X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Październikowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • Jutysia Ekspertka

Wysłany: 25 września 2017, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola, gratuluje :)
    Canario, daj znać jak coś się wyjaśni ;)
    Ja piorę jeszcze w bobini, ale to też ze względu na problemy skórne.

U nas roczek w pierwszy weekend listopada, też musimy dostosować się do chrzestnego. Zrobimy obiad w knajpce + tort i kawka, bo w naszym mieszkaniu wszyscy się nie pomieścimy. Skład taki sam jak na chrzcinach, czyli ok. 12 osób. Nie mam jeszcze pomysłów na dekoracje i strój dla małej :/

Dziewczyny, myślicie że miesiąc na adaptację w żłobku wystarczy? Powinnam wrócić do pracy od stycznia i zastanawiam się kiedy rozpocząć żłobkową 'przygodę'...

Ola_Ola lubi tę wiadomość

ijpbdf9h93cgicla.png
  • marlon Autorytet

Wysłany: 25 września 2017, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Limerikowo - tak, to navington caravel. Tylko dokupilam sobie biale koła, bo są z takiego jakby laku i sa niezniszczalne.
    Kocham ten wózek, jest jak czołg i uwaga, uwaga gondolka, spacerówka, torba, parasolka i te extra koła kosztowały mnie 1600 zeta - nowy. tylko model z 2012 - czyli trochę inne ułożenie paskow. Faktem jest to, ze to wozek, ktory nie nadaje sie do noszenia po schodach i zajmuje sporo miejsca w bagażniku, ale ta opcja bujania i lekkość prowadzenia. Jest cudowny!!!!!

Andrzej wczoraj skończył 11 miesięcy! Strasznie ten czas zasuwa. Prawie tak szybko, jak Andrzej sie przemieszcza :)

df8144623aac14ffmed.jpg

U nas piękne słońce i 17 stopni. Lepiej niż w lipcu!

Ja mam teoretycznie dostać okres 28.09, ale mam nadzieje, że nie dostanę. Trzymajcie kciuki. Dzisiaj dwa razy byłam w Kościele w tej intencji.

A jak nie... to zamowilam sobie 30 testow owulacyjnych z gemini i bede działac.

Po malu bede sie zbierać do domu. Chociaż wizja pobytu w ciemnej i zimnej warszawie mnie przytłacza.

Reni@, Anieńka, szynszyl, Limerikowo, Sylwusia100, Ola_Ola lubią tę wiadomość

atdci09kteyfwsql.png
    4b9ah00cplkhwdqn.png
  • Anieńka Autorytet

Wysłany: 26 września 2017, 07:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Canario ja bym nie wytrzymala do weekendu,twarda z Ciebie sztuka!
    Marlom trzymam kciuki za 2 kreski :)

A mnie dopadl bol gardla :( jade wlasnie na szybkie zakupy cytryny, czosnku i moze miodu, chociaz mam cukrzyce. A pozwolilam sobie zjesc ostatniego loda 2dni temu, ale jestem zla. Byle Jasio sie nie rozchorowal :(

bl9czbmhptcbgwug.pngatdci09krpu5v7i5.png
  • kalika Autorytet

Wysłany: 26 września 2017, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kai, bardzo dziękuję za zaproszenie, ale całe dnie (8-20) przesiadywalam na konferencji, także nie było kiedy pomyślec o rozrywkach. Nawet w sprawie fotelika nic nam się nie udało załatwić, bo nie miałam czasu.

Ola, gratuluję serduszka.

Marlon, trzymam kciuki! Andrzej to słodziak <3

Canario, ja też bym nie wytrzymała z ciekawości ;) Daj znać, jak już sprawa się wyjaśni :)

U nas roczek w tą niedzielę, a dziś mamy mszę w intencji Mikołajka. Wczoraj dotarła paczka z dekoracjami. Kupiłam butle z helem i cieszę się tym jak dziecko ;D Właśnie opracowuje menu, bo chcę zacząć deserem w porze poobiedniej, a potem ciepłe danie i zimna płyta. Będzie nas 15 osób, także muszę wszystko wcześniej zaplanować, żeby się wyrobić.

Pytanie do mam starszakow. Kiedy wasze dzieciaki zaczęły korzystać z mini stoliczka/biureczka? Dziadkowie zaproponowali, że kupią Mikiemu na roczek i zastanawiam się, czy nie będzie zbyt długo stało bezużyteczne i tylko zagracalo przestrzeń.

