Październikowe Mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Ola, gratuluje
Canario, daj znać jak coś się wyjaśni
Ja piorę jeszcze w bobini, ale to też ze względu na problemy skórne.
U nas roczek w pierwszy weekend listopada, też musimy dostosować się do chrzestnego. Zrobimy obiad w knajpce + tort i kawka, bo w naszym mieszkaniu wszyscy się nie pomieścimy. Skład taki sam jak na chrzcinach, czyli ok. 12 osób. Nie mam jeszcze pomysłów na dekoracje i strój dla małej
Dziewczyny, myślicie że miesiąc na adaptację w żłobku wystarczy? Powinnam wrócić do pracy od stycznia i zastanawiam się kiedy rozpocząć żłobkową 'przygodę'...
Ola_Ola lubi tę wiadomość
-
Limerikowo - tak, to navington caravel. Tylko dokupilam sobie biale koła, bo są z takiego jakby laku i sa niezniszczalne.
Kocham ten wózek, jest jak czołg i uwaga, uwaga gondolka, spacerówka, torba, parasolka i te extra koła kosztowały mnie 1600 zeta - nowy. tylko model z 2012 - czyli trochę inne ułożenie paskow. Faktem jest to, ze to wozek, ktory nie nadaje sie do noszenia po schodach i zajmuje sporo miejsca w bagażniku, ale ta opcja bujania i lekkość prowadzenia. Jest cudowny!!!!!
Andrzej wczoraj skończył 11 miesięcy! Strasznie ten czas zasuwa. Prawie tak szybko, jak Andrzej sie przemieszcza
U nas piękne słońce i 17 stopni. Lepiej niż w lipcu!
Ja mam teoretycznie dostać okres 28.09, ale mam nadzieje, że nie dostanę. Trzymajcie kciuki. Dzisiaj dwa razy byłam w Kościele w tej intencji.
A jak nie... to zamowilam sobie 30 testow owulacyjnych z gemini i bede działac.
Po malu bede sie zbierać do domu. Chociaż wizja pobytu w ciemnej i zimnej warszawie mnie przytłacza.
Reni@, Anieńka, szynszyl, Limerikowo, Sylwusia100, Ola_Ola lubią tę wiadomość
-
Canario ja bym nie wytrzymala do weekendu,twarda z Ciebie sztuka!
Marlom trzymam kciuki za 2 kreski
A mnie dopadl bol gardla jade wlasnie na szybkie zakupy cytryny, czosnku i moze miodu, chociaz mam cukrzyce. A pozwolilam sobie zjesc ostatniego loda 2dni temu, ale jestem zla. Byle Jasio sie nie rozchorowal -
Kai, bardzo dziękuję za zaproszenie, ale całe dnie (8-20) przesiadywalam na konferencji, także nie było kiedy pomyślec o rozrywkach. Nawet w sprawie fotelika nic nam się nie udało załatwić, bo nie miałam czasu.
Ola, gratuluję serduszka.
Marlon, trzymam kciuki! Andrzej to słodziak
Canario, ja też bym nie wytrzymała z ciekawości Daj znać, jak już sprawa się wyjaśni
U nas roczek w tą niedzielę, a dziś mamy mszę w intencji Mikołajka. Wczoraj dotarła paczka z dekoracjami. Kupiłam butle z helem i cieszę się tym jak dziecko Właśnie opracowuje menu, bo chcę zacząć deserem w porze poobiedniej, a potem ciepłe danie i zimna płyta. Będzie nas 15 osób, także muszę wszystko wcześniej zaplanować, żeby się wyrobić.
Pytanie do mam starszakow. Kiedy wasze dzieciaki zaczęły korzystać z mini stoliczka/biureczka? Dziadkowie zaproponowali, że kupią Mikiemu na roczek i zastanawiam się, czy nie będzie zbyt długo stało bezużyteczne i tylko zagracalo przestrzeń.Kai lubi tę wiadomość
06.2015 - nasz aniołek:*
-
kalika Mikołaj niestety nie miał takiego stoliczka z braku miejsca wiec nie pomogę w tej kwestii Wydaje mi się ze przydaje się blizej 2 urodzin, ale mogę się mylić
Ignaś kaszle, Miki też. Oby na tym się skończyłokalika lubi tę wiadomość
-
dziewczyny nie bylo mnie kilka dni a tu tyle się dzieje!
Karolino jak pierś?
