WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Październikowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • kkkaaarrr Autorytet

Wysłany: 10 marca 2016, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szynszyl wrote:
    kkkaaarrr może porozmawiaj z lekarzem czy ogólnie widzi jakieś przeciwwskazania na teraz, a na to co będzie w maju już nikt nie ma wpływu :) długi ten lot miałby być? ja mam zarezerwowany lot zaraz na początek czerwca, tylko, że ja jadę do rodziny więc tylko stracę bilety jeśli coś.
    ok 4h lotu, i na pewno porobimy pozostale rezerwacje w takich miejscach gdzie mozna odwolac bezkosztowo :) A do doktorka wlasnie pisze sms'a, co on na to. Oczywiscie wczoraj nie mogłam zapytac...

eVspp2.png
    SBwKp2.png
    - Olga [*] 8.11.2015 [26tc] - mama Cię kocha córeczko -
  • anulka1978 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2016, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KKKAAARRR ooo tu fajnie... dojazd macie super, mozna w Splicie albo Sibeniku (rzut beretem) wynajac auto

http://www.interchalet.co.uk/detail.cfm?object_code=ROZ100&object_name=Haus%2520Galeb

f2w33e3k4fqom8sd.png
  • anulka1978 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2016, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    albo tu

http://www.interchalet.co.uk/detail.cfm?object_code=VIR125&object_name=Haus%2520Josip

VIR jest piękny

f2w33e3k4fqom8sd.png
  • NiecierpliwaKarolina Autorytet

Wysłany: 10 marca 2016, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, tak nawiązując do gotowania. Przedstawiam Wam mój "obiad":

http://zapodaj.net/a9b92a6e3b0ef.jpg.html

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 marca 2016, 16:31

mizzelka lubi tę wiadomość

n59y8u69xkreiife.png
    n59y20mm7mm8z66z.png
  • Blu Autorytet

Wysłany: 10 marca 2016, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kkkaaarrr ja bym leciała ;) a gdzie się wybieracie?

My planujemy właśnie wakacje na maj, ale samochodem włochy

CBx2p2.pnglEw8p2.pngV23dp2.png
  • kkkaaarrr Autorytet

Wysłany: 10 marca 2016, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anulka, w sumie nie myśleliśmy o Chorwacji. Byłam jeszcze jako nastka, więc pewnie sporo się zmieniło i może warto to zweryfikować :) Może to nie głupia opcja jakby jednak plan z samolotem nie wypalił, zapodam pomysł mojemu M

eVspp2.png
    SBwKp2.png
  • kkkaaarrr Autorytet

Wysłany: 10 marca 2016, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blu wrote:
    Kkkaaarrr ja bym leciała ;) a gdzie się wybieracie?
    Portugalia, jestem absolutnie zakochana w tym kraju.. Mieszkałam tam rok, w ogóle znam portugalski i milion miejsc, których nie ma w żadnym przewodniku, a jakoś tak się złożyło, że odkąd jestem z moim M to co roku się tam wybieramy i nigdy nie możemy dolecieć, bo zawsze znajduje się jakaś inna destynacja. W prawdzie byliśmy razem na Maderze, która też do Portugalii należy i jeden dzień w Lizbonie, ale ja bym chciała pokazać mu wreszcie te miejsca, o których ciągle opowiadam, że 'tam chciałabym mieć dom na emeryturze' :D

Blu, Limerikowo lubią tę wiadomość

eVspp2.png
    SBwKp2.png
  • anulka1978 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2016, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KKKAAARRR popatrz na ceny... sa mega wg mnie... ja w Cro zawsze wybieram Dalmację, najbardziej mi odpowiada... Poza tym jest gdzie połazic, mozna tez poleniuchowac, mozna pozwiedzac... fajnie pojechac bez grupy i samemu organizowac sobie czas...
    My mamy zarezerwowane od 17 czerwca ale mozna i wczesniej wyskoczyc, czemu nie
    Przejrzyj sobie oferty na tej stronce, mam do nich 100% zaufania
    Wielokrotnie korzystalismy z ich oferty a ceny maja lepsze niz miejscowi na miejscu ;) co ciekawe

W tym roku jade tu
    http://www.interchalet.co.uk/detail.cfm?object_code=SIB155&object_name=Haus%20Katarina
    Cena 199 eu za 4 osoby za tydzien
    Z wlascicielka jestem umowiona na niewielka groszowa doplate za 5tą osobę i psa ;)
    Przy 2 tygodniach jest rabat 10% (liczony od calosci kwoty, wychodzi fajna zniżka dlatego my przekraczamy te 14 dni)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 marca 2016, 16:41

f2w33e3k4fqom8sd.png
  • Blu Autorytet

Wysłany: 10 marca 2016, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super :)

Zrobiłabym tylko listę jakiś szpitali w razie "W" i poleciała. To nie koniec świata, czy tereny z jakimiś dziwnymi chorobami.

• anulka1978 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2016, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ubezpieczenie dla ciezarnej wykupuję :)

f2w33e3k4fqom8sd.png
  • kkkaaarrr Autorytet

Wysłany: 10 marca 2016, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blu wrote:
    (...)tereny z jakimiś dziwnymi chorobami.
    Poruszyłaś temat, który ostatnio zaczął mi spędzać sen z powiek.. Ja mam wielką nadzieję, że szanowne komary w tym sezonie nie zaczną u nas zarażać tym wirusem ZIKA. Niby zarażenie najniebezpieczniejsze jest w 1 trymestrze a my w sezonie komarowym bedziemy juz przynajmniej w polowie drgiego, ale mimo wszystko...

eVspp2.png
    SBwKp2.png
  • Blu Autorytet

Wysłany: 10 marca 2016, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez sobie myślałam o tym wirusie, ale trzeba by mieć strasznego pecha, żeby się tym zarazić. Spray na komary do torby i może bez chodzenia po szuwarach i powinno być dobrze :)

• kkkaaarrr Autorytet

Wysłany: 10 marca 2016, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No tyle tylko, że a) te spraye antykomarowe są w ciązy niewskazane b) ja nawet jakbym się wykąpała w tych wszystkich specyfikach to mnie i tak dorwą. Mam tak samo jak mój tato, od dziecka się śmiejemy, że mamy słodką krew :)

eVspp2.png
    SBwKp2.png
  • Ola_85 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2016, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my w tym roku zarezerwowalismy polskie morze,zastanawialismy sie nad Wegrami ale boje sie tak daleko jechac.

km5s8ribs34fnes6.png
  • anett96 Ekspertka

Wysłany: 10 marca 2016, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anulka1978 wrote:
    Długi temat w moim przypadku bo ja robie chyba doslownie wszystko w domu...
    Kiełbasę, kabanosy (bajka), kaszankę... wedliny... pasztety... pieczywo... :)

może smiesznie to zabrzmi i pewnie smiesznie to wyglada z punktu widzenia moich znajomych ktorzy wiedza ze w domu mam mega sterylnie i nowoczesnie (i sama jestem raczej mocno "miastowa") a np. kupuje świaniaka :P musze go obrobic oczywiscie... ale smak i zapach miesa jest bez porownania z tym z sklepowym...
    Ale... nie zawsze kupuję świnię bo jakby nie patrzec parę stów trzeba jednorazowo wydac

Kiełbasa - najczesciej kupuję 10kg surowca czyli np 8kg łopatki i 2 kg pachwiny (nie da sie bez tego, mięcho sie rozpada, kielbaska jest zbyt chuda ale te 2kg w stosunku to 8 kg mięska to absolutnie nie jest duzo, wrecz minimalna ilosc zeby cokolwiek tlustego dać... poza tym czesc tluszczyku sie wytopi podczas wedzenia )
    Mięcho mielę na 2 grubościach sitka... farsz pakuję w jelita... wedzimy (czesc zostawiamy surowej do pieczenia)... gotowe
    kabanosy jak wyżej tyle ze jelitka baranie i troszke inaczej doprawiam

Wedliny - albo piekę po prostu... albo robię tzw. schab gotowany (3 dni po 5 minut, służę przepisem)... albo wędzę... i tu niezaleznie od tego czy mam mięso ze sklepu Społem czy mam mięcho ze świniaka to i tak wędlina na bank zdrowsza od tej malowanej i szprycowanej ze sklepu :)
    Oczywiscie najpierw solanka, tydzien leżenia, potem wiązanie lnem i do dymu
    Anulka cudownie to wszystko brzmi i samo zdrowie tylko w bloku ciężko by było z wędzeniem :):)

