X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Październikowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • Ola_Ola Autorytet

Wysłany: 11 września 2017, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anieńka mam nadzieję że relacje z rodzicami się poprawią. Jesteś dzielną mamą!
    Sylwia na jakie chcesz iść studia? Podziwiam, że masz siłę jeszcze na naukę.
    A mój syn w związku z miesięcznicą zaczął chodzić :)
    Temat butów już się przewijał, ale proszę przypomnijcie jakie macie butki.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 września 2017, 09:17

Reni@, szynszyl, Sylwia91, diewuszka86 lubią tę wiadomość

f2wl3e5evc7d67pj.png
    ex2bgu1rurd98nmh.png
  • szynszyl Autorytet

Wysłany: 11 września 2017, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny, Hania jest małym łobuziakiem nie ma co :)

Sylwia trzymam kciuki za studia!

Ola_OLA gratulacje dla Michasia :)
    Hania przed weekendem też zaczęła śmielej dreptać i zamówiliśmy jej butki emel z serii roczki :)

Ola_Ola, Sylwia91 lubią tę wiadomość

3jgx3e3kscbj73hd.png
  • Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 11 września 2017, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziękuję za kciuki. Sprawa studiów wygląda tak: znajomy ksiądz chce mi oddać swój etat w szkole podstawowej u mnie (10min spacerem od domu) oczywiście mialabym uczyć religii. Z czasem myślę że dostała bym etat na wychowawcę 1-3 jakby się zwolnił. Ja mam skończoną pedagogikę ale żeby uczyć religii musze ukończyć podyplpmowo chociaż studia teologiczno-katechetyczne. Trwają 2 lata zaocznie (piątek od 15 i soboty cały dzień). Za 2 lata akurat Basia będzie miała 3 i będę ją brać ze sobą do 3latków do przedszkola więc super się składa. Ciąża z jednej strony mi skomplikowała sprawę bo wiadomo opuszcze zajęcia jak urodzę i potem możne być ciężko takiego malucha zostawiać ale musze dac radę... no a z drugiej strony ułatwiła dużo bo nie musze szukać pracy którą ciężko by było pogodzić i z graniem w kosciele i ze studiami i opieką nad Basią, a będę na macierzyńskim praktycznie do czasu rozpoczęcia nowej pracy. Sama jestem tym wszystkim przerazona ale do odważnych świat nalezy, mam siedzieć w domu i liczyć na cud że dostane dobrą prace ot tak bez niczego? albo zyc na rachunku męża? kurcze nie umien tak. Zawsze mam własne pieniądze na swoje wydatki. Wspólne wspólnym ale każdy z nas na własne konto i dobrze nam tak bo wiemy że i tak możemy na siebie w tej kwestii liczyć. Dlatego chwytam wiatr w żagle bo nie codziennie ktoś chce mi dać prace :P powiedzcie ze dam rade bo troche sama w to bie wierzę

Blu lubi tę wiadomość

qb3cjw4z459az3ou.pngklz99vvjlhtpt58w.pngx7g1xzdvar8apynv.png
  • Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 11 września 2017, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola gratulacje dla Michasia <3 ja nie pomogę w kwestii butów bo Basia narazie wtaje tylko w łóżeczku wiec nie mamy nic ;)

• Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 11 września 2017, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AggaS wrote:
    Hej dziewczyny, to i ja się przywitam. Anka ma obecnie 2lata z małym hakiem, a w lutym prawdopodobnie rodzi się jej brat. Na szczęście ona juz od roku rządzi w żłobku, wiec tyle dobrego, ze do 16 będę miała jedno dziecko. Z mężem mieszkamy w Warszawie, a rodziców mamy jednych nad morzem, drugich na południu (w dodatki pracują zawodowo nadal) wiec szans na pomoc nie ma ale juz nauczyłam się żyć bez rodziny dookoła. Ogólnie mam większe obawy o zdrowie dziecka niz przy pierwszej ciąży, nie wiem czemu, bo żadnych oznak nie ma. Może to wieksza świadomość? Wiek? Patrzę na zdrową córkę i myślę, ze zawsze cos mogło pójść nie tak... Matka histeryczka :D
    witamy <3 tylko nie wiem czy do końca chciałaś u nas wylądować?;P czy przypadkiem pomylilas watek... ale przyjmiemy z otwartymi ramionami :D co do obaw to u mnie dokładnie odwrotnie. W pierwszej ciąży sie balam bardziej a teraz w ogóle nie myślę ze cokolwiek mogłoby być nie tak :)

