X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Październikowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 13 września 2017, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my na trasie Dub - Limerick, chrzciny w Szczecinku b udane
    w podrozy dzieci ogolnie grzeczne
    zostal nam jeszcze ciagnacy sie katar po anginie u Loli i gardlo oraz sam katar u Zuzy, od jutra mucosolwan w akcji na inhalacje

gratulacje pomyslnego polowkowego, czekamy na ... kolejne dziewczynki ;-)

Anieńka, Blu lubią tę wiadomość

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Ola_Ola Autorytet

Wysłany: 13 września 2017, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anieńka super :) Gratulacje!
    Sylwia pewnie że dasz radę, a jak będziesz miała kryzys to pisz my Cię zmotywujemy :)
    Ja poszłam dziś na wizytę na nfz...oczywiście usg nie miałam, powiedział że mam się zapisać...a już myślałam że coś tam zobaczę. No nic w poniedziałek idę do mojej lekarki.

Anieńka, Sylwia91 lubią tę wiadomość

f2wl3e5evc7d67pj.png
    ex2bgu1rurd98nmh.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 13 września 2017, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My kroczki robimy przy meblach, w domu tupiemyw podwojnych skarpetkach z absem a na wyjazdach clarks i befado 18

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • szynszyl Autorytet

Wysłany: 13 września 2017, 23:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia z pewnością dasz radę, widać, że masz duuużą motywację ;)

W ogóle to ostatnio mam wrażenie, że Hania przestała być takim "nierozumnym" bobaskiem, czasem jak tak na nią patrzymy z mężem to aż widać, że o czymś rozmyśla ;)

I spacerki są teraz bardzo dłuuugie czasowo, Hania chce chodzić, musi nadepnąć na każdy listek, śmieć itp :)

Anieńka super ekstra! Gratuluję ^^

Ola do poniedziałku już niedaleko :)

Anieńka, Sylwia91 lubią tę wiadomość

3jgx3e3kscbj73hd.png
  • Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 14 września 2017, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola takie to wizyty na nfz właśnie.... ale cierpliwości jeszcze zobaczysz dzidziulke :*

limerikowo gratuluję udanej imprezy <3 co do choroby to zdrówka :* niech szybko przehodzi... chociaz pogoda nie pomaga..

Anieńka!! mega wielkie gratulacje <3 marzyłaś o córci i oby juz do końca została córcią <3

szynszyl Hania i Basia z jednego dnia a ja mam wrażenie jakby była od mojego leniucha starsza ze 3 miesiace heheh Basia nie chodzi ale probuje robic kroczki w łóżeczku. Chociaż z tym rozmyślaniem to wiem o czym mowisz! ja tez jak patrze na swoje dziecko to mam wrażenie ze ona juz rozumie cały swiat i ma wlasne przemyślenia

Limerikowo lubi tę wiadomość

qb3cjw4z459az3ou.pngklz99vvjlhtpt58w.pngx7g1xzdvar8apynv.png
  • Reni@ Autorytet

Wysłany: 14 września 2017, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja się dziwię, ze na NFZ nie robią USG.

Ja 2 ciąże prowadziłam u super lekarza na NFZ i na każdej wizycie miałam USG. Wizyty co 4 tygodnie średnio a w razie potrzeby częściej

f2wli09kkp6omcr9.png
    zem33e5ekx8vdc7s.png
    Aniołek 11 tc [*] 07.2015
  • Kai Autorytet

Wysłany: 14 września 2017, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widać to zależy od dobrej woli lekarza. I od tego, czy ma stały dostęp do usg. W mojej przychodni to na usg nie sposób się dostać, mialam skierowanie na usg jamy brzusznej kontrolnie po zapaleniu trzustki i od czerwca walczę o termin. W koncu poszlam gdzie indziej. W ciąży chodzilam do ginki prywatnie. Usg na każdej wizycie. Nie wyobrazalam sobie, żeby go nie mieć!
    Sylwio, spokojnie, Mikus też jeszcze nie chodzi, a też z tego samego dnia co Basia i Hania.
    Dziś bylam u pediatry, bo Mikiemu zrobila się brzydka plama na buzi i nie możemy jej zwalczy. Dostaliśmy maść z antybiotykiem i mamy przyjść do kontroli za tydzień.

f2wli09kh9pki1f2.png
    km5stv73bm121sip.png
  • Blu Autorytet

Wysłany: 14 września 2017, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anienka gratuluje dziewczynki :) torbielami się nie przejmuj, kiedyś pisała tutaj dziewczyna u której dziecka też na prenatalnych one wyszły i wszytko później było dobrze.

