X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Październikowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • Reni@ Autorytet

Wysłany: 2 października 2017, 23:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas ciężko cos wymyślić, bo Ignaś większość rzeczy ma po starszym bracie. Ale na pewno chcemy Piramidę zabaw - zwierzęta (kalika kiedys wspominala). Ignas się nią bawił i widać że się podoba. Siostrzenicy męża bedziemy kupowac jeździk /pchacz Mercedes (na Allegro za około 230 zł). Zależy jaki budżet bierzecie pod uwagę

AlsMum lubi tę wiadomość

f2wli09kkp6omcr9.png
    zem33e5ekx8vdc7s.png
    Aniołek 11 tc [*] 07.2015
  • Anieńka Autorytet

Wysłany: 2 października 2017, 23:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Renia bardzo ladne zaproszenie, bardzo przystojny Ignaś. :)

My zamowilismy sobie u chrzestnego sanki ;) idealne beda na rzekoma zime stulecia. AlsMum wszystko zalezy jaki masz budzet ;) kolejka jakas moze tez byc, albo tunel albo jakis namiocik, suchy basen, pchacz jesli jeszcze nie chodzi. to tak co mi przychodzi do glowy ze w sumie mogloby dostac moje dziecko :D

Reni@, AlsMum lubią tę wiadomość

bl9czbmhptcbgwug.pngatdci09krpu5v7i5.png
  • Kai Autorytet

Wysłany: 3 października 2017, 03:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my mamy niespana nocke. Mikołaj złapał katar, w nocy dołączył się kaszel i gorączka. Musiałam mu w końcu podac Pedicetamol, bo już miał powyżej 38 stopni. Boję się o te jego chore płuca :-(. Chyba pójdziemy się osluchac jutro. Pytanie tylko, czy to coś nam powie, skoro on i tak trzeszczy. Chyba ze od swiezej infekcji bylyby inne trzaski, nie znam się na tym. Oby mu się tylko nic poważnego nie rozwinęło! Rano mąż idzie do pracy na 12 godzin, a ja zostaję z małym sama w domu. Ciekawe, jak mi się będzie funkcjonowało po nieprzespanej nocy... Mąż też kicha i prycha, a mnie drapie w gardle. Jesień się zaczęła i już infekcja przylazla.

f2wli09kh9pki1f2.png
    km5stv73bm121sip.png
  • Reni@ Autorytet

Wysłany: 3 października 2017, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Współczuję Kai. Ka bym poszła do lekarza. Zreszta sama bylam z dziecmi w piatek. Mimo ze bez goraczki to bardzo kaszleli i u Ignasia swisty słyszałam. Na szczescie tio nie pluca ani oskrzela

f2wli09kkp6omcr9.png
    zem33e5ekx8vdc7s.png
  • Ola_Ola Autorytet

Wysłany: 3 października 2017, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kai zdrówka! Daj znać co powiedział lekarz

f2wl3e5evc7d67pj.png
    ex2bgu1rurd98nmh.png
  • marlon Autorytet

Wysłany: 3 października 2017, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Canario gratulacje!

Ja dostalam okres :(

No nic, w weekend wracamy do Warszawy, zaopatrzylam sie w pasku owulacyjne i ogoeń ;)

Andrzej ma pierwsze limo.nie ma to jak bojka w barze w Jastarni

atdci09kteyfwsql.png
    4b9ah00cplkhwdqn.png
  • Kai Autorytet

Wysłany: 3 października 2017, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marlon, trzynam kciuki za kolejny cykl. Co ten Andrzej w barze robił? Rozrywkowego masz syna ;-).
    Bylam dziś z malym u lekarza. Płuca ok :-). Wygląda na to, że to tylko katar. Gardło lekko zaczerwienione. Mamy dokładnie ściągać katar, oklepywac i podawać syropy wykrztusne.
    Nigdy nie sądziłam, że katar to taka udręka. Nie leje mu się tak mocno z nosa, a mimo tego absorbujacy kjak nigdy, placzliwy, histerycznie reagujacy na wszystko, marudzacy przy jedzeniu i spiacy nie dłużej niż 40 minut w jednym kawałku.
    Oby to wszystko przeszło.

