X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Październikowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • dkt.asia Znajoma

Wysłany: 10 marca 2016, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NiecierpliwaKarolina wrote:
    Dziewczyny jak ja Wam zazdroszczę tego gotowania! Tyle pomysłów w głowie, a tu nawet lodówki otworzyć nie mogę, bo źle się kończy. Obiad dla męża gotuję na 3 razy. I sama go nie jem oczywiście.
    Już jestem trochę tym zmęczona :-(

To współczuję na prawdę,ja się bardzo cieszę że Mnie nie mdli ani nic z tych rzeczy,oby się nie zmieniło, ;-)

[*] Nasze kochane Maleństwo [*]
  • anulka1978 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2016, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anett96 wrote:
    Kochana cieszsię zwymiotów że tak powiem to znaczy ze ciąża się rozwija! Ja bym chyba chciała je miec bo nie mam zadnch prawie.
    O nie ja z wymiotów bym się nie cieszyła ;)
    ja mam radochę z f aktu że czuję się normalnie, bardzo dobrze... jestem w formie że tak powiem... gdyby nie brzuszek w ogole nie czulabym ze jestem w ciąży ;) i lubię to :)
    A ciąża i bez wymiotów się rozwija ;) marna przyjemnośc wisiec na sedesem i nie móc nic zjeść... zwlaszcza kiedy ma się swiadomosc że jeśc trzeba

W sobotę upiekę chyba bułeczki... zachcialo mi się domowych buleczek... juz długo nie jemy pieczywa to takie domowe zrobia nam mega frajdę :) do tego domowa wędlinka i nic mi wiecej do szczęścia nie potrzeba

I musze jelita baranie zamówić... u nas w "mieście" nie ma szans zeby je kupic, musze w necie zamawiać... a kabanosów sobie nie odpuszczę, co to to nie ;)

f2w33e3k4fqom8sd.png
  • anulka1978 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2016, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jak ja Wam zazdroszczę tego gotowania! Tyle pomysłów w głowie, a tu nawet lodówki otworzyć nie mogę, bo źle się kończy. Obiad dla męża gotuję na 3 razy. I sama go nie jem oczywiście.
    Już jestem trochę tym zmęczona :-(
    Współczuję kochana... jeszcze troszkę, mam nadzieję ze z dnia na dzien bedzie coraz lepiej <3

NiecierpliwaKarolina lubi tę wiadomość

f2w33e3k4fqom8sd.png
  • Kasiowa Ekspertka

Wysłany: 10 marca 2016, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blu wszystkiego najlepszego :)

A ja dzis jadłam makaron z truskawkami pycha

Blu lubi tę wiadomość

mhsvx1hpwrujc2kg.png

mhsvi09kr9rlxlbj.png
  • anulka1978 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2016, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anett rób sama! To wcale nie jest dużo roboty :-) Gotowałam w poniedziałek. A w tych krajankach pełno glutaminianów, gumy guar i innych pyszności.
    Dziewczynki o czym Wy piszcie? mówić szybko, jakie krajanki?

NiecierpliwaKarolina lubi tę wiadomość

f2w33e3k4fqom8sd.png
  • anulka1978 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2016, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiowa wrote:
    Blu wszystkiego najlepszego :)

A ja dzis jadłam makaron z truskawkami pycha
    Ja ostatnio tez wyjęłam nasze ogródkowe truskawki z zamrazalnika i zrobilam ze smietanką do makaronu... bajka... smaki lata <3

anett96 lubi tę wiadomość

f2w33e3k4fqom8sd.png
  • anulka1978 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2016, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już znalazlam.... Krajanka Ogórkowa Winiary... to o to chodzilo?
    O matko toć to bez sensu jest...
    Wrzucic do gara mięso, warzywa... na koniec utarte ogorki... krojone w kostkę ziemniaki gotuję oddzielnie i dodaję na koniec... szybka, expresowa zupa... i naturalna :)
    baza pod zupę jak pod każda inną... miecho woda i warzywa... tylko ogorki dodac :)

Ja w ogole jestem bardzo sceptyczna jesli chodzi o gotowce... sama chemia...

