Październikowe Mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
U nas roczek dopiero 12, a przyjęcie 14.10. Będzie bez jakichś wiekszych przygotowań. W domu, w gronie najbliższych, tort plus przekąski. Może kilka balonów kupię. A tak w ogóle 12.10 w Tauron Arenie niedaleko nas będzie koncert Stinga. Śmieje się, że znany artysta specjalnie z okazji urodzin Mikołaja występuje.
Karolino, mam nadzieję,że już Ci lepiej.
Mnie trochę gardło boli, mam nadzieję, że nic się z tego nie rozwinie.
Szybko ten rok zlecial, szybciej niż ciąża. Ani się obejrzę, a trzeba będzie wracać do pracy. Zaczęłam już się nawet powoli przygotowywać i strasznie ciężko to robić przy małym. Ciekawe, jak to będzie od stycznia.
-
NiecierpliwaKarolina wrote:
Blu, oczywiście, że przysługuje urlop macierzyński po urodzeniu. Nawet gdyby nie wrócić i urodzić na wychowawczym to i tak zasiłek macierzyński się należy.
My też będziemy niedługo musieli do fryzjera się wybrać. A dostaliscie włoski na pamiątkę?
Myślałam że na wychowawczym nie można dostać jeszcze raz kasy za macierzyński.
Włosków nie braliśmy i mam nadzieję, że szybko Ci się ta rana zagoi.
I tak trzeci bobas nawet nie tyle jest planowany co raczej trwa debata kiedy :p i chyba postaramy się tak, żeby urodziło się gdzieś pod koniec przyszłego roku, bo muszę ogarnąć przedszkole córki wcześniej
Byliśmy wczoraj na weselu koleżanki. Leon został w domu, bo biegać za dwójką razem mija się z celem. Natalke odwieźliśmy wieczorem i wróciliśmy już sami z mezem. Fajnie było... trochę celebrujemy takie wyjścia razem, bo nie ma ich wiele -
Blu jak niezmiernie mi milo i wesolo jak czytam, ze bedziecie sie starac o trzeciego bobo. To znaczy ze z dwojka rok po roku jest dobrze i chce sie jeszcze
My tez planujemy 14.10 roczek, ale planuje zrobic obiad, torta i przekaski i nasze niemowlaki awansuja na dzieciaki balony obowiazkowo, nawet biore pod uwage zakup helu, myslicie ze to dobry pomysl? Ktoras z Was ma moze? Tak pomyslalam ze ten roczek, potem jak sie urodzi to z balonem przyjdziemy, potem 2latka i kolejny roczek, tylko czy taka butla sie nada po 1,5roku? -
Blu szalejesz ^^ trzymam kciuki, żeby się udało jak planujesz!
My roczek będziemy obchodzić 7.10, bo gościom tak bardziej pasuje, a że będą przyjeżdżać po 300 i 600km to niech im będzie No i my będziemy sobie w restauracji, balonów nakupowałam pełno i chyba się nie przydadzą na te urodzinki
Anieńka hel super sprawa, tylko trochę drogi i faktycznie jakby starczyło na kolejne urodzinki to byłoby super, ja nie mam zielonego pojęcia czy ten gaz jakoś traci z czasem na wartości, jak dla mnie jeśli jest szczelna butla to nic się chyba nie powinno dziać
Dziewczyny ze starszakiami czy taki cały kombinezon (bez stópek) się przydaje na zimę na spacer, czy to jednak niewygodne i niepraktyczne?Canario, Anieńka lubią tę wiadomość
-
Ja corke chodzaca na okres zimy ubieralam w kurtke dobrze za pupe.spodnie i rajstopy.cieple trzewiki/kozaki.pod szyje sprawdzil nam sie komin Buff i jednak czapki wiazane lub na rzep
Roznie mamy ubieraja tez w kombinezony.zdjecie kombinezonu w goracym sklepie wymaga wiecej zachodu niz kurtki.za to kombinezon na sanki, narty sprawdza sie znakomicie bo nie naleci sniegu na plecyWiadomość wyedytowana przez autora: 24 września 2017, 13:06
szynszyl lubi tę wiadomość
-
My roczek skromnie po 26pazdz w weekend 4 sztuki nas i brat z zona i corka bo jestesmy zagranica.torcik na pewno.salatka.drobny poczestunek
Wychodzimy z zalozenia ze to okazja by sie spotkac i zatrzymac w biegu miedzy praca a domemWiadomość wyedytowana przez autora: 24 września 2017, 13:09
-
Potencjalnie ja bym chciala 3 bobasa .marzy mi sie chlopak ale jakby sie trafila 3 corcia to tez super;-)
Mysle wstepnie odmlodzic sie na 40 czyli za 2lata.jednak musze dzieci ktore juz sa odchowac
No i nie wiem jak zniose trudy ost juz ciazy.3 poronienia w 5tc wczesniej za mna.teraz mimo ze bylam aktywna do konca lato popoludniami bylo juz mi ciezko i pomoc Mamy byla wybawieniem z zywa 2latka -
To u nas roczek najpóźniej bo 12.11. Msza a potem do restauracji. Będziemy my, nasi rodzice, chrzestni Kubusia i moi dziadkowie. W sumie 15 osób, ktorych nie jestesmy w stanie ugościć na naszych 50 m2. Będzie obiad, toast, tort, jakieś ciasto, kawa i przekąski. Ależ ten pierwszy roczek szybko leci.