U nas wymyślanie dekoracji na roczek skończyło się malowaniem ścian w kuchni i salonie :D no bo jak tutaj coś dekorować jak ściany w opłakanym stanie hehe :) na całe szczęście już się z tym uporaliśmy i teraz sobie odpoczywamy, bo mąż ma wolne do końca tygodnia.

Sylwia na pewno dasz radę ze wszystkimi planami. Myślę że nawet fajnie będzie się wyrwać na chwilę i odpocząć od dzieci tym bardziej że masz je z kim zostawić ;)

Pisaliście jeszcze o bucikach dla dzieci. Ja też polecam z firmy emel, bo są super miękkie i fajnie wyprofilowane. Leon zasuwa w nich na spacerze.

Sylwia91 lubi tę wiadomość

CBx2p2.pnglEw8p2.pngV23dp2.png
  • Sylwusia100 Autorytet

Wysłany: 14 września 2017, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a te buciki firmu emel to zamawiacie przez internet czy w stacjonarnie kupujecie?

Mój Aniołek kochany - 04.07.2015
    bfarxzdvpbfijpi5.png
    f2wlpx9ioedyej73.png
  • NiecierpliwaKarolina Autorytet

Wysłany: 14 września 2017, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anieńka gratuluję upragnionej dziewczynki :-)

Ja w końcu wymyśliłam i u nas roczek będzie w stylu marynarskim :-) robimy w restauracji, bo w domu się nie pomieścimy. Poza tym nie chce mi się gotować :-P

n59y8u69xkreiife.png
    n59y20mm7mm8z66z.png
  • Ola_Ola Autorytet

Wysłany: 14 września 2017, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    On w gabinecie nawet nie miał sprzętu do usg...To jest przychodnia gdzie prywatnie i na NFZ przyjmują. Myślę że jak już raz pójdę na usg to z marszu będę zapisywana na wizytę z usg...śmiesznie to brzmi...

Dziewczyn dokładnie nie przejmujcie się że maluchy jeszcze nie chodzą. U nas najpierw ze trzy tygodnie było ćwiczenie chodzenia przy meblach w międzyczasie wstawanie i upadanie, a któregoś dnia zaczął przesuwać krzesło i kupiłam mu jeździk, od razu załapał, pojeździł nim parę godzin i...się puścił, wyciągnęłam do niego ręce, a ten pierwsze kroki poczynił. Wszystko w swoim czasie :)

Sylwia91, Blu, Anoolka lubią tę wiadomość

f2wl3e5evc7d67pj.png
    ex2bgu1rurd98nmh.png
  • Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 14 września 2017, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basia wlasnie dzisiaj dostala jezdzik ale jeszcze nie kuma o co w nim chodzi i kupilam jej tez chodzik... tak wiem pewnie niektóre mnie zjedzą za to :P ale u mnie w rodzinie w tym ja kazde dziecko w chodziku brykało i zdrowe są. Uwazam ze z umiarem można wszystko.. a ja z brzuchen juz trochę widocznym nie daje rady jej nosic :( no a na zęby tak sie drze teraz że nie ma zmiłuj.. tylko by stala a trzymać ją trzeba

• szynszyl Autorytet

Wysłany: 14 września 2017, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina my też mamy w restauracji :) klimat trochę inny, ale przynajmniej będzie gdzie usiąść :)

Sylwia Basia to pewnie ma wszystko przemyślane ;) jak już zacznie chodzić to nie będzie odwrotu a tak to korzysta z uroków życia niemowlaka ;) (i owszem chodziki są niedobre ;) )

Z tymi lekarzami to jest czasami dziwnie, nawet prywatnie. Jeszcze przed ciążą byłam u takiego ginekologa prywatnie, który w gabinecie miał tylko fotel, umówiłam się z nim na monitoring i musiałam na usg jeździć do szpitala, w którym pracował i czasem czekać po godzinie, bo coś mu wypadło na dyżurze.
    Ola mam nadzieję, że tylko pierwsza wizyta to taki problem, a później już będzie "normalnie"

Sylwusia my byliśmy oglądać w sklepie te buty, a kupiliśmy przez internet, w ich sklepie firmowym, taki sam fason jak przymierzaliśmy. W zakładce okazje można kupić taniej ostatnie pary i końcówkę kolekcji ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 września 2017, 18:45

3jgx3e3kscbj73hd.png
  • Blu Autorytet

Wysłany: 14 września 2017, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwusia100 wrote:
    Dziewczyny a te buciki firmu emel to zamawiacie przez internet czy w stacjonarnie kupujecie?

Ja kupuję w sklepie stacjonarnym. Mierzyliśmy dwie pary z Emela i z jednych 21 było dobre a z drugich 22. Trzeba sprawdzać jednak na stopie.

