X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Październikowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • dkt.asia Znajoma

Wysłany: 10 marca 2016, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NiecierpliwaKarolina wrote:
    Dziewczyny jak ja Wam zazdroszczę tego gotowania! Tyle pomysłów w głowie, a tu nawet lodówki otworzyć nie mogę, bo źle się kończy. Obiad dla męża gotuję na 3 razy. I sama go nie jem oczywiście.
    Już jestem trochę tym zmęczona :-(

To współczuję na prawdę,ja się bardzo cieszę że Mnie nie mdli ani nic z tych rzeczy,oby się nie zmieniło, ;-)

[*] Nasze kochane Maleństwo [*]
  • anulka1978 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2016, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anett96 wrote:
    Kochana cieszsię zwymiotów że tak powiem to znaczy ze ciąża się rozwija! Ja bym chyba chciała je miec bo nie mam zadnch prawie.
    O nie ja z wymiotów bym się nie cieszyła ;)
    ja mam radochę z f aktu że czuję się normalnie, bardzo dobrze... jestem w formie że tak powiem... gdyby nie brzuszek w ogole nie czulabym ze jestem w ciąży ;) i lubię to :)
    A ciąża i bez wymiotów się rozwija ;) marna przyjemnośc wisiec na sedesem i nie móc nic zjeść... zwlaszcza kiedy ma się swiadomosc że jeśc trzeba

W sobotę upiekę chyba bułeczki... zachcialo mi się domowych buleczek... juz długo nie jemy pieczywa to takie domowe zrobia nam mega frajdę :) do tego domowa wędlinka i nic mi wiecej do szczęścia nie potrzeba

I musze jelita baranie zamówić... u nas w "mieście" nie ma szans zeby je kupic, musze w necie zamawiać... a kabanosów sobie nie odpuszczę, co to to nie ;)

f2w33e3k4fqom8sd.png
  • anulka1978 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2016, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jak ja Wam zazdroszczę tego gotowania! Tyle pomysłów w głowie, a tu nawet lodówki otworzyć nie mogę, bo źle się kończy. Obiad dla męża gotuję na 3 razy. I sama go nie jem oczywiście.
    Już jestem trochę tym zmęczona :-(
    Współczuję kochana... jeszcze troszkę, mam nadzieję ze z dnia na dzien bedzie coraz lepiej <3

NiecierpliwaKarolina lubi tę wiadomość

f2w33e3k4fqom8sd.png
  • Kasiowa Ekspertka

Wysłany: 10 marca 2016, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blu wszystkiego najlepszego :)

A ja dzis jadłam makaron z truskawkami pycha

Blu lubi tę wiadomość

mhsvx1hpwrujc2kg.png

mhsvi09kr9rlxlbj.png
  • anulka1978 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2016, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anett rób sama! To wcale nie jest dużo roboty :-) Gotowałam w poniedziałek. A w tych krajankach pełno glutaminianów, gumy guar i innych pyszności.
    Dziewczynki o czym Wy piszcie? mówić szybko, jakie krajanki?

NiecierpliwaKarolina lubi tę wiadomość

f2w33e3k4fqom8sd.png
  • anulka1978 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2016, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiowa wrote:
    Blu wszystkiego najlepszego :)

A ja dzis jadłam makaron z truskawkami pycha
    Ja ostatnio tez wyjęłam nasze ogródkowe truskawki z zamrazalnika i zrobilam ze smietanką do makaronu... bajka... smaki lata <3

anett96 lubi tę wiadomość

f2w33e3k4fqom8sd.png
  • anulka1978 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2016, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już znalazlam.... Krajanka Ogórkowa Winiary... to o to chodzilo?
    O matko toć to bez sensu jest...
    Wrzucic do gara mięso, warzywa... na koniec utarte ogorki... krojone w kostkę ziemniaki gotuję oddzielnie i dodaję na koniec... szybka, expresowa zupa... i naturalna :)
    baza pod zupę jak pod każda inną... miecho woda i warzywa... tylko ogorki dodac :)

Ja w ogole jestem bardzo sceptyczna jesli chodzi o gotowce... sama chemia...