f2w33e3k4fqom8sd.png
  • dkt.asia Znajoma

Wysłany: 10 marca 2016, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny próba mojego suwaczka

https://www.suwaczki.com/tickers/8599csqvlc6wefb5.png

Rutelka lubi tę wiadomość

[*] Nasze kochane Maleństwo [*]
  • anulka1978 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2016, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inny kod :) chyba drugi

f2w33e3k4fqom8sd.png
  • NiecierpliwaKarolina Autorytet

Wysłany: 10 marca 2016, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anulka1978 wrote:
    Dziewczynki o czym Wy piszcie? mówić szybko, jakie krajanki?
    Anulka ja znam tylko z reklamy tv, ale domyślam się, że chodzi o coś takiego:
    https://www.winiary.pl/produkt.aspx/490/krajanka-ogorkowa-winiary#

n59y8u69xkreiife.png
    n59y20mm7mm8z66z.png
  • anett96 Ekspertka

Wysłany: 10 marca 2016, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anulka1978 wrote:
    Co to krajanka ogórkowa z reklamy? :P bo ja nie w temacie...

gotowe warzywka do zup. Tak się nazwywają krajanka ogórkowa buraczana itd. nie próbowałam jeszcze chce kupic tylko najpierw zerkne czy chemią nie naszpikowana :)
    No teraz to juz na bank wstaje i ide do sklepu! :)

Fertimedica Warszawa
  • NiecierpliwaKarolina Autorytet

Wysłany: 10 marca 2016, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dkt.asia wrote:
    Dziewczyny próba mojego suwaczka

https://www.suwaczki.com/tickers/8599csqvlc6wefb5.png

Musisz adres (ale chyba faktycznie drugi) wkleić w ustawieniach Twojego profilu (społeczność -> podpis).

n59y8u69xkreiife.png
    n59y20mm7mm8z66z.png
  • anett96 Ekspertka

Wysłany: 10 marca 2016, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    w sumie tak przeczuwałam że chemia będzie. Dupa to krajanki nie kupuję i skupiam dziś na spagetti.
    Zrobię z mięcha indyka z pomidorków dodam marchewke i pieczarki i bez sera bedzie odchodzone spagetti i makaron pełnoziarnisty! :)
    Jem bez opamiętania szczególnie wieczorem.
    A druga broda wisi mi już do kolan :)

Fertimedica Warszawa
  • midnight Autorytet

Wysłany: 10 marca 2016, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dziś chili con carne :) mniam, te krajanki jak zobaczylam reklame tych z buraka to padłam ze śmiechu jaki to bez sens :)

I dzięki za pomysł na makaron z truskawkami :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 marca 2016, 15:11

Córcia-2012 <3
    J-6/11tc [*] 13.02.15,
    S -18tc [*] 30.09.15,
    F-16tc. [*] 12.05.16
    K-21tc. [*] 02.02.17
  • MMM2016 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2016, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odnośnie gotowców - jasne, że mają różne ulepszacze i konserwanty. Nie ma to jak ugotować wszystko samemu. Z drugiej strony, raz na jakiś czas, w trudnej sytuacji (zmęczenie, mdłości albo zachcianki smakowe :) ) myślę, że można sobie pozwolić na gotowca lub półgotowca np. ta krajanka.
    Ja ostatnio miałam taki kryzys "żywnościowy" i jednocześnie "zachciankowy", że zjadłam zupkę z paczki AMINO, pomidorową:) mimo, że mąż ugotował moją ulubioną ogórkową na żeberkach :) Jak otworzyłam garnek to myślałam, ze zejdę.....
    Teraz jak zupa to tylko na kurczaku.

82doi09k139kk43v.png

zrz6qtkf5ioftz8a.png
  • anett96 Ekspertka

Wysłany: 10 marca 2016, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anulka1978 wrote:
    O nie ja z wymiotów bym się nie cieszyła ;)
    ja mam radochę z f aktu że czuję się normalnie, bardzo dobrze... jestem w formie że tak powiem... gdyby nie brzuszek w ogole nie czulabym ze jestem w ciąży ;) i lubię to :)
    A ciąża i bez wymiotów się rozwija ;) marna przyjemnośc wisiec na sedesem i nie móc nic zjeść... zwlaszcza kiedy ma się swiadomosc że jeśc trzeba

W sobotę upiekę chyba bułeczki... zachcialo mi się domowych buleczek... juz długo nie jemy pieczywa to takie domowe zrobia nam mega frajdę :) do tego domowa wędlinka i nic mi wiecej do szczęścia nie potrzeba