Ja na usg takie żeby coś się dowiedzieć to chodziłam prywatnie. Lekarza w sumie dobrego miałam w luxmedzie, ale sprzęt był bardzo kiepski. Teraz chodzę jeszcze gdzie indziej na NFZ i lekarka nie dość że jest świetna to właśnie sprzęt do USG też bardzo dobrej jakości. Jakbym teraz była w ciąży to zdecydowanie chodziłabym do niej na NFZ. W wyborze lekarza chyba najlepsza jest poczta pantoflowa ;)

• Sylwusia100 Autorytet

Wysłany: 15 września 2017, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To wybierzemy sie do sklepu stacjonarnego. A powiedzcie czy teraz juz kupic malemu te buciki czy poczekac az zacznie chodzic?

Mój Aniołek kochany - 04.07.2015
    bfarxzdvpbfijpi5.png
    f2wlpx9ioedyej73.png
  • Anieńka Autorytet

Wysłany: 15 września 2017, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki dziewczyny, ciesze sie z dnia na dzien coraz bardziej ze bede miec mala pomocnice :)

Ja po usg w 3trym w 1 ciazy stwierdzilam ze im mniej usg tym lepiej, teraz bylam dopiero 3razy, nastepne niby mam miec w 3trym dopiero, ale z uwagi na te torbiele pewnie sprawdzimy wczesniej. Moja gin nie ma w gabinecie usg, a lubie ja i nie chce jej zmieniac. Przyjmuje ze wszystko jest dobrze i tyle. :) i tak nie ma sie wplywu na wiele rzeczy.
    Jasiek byl owiniety 3krotnie pepowina w 3trym, tydzien pozniej odwinal sie i jeszcze obrocil sie do gory nogami (polozenie miednicowe) przezylam przez tydzien gehenne! Najgorszy tydzien mojej ciazy, wylam co wieczor. A jakby mi lekarz nic nie powiedzial to zylabym w przeswiadczeniu ze jest ok, bo przeciez bylo. (Drugi dr powiedzial, ze nie informuje o tym pacjentki, bo to tylko stres, a ryzyko jest znikome. Dzieci sie bawia pepowina, nic innego tam nie maja do roboty ;) serducho z Jasiem dopiero sprawdzalismy w 8tyg, w tej ciazy juz bylo jak bylam na 1usg zeby ustalic w ogole w ktorym jestem tyg, bylam na przelomie 6/7tydzien.
    Dowiadujesz sie, ze jestes w ciazy a tam juz serce bije;)

Wlasnie z tymi bucikami to kupowac jak jeszcze nie chodzi? Czy serio konieczne jest kupowac dla dzieci takich drogich butow? Slyszalam, ze to pic na wode, ze drogie buty wcale nie musza dzieci nosic, bo najlepiej i najwiecej powinni byc na boso. Wy slyszalyscie jakies opinie od lekarzy albo fizjoterapeutow?

bl9czbmhptcbgwug.pngatdci09krpu5v7i5.png
  • Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 15 września 2017, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anieńka u nas bez butów same skarpety :) i nie spieszymy sie z butami. Na spacer mamy zwykłe adidaski bo nie chodzi w nich i pełnią tylko funkcję ochronną od zimna

• szynszyl Autorytet

Wysłany: 15 września 2017, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas w domku są skarpetki, jak było cieplej to przeważnie w gołej stópce. Butki kupiliśmy jak faktycznie sama zaczęła chodzić bez trzymania się czegokolwiek.

W sumie Hania te buty to ma ubrane przez cały dzień bardzo krótko jedynie na spacerku :)

Nie wiem czy muszą być takie drogie, ale jak na buty ze skóry to normalna cena w sumie. Podejrzewam, że pewnie każdy butek, który jest giętki będzie się sprawdzał, kwestia poszukania w lokalnych sklepach :)

3jgx3e3kscbj73hd.png
  • Blu Autorytet

Wysłany: 15 września 2017, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziecko musi chodzić, bo wtedy nie podwija palców pod spód i można buta założyć na nogę. Jak sam nie chodzi to bez sensu kupować. Ja też zakładam buty tylko jak idziemy na spacer, w domu chodzą w skarpetkach

Nie wiem czy muszą być drogie. Na pewno wygodne i wyprofilowane, żeby nóżek nie krzywić. Lepsze są też takie za kostkę na początku. Osobiscie uważam, że na wielu rzeczach można trochę oszczędzić, ale na butach się nie da.

• NiecierpliwaKarolina Autorytet

Wysłany: 16 września 2017, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak do tematu bucików i chodzenia to dzisiaj widziałam na promenadzie dzieciątko, które chodziło w skarpetkach....

Pozdrawiamy z Gdyni!

n59y8u69xkreiife.png
    n59y20mm7mm8z66z.png
‹‹ 1304 1305 1306 1307 1308 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