f2w33e3k4fqom8sd.png
  • dkt.asia Znajoma

Wysłany: 10 marca 2016, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny próba mojego suwaczka

https://www.suwaczki.com/tickers/8599csqvlc6wefb5.png

Rutelka lubi tę wiadomość

[*] Nasze kochane Maleństwo [*]
  • anulka1978 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2016, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inny kod :) chyba drugi

f2w33e3k4fqom8sd.png
  • NiecierpliwaKarolina Autorytet

Wysłany: 10 marca 2016, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anulka1978 wrote:
    Dziewczynki o czym Wy piszcie? mówić szybko, jakie krajanki?
    Anulka ja znam tylko z reklamy tv, ale domyślam się, że chodzi o coś takiego:
    https://www.winiary.pl/produkt.aspx/490/krajanka-ogorkowa-winiary#

n59y8u69xkreiife.png
    n59y20mm7mm8z66z.png
  • anett96 Ekspertka

Wysłany: 10 marca 2016, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anulka1978 wrote:
    Co to krajanka ogórkowa z reklamy? :P bo ja nie w temacie...

gotowe warzywka do zup. Tak się nazwywają krajanka ogórkowa buraczana itd. nie próbowałam jeszcze chce kupic tylko najpierw zerkne czy chemią nie naszpikowana :)
    No teraz to juz na bank wstaje i ide do sklepu! :)

Fertimedica Warszawa
  • NiecierpliwaKarolina Autorytet

Wysłany: 10 marca 2016, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dkt.asia wrote:
    Dziewczyny próba mojego suwaczka

https://www.suwaczki.com/tickers/8599csqvlc6wefb5.png

Musisz adres (ale chyba faktycznie drugi) wkleić w ustawieniach Twojego profilu (społeczność -> podpis).

n59y8u69xkreiife.png
    n59y20mm7mm8z66z.png
  • anett96 Ekspertka

Wysłany: 10 marca 2016, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    w sumie tak przeczuwałam że chemia będzie. Dupa to krajanki nie kupuję i skupiam dziś na spagetti.
    Zrobię z mięcha indyka z pomidorków dodam marchewke i pieczarki i bez sera bedzie odchodzone spagetti i makaron pełnoziarnisty! :)
    Jem bez opamiętania szczególnie wieczorem.
    A druga broda wisi mi już do kolan :)

Fertimedica Warszawa
  • midnight Autorytet

Wysłany: 10 marca 2016, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dziś chili con carne :) mniam, te krajanki jak zobaczylam reklame tych z buraka to padłam ze śmiechu jaki to bez sens :)

I dzięki za pomysł na makaron z truskawkami :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 marca 2016, 15:11

Córcia-2012 <3
    J-6/11tc [*] 13.02.15,
    S -18tc [*] 30.09.15,
    F-16tc. [*] 12.05.16
    K-21tc. [*] 02.02.17
  • MMM2016 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2016, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odnośnie gotowców - jasne, że mają różne ulepszacze i konserwanty. Nie ma to jak ugotować wszystko samemu. Z drugiej strony, raz na jakiś czas, w trudnej sytuacji (zmęczenie, mdłości albo zachcianki smakowe :) ) myślę, że można sobie pozwolić na gotowca lub półgotowca np. ta krajanka.
    Ja ostatnio miałam taki kryzys "żywnościowy" i jednocześnie "zachciankowy", że zjadłam zupkę z paczki AMINO, pomidorową:) mimo, że mąż ugotował moją ulubioną ogórkową na żeberkach :) Jak otworzyłam garnek to myślałam, ze zejdę.....
    Teraz jak zupa to tylko na kurczaku.

82doi09k139kk43v.png

zrz6qtkf5ioftz8a.png
  • anett96 Ekspertka

Wysłany: 10 marca 2016, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anulka1978 wrote:
    O nie ja z wymiotów bym się nie cieszyła ;)
    ja mam radochę z f aktu że czuję się normalnie, bardzo dobrze... jestem w formie że tak powiem... gdyby nie brzuszek w ogole nie czulabym ze jestem w ciąży ;) i lubię to :)
    A ciąża i bez wymiotów się rozwija ;) marna przyjemnośc wisiec na sedesem i nie móc nic zjeść... zwlaszcza kiedy ma się swiadomosc że jeśc trzeba

W sobotę upiekę chyba bułeczki... zachcialo mi się domowych buleczek... juz długo nie jemy pieczywa to takie domowe zrobia nam mega frajdę :) do tego domowa wędlinka i nic mi wiecej do szczęścia nie potrzeba

