X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Październikowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • Blu Autorytet

Wysłany: 10 marca 2016, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pielegniarka_w_mundurze a myślałaś, żeby to jeszcze skonsultować ze swoim ginem?

CBx2p2.pnglEw8p2.pngV23dp2.png
  • anulka1978 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2016, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lecę z psem <3
    Jest pochmurno i od razu wydaje mi się że zimno... najchętniej zostałabym w łóżku :/
    Potrzebuje pilnie pieknej słonecznej wiosny bo oszaleję :/

f2w33e3k4fqom8sd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 marca 2016, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anulka1978 wrote:
    A jakies zalecenia procz duphastonu i luteiny?

Krwiaki mają zdolnośc wchłaniania się... oszczedzaj się i kontroluj może częściej sytuację na usg zeby zobaczyc jaką tendencję ma Twoj krwiak...
    Tak jak patrzę w necie to dziewczyny piszą, że ciąże donoszone, dzieci zdrowe, tylko oszczedzajacy tryb zycia w ciąży to podstawa w takiej sytuacji
    Bedzie dobrze <3
    Bezwzględne leżenie

• Ola_85 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2016, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szynszyl wrote:
    Co to znaczy, że schodzi piasek?
    w nerkach jest osad w postaci piasku i przy sikaniu boli :( mecze sie z podobnym problemem kamieniami i wlasnie dzis mnie zaczelo cos bolec podejrzewam ze to kamyk schodzi "rodze" bo miala rozbijany.

km5s8ribs34fnes6.png
  • szynszyl Autorytet

Wysłany: 10 marca 2016, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki za informację :)
    Pielegniarko oszczędzaj się, trzeba myśleć pozytywnie.

3jgx3e3kscbj73hd.png
  • walleriana Autorytet

Wysłany: 10 marca 2016, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem Wam że tak patrze na Wasze brzuszki..i w sumie do tej pory u siebie nic nie widziałam..Ale w przeciągu ostatniego tygodnia wyskoczyło mi takie "plum".
    Wczoraj akurat chodziłam w obcisłej bluzce i mąż jak wrócil z pracy to jak spojrzał to oczy mu z orbit wyszły :D
    Powiedział że chyba bedziemy musieli powiedzieć wcześniej niż zakładaliśmy (czyli w świeta) Bo brzuch już jest widoczny :P

Ja zaraz jadę do Endokrynologa na wizytę...ledwo dopiełam się w spódnice (jedną z tych takich luźniejszych..) Zawsze byłam szczuplak i te kilka centymetrów w pasie jest odczuwalne..

0d1yflw1tl9x34uk.png

7/10/2016 Córeczka <3
    13/09/2018 Dwie kreski !
    15/09/2018 Beta 655; 18/09/2018 Beta 2556 !
    3/10/2018 Bijace serduszko <3
  • anett96 Ekspertka

Wysłany: 10 marca 2016, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natalaa_aa wrote:
    Hej dziewczyny :) jestem tu nowa :) widzę, że Wy już się znacie :) według moich obliczeń termin porodu wypada na ok 28 października :) jestem już po pierwszej wizycie u ginekologa, co zresztą nie było dobrym pomysłem, bo udałam się za szybko i nic nie zobaczyłam :( przez co codziennie się stresuje.. Lekarz kazał brać kwas foliowy i luteine i czekać na kolejną wizytę do 17 marca , także jeszcze tydzień czekania przed mną :) Pozdrawiam Serdecznie , przyszłe październikowe mamusie :)
    Natalii a w którym jesteś dokładnie tyg? Nic nie zobaczyłaś tzn nie zrobił Ci jeszcze usg bo zawcześnie jest? Mi w 4tyg i 5dniuginek nie zrobiła usg bo za wczesnie było jeszcze.

Fertimedica Warszawa
  • anett96 Ekspertka

Wysłany: 10 marca 2016, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy Wy też tyle śpicie??
    Ja mam problem z zasypianiem usypiam kolo 24, 1 w nocy i śpię codziennie do 11.czasem jeszcze potem drzemka w dzien i nie wiem czy tak się rozleniwilam bo z łózka to wgl wstaje 14, 15 dopiero.. czy taki flak sie zrobilam przez ciążę. i nie mdli mnie objawów większych nie mam tylko taki flaczek jestem.
    A ogólnie tez jezeli nie zobaczę niedługo słonka i wiosny to chyba oszaleję :):)

Wizyta juz jutro oby dziś nie myśleć oby nie myśleć!!

Fertimedica Warszawa
  • dkt.asia Znajoma

Wysłany: 10 marca 2016, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam serdecznie wszystkie październikowe mamusie ;-) Chciałam się z Wami podzielić moja historią. A więc 2 kreski pojawiły się 16.02, a potwierdzone przez lekarza 08.03,czyli najlepszy dzień kobiet w moim życiu, obecnie jestem w 8tygodniu od OM.,czyli 6tygodni ma maleństwo,termin porodu 24.10 :)jestem bardzo szczęśliwa,gdyż we wrześniu zeszłego roku ponieslismy stratę.Mam nadzieję że w tym wypadku będzie wszystko dobrze. Pozdrawiam Was serdecznie

Rutelka, MMM2016, midnight, Blu, Limerikowo, LillaMy, Moko, mizzelka, kehlana_miyu, KKasiaKK, Dea28, Sylwia_i_Niki, Auro, Asia_08 lubią tę wiadomość

