X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Październikowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • Reni@ Autorytet

Wysłany: 21 września 2017, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas na razie nie najgorzej. Ignaś zrobił 1 luźną kupkę. I noc zadziwiająco dobra. Pobudka o 3.15, zasnął po kilku minutach, o 5.30 mleko i wstał o 9.55 ! Niesamowite

Ale to jeszcze nic, bo w sobotę byliśmy na weselu. Ignas od soboty 8.00 do niedzieli 10.00 był u szwagierki . I co ? Uwaga, przespał cała noc. Pierwszy raz ! Wstał o 6 na mleko i potem spał do 9 jeszcze.
    Ja chyba egzorcystę wezwę do nas bo to jest niemożliwe. Miki jak był malutki tez pierwszą całą noc przespał u szwagierki

Blu lubi tę wiadomość

f2wli09kkp6omcr9.png
    zem33e5ekx8vdc7s.png
    Aniołek 11 tc [*] 07.2015
  • diewuszka86 Autorytet

Wysłany: 21 września 2017, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny zdrówka życzę!

Reniu to ciekawe z tą nocką. My jak jesteśmy u moich Dziadków to Kubuś przesypia praktycznie całą noc, ale to chyba kwestia lepszego powietrza. U nas z jedzeniem w nocy nie jest źle bo czasami je dopiero o 5 czy 6 rano i jeszcze śpi. Ale ostatnio budzi się bardzo często w nocy i trzeba go usypiać po 3 albo 4 razy. Nie wiem czy to jakiś skok czy kolejne zęby idą, ale już mam tego dość czasami.

U nas zaczęli grzać, ale my na razie skręcamy kaloryfery bo u nas jest dość ciepło, bez włączonych kaloryferów ponad 22 st.

Odwlekałam ten moment bardzo długo, ale niestety zaczynam wysyłać CV i szukam pracy. Jestem umówiona, że wracam od stycznia, ale tak naprawdę to chcę znaleźć coś nowego. Trzymajcie za mnie kciuki :)

Limerikowo lubi tę wiadomość

l54t4dr.png
  • Blu Autorytet

Wysłany: 21 września 2017, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Renia przeprowadź Ignasia do szwagierki na kilka dni, to może mu wejdzie w nawyk takie spanie :D

Reni@ lubi tę wiadomość

CBx2p2.pnglEw8p2.pngV23dp2.png
  • Chwilka84 Autorytet

Wysłany: 21 września 2017, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie po baaardzo długiej wakacyjnej przerwie, siedzieliśmy z Kuba cały czas na działce gdzie miałam bardzo zły zasieg. Nie jestem w stanie Was nadrobić, czytałam wyrywkowo i gratuluje nowych ciąż:)

My nareszcie przeprowadziliśmy się na swoje, powoli, bardzo powoli wykańczamy nasze mieszkano.
    Kuba ma dwa zęby i jedynki górne już na horyzoncie, wstaje mi cały czas wiec całymi dniami ktoś z nim musi być bo tak to się przewraca jak zapomnij ,że stoi:)Chwali sie zębami całymi dniami, bo mu uśmiech z twarzy nie schodzi, wynagradza nam pierwsze trzy miesiące, kiedy sie non stop darł.
    Zaczęliśmy chodzić do żłoba, na razie na dwie godz dziennie, jest różnie, a mnie cholernie ciężko:(
    Pozdrawiam:)

ex2bi09komf7ydjp.png
  • NiecierpliwaKarolina Autorytet

Wysłany: 21 września 2017, 23:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, współczuję problemów biegunkowych :-( oby szybko poprzechodziło i nie przerodziło się w nic poważnego!
    Chyba juz oficjalnie sezon przeziębieniowo-grypowy się zaczyna :-/

My dziś wróciliśmy do domu z Trójmiasta i aż mi się chce.... co za pogoda :-/ :-/ :-/

n59y8u69xkreiife.png
    n59y20mm7mm8z66z.png
  • marlon Autorytet

Wysłany: 22 września 2017, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny!
    Wysylamy Wam trochę słońca.
    U nas piękna pogoda, ciepełko. Lepiej niż w wakacje!

Pozdrawiamy Was serdecznie

d091ebd5bb2bf6b3med.jpg

Jutysia, Sylwusia100, szynszyl, Ola_Ola, NiecierpliwaKarolina, Chwilka84, Limerikowo, Blu lubią tę wiadomość

atdci09kteyfwsql.png
    4b9ah00cplkhwdqn.png

Wysłany: 22 września 2017, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, pomocy! Mam problem z piersią. Wczoraj wieczorem Olek bardzo mocno mnie ugryzł. Oczywiście polała się krew i tak się lała dobre 10 minut. Nadal lekko coś tam leci, bo wkładka cały czas czerwona. Oczywiście wiem, że póki jest krwawienie to nie mogę tą piersią karmić. Zresztą boli potwornie, więc i tak nie dałabym rady.
    Ale czy mogę to posmarować Maltanem albo czymś innym na gojenie? Problem w tym, że to nie jest takie małe zadrapanie tylko naprawdę glęboka rana. Mam sutka przeciachanego na pół :-/
    Mąż rzucił pół żartem pół serio, że to się na szycie nadaje.

n59y8u69xkreiife.png
    n59y20mm7mm8z66z.png
  • diewuszka86 Autorytet

Wysłany: 22 września 2017, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina, marsz do lekarza!! Żadne tam domowe zaleczanie. Tu nie ma żartów. Bosh... aż mnie zabolało po przeczytaniu Twojej wiadomości..

l54t4dr.png
  • Blu Autorytet

Wysłany: 22 września 2017, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina i jak sytuacja? Chyba przydałoby się wybrać do jakiegoś lekarza, żeby ocenił, czy faktycznie nie nadaje się to do szycia. Współczuję :/

Leon zaliczył dzisiaj pierwszy raz fryzjera ;) lekko nie było, ale fryzjerka miała sposoby żeby odwrócić uwagę od nożyczek. W sumie to byliśmy we czwórkę, pod koniec był już niezły harmider i podejrzewam że wszyscy mieli nas już serdecznie dość :)

Dziewczynyczybktoras z Was orientuje się w prawie pracy? Pytanie jest takie czy jeśli zajdzie się w ciążę na urlopie wychowawczym, wróci do pracy i tego samego dnia przedstawi zwolnienie to czy przysługuje ppburodzeniu urlop macierzyński?

CBx2p2.pnglEw8p2.pngV23dp2.png

Wysłany: 23 września 2017, 00:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, ale jaki lekarz będzie odpowiedni? Kurcze, trochę śmieszne iść z pogryzionym cyckiem :-P

Blu, oczywiście, że przysługuje urlop macierzyński po urodzeniu. Nawet gdyby nie wrócić i urodzić na wychowawczym to i tak zasiłek macierzyński się należy.

My też będziemy niedługo musieli do fryzjera się wybrać. A dostaliscie włoski na pamiątkę?

Blu lubi tę wiadomość

n59y8u69xkreiife.png
    n59y20mm7mm8z66z.png
  • Sylwusia100 Autorytet

Wysłany: 23 września 2017, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blu będziesz miala normalnie płatne zwolnienie i później urlop macierzyński.

Blu lubi tę wiadomość

Mój Aniołek kochany - 04.07.2015
    bfarxzdvpbfijpi5.png
    f2wlpx9ioedyej73.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 23 września 2017, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marlon czy Wasz wozek to Navington?

My walczymy z plesniawkami.jezyk na bialo u Zuzy i mini owrzodzeniach we wnetrzu warg plus byla opryszczka na zew pr kacika ust
    Aphtin nie pomogl 3 dni dostalismy wczoraj nystatyne w plynie plus przebila sie lewa gorna jedynka
    Z Lolusia nigdy nie mielismy takiego klopotu.

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Reni@ Autorytet

Wysłany: 23 września 2017, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Limerkowo my ponad 3 tygodnie walczylismy z plesniawkami. 2 razy Nystatyna i poprawa tylko na chwile. Pomogl fiolet. Zakladalam rekawiczke, gazik ma palec, nasączyć porządnie fioletem i przecierac kilka razy dziennie w buzi. Wyleczone ekspresowo. Do tego Wit C 5 kropli bez rozcienczania do buzi zeby zakwasić. Po kilku dniach znowu sie pokazalo ale przetarlam ze 2 razy i juz 2 tygodnie spokoj. Takze polecam fiolet

Karolina moze do rodzinnego? Albo na IP niech ktos obejrzy w do poniedziałku daleko.