f2wli09kh9pki1f2.png
    km5stv73bm121sip.png
  • Jutysia Ekspertka

Wysłany: 3 października 2017, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wow, ale wieści :) Canario, gratulacje!
    marlon, trzymam kciuki, powodzenia :)
    Kai, nam na katar pomagały też inhalacje z soli fizjologicznej. Zdrówka dla Was :)

Co do prezentów na roczek, to my planujemy zrobić małej sesję u fotografa :)

U nas dziś była na śniadanie jajecznica, a po 2 godzinach pokrzywka na całym ciele :( Wystraszyłam się, do pokrzywki doszła chrypa i nie wyglądało to za ciekawie. Na szczęście pomogło wapno i Fenistil. Obstawiam białko jajka, bo żółtko już wcześniej jadła i nic jej nie było.

ijpbdf9h93cgicla.png
  • Blu Autorytet

Wysłany: 3 października 2017, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny. Przez kilka dni miałam problem z logowaniem :/

Spóźnione najlepsze życzenia dla kochanych roczniakow! <3 rosnijcie duzi, zdrowi i szczęśliwi :) i od czasu do czasu słuchajcie rodziców :p

Canario gratulacje! Mamuśka dasz radę! Mam nadzieję że w niedalekiej przyszłości dołączę do grona potrójnych mam ;)
    Miałam coś jeszcze ale za dużo tego na raz...
    Marlon trzymam kciuki za powiększenie rodziny :P

Renia mieliśmy identyczne zaproszenia na chrzest:)

U nas też katarowo, na razie nic konkretnego nie działa super :/ caly czas odciąganie ten katar, Leon jak się go kładzie to już wie co się szykuje i wrzask w niebo głosy... chodzimy na spacery nawet jak pogoda nie zachęca i mam nadzieję że do soboty będzie lepiej.

CBx2p2.pnglEw8p2.pngV23dp2.png
  • AlsMum Ekspertka

Wysłany: 3 października 2017, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję mamusie za pomysły na prezent dla roczniaka. Anieńka podoba mi się pomysł namiociku, sama bym chciała tipi dla mojej małej. Jeździdło/pchacz to świetny pomysł w tym okresie życia. Ich mała stoi, ale jeszcze nie chodzi. Kuzynka też wspominała, że chcieliby jeździdło Chicco Qattro, bo kiedyś mieli dla syna i posłużyło im przez wiele lat - najpierw jako bujak, potem pchacz, potem pojazd prowadzony przez rodzica i w końcu samochodzik dla dziecka. Takie 4w1 kosztuje ok. 250zł dlatego złożę się z siostrą na ten prezent i wtedy na pewno wszyscy będą zadowoleni.

Niestety zaczął się sezon na przeziębienia dlatego dużo zdrowia dla Waszych pociech, oby na katarku się to kończyło i bez wielu wizyt u lekarzy.

• Reni@ Autorytet

Wysłany: 3 października 2017, 23:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AlsMum my mamy Chicco Qattro i mój 4,5 latek nadal na nim jeździ. Także sluzy i roczniakowi i starszemu

AlsMum lubi tę wiadomość

f2wli09kkp6omcr9.png
    zem33e5ekx8vdc7s.png
  • marlon Autorytet

Wysłany: 3 października 2017, 23:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kai,
    chodził przy meblach i nie wyrobił się przy stoliku do kawy. Ale jak się mnie wszyscy pytają to mówię, że była bójka.

Generalnie nieźle się zestresowałam, bo ma rozcięty łuk brwiowy.
    Więc wrzuciłam go do samochodu i w dresie (bez majtek ;) poleciałam do Helu na IP.
    Tam przyszedł chirurg, nawet go nie dotknął i powiedział, że mogę poszukać okulisty we Władku.

No to zadzwoniłam do Medicoveru i znaleźli mi chirurga w Pucku.
    Opatrzyli mu to oko i ma teraz stripa.