Kai lubi tę wiadomość

mhsv9vvjufj4nne7.png
    3jvzjw4z8qd2v63z.png
    06.2015 - nasz aniołek:*

• Reni@ Autorytet

Wysłany: 26 września 2017, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kalika Mikołaj niestety nie miał takiego stoliczka z braku miejsca wiec nie pomogę w tej kwestii :( Wydaje mi się ze przydaje się blizej 2 urodzin, ale mogę się mylić ;)

Ignaś kaszle, Miki też. Oby na tym się skończyło

kalika lubi tę wiadomość

f2wli09kkp6omcr9.png
    zem33e5ekx8vdc7s.png
    Aniołek 11 tc [*] 07.2015
  • Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 26 września 2017, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny nie bylo mnie kilka dni a tu tyle się dzieje!

Karolino jak pierś? <3

Canario ja bym nie wytrzymała :D czekamy a wieści!

marlon Andrzejek rośnie jak na drożdżach a jaki przystojniak <3 trzymam kciuki za dwie kreski <3

Olu gratuluję serduszka <3 teraz tylko nudnej i zdrowej ciąży <3

U nas roczek tak jak obchodzi czyli 12ego natomiast msza 15ego w niedzielę. Kto będzie mial zyczenie to przyjedzie do kościoła, a msza jest też za nas w rocznicę ślubu i za moje 26 urodziny które są 17ego wiec wszystko obok siebie. Zaproszen nie kupuję bo uważam ze na urodziny to można zaprosić słownie nie chce mi się nawet wypisywać nie mam do tego głowy. Z dekoracji na pewno będą balony i chyba tyle bo co ta mała królewna z tego zrozumie a po drugie to my przyjęcie robimy w domu a osób bedzie okolo 18 i nie wiem jak ja ich pomieszczę.. robimy obiad z dwóch dań, półmisek wędlin i jakieś ze 2 przystawki do tego 2 ciasta i tort. Uważam że aż nadto jak na urodziny, bo wiem że nikt za długo siedział nie będzie. Pewnie jakieś owoce jeszcze kupie dla dzieci i trochę cukierków.

z nowosci u nas to musze sie pochwalić ze mimo ze Basia korzysta z chodzika to nauczyła się w koncu poprawnie raczkować bo wolała do tej pory pełzać. Teraz juz pieknie na kolankach na przemian zasuwa :) jestem z niej dumna. W dodatku wie gdzie są wszystkie Bozie w domu <3 zapytana gdzie jest Bozia? patrzy na góry i szuka wzrokiem obrazka a jak znajdzie to wyciąga rączkę. Ostatnio pierwsze co robi po obudzeniu to patrzy na obrazek, smieje sie,wyciąga rączkę i mówi coś po swojemu.. zaczynam myśleć ze widzi tam cos wiecej niz ja hehheh

Kai lubi tę wiadomość

qb3cjw4z459az3ou.pngklz99vvjlhtpt58w.pngx7g1xzdvar8apynv.png
  • Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 26 września 2017, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anieńko nie znamy jeszcze płci, wizytę mamy 3ego października i moze wtedy uda się coś podejrzec :) czuję sie juz lepiej jesli chodzi o mdłości ale za to czasem mnie pobolewa brzuch jak noszę Basie :/ staram sie tego nie robić...

Dodam jeszcze ze duzo mam na glowie w związku ze studiami bo okazalo się tydzien temu w niedzidke ze będą jednak 30km od mojego domu a ja juz zlozylam dokumenty na KUL który mam 100km od domu :/ w ostatniej chwili udalo mi sie skompletować na nowo dokumenty i zawieźć gdzie trzeba

• Reni@ Autorytet

Wysłany: 26 września 2017, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ignaś od kilku dni zasuwa z pchaczem. Brat mi przywiózł od swojej córki. Na początku tylko sie nim bawił a teraz wstaje i idzie. Fajna sprawa

f2wli09kkp6omcr9.png
    zem33e5ekx8vdc7s.png
  • Blu Autorytet

Wysłany: 26 września 2017, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Canario ja myślę że jak do weekendu nie dostaniesz okresu, to test będzie tylko formalnością :p

Kalika jeśli chodzi o taki stolik edukacyjny który świeci itd to chyba bardziej na roczek. A jeśli o stoliczek "mamut"chyba tak sie kiedyś nazywał z ikei to na 2 latka lepszy.