[*] Nasze kochane Maleństwo [*]
  • Evelle Autorytet

Wysłany: 10 marca 2016, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez mam taka sennosc :-) moglabym juz o 20 isc spac ale posiedze zawsze z mezusiem do 21 zeby nie byl mi markotny potem chrapanie do 5 lub 6 i budza mnie mdlosci i glod wstaje jem sniadanie i ide dakej spac do 10 potemmam przyplyw energii sprzatam robie zakupy net itd po 14 znow spanie do 16:30 budzik nastawiam bo musze obiad zrobic i czekam na meza i tak jest codziennie poki co :-D nie wyobrazam sobie jakbym miala isc do pracy na 8 godzin bez dzemki he he

atdc9vvjtiub4xrf.png
  • anulka1978 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2016, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie mogę spac do 11 bo o 6 muszę wstac i 2 dzieciaków do szkoły wyprawić :P
    A potem to juz jakoś leci... tu sprzatanie, tam gtowanie, spacer z psami... popoludniu sa dzieciaki i mąz więc szkoda mi czasu na spanie... ale kłade się ok 21 :)

Oj tak, wiosna pilnie potrzebna bo idzie jajo znieść...

Zmarzłam okrutnie na spacerze :/

f2w33e3k4fqom8sd.png
  • MMM2016 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2016, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pielegniarka_w_mundurze wrote:
    Bezwzględne leżenie

Trzymam kciuki, żeby maleństwo dzielnie się trzymało. Skoro masz leżeć to odpoczywaj jak najwięcej. Musi być dobrze :)

82doi09k139kk43v.png

zrz6qtkf5ioftz8a.png
  • MMM2016 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2016, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dkt.asia wrote:
    Witam serdecznie wszystkie październikowe mamusie ;-) Chciałam się z Wami podzielić moja historią. A więc 2 kreski pojawiły się 16.02, a potwierdzone przez lekarza 08.03,czyli najlepszy dzień kobiet w moim życiu, obecnie jestem w 8tygodniu od OM.,czyli 6tygodni ma maleństwo,termin porodu 24.10 :)jestem bardzo szczęśliwa,gdyż we wrześniu zeszłego roku ponieslismy stratę.Mam nadzieję że w tym wypadku będzie wszystko dobrze. Pozdrawiam Was serdecznie

Cześć :) trzymam kciuki, żeby obecna ciąża była zdrowa, spokojna i donoszona :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 marca 2016, 13:50

dkt.asia lubi tę wiadomość

82doi09k139kk43v.png

zrz6qtkf5ioftz8a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 marca 2016, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dkt.asia i natalaa_aa :D Zaraz was wciągnę na naszą listę. :D

Dea albo ja mam sklerozę, albo jakoś przeoczyłam, że u Ciebie coś się działo... Dzisiaj napisałaś, że byłaś w szpitalu. W szoku jestem, bo chyba słabo czytam wątek, bo mi jakoś to uciekło. Dobrze, że jesteś już z powrotem i że wszystko jest ok. :D

Pielęgniarka w mundurze - współczuję krwiaka. Wiem, coś o tym, bo 6ty tydzień leżę z powodu krwiaka. Mój do tej pory się niestety powiększa, choć mam nadzieję, że za tydzień na usg okaże się, że się zmniejszył. Trzymam kciuki, żeby u Ciebie wszystko było dobrze. Tylko się oszczędzaj kochana, nie dźwigaj nic i jak najwięcej leżenia.

Inaa i co u Ciebie? Daj znać.

Dea28 lubi tę wiadomość

• daisy1984 Koleżanka

Wysłany: 10 marca 2016, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj ja też śpię długo. Chodzę spać koło 19.30 i wstaję o 5 a i tak jestem za dnia półżywa. Brakuje mi jeszcze drzemki za dnia ale tego nie mam kiedy wykonać ;)

34bwrjjgqf41fm2g.png
  • MMM2016 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2016, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po wczorajszej wizycie i rozmowie z lekarzem - przyspieszyłam usg genetyczne z 30.03 (13+0) na 23.03 (12+0)
    Myślę, że będę spokojniejsza. Górnej granicy wielkości wymaganej przy usg genetycznym maleństwo raczej wówczas nie przekroczy a minimalną ma już teraz :)
    więc wszystko powinno być ok :)

Rutelka, Blu, Dea28 lubią tę wiadomość

82doi09k139kk43v.png

zrz6qtkf5ioftz8a.png
  • MMM2016 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2016, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odnośnie drzemki w ciągu dnia - chętnie ale tylko w weekendy :)
    Pracuję na cały etat i jeszcze jakoś funkcjonuję.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 marca 2016, 13:53

kehlana_miyu, Visenna lubią tę wiadomość

82doi09k139kk43v.png

zrz6qtkf5ioftz8a.png
  • dkt.asia Znajoma

Wysłany: 10 marca 2016, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzę,że dziewczyny już za domowione na forum,ja dopiero dzisiaj odwazylam się napisać :-) ja oprócz "humorkow" na razie nie narzekam na samopoczucie, Gratuluję Wam kochane,i oby wszystko było w porządku

Rutelka, MMM2016, midnight, Blu, Moko, Asia_08 lubią tę wiadomość

• dkt.asia Znajoma

Wysłany: 10 marca 2016, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MMM 2016 .,dziękuję Ci ślicznie stresu co nie miara,ale staram się być dobrej myśli, Pani doktor też mówi że będzie dobrze :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 marca 2016, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blu wszystkiego najlepszego! Oby dzidziuś zdrowo rósł i żeby jego mamusia była szczęśliwa! :D Sto lat.

Blu lubi tę wiadomość

‹‹ 113 114 115 116 117 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