Przez pierwsze 72 godziny praktycznie nie spałam.
    Potem zaczęło iść 5(!!!!!!!) zębów na raz, no i teraz mam okres (chociaż nie mam pewności, czy ktoś mnie nie postrzelił, bo muszę mieć tampon i wielką podpachę), więc ledwo zipie. Jeszcze nad ranem się obudził, wzięłam go do łóżka, a ten przez sen zaczyna mnie kopać po podbrzuszu. Ja pierdziele.

Na urodziny poprosiłam o wypasiony fotelik, ten tyłem, 360 Cybexa, co Karolina polecała.
    Niech się chrzestni i dziadkowie zrzucą.

My mamy chodzik/pchacz/mini rowerek chicco 3w1. Na mall.pl jest w dobrej cenie.

No i odliczam dni do Halloween.

Dziewczyny z Wawki, jak macie ochotę na sesje, to ja wracam w ten weekend i będę uaktualniać swoje portfolio, a właściwie dorzucać lifestolowe tematy.
    Chętnie porobię jakieś rodzinne/plenerowe fotki jak macie ochotę. Albo jakieś portrety i takie tam. Mogę też urodziny ogarnąć. No i polecam pocztówki halloweenowe i świąteczne. For free ofcors. Tyle tylko, że potem jedno /dwa zdjęcia wrzuciłabym na swoją stronę.

AlsMum lubi tę wiadomość

atdci09kteyfwsql.png
    4b9ah00cplkhwdqn.png
  • szynszyl Autorytet

Wysłany: 4 października 2017, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marlon trzymam kciuki za kolejny cykl!
    Dobre, że udało się znaleźć profesjonalna pomoc dla Andrzeja :)

My mamy takiego drewnianego konika na biegunach z Ikei i Hania ani myśli na nim siadać... Tylko staje na nim bez trzymanki i zaczyna się ruszać u ćwiczy równowagę, jak pierwszy raz to zobaczyłam to myślałam że mi serce wyskoczy ;)

Zdrówka dziewczyny dla choruszków! U mnie z odciaganiem było tak, że dwa dni spoko bez marudzenia potem z 3 dni ryk a potem znowu spokój i chciej zrozumieć tu dzieci ;)

Ja w sumie nie lubię jak się ktoś pyta o prezent, bo nigdy nie wiem ile ktoś by chciał wydać :/ co by nie było swojej rodzince porzuciłam pomysł piaskownicy zamykanej (takiego żółwia), piłeczek do tego i ogólnych akcesoriów do piasku :) no i brat mi zrobi tablicę manipulacyjną:)

3jgx3e3kscbj73hd.png
  • AlsMum Ekspertka

Wysłany: 4 października 2017, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Marlon, wpadłam na Waszą grupę podpytać o pomysły na prezenty dla roczniaka (i bardzo dziękuję za info widzę, że Chicco się sprawdza, zabawki nie do zdarcia;), a tu widzę, ze jesteś ze stolicy i w dodatku taka fajną propozycję dajesz. My jesteśmy z przedmieścia i chętnie byśmy się z Tobą spotkały, bardzo lubimy wszelkie takie inicjatywy fotograficzne. A Ty z zamiłowania robisz zdjęcia, czy chcesz rozkręcić interes w tym temacie? Ja mam dwójkę dzieci, młodsza córeczka ma pół roczku teraz.

• marlon Autorytet

Wysłany: 4 października 2017, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc AlsMum!

Chicco jest najlepsze! Mam mase rzeczy po mojej siostrzenicy, które mają po kilkanaście lat i nawet nie straciły koloru.

Extra! Jak wrócę do Wawki i się rozpakuje, to bardzo bym się chciała umówić!
    Generalnie, to robię zdjęcia, bo to jest coś co lubię i umiem robić, jak czasami uda mi się przy tym zarobić to super. Ale nie mam żadnej strony w stylu Marlon Photography na fejsie czy coś. ;) Dla siebie skończyłam studia w tym kierunku i tak robię zdjęcia. Sprawia mi to przyjemność ogromną.
    Zawodowo zajmuje się czymś innym, ale jest to związane z obrazem.