Dziewczyny któraś z Was,przepraszam nie pamiętam kto dokładnie, pytała o to czy lepszy kombinezon czy kurtka na zimę. Ja już jakiś czas temu kupiłam kurtkę, ale mocno się zastanawiam nad kombinezonem jeszcze, takim do tyrania na sankach itp. Kurtkę zostawiła bym na wyjścia do ludzi !)

Sylwia śmiesznie z tymi Boziami:) Leon jak usłyszy samolot to pokazuje palcem do góry i mówi buuuuuu :D

Dziewczyny rosnijcie zdrowo, które są już w dwupaku, marlon kciuki za pozytywny rozwój sytuacji ;)

CBx2p2.pnglEw8p2.pngV23dp2.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 26 września 2017, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulujemy kolejnych udanych zaciazen :-)
    U nas Zuza tez na pchaczu od ponad tyg.wlasc sama sie dorwala jak maz zniosl z poddasza i cwiczy uparcie.widac ze ma frajde

Nasza Karolina to korzystala ze stolika po 2 latach stawialismy na ruch jak najwiecej by ok spala na drzemce.bawilismy sie na macie w domu przy zlej pogodzie.teraz jako 3 latka to przy stoliku przeglada ksiaxki.je i rysuje

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 września 2017, 13:47

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 26 września 2017, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my próbujemy z pchaczem ale narazie idą same ręce a nogi potem :D albo chce nadeptywać na kółka i tyle z chodzenia ;) ale próbujemy. przyjemniej juz wie jak się stawia kroczki do przodu

• NiecierpliwaKarolina Autorytet

Wysłany: 27 września 2017, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamy roczek <3
    Pozdrawiamy koleżanki i kolegów i czekamy na dołączenie do grona roczniaków :-)

Anieńka, Reni@, Sylwusia100, Jutysia, kalika, Ola_Ola, Blu, Kai, szynszyl, diewuszka86, marlon, Sylwia91, Limerikowo lubią tę wiadomość

n59y8u69xkreiife.png
    n59y20mm7mm8z66z.png
  • Blu Autorytet

Wysłany: 27 września 2017, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystkiego najlepszego dla Aleksandra! <3

NiecierpliwaKarolina lubi tę wiadomość

CBx2p2.pnglEw8p2.pngV23dp2.png
  • kalika Autorytet

Wysłany: 27 września 2017, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olek, sto lat! :)
    Karolina, jak Olka AZS? Jak wasza dieta? Nadal jesteście oboje na tej restrykcyjnej diecie, czy robicie próby rozszerzania?

mhsv9vvjufj4nne7.png
    3jvzjw4z8qd2v63z.png
    06.2015 - nasz aniołek:*

• Ola_Ola Autorytet

Wysłany: 27 września 2017, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję dziewczyny za gratulacje :)
    Blu dzięki za podpowiedź, wujek ma mu sprawić rowerek biegowy, ale to chyba jeszcze za wcześnie, jest mały postęp, jak nie jest zapięty w szelki to lepiej nam idą spacery.
    Oluś wszystkiego najlepszego, rośnij duży i zdrowy! Buziaki od ciotki Olki i Michaśka

f2wl3e5evc7d67pj.png
    ex2bgu1rurd98nmh.png
  • Reni@ Autorytet

Wysłany: 27 września 2017, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sto lat Olek :)

Olu biegówka to tak najwczesniej 1,5-2 latka ale moze wiosną juz poprobuje :) swoja droga te rowerki to świetna sprawa. Miki mial 2. Mniejszy potem większy. W tym roku kupilismy rower na kołach 16'. Nauczyl sie pedalowac i latem odkrecilismy podporki. Od razu pojechał, bez żadnego prowadzenia na kiju

f2wli09kkp6omcr9.png
    zem33e5ekx8vdc7s.png
  • szynszyl Autorytet

Wysłany: 27 września 2017, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najlepsze życzenia dla Olka ^^

3jgx3e3kscbj73hd.png
  • diewuszka86 Autorytet

Wysłany: 27 września 2017, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sto lat Oluś :) Rośnij dalej duży i zdrowy i bądź pociechą dla mamy i taty :*

l54t4dr.png
  • Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 28 września 2017, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olusiu sto lat <3 rośnij duży, zdrowy i silny <3

• Sylwusia100 Autorytet

Wysłany: 28 września 2017, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sto lat Olusiu :-)

Mój Aniołek kochany - 04.07.2015
    bfarxzdvpbfijpi5.png
    f2wlpx9ioedyej73.png
‹‹ 1308 1309 1310 1311 1312 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