-
No ta butla z helem kosztuje niecale 100zl na allegro, a patrzac na te ceny zakupu nahelowanych balonow to mysle ze jakbym na kilka imprez miala to bym zaoszczedzila
Uu Canario, wlasnie odzywasz sie, a tu dyskusja o trzecim dziecku czekamy na newsy od Ciebie.
Dziewczyny pierzecie jeszcze ciuszki dzieci w proszku dla dzieci, czy juz razem moze? Skonczyl mi sie proszek i sie zastanawiam, czy sie odwazyc. -
Kai wrote:Ja piore nadal w Loveli.
Canario, daj znać, co dalej. A wolalabys dostać czy nie dostać?
Właśnie dzięki dyskusji sobie zdałam sprawę z opóźnienia, generalnie już bardzo długo nie wyczekiwałem okresu heh dlatego coś mi się tu nie zgadza, miałam plan wrócić do pracy w listopadzie a o dzieciaczka postarać się za jakieś 1,5-2 lata jak młodsza pójdzie do przedszkola no ale zobaczymy co z tych planów wyjdzie. Coś mnie brzuch pobolewa także może nie sieje paniki, ale płakać tez nie będę
Jak sobie pomyśle 3 dzieci w 3 lata to jakiś kosmos, ale przynajmniej wszystko za jednym zamachem by było
-
Ja piorę w sumie w dzieciaczkowym, myślałam, że tyle będzie tego prania, że mam jeszcze płyny kupione w ciąży ale jak mi się skończą to już nie kupuje więcej. Kilka razy dorzucałam ubranka Hani do naszego prania i nic się nie stało
Canario to czekamy na wieści -
Canario wrote:Dziewczyny okres mi się spóźnia
Rób teściora ;P
Blu no to do dzieła
My dalej w dziecięcych płynach pierzemy.
Jest serducho, są mdłości i co jakiś czas pawie ;( pobolewa brzuch, zwłaszcza jak nosze młodego.
Ogólnie się przestawia, codziennie zasypia w ciągu dnia o innej porze...wózek zaczyna go baaardzo parzyć, więc zaraz się okaże że pójdzie na strych.Blu, NiecierpliwaKarolina, Reni@, Jutysia lubią tę wiadomość
-
Canario może zrób test ale by było
U nas roczek sporo wcześniej bo też 7 października, a Leon jest z 18. Ale musieliśmy się dostosować najbardziej do chrzestnego, ktory później już nie dałby rady przyjechać bo ma wesela w rodzinie
My robimy w domu, czym jestem trochę przerażona. Ciasta, torta zamówię, ale coś do jedzenia i tak muszę przygotować, a gości będzie ok 20. Mam nadzieję, że jakoś fajnie to wyjdzie. Patrzyłam też na butle z helem, fajne dekoracje można tworzyć. Myślę że w czerwcu na urodziny córki kupię, bo wtedy robimy zawsze imprezę plenerowa i jest więcej miejsca na ozdoby.
Ja piorę ubranka w naszym proszku. -
Ola_Ola wrote:Rób teściora ;P
Blu no to do dzieła
My dalej w dziecięcych płynach pierzemy.
Jest serducho, są mdłości i co jakiś czas pawie ;( pobolewa brzuch, zwłaszcza jak nosze młodego.
Ogólnie się przestawia, codziennie zasypia w ciągu dnia o innej porze...wózek zaczyna go baaardzo parzyć, więc zaraz się okaże że pójdzie na strych.
Chyba muszę to przemyśleć, z reszta to dopiero 3 dzień a w sobotę roczek, także raczej wole nie wiedzieć do niedzieli żeby się jakoś dziwnie nie zachowywać i nie dawać powodu do podejrzeń, bo znając siebie bym się macala po brzuchu czy cos w tym stylu, a to natali dzień ma byćLimerikowo lubi tę wiadomość
-
Canario daj znać po weekendzie
Ola gratuluję
Ja juz dłuższy czas piorę z naszymi ciuchami, bo proszki mi się skończyły a ze Ignaś nie ma problemów skórnych to spróbowałam i nic się nie dzieje
Ignas roczek kończy 4 a impreza w domu 14 dopiero. Też bedzie około 20 osób. Tort piecze chrzestna, zrobie jeszcze ze 2 ciasta, zimną płytę i jakąś ciepłą kolację typu udka z kurczaka lub coś w tym stylu
Ola_Ola lubi tę wiadomość