Blu lubi tę wiadomość

Fertimedica Warszawa
  • anulka1978 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2016, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak mieszkalismy w bloku to zakupilismy dzialeczkę w ROD i tam mielismy najzwyklejszą beczke do wędzenia :) a jeszcze wczesniej dawalismy do wędzenia facetowi ktory sie tym masowo zajmował... przygotowywalam mięso a facet wedzil za jakąs tam opłatą
    Dzisiaj tez mam beczkę ;) wędzi się w niej cudownie dlatego poki co nie zmieniam na "lepszy" model choc marzy mi się ładna, ba! piękna nawet :) ale... jak wędzi to niech na razie stoi taka jaka jest... zwlaszcza ze jej nie widac, jest w zakątku, niewidoczna... w oczy mnie nie kole ;)

O ZIKA nawet nie przyszlo mi myslec... jakis taki temat dla mnie nieco odległy...
    Ale nie zaszkodzi unikać krzaczorów i jakims olejkiem waniliowym (do ciasta) się smarować ;)
    Komary nie znoszą ktorejś z witamin z grupy B
    Są nawet witaminki "antykomarowe" dla dzieci i doroslych... oczywiscie taniej i lepiej kupic b-complex, patrzac na sklad i dawki ;)
    Ja nie bede łykać z wiadomych względow, nie chce przedawkowac ktorejs z witamin ale reszta rodziny ma juz zakupiony zestawik ;)

f2w33e3k4fqom8sd.png
  • anett96 Ekspertka

Wysłany: 10 marca 2016, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do wyjazdów ja panicznie boję się latać no i lecąć na Kanary w lutym wziełam mega proszek na stres aż strach. Będąc na Kanarach dowiedziałam się właśnie o ciązy. Zastanawiałam sie jakwrócę bo ani wypić ani uspokajacza... No i lo 6 h!
    Ale niewiem jak to się stało że nie bałam się wgl. chyba mózg mi się jakoś przestawił wiedzialam ze nie mog sie denerwowac i koniec. Potem jeszcze autem 4h. z Poznania ale jakos przezyłam. Teraz natomiast zero wyjazdów na gramanice. Będę tylko w PL.

Któraś z Was wspominała o ślubie w czerwcu?? Bo ja też planuję w KAzimierzu - kameralnie bez wesela :)

Wieci co mam problem z ręcznikami - głupie to moze ale napiszę :)
    co się wytrę recznikiem nowo wyjętym to mi od razu śmirdzi jak by był niedoprany. No wieć uprałam koleją partię reczników wkładając ich mniej do pralki mimo że bęben na6 kg ai tak nigdy tyle nie waliłam to teraz już naprawdę z 5 sztuk i co? i to samo! jak by niedoprane. Wczoraj też 5 sztuk ale już z opcją extra płukanie. Też tak macie????

Fertimedica Warszawa
  • anulka1978 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2016, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi pranie ogolnie smierdzi taka wlasnie wilgocia mimo ogromnych ilosci plynu :P
    Myslalam ze to z pralką coś :P i dzisiaj wlalam do pralki pol butelki octu :D
    Jutro pranie, wiec zobacze czy to bylo to czy moze mam jakis wech dziwny

f2w33e3k4fqom8sd.png
  • Blu Autorytet

Wysłany: 10 marca 2016, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba zostaje do używania ręcznik papierowy :D z zapachami akurat problemu nie mam :)

A jeszcze co do tych komarów, to faktycznie wzięłabym jakiś naturalny olejek. Jakby było ich bardzo dużo, albo był nieskuteczny to chyba użyłabym normalnego sprayu, może nie jakiegoś bardzo toksycznego. Myślę, że te kilka razy by się nic nie stalo;)

• anulka1978 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2016, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mozna też na balkonie, tarasie, posadzic komarzycę ;)

f2w33e3k4fqom8sd.png
‹‹ 117 118 119 120 121 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