I musze jelita baranie zamówić... u nas w "mieście" nie ma szans zeby je kupic, musze w necie zamawiać... a kabanosów sobie nie odpuszczę, co to to nie ;)
    Anulka masz racje z tymi objawamichyba. Panikowałam ale odkad jestem naforum to jakos mi lepiej i zaczelam myslec ze bedziedobrze. Skoro inne mamy nie mają obiawów iciaza sie rozwija to dlaczego u mnie akurat mialo by byc inaczej?! więc dzieki ze jestescie i fajnie że tu tyle się dzieje na innych forach ciszej :)

Domowa wędlinka?? jak to robisz? Skąd produkty itd. Szynkę bym zjadła swojską zdrowa jak dziadek kiedyś robił.... Oj bym zjadła:)

Fertimedica Warszawa
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 marca 2016, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anett96 wrote:
    ja też gotuję ale co 2 dzień brakuje mi już troche pomysłów. przed wczoraj kasza z gulaszem miesno warzywnym. mam smaka na mięcho! Wołowe jak widzę takie piękne to bym surowe wstrząchnęła!
    dziś spagetti. A Wy co ostanio gotowałyscie? :)

Barszcz ukraiński, wcześniej bitki wołowe, jeszcze wcześniej makaron ze szpinakiem i kurczakiem;-)

• kkkaaarrr Autorytet

Wysłany: 10 marca 2016, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane, mam dylemat straszny... Chcemy z M zaliczyc jeszcze jakies wakacje zanim urodzi sie Bąbelek, bo wiadomo, potem bedzie trzeba troche odczekac. Znalazlam dzisiaj nie najgorsze bilety na koncowke maja, to bedzie 19/20tc czyli polowa 2 trymestru, czyli niby najlepszy czas na podroze. No i mam teraz straszny dylemat, czy zaryzykowac i kupic bilety i jakby sie okazalo, ze z jakiegokolwiek powodu bede uziemiona to stracic pieniazki, czy jednak nie kupowac i zdecydowac o wakacjach w ostatniej chwili, tyle tylko, ze wtedy na pewno nie pojedziemy tam gdzie nam sie marzy, tylko na jakiegos lasta z biura podrozy na plażing, który w 5 miesiącu to raczej będzie parasolingiem a nie plażingiem. No nie wiem, co myślicie?

eVspp2.png
    SBwKp2.png
    - Olga [*] 8.11.2015 [26tc] - mama Cię kocha córeczko -
  • Kasiowa Ekspertka

Wysłany: 10 marca 2016, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A w to mniejsze nie ma ofert last minute? Chyba nie powinno być z tym problemu. A ja bym nie ryzykowała bo kwota pewnie niemała a niestety w ciąży nigdy nic nie wiadomo. My planowaliśmy wyjazd na Wyspy Kanaryjskie ale moj maz niebzgadza sie na podróż samolotem z brzuchem ale będe go jeszcze namawiać bo skorzystalibyśmy z darmowego pobytu i przelotu dla synka. Ale jak juz będziemy coś rezerwować to jak zwykle w ostatniej chwili.

mhsvx1hpwrujc2kg.png

mhsvi09kr9rlxlbj.png
  • MMM2016 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2016, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kkkaaarrr wrote:
    Kochane, mam dylemat straszny... Chcemy z M zaliczyc jeszcze jakies wakacje zanim urodzi sie Bąbelek, bo wiadomo, potem bedzie trzeba troche odczekac. Znalazlam dzisiaj nie najgorsze bilety na koncowke maja, to bedzie 19/20tc czyli polowa 2 trymestru, czyli niby najlepszy czas na podroze. No i mam teraz straszny dylemat, czy zaryzykowac i kupic bilety i jakby sie okazalo, ze z jakiegokolwiek powodu bede uziemiona to stracic pieniazki, czy jednak nie kupowac i zdecydowac o wakacjach w ostatniej chwili, tyle tylko, ze wtedy na pewno nie pojedziemy tam gdzie nam sie marzy, tylko na jakiegos lasta z biura podrozy na plażing, który w 5 miesiącu to raczej będzie parasolingiem a nie plażingiem. No nie wiem, co myślicie?

To zależy od Was.
    Możecie zarezerwować a w razie gdyby później okazało się, ze lot nie jest wskazany - próbować odzyskać pieniądze.
    My od początku ciąży wiemy, że planowana wycieczka samolotem musi poczekać.
    Co do urlopu z dzieckiem - nasze dwa najlepsze urlopy spędziliśmy właśnie już we trójkę :) Ale faktycznie w kraju, bez latania :)

82doi09k139kk43v.png

zrz6qtkf5ioftz8a.png
‹‹ 115 116 117 118 119 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