Canario ja bym nie wytrzymała czekamy a wieści!
marlon Andrzejek rośnie jak na drożdżach a jaki przystojniak trzymam kciuki za dwie kreski
Olu gratuluję serduszka teraz tylko nudnej i zdrowej ciąży
U nas roczek tak jak obchodzi czyli 12ego natomiast msza 15ego w niedzielę. Kto będzie mial zyczenie to przyjedzie do kościoła, a msza jest też za nas w rocznicę ślubu i za moje 26 urodziny które są 17ego wiec wszystko obok siebie. Zaproszen nie kupuję bo uważam ze na urodziny to można zaprosić słownie nie chce mi się nawet wypisywać nie mam do tego głowy. Z dekoracji na pewno będą balony i chyba tyle bo co ta mała królewna z tego zrozumie a po drugie to my przyjęcie robimy w domu a osób bedzie okolo 18 i nie wiem jak ja ich pomieszczę.. robimy obiad z dwóch dań, półmisek wędlin i jakieś ze 2 przystawki do tego 2 ciasta i tort. Uważam że aż nadto jak na urodziny, bo wiem że nikt za długo siedział nie będzie. Pewnie jakieś owoce jeszcze kupie dla dzieci i trochę cukierków.
z nowosci u nas to musze sie pochwalić ze mimo ze Basia korzysta z chodzika to nauczyła się w koncu poprawnie raczkować bo wolała do tej pory pełzać. Teraz juz pieknie na kolankach na przemian zasuwa jestem z niej dumna. W dodatku wie gdzie są wszystkie Bozie w domu zapytana gdzie jest Bozia? patrzy na góry i szuka wzrokiem obrazka a jak znajdzie to wyciąga rączkę. Ostatnio pierwsze co robi po obudzeniu to patrzy na obrazek, smieje sie,wyciąga rączkę i mówi coś po swojemu.. zaczynam myśleć ze widzi tam cos wiecej niz ja hehhehKai lubi tę wiadomość
-
Anieńko nie znamy jeszcze płci, wizytę mamy 3ego października i moze wtedy uda się coś podejrzec czuję sie juz lepiej jesli chodzi o mdłości ale za to czasem mnie pobolewa brzuch jak noszę Basie staram sie tego nie robić...
Dodam jeszcze ze duzo mam na glowie w związku ze studiami bo okazalo się tydzien temu w niedzidke ze będą jednak 30km od mojego domu a ja juz zlozylam dokumenty na KUL który mam 100km od domu w ostatniej chwili udalo mi sie skompletować na nowo dokumenty i zawieźć gdzie trzeba -
Canario ja myślę że jak do weekendu nie dostaniesz okresu, to test będzie tylko formalnością :p
Kalika jeśli chodzi o taki stolik edukacyjny który świeci itd to chyba bardziej na roczek. A jeśli o stoliczek "mamut"chyba tak sie kiedyś nazywał z ikei to na 2 latka lepszy.
Dziewczyny któraś z Was,przepraszam nie pamiętam kto dokładnie, pytała o to czy lepszy kombinezon czy kurtka na zimę. Ja już jakiś czas temu kupiłam kurtkę, ale mocno się zastanawiam nad kombinezonem jeszcze, takim do tyrania na sankach itp. Kurtkę zostawiła bym na wyjścia do ludzi !)
Sylwia śmiesznie z tymi Boziami:) Leon jak usłyszy samolot to pokazuje palcem do góry i mówi buuuuuu
Dziewczyny rosnijcie zdrowo, które są już w dwupaku, marlon kciuki za pozytywny rozwój sytuacji -
Gratulujemy kolejnych udanych zaciazen
U nas Zuza tez na pchaczu od ponad tyg.wlasc sama sie dorwala jak maz zniosl z poddasza i cwiczy uparcie.widac ze ma frajde
Nasza Karolina to korzystala ze stolika po 2 latach stawialismy na ruch jak najwiecej by ok spala na drzemce.bawilismy sie na macie w domu przy zlej pogodzie.teraz jako 3 latka to przy stoliku przeglada ksiaxki.je i rysuje
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 września 2017, 13:47
-
Dziękuję dziewczyny za gratulacje
Blu dzięki za podpowiedź, wujek ma mu sprawić rowerek biegowy, ale to chyba jeszcze za wcześnie, jest mały postęp, jak nie jest zapięty w szelki to lepiej nam idą spacery.
Oluś wszystkiego najlepszego, rośnij duży i zdrowy! Buziaki od ciotki Olki i Michaśka
NiecierpliwaKarolina lubi tę wiadomość
-
Sto lat Olek
Olu biegówka to tak najwczesniej 1,5-2 latka ale moze wiosną juz poprobuje swoja droga te rowerki to świetna sprawa. Miki mial 2. Mniejszy potem większy. W tym roku kupilismy rower na kołach 16'. Nauczyl sie pedalowac i latem odkrecilismy podporki. Od razu pojechał, bez żadnego prowadzenia na kijuNiecierpliwaKarolina lubi tę wiadomość