Szynszyl, mamy takiego żółwia! Jest super! Właśnie chicco. Ten żółw stał 17 lat na dworzu, padało, wiało, zimno cieplo i nic. jest jak nowy :)

AlsMum lubi tę wiadomość

atdci09kteyfwsql.png
    4b9ah00cplkhwdqn.png
  • Anieńka Autorytet

Wysłany: 4 października 2017, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marlon, ja tez wlasnie szukam teraz fotografa na sesje roczkowa i moja z brzuchem przy okazji, wiec tez baardzo chetnie bym sie spotkala :) my mieszkamy na przedmiesciach, ale spokojnie bysmy dojechali gdzie trzeba. Dodaje Cie do przyjaciolek :)

bl9czbmhptcbgwug.pngatdci09krpu5v7i5.png
  • Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 4 października 2017, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sto latek dla Boryska <3

mialam problem z logowaniem jak blu!

Marlon trzymam kciuki za kolejny cykl <3 a synuś niezly gagatek rosnie :D

Kai, Renia życzę zdrówka dla dzieciaków i dla Was prsy okazji, u nas tez cos sie rozwija ale mnie atakuje.. gardlo boli tak ze ledwo przelykam.

na roczek nikt nie pytał jeszcze co bysmy chcieli więc nie proponuje.. w sumie Basia wszystko ma. Anieńko tez myslalam o sankach :)

byliśmy wczoraj na wizycie i z dzidzia wszystko ok, waży 200g ale nie bylo widac za bardzo co takiego się chowa miedzy nogam więc czekamy na kolejną wizyte,31 października :)

qb3cjw4z459az3ou.pngklz99vvjlhtpt58w.pngx7g1xzdvar8apynv.png
  • Ola_Ola Autorytet

Wysłany: 4 października 2017, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia, ale masz wstydliwe dziecko :P
    Myślę, że u Ciebie dziewczynka, dziewczynki takie wstydziochy są, mój syn to na każdym usg miał rozkraczone nogi :)
    Ja idę 21.10 na prenatalne i mam nadzieję zobaczyć co tam jest między nogami :)
    Szynszyl ja mojego męża proszę od dłuższego czasu żeby zrobił tablicę, mam nadzieję że do urodzin się wyrobi ;)
    Marlon powodzenia w następnym cyklu!
    A pochwalisz się jakimiś zdjęciami?

Sylwia91 lubi tę wiadomość

f2wl3e5evc7d67pj.png
    ex2bgu1rurd98nmh.png
  • Reni@ Autorytet

Wysłany: 4 października 2017, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia wstydliwa dzidzia ;) ważne ze wszystko ok !

Wyjęłam kilka dni temu kurtkę zimowa i kombinezon po Mikołaju 12-18 m niestey kurtka taka na "juz" i to tylko na body. Kupiłam Ignasiowi dziś rozmiar 98 ! jest troszkę większa ale przynajmniej swobodnie się ubiera a nie na siłę. Tamtą sprzedam. Najpierw byłam w Pepco bo widziałam ostatnio fajne kurteczki ale są do rozmiaru 92 i nawet nie dało sie jej zapiąć, taka mała. Kombinezon też chyba muszę wymienić na większy bo ciężko się zakłada

No i mamy roczek :)
    W zasadzie jeszcze nie, bo Ignaś urodzony o 21.20. Rano jeszcze śmigałam z Mikołajem do i z przedszkola ;)

Jutysia, kkkaaarrr, Sylwia91, NiecierpliwaKarolina, Kai lubią tę wiadomość

f2wli09kkp6omcr9.png
    zem33e5ekx8vdc7s.png
  • Reni@ Autorytet

Wysłany: 4 października 2017, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olu cos w tym jest. U mnie 2 chłopców i na każdym USG chwalili się jajkami :D

f2wli09kkp6omcr9.png
    zem33e5ekx8vdc7s.png
‹‹ 1310 1311 1312 1313 1314 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