Październikowe Mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyanulka1978 wrote:A jakies zalecenia procz duphastonu i luteiny?
Krwiaki mają zdolnośc wchłaniania się... oszczedzaj się i kontroluj może częściej sytuację na usg zeby zobaczyc jaką tendencję ma Twoj krwiak...
Tak jak patrzę w necie to dziewczyny piszą, że ciąże donoszone, dzieci zdrowe, tylko oszczedzajacy tryb zycia w ciąży to podstawa w takiej sytuacji
Bedzie dobrze -
Powiem Wam że tak patrze na Wasze brzuszki..i w sumie do tej pory u siebie nic nie widziałam..Ale w przeciągu ostatniego tygodnia wyskoczyło mi takie "plum".
Wczoraj akurat chodziłam w obcisłej bluzce i mąż jak wrócil z pracy to jak spojrzał to oczy mu z orbit wyszły
Powiedział że chyba bedziemy musieli powiedzieć wcześniej niż zakładaliśmy (czyli w świeta) Bo brzuch już jest widoczny
Ja zaraz jadę do Endokrynologa na wizytę...ledwo dopiełam się w spódnice (jedną z tych takich luźniejszych..) Zawsze byłam szczuplak i te kilka centymetrów w pasie jest odczuwalne..
7/10/2016 Córeczka
13/09/2018 Dwie kreski !
15/09/2018 Beta 655; 18/09/2018 Beta 2556 !
3/10/2018 Bijace serduszko -
natalaa_aa wrote:Hej dziewczyny
jestem tu nowa
widzę, że Wy już się znacie
według moich obliczeń termin porodu wypada na ok 28 października
jestem już po pierwszej wizycie u ginekologa, co zresztą nie było dobrym pomysłem, bo udałam się za szybko i nic nie zobaczyłam
przez co codziennie się stresuje.. Lekarz kazał brać kwas foliowy i luteine i czekać na kolejną wizytę do 17 marca , także jeszcze tydzień czekania przed mną
Pozdrawiam Serdecznie , przyszłe październikowe mamusie
Fertimedica Warszawa -
Dziewczyny czy Wy też tyle śpicie??
Ja mam problem z zasypianiem usypiam kolo 24, 1 w nocy i śpię codziennie do 11.czasem jeszcze potem drzemka w dzien i nie wiem czy tak się rozleniwilam bo z łózka to wgl wstaje 14, 15 dopiero.. czy taki flak sie zrobilam przez ciążę. i nie mdli mnie objawów większych nie mam tylko taki flaczek jestem.
A ogólnie tez jezeli nie zobaczę niedługo słonka i wiosny to chyba oszaleję
Wizyta juz jutro oby dziś nie myśleć oby nie myśleć!!Fertimedica Warszawa -
Witam serdecznie wszystkie październikowe mamusie
Chciałam się z Wami podzielić moja historią. A więc 2 kreski pojawiły się 16.02, a potwierdzone przez lekarza 08.03,czyli najlepszy dzień kobiet w moim życiu, obecnie jestem w 8tygodniu od OM.,czyli 6tygodni ma maleństwo,termin porodu 24.10 :)jestem bardzo szczęśliwa,gdyż we wrześniu zeszłego roku ponieslismy stratę.Mam nadzieję że w tym wypadku będzie wszystko dobrze. Pozdrawiam Was serdecznie
Rutelka, MMM2016, midnight, Blu, Limerikowo, LillaMy, Moko, mizzelka, kehlana_miyu, KKasiaKK, Dea28, Sylwia_i_Niki, Auro, Asia_08 lubią tę wiadomość
[*] Nasze kochane Maleństwo [*] -
Tez mam taka sennosc
moglabym juz o 20 isc spac ale posiedze zawsze z mezusiem do 21 zeby nie byl mi markotny potem chrapanie do 5 lub 6 i budza mnie mdlosci i glod wstaje jem sniadanie i ide dakej spac do 10 potemmam przyplyw energii sprzatam robie zakupy net itd po 14 znow spanie do 16:30 budzik nastawiam bo musze obiad zrobic i czekam na meza i tak jest codziennie poki co
nie wyobrazam sobie jakbym miala isc do pracy na 8 godzin bez dzemki he he
-
Ja nie mogę spac do 11 bo o 6 muszę wstac i 2 dzieciaków do szkoły wyprawić
A potem to juz jakoś leci... tu sprzatanie, tam gtowanie, spacer z psami... popoludniu sa dzieciaki i mąz więc szkoda mi czasu na spanie... ale kłade się ok 21
Oj tak, wiosna pilnie potrzebna bo idzie jajo znieść...
Zmarzłam okrutnie na spacerze -
dkt.asia wrote:Witam serdecznie wszystkie październikowe mamusie
Chciałam się z Wami podzielić moja historią. A więc 2 kreski pojawiły się 16.02, a potwierdzone przez lekarza 08.03,czyli najlepszy dzień kobiet w moim życiu, obecnie jestem w 8tygodniu od OM.,czyli 6tygodni ma maleństwo,termin porodu 24.10 :)jestem bardzo szczęśliwa,gdyż we wrześniu zeszłego roku ponieslismy stratę.Mam nadzieję że w tym wypadku będzie wszystko dobrze. Pozdrawiam Was serdecznie
Cześćtrzymam kciuki, żeby obecna ciąża była zdrowa, spokojna i donoszona
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 marca 2016, 13:50
dkt.asia lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyWitajcie dkt.asia i natalaa_aa
Zaraz was wciągnę na naszą listę.
Dea albo ja mam sklerozę, albo jakoś przeoczyłam, że u Ciebie coś się działo... Dzisiaj napisałaś, że byłaś w szpitalu. W szoku jestem, bo chyba słabo czytam wątek, bo mi jakoś to uciekło. Dobrze, że jesteś już z powrotem i że wszystko jest ok.
Pielęgniarka w mundurze - współczuję krwiaka. Wiem, coś o tym, bo 6ty tydzień leżę z powodu krwiaka. Mój do tej pory się niestety powiększa, choć mam nadzieję, że za tydzień na usg okaże się, że się zmniejszył. Trzymam kciuki, żeby u Ciebie wszystko było dobrze. Tylko się oszczędzaj kochana, nie dźwigaj nic i jak najwięcej leżenia.
Inaa i co u Ciebie? Daj znać.Dea28 lubi tę wiadomość
-
Po wczorajszej wizycie i rozmowie z lekarzem - przyspieszyłam usg genetyczne z 30.03 (13+0) na 23.03 (12+0)
Myślę, że będę spokojniejsza. Górnej granicy wielkości wymaganej przy usg genetycznym maleństwo raczej wówczas nie przekroczy a minimalną ma już teraz
więc wszystko powinno być okRutelka, Blu, Dea28 lubią tę wiadomość
-
Widzę,że dziewczyny już za domowione na forum,ja dopiero dzisiaj odwazylam się napisać
ja oprócz "humorkow" na razie nie narzekam na samopoczucie, Gratuluję Wam kochane,i oby wszystko było w porządku
Rutelka, MMM2016, midnight, Blu, Moko, Asia_08 lubią tę wiadomość
[*] Nasze kochane Maleństwo [*] -
nick nieaktualny