I musze jelita baranie zamówić... u nas w "mieście" nie ma szans zeby je kupic, musze w necie zamawiać... a kabanosów sobie nie odpuszczę, co to to nie ;)
    Anulka masz racje z tymi objawamichyba. Panikowałam ale odkad jestem naforum to jakos mi lepiej i zaczelam myslec ze bedziedobrze. Skoro inne mamy nie mają obiawów iciaza sie rozwija to dlaczego u mnie akurat mialo by byc inaczej?! więc dzieki ze jestescie i fajnie że tu tyle się dzieje na innych forach ciszej :)

Domowa wędlinka?? jak to robisz? Skąd produkty itd. Szynkę bym zjadła swojską zdrowa jak dziadek kiedyś robił.... Oj bym zjadła:)

Fertimedica Warszawa
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 marca 2016, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anett96 wrote:
    ja też gotuję ale co 2 dzień brakuje mi już troche pomysłów. przed wczoraj kasza z gulaszem miesno warzywnym. mam smaka na mięcho! Wołowe jak widzę takie piękne to bym surowe wstrząchnęła!
    dziś spagetti. A Wy co ostanio gotowałyscie? :)

Barszcz ukraiński, wcześniej bitki wołowe, jeszcze wcześniej makaron ze szpinakiem i kurczakiem;-)

• kkkaaarrr Autorytet

Wysłany: 10 marca 2016, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane, mam dylemat straszny... Chcemy z M zaliczyc jeszcze jakies wakacje zanim urodzi sie Bąbelek, bo wiadomo, potem bedzie trzeba troche odczekac. Znalazlam dzisiaj nie najgorsze bilety na koncowke maja, to bedzie 19/20tc czyli polowa 2 trymestru, czyli niby najlepszy czas na podroze. No i mam teraz straszny dylemat, czy zaryzykowac i kupic bilety i jakby sie okazalo, ze z jakiegokolwiek powodu bede uziemiona to stracic pieniazki, czy jednak nie kupowac i zdecydowac o wakacjach w ostatniej chwili, tyle tylko, ze wtedy na pewno nie pojedziemy tam gdzie nam sie marzy, tylko na jakiegos lasta z biura podrozy na plażing, który w 5 miesiącu to raczej będzie parasolingiem a nie plażingiem. No nie wiem, co myślicie?

eVspp2.png
    SBwKp2.png
    - Olga [*] 8.11.2015 [26tc] - mama Cię kocha córeczko -
  • Kasiowa Ekspertka

Wysłany: 10 marca 2016, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A w to mniejsze nie ma ofert last minute? Chyba nie powinno być z tym problemu. A ja bym nie ryzykowała bo kwota pewnie niemała a niestety w ciąży nigdy nic nie wiadomo. My planowaliśmy wyjazd na Wyspy Kanaryjskie ale moj maz niebzgadza sie na podróż samolotem z brzuchem ale będe go jeszcze namawiać bo skorzystalibyśmy z darmowego pobytu i przelotu dla synka. Ale jak juz będziemy coś rezerwować to jak zwykle w ostatniej chwili.

mhsvx1hpwrujc2kg.png

mhsvi09kr9rlxlbj.png
  • MMM2016 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2016, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kkkaaarrr wrote:
    Kochane, mam dylemat straszny... Chcemy z M zaliczyc jeszcze jakies wakacje zanim urodzi sie Bąbelek, bo wiadomo, potem bedzie trzeba troche odczekac. Znalazlam dzisiaj nie najgorsze bilety na koncowke maja, to bedzie 19/20tc czyli polowa 2 trymestru, czyli niby najlepszy czas na podroze. No i mam teraz straszny dylemat, czy zaryzykowac i kupic bilety i jakby sie okazalo, ze z jakiegokolwiek powodu bede uziemiona to stracic pieniazki, czy jednak nie kupowac i zdecydowac o wakacjach w ostatniej chwili, tyle tylko, ze wtedy na pewno nie pojedziemy tam gdzie nam sie marzy, tylko na jakiegos lasta z biura podrozy na plażing, który w 5 miesiącu to raczej będzie parasolingiem a nie plażingiem. No nie wiem, co myślicie?

To zależy od Was.
    Możecie zarezerwować a w razie gdyby później okazało się, ze lot nie jest wskazany - próbować odzyskać pieniądze.
    My od początku ciąży wiemy, że planowana wycieczka samolotem musi poczekać.
    Co do urlopu z dzieckiem - nasze dwa najlepsze urlopy spędziliśmy właśnie już we trójkę :) Ale faktycznie w kraju, bez latania :)

82doi09k139kk43v.png

zrz6qtkf5ioftz8a.png
‹‹ 115 116 117 118 119 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