Październikowe Mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Visenna wrote:Nie ma sprawy. Jak pojawią się normy to sprawdź jeszcze, czy dobrze przydzieliłam plusy i minusy
Mam identycznie i... mam fioła na punkcie cytomegalii
kurde trochę w moim przypadku mnie dziwi, że nie przechodziłam toxo. Całe dzieciństwo całowałam psy koty i kury które biegały po polku, jadło się zawsze byle jak no masakra
mam dużą korbe na mycie owoców warzyw. Zanim obiorę pomarańcz to też ja myje pod wodą -
tu masz ulotkę https://www.doz.pl/leki/p4280-Clotrimazolum_krem
edit:co do toxo to kiedyś słyszałam że bardziej narażone są osoby które nie miały styczności z kotamija mam podobie, wychowałam sie z kotami i nnymi zwierzętami i nie przechodziłam
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 marca 2016, 20:10
marti_88 lubi tę wiadomość
Córcia-2012
J-6/11tc [*] 13.02.15,
S -18tc [*] 30.09.15,
F-16tc. [*] 12.05.16
K-21tc. [*] 02.02.17
-
A pomarańcze i mandarynki i cytryny radzę jeszcze sparzyć wrzątkiem...już mi sie mama i teściowa pochorowały od nie umytych...
Visenna lubi tę wiadomość
Córcia-2012
J-6/11tc [*] 13.02.15,
S -18tc [*] 30.09.15,
F-16tc. [*] 12.05.16
K-21tc. [*] 02.02.17
-
Anulka też myślę jak Visenna, że jednak są powody do niepokoju... Mi wyszła glukoza 98 i gin powiedział, żeby powtórzyć, bo za wysoka. Na razie będę powtarzała samą glukozę, jak wyjdzie nadal za wysoka- to zrobię krzywą. Na razie wzbraniam się, bo to najgorsze moje wspomnienie z poprzedniej ciąży...
Blu - mam pytanie, ty będziesz miała małą różnice wieku, prawda? Ile dokładnie? Cp robisz z wózkiem - zostajesz przy pojedynczym, czy może planujesz zakup wózka rok po roku?Blu lubi tę wiadomość
-
marti_88 wrote:kurde trochę w moim przypadku mnie dziwi, że nie przechodziłam toxo. Całe dzieciństwo całowałam psy koty i kury które biegały po polku, jadło się zawsze byle jak no masakra
mam dużą korbe na mycie owoców warzyw. Zanim obiorę pomarańcz to też ja myje pod wodą
Nie tak łatwo zarazić się od kota taxo
http://koty24.com/zdrowie,ac416/kobiety-w-ciazy-powinny-unikac-kontaktu-z-kotami-mity-na-temat-toksoplazmozy,3679
A przez to, że dokładnie myjesz to.... właśnie taxo nie maszOby tak dalej! Ja mam ochotę na tatara i nic z tego... po porodzie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 marca 2016, 20:16
kehlana_miyu lubi tę wiadomość
-
Visenna wrote:Nie tak łatwo zarazić się od kota taxo
http://koty24.com/zdrowie,ac416/kobiety-w-ciazy-powinny-unikac-kontaktu-z-kotami-mity-na-temat-toksoplazmozy,3679
A przez to, że dokładnie myjesz to.... właśnie taxo nie maszOby tak dalej! Ja mam ochotę na tatara i nic z tego... po porodzie
Visenna, Visenna, Visenna, Visenna lubią tę wiadomość
Fertimedica Warszawa -
Wlewam ocet, wsypuję pół szklanki sody oczyszczonej i płyn do prania. Piorę na takim długim programie chyba 60 stopni. i dodaje też płyn do płukania. robię to co któreś pranie. Octu nic nie czuć. Zdarza mi się wyprać tylko w occie i sodzie i potem jeszcze raz na krótki program z płynem do prania i pukania, ale to jak zaniechałam dłuższy czas i czuje, że już stają się szorstkie. Niestety płyn do płukania osadza się na włóknach i je oblepia i się to nawarstwia i dlatego tracą puszystość. a ocet z sodą wypłukują te złogi
Marti Visenna ładnie Ci napisała. Ogólnie jeśli do tej pory się nie zaraziłaś to już musiałabyś mieć pecha, żeby akurat w ciąży się zarazić, ale wzmożona ostrożność nie zaszkodzi.Visenna, Blu, MMM2016 lubią tę wiadomość
-
Jusstin wrote:Anulka też myślę jak Visenna, że jednak są powody do niepokoju... Mi wyszła glukoza 98 i gin powiedział, żeby powtórzyć, bo za wysoka. Na razie będę powtarzała samą glukozę, jak wyjdzie nadal za wysoka- to zrobię krzywą. Na razie wzbraniam się, bo to najgorsze moje wspomnienie z poprzedniej ciąży...