• Reni@ Autorytet

Wysłany: 11 września 2017, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia pewnie ze dasz radę, czasami moze być cieżko ale widzę ze masz motywacje wiec tak trzymaj :)

Sylwia91 lubi tę wiadomość

f2wli09kkp6omcr9.png
    zem33e5ekx8vdc7s.png
    Aniołek 11 tc [*] 07.2015
  • Sylwusia100 Autorytet

Wysłany: 11 września 2017, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Takie mamy zaproszenia na roczek

http://static.pokazywarka.pl/k/e/t/5ce6d1cbc2e3803e4cacf63650469849_orig.jpg

szynszyl, Anieńka, NiecierpliwaKarolina, Sylwia91, Blu, diewuszka86 lubią tę wiadomość

Mój Aniołek kochany - 04.07.2015
    bfarxzdvpbfijpi5.png
    f2wlpx9ioedyej73.png
  • Sylwusia100 Autorytet

Wysłany: 11 września 2017, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia dasz rade :-) trzymam kciuki za twoje plany :-)

Mój Aniołek kochany - 04.07.2015
    bfarxzdvpbfijpi5.png
    f2wlpx9ioedyej73.png
  • Anieńka Autorytet

Wysłany: 11 września 2017, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez wierze, ze dasz rade Sylwia:) chociaz od razu mowie, ze podziwiam :D

Ola fajnie, ze zaczal chodzic synek. U nas super sobie radzi przy meblach, przechodzi juz z krzesla do krzesla, ale mysle ze jeszcze troche zanim stapnie sam.
    Ola, a kiedy masz wizyte serduszkowa?

bl9czbmhptcbgwug.pngatdci09krpu5v7i5.png
  • Reni@ Autorytet

Wysłany: 11 września 2017, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwusia bardzo ładne zaproszenia :)

My musimy zrobić roczek w innym terminie niż planowaliśmy. Miał być 7 października, ale okazało się ze w ten weekend chrzestna Ignasia wyjeżdża a chcielibyśmy zeby była obecna

f2wli09kkp6omcr9.png
    zem33e5ekx8vdc7s.png
    Aniołek 11 tc [*] 07.2015
  • NiecierpliwaKarolina Autorytet

Wysłany: 11 września 2017, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia, super plany :-) na pewno dasz radę! Kto jak nie matka, poradzi sobie ze wszystkim ;-) trzymamy kciuki!

Ola, gratulacje dla Michasia :-)

Sylwusia, przesłodkie zaproszenie :-)

n59y8u69xkreiife.png
    n59y20mm7mm8z66z.png
  • NiecierpliwaKarolina Autorytet

Wysłany: 11 września 2017, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas pierwszy dzień w Polsce i mąż coś zaczął narzekać na gardło właśnie. No i pogoda faktycznie..... szkoda mówić :-( cały dzień spaliśmy z Olem.