Ignas juz prawie 3 tygodnie po pierwszym strzyżeniu. Podcinalismy boki i tyl. Gore ma dluzsza ale chcialam mu takie zostawic.

f2wli09kkp6omcr9.png
    zem33e5ekx8vdc7s.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 23 września 2017, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki Reni no oby pomogla nystatyna.do tej pory bylo bez plesniawek a tu taki duzy problem w buzi

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Jutysia Ekspertka

Wysłany: 23 września 2017, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chwilka, trzymaj się. Nas też niedługo czeka żłobek i aż się boję jak to zniosę... Będę ryczeć pewnie jak bóbr :(

Karolina, jak tam sytuacja, byłaś u lekarza? ;)

U nas do kataru doszło ropiejące oczko :/ Przemywam solą fizjologiczną i chyba czeka nas kolejna wizyta u lekarza. Ja chcę ciepłooooo ;)

ijpbdf9h93cgicla.png
  • Anieńka Autorytet

Wysłany: 23 września 2017, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blu to trzecie planujesz? :)

Wspolczuje Wam, ze powoli musicie myslec o powrocie do pracy, absolutnie by mi sie nie spieszylo i ciesze sie ze moge posiedziec jeszcze w domku. Lubie domek.

Ola bylas juz na wizycie serduszkowej? Sylwia a jak u Ciebie samopoczucie, lepiej troche? Wiesz juz jaka plec?

Ja dzis bylam na 2h zakupach lumpeksowych dla dzieci glownie mlodszej, beda jaja jak jednak tam sa jaja a nie cipka ;) kupilam kilka pierdolek rajstopki, sukienke, bluzeczke i bodziaki z rozowym akcentem :) i bluze i koszulke Jasiowi i 18zl poszlo :) cud miod zakupy, a ludzi wszedzie jak mrowek, wiec pewnie bym kupila wiecej ale nie bede sie tam z brzuchem przepychac.

Ktora pierwsza organizuje roczek?

We wt bylismy u kolegi Jasia i okazalo sie nastepnego dnia ze kolega chory, w poniedzialek bylismy z sasiadka na spacerze i jej 2miesiecznym maluszkiem i one tez chore. Poki co nas omija chorobsko, ale mielismy jechac na weekend to odwolalam no balam sie infekcji a podroz ponad 300km, dodatkowo gorna jedynka sie przebija wiec tym bardziej mlody narazony, a na poludniu powodz...

Pamietacie jak rok temu narzekalysmy ze jestesmy slonice i zeby te dzieci juz opuszczaly lokal?:) nie moge uwierzyc, ze to bylo rok temu!

bl9czbmhptcbgwug.pngatdci09krpu5v7i5.png
  • Anieńka Autorytet

Wysłany: 23 września 2017, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrzac na liste to chyba pierwszy roczek bedzie u niecierpliwejKaroliny, w sensie u dziewczyn, ktore jeszcze sie odzywaja :) no wlasnie apropos, bylas u tego lekarza?

bl9czbmhptcbgwug.pngatdci09krpu5v7i5.png
  • Reni@ Autorytet

Wysłany: 23 września 2017, 23:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anieńka dokładnie, na południe nie ma się co pchać, chociaż na szczęście od jutra ma być lepiej. Póki co u mnie w powiecie ogłoszone pogotowie przeciwpowodziowe, większość rzek już przekroczyło stan alarmowy

Ja właśnie próbuję się zdecydować na jakieś zaproszenia na roczek ;)

f2wli09kkp6omcr9.png
    zem33e5ekx8vdc7s.png

Wysłany: 23 września 2017, 23:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, pierwszy roczek chyba u nas :-)
    Mój rekin ludojad będzie świętował już w środę <3
    Jejku, jak to zleciało.....

Byłam rano u ginekologa w LuxMedzie. Niestety porażka. Pani dr za bardzo nie była zainteresowana. Przepisała mi antybiotyk, "bo może się coś wda". No i z czasem się zagoi. A w ogóle powinnam już dziecko odstawić. Takie duże dzieci nie jedzą z piersi.

Zadzwoniłam do położnej dorady laktacyjnego ze szpitala prywatnego, w którym rodziłam i ona poleciła nowe opatrunki Nursicare, maść Lansinoh i częste wietrzenie. Gdyby się nic nie poprawiało to mam do nich przyjechać.

n59y8u69xkreiife.png
    n59y20mm7mm8z66z.png
  • szynszyl Autorytet

Wysłany: 24 września 2017, 00:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina oby to się szybko zagoiło!

Ja mam nadzieję, że nic poważnego Hania nie złapie i jakoś przetrwamy sezon przeziębień.

Byliśmy dzisiaj u znajomych męża z pracy, mają córkę 4 miesiące starszą od Hani. Pocieszna dziewczynka i już jest taka bardziej dorosła niż ten mój szkrabik :)

Anieńka niby do samego końca nie można być pewnym, ale trzymam kciuki żeby została dziewczynka :) hihi a jeśli chodzi o zakupy ubrankowe, to w tych dziewczecych chyba można bardziej szaleć:)

Ale te roczki szybko przyszły!

3jgx3e3kscbj73hd.png
‹‹ 1306 1307 1308 1309 1310 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