Blu - mam pytanie, ty będziesz miała małą różnice wieku, prawda? Ile dokładnie? Cp robisz z wózkiem - zostajesz przy pojedynczym, czy może planujesz zakup wózka rok po roku?
U mnie będzie różnica rok i 3 miesiące. Hmmm jeszcze się zastanawiam, co zrobię, ale tak maleństwo całą zimę pewnie do marca przejeździ w gondoli, mała pewnie będzie człapać za rękę. Mam dla niej osobną parasolkę, wiec w dwie osoby pojedziemy 2 wózkami. Nie planuje wybierać się np na zakupy z 2 małych dziecito już ogarnie mąż. Myślę bardziej o nosidle dla maleństwa na wiosnę i dalej parasolce dla córci.
Wózek rok po roku ja rozumiem że to jest taki jak dla bliźniaków? Tylko może być gondola ze spacerówką tak?
Tutti witamy na pokładzienie wiedziałam, że mam taką siłę perswazji
tutti87 lubi tę wiadomość
-
marti_88 wrote:aha i jeszcze od wczoraj czuje pieczenie (tak jak przy wirusach zwykle) i dzisiaj robiąc badanie też moczu wyszły mi d.liczne nitki grzybni i bakterie. kurw.... i dzisiaj jeszcze bardziej piecze.
Bardzo dbam o higienę a tu co zonk. Gadałam z mamą i ona mówi, że też miała będąc w ciąży i jeszcze problemy z krwią w moczu i nerkami (to wyjaśnia w moim przypadku erytrocyty w 5tc) wszystko dziedziczne chyba. No, ale jeden plus erytrocytów się pozbyłam.
Wiele z Was tu jest już matkami i to nie wasza pierwsza ciąża i pytanie : czy można się smarować clotrimazolum w I trym? albo co powinnam robić. Wizyta dopiero w środę a do ginki mam zadzwonić później bo ma pacjentki.
Polecam multi gyn actigel. Można w ciąży, jest trochę drogi, ale wydajny i przede wszystkim skuteczny. Tez mnie to non stop dopadło w tamtej ciążytakie uroki
kehlana_miyu, Asia_08 lubią tę wiadomość
-
Blu dokladnie - można kupić z 1 gondola i 2 siedziska spacerowe. Na początku bylaby gondola i 1 spacerówka, potem doszłaby druga. Ja właśnie zastanawiam się, czy jest sens kupowania takiego wózka... Mąż mnie przekonuje, że to nie ma sensu, tylko właśnie dla starszaka lepiej kupić parasolke.
My planujemy małą od września puścić do zlobka - pytanie, czy sie dostanie? No i do zlobka mielibyśmy 5min drogi, więc raczej dalaby radę. Gorzej jak będzie mi chorować, bo obawiam się, że noworodka będzie mi zarazac. Ehhh, niby fajnie że mała różnica, ale przy okazji sporo innych komplikacji.Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 marca 2016, 20:42
Blu lubi tę wiadomość
-
Parasolkę tak czy inaczej polecam, nie trzeba targać z bagażnika 20 kg tylko 5 czy 7 kg. To był nasz pierwszy zakup, jak dowiedziałam się o ciąży
może wstrzymasz się jeszcze z zakupem tego wózka. Zobaczysz jak to w praktyce wyjdzie. Jak będzie Ci potrzebny, to po prostu wtedy kupisz.
Ja tam się ciesze z małej różnicy wiekunie wpadliśmy, to była akcja zaplanowana. Zresztą chcielibyśmy w sumie 3 dzieci z małą różnicą wieku, ale najpierw zobaczymy jak będzie dwójką
Jusstin lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny, melduje sie z powrotem. Wlasciwie nie mam nic do napisania, przesiedzielismy 3h na izbie przyjec, a nastepnie lekarz przepisal mi lek przeciwwymiotny i tyle. Zadnej kroplowki, nawet cisnienia nie zmierzyl, ale to moze dlatego, ze dzis juz nie wymiotowalam. Na bol glowy tez nic mocnego nie dostalam, wiec lecze sie paracetamolem.
Najwspanialsze jednak bylo to, ze zrobil mi usg i to bylo moje pierwsze przez brzuch - maluszki sa cudowne!! Maja juz dlugie raczki i nozki i nawet fikaly trocheWspanialy widok. Maja juz po 26,6 mm. Wiec przynajamniej wiem, ze wszystko jest z nimi OK, serduszka bija i moge przestac sie denerwowac
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 marca 2016, 20:56
midnight, Visenna, Blu, Jusstin, kehlana_miyu, Limerikowo, Rutelka, dkt.asia, kkkaaarrr, MMM2016, szynszyl, Moko lubią tę wiadomość
-
Witam się dzisiaj
byłam na usg, moje maluszki mają po 25mm, u jednego było już ekstra widać rączki i nóżki u drugiego słabiej ale super! serca biją 168 i 172/min
Ja na szczęście nie wymiotuje tylko mi co nie co śmierdzi i mam mega problem z zasypianiem.
Blu też mam taką nadzieję no i spełnienia marzeń kochana!
Zetzet ani myśle Cie zostawiać, a czuje sie w miare dobrze mam lekko jeść i dużo odpoczywać choć z tym gorzej przy moim charakterku. ja musze być w ruchuto większe maluszki niż moje, ja dziś miałam usg ale jeszcze dowcipne
Sunflower jestemja też mam odrost a wizytę u fryzjera dopiero w maju przed ślubem
pielęgniarka będzie dobrze tylko się oszczędzaj ile możesz
waleriana bo jak masz 11 i 3 dni to jest skończony 11 a rozpoczęty 12 tydzień
Rutelka byłam w szpitalu bo miałam poronienie zagrażające.
anett96 ja też nie mam objawów i gin mówi żeby tylko sie cieszyćja biorę ślub w czerwcu
kkkkkkkaaarrr kupuj bilety!
mizzelka ja też jem dużo nabiału, pomidorów i pasztetów, wędline czasem mój we mnie wmusi
Tutti87 witaj!
dziewczyny moja mama zawsze mi powtarza że do prania ręczników tylko sam proszek bo jak sie da płyn to się zepsują właściwości ręcznika i tak robię i piorę zawsze na 95 stopni mam takiego siupa i są ekstra. spróbujcie.
Visenna, Blu, Zetzet, kehlana_miyu, Limerikowo, kkkaaarrr, MMM2016, szynszyl lubią tę wiadomość
-
Dea28 i Zetzet
a właściwie to... powinnam o tak wkleić
!
Gratuluję bardzo!
anett96 wrote:Visenna ja na tatarka też.
Jak dziś rejestrowałam się na Restuaurant Week, to niestety sporo menu musiałam odrzucić ze względu na ciążę. A był właśnie tatar i... Owoce morza i sery pleśniowe, ech
Jeśli mieszkacie w którymś z miast: Warszawa, Kraków, Trójmiasto, Wrocław, Poznań, Katowice, Lublin, Łódź i Szczecin, to dziś ruszyła rejestracja na RWW dniach 1-10.04 w wymienionych restauracjach można zjeść specjalne menu festiwalowe
Sporo fajnych restauracji i dobra cena, bo... każde menu po 39zł -> przystawka, danie główne, deser. Jest z czego wybierać
Ja dziś zarejestrowałam się do jednej knajpki, myślę właśnie nad drugą
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 marca 2016, 21:31
Zetzet, Blu, NiecierpliwaKarolina, Rutelka, Dea28, MMM2016 lubią tę wiadomość