Kai lubi tę wiadomość

n59y8u69xkreiife.png
    n59y20mm7mm8z66z.png
  • Canario Ekspertka

Wysłany: 12 września 2017, 00:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia dasz radę na pewno!
    Gratuluje kolejnym brzuszkom :*
    U nas dzień pełen wrażeń, bo pierwsze kroczki za nami :)
    W szoku byłam ze tyle kroczków na raz zrobiła, i bam na pupę
    Duma mnie rozpiera <3

Jutysia, szynszyl, Anieńka, Reni@, Sylwia91, Kai, Blu, diewuszka86, Ola_Ola lubią tę wiadomość

6sutugpj60yxh30c.png
    3i498ribv16bojj6.png
    l22nej28p90klfbr.png
  • Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 12 września 2017, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny ale Wasze maluchy szaleją z tymi kroczkami <3 Canario gratulacje <3

Sylwusia zaproszenia piękne! ja tez musze jakieś kupić już...

Karolina no właśnie przez te pogody teraz choroby się panoszą... ja tez lecze się prenalenem bo kaszle jak szalona. Oby Olo przeszedł ten czas bez choroby!

Renia czasami tak bywa ale faktycznie lepiej żeby wszyscy byli <3 ja juz zapowiedziałam zeby nie planowali nic na 12ego ;)

Dziewczyny dziękuję za wsparcie <3 jutro jedziemy z mężem właśnie do Lublina złożyć papiery <3

• Kai Autorytet

Wysłany: 12 września 2017, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Współczuję, Karolino, a nie lubię. Przypadkowo mi się wcisnelo. Sylwio, trzymam kciuki za realizację planów. :-)
    Mikolaj skończył dziś 11 miesięcy!

NiecierpliwaKarolina, Sylwia91, Blu, Reni@, kalika, diewuszka86, Jutysia lubią tę wiadomość

f2wli09kh9pki1f2.png
    km5stv73bm121sip.png
  • Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 12 września 2017, 23:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kai, szynszyl 100 lat maluchom! dziś nasz dzień <3 jeszcze tylko miesiąc do pierwszych urodzin <3

Kai, NiecierpliwaKarolina, Reni@, Blu, diewuszka86, Jutysia lubią tę wiadomość

• Anieńka Autorytet

Wysłany: 13 września 2017, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale zlecialo, ja sie wciaz czuje jakby Mlody byl z nami od zawsze, jakie szare zycie bylo bez Niego ♥

Ja mam dzis polowkowe!! Trzymajcie kciuki za nas. Napisze wieczorem co i jak, nie moge sie doczekac !!

NiecierpliwaKarolina, Reni@, kalika, diewuszka86, szynszyl, kkkaaarrr, Sylwia91, Kai lubią tę wiadomość

• diewuszka86 Autorytet

Wysłany: 13 września 2017, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia podziwiam Twoje zdeterminowanie jeśli chodzi o studia. Z takim nastawieniem na pewno dasz radę a my będziemy za Ciebie trzymać kciuki :-) A jak Twoje samopoczucie. Coś lepiej?

Anieńka kciuki za połówkowe! Czekamy na info.

My próbowaliśmy 2 dni temu dać Kubusiowi jakiś bardziej stały posiłek a nie papki tylko. No i nie chce jeść. Naciąga go mimo tego, że na czubek łyżeczki miał nałożone. Eh no z jedzeniem to my mamy przerąbane.

U naszych znajomych córka, która ma 7 m-cy waży 10 kg :/ Co dziwne urodziła się jako wcześniak niecałe 3 kg. Wygląda na bardzo otyłą, do tego ma problemy z serduszkiem i wątrobą. Powiedziałabym coś, ale może nie wypada się wtrącać? Ale mi szkoda tej dziewczynki bo widać gołym okiem, że to co najmniej 2 kg za dużo.

Sylwia91, Anieńka lubią tę wiadomość

l54t4dr.png
  • Anieńka Autorytet

Wysłany: 13 września 2017, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to dziewczyny, mamy na 90% dziewczynke ♥♥♡♡
    Oprocz tego ze pani dr dopatrzyla sie jakis torbieli, "ktore najczesciej sie wchlaniaja" wiec nie bede sobie glowy tym zajmowac.

diewuszka86, Limerikowo, szynszyl, