że trzeba się żegnać...
    Dlatego dołączyłam trochę później.

Też jestem po stracie i jednak, tak jak pisała dzisiaj jedna z nowych Mamuś, jest stres że sytuacja się powtórzy...

Blu, dkt.asia, Sunflower lubią tę wiadomość

82doi09k139kk43v.png

zrz6qtkf5ioftz8a.png
  • MMM2016 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2016, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj mam problem techniczny...wiadomość wysyłam raz a wyświetla się podwójnie.....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 marca 2016, 14:20

82doi09k139kk43v.png

zrz6qtkf5ioftz8a.png
  • dkt.asia Znajoma

Wysłany: 10 marca 2016, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blu wrote:

Ja właśnie na zwolnieniu,bo miałam ciężką fizyczną pracę A nie chciałam powtórki z zeszłego roku strasznie to przeżyłam.. Ale to siedzenie w domu też bokiem wychodzi, na szczęście mam kundelka z którym sobie spacerujemy.

[*] Nasze kochane Maleństwo [*]
  • dkt.asia Znajoma

Wysłany: 10 marca 2016, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blu i oczywiście najlepsze życzenia ;-) samych dobrych wiadomości i samopoczucia!! :-*

Blu lubi tę wiadomość

• Blu Autorytet

Wysłany: 10 marca 2016, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez w pierwszej ciąży od razu wylądowałam na zwolnieniu i wtedy mogłam spać bez umiaru ;) nauczyłam się gotować przez to, wiec zawsze jakiś postęp, a przy końcówce uzależniłam się od oglądania porodów na Ipli czy vod. Aha no i "moje 600 gramów szczęścia" bardzo polecam jak masz nadmiar czasu wolnego :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 marca 2016, 14:26

dkt.asia lubi tę wiadomość

• dkt.asia Znajoma

Wysłany: 10 marca 2016, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wolnego czasu to mam aż za dużo hehe, też ciągle gotuję coś innego aż mój Ukochany się śmieje że jeszcze nigdy nie miał tak dobrze ;-) powiedzcie mi kochane jak ten suwaczek można sobie ustawić?

Wysłany: 10 marca 2016, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anett96 wrote:
    Dziewczyny czy Wy też tyle śpicie??
    Ja mam problem z zasypianiem usypiam kolo 24, 1 w nocy i śpię codziennie do 11.czasem jeszcze potem drzemka w dzien i nie wiem czy tak się rozleniwilam bo z łózka to wgl wstaje 14, 15 dopiero.. czy taki flak sie zrobilam przez ciążę. i nie mdli mnie objawów większych nie mam tylko taki flaczek jestem.
    A ogólnie tez jezeli nie zobaczę niedługo słonka i wiosny to chyba oszaleję :):)

Wizyta juz jutro oby dziś nie myśleć oby nie myśleć!!

Mam tak samo :-) spać i spać :-)
    Tylko u mnie są jeszcze niestety mdłości i wymioty. Podobno to minie w drugim trymestrze.
    Albo jak się słonko wyłoni to nam doda sił :-)

Anieńka lubi tę wiadomość

n59y8u69xkreiife.png
    n59y20mm7mm8z66z.png

Wysłany: 10 marca 2016, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pielegniarka_w_mundurze wrote:
    Dziewczyny, mam krwiaka zakosmówkowego 12x5mm nad ujściem wewnętrznym.
    Skąd się wziął :(

:-( odpoczywaj dużo!
    Będzie dobrze :-*

n59y8u69xkreiife.png
    n59y20mm7mm8z66z.png
  • anett96 Ekspertka

Wysłany: 10 marca 2016, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też gotuję ale co 2 dzień brakuje mi już troche pomysłów. przed wczoraj kasza z gulaszem miesno warzywnym. mam smaka na mięcho! Wołowe jak widzę takie piękne to bym surowe wstrząchnęła!
    dziś spagetti. A Wy co ostanio gotowałyscie? :)

Fertimedica Warszawa
  • anett96 Ekspertka

Wysłany: 10 marca 2016, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NiecierpliwaKarolina wrote:
    Mam tak samo :-) spać i spać :-)
    Tylko u mnie są jeszcze niestety mdłości i wymioty. Podobno to minie w drugim trymestrze.
    Albo jak się słonko wyłoni to nam doda sił :-)
    Kochana cieszsię zwymiotów że tak powiem to znaczy ze ciąża się rozwija! Ja bym chyba chciała je miec bo nie mam zadnch prawie.

Fertimedica Warszawa
  • dkt.asia Znajoma

Wysłany: 10 marca 2016, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj Italia Pomidory z mozzarellą ;-) oj to prawda,pomysły się kończą ;-)

• anulka1978 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2016, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anett96 wrote:
    a jak dostane krajanke ogórkowa z reklamy

Co to krajanka ogórkowa z reklamy? :P bo ja nie w temacie...

f2w33e3k4fqom8sd.png

Wysłany: 10 marca 2016, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jak ja Wam zazdroszczę tego gotowania! Tyle pomysłów w głowie, a tu nawet lodówki otworzyć nie mogę, bo źle się kończy. Obiad dla męża gotuję na 3 razy. I sama go nie jem oczywiście.
    Już jestem trochę tym zmęczona :-(

n59y8u69xkreiife.png
    n59y20mm7mm8z66z.png
  • Blu Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam teraz akcje na zupy. Ogórkowa, żurek, krupnik. Oprócz tego bigos i kapuśniaki wcinam.

Żeby ustawić suwaczek klikasz na któryś wybrany i potem już po kolei wypełnisz dane.

• anulka1978 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam dzisiaj cos na ksztalt chinszczyzny
    Na jutro planuję gołąbki o ile mąz dostanie dzisiaj kapuste włoską bo z innej nie robię, za duzo roboty

f2w33e3k4fqom8sd.png

Wysłany: 10 marca 2016, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anett rób sama! To wcale nie jest dużo roboty :-) Gotowałam w poniedziałek. A w tych krajankach pełno glutaminianów, gumy guar i innych pyszności.

n59y8u69xkreiife.png
    n59y20mm7mm8z66z.png

Wysłany: 10 marca 2016, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anett96 wrote:
    Kochana cieszsię zwymiotów że tak powiem to znaczy ze ciąża się rozwija! Ja bym chyba chciała je miec bo nie mam zadnch prawie.
    Chętnie oddam chociaż połowę moich ;-)

n59y8u69xkreiife.png
    n59y20mm7mm8z66z.png
‹‹ 114 115 116 117 118 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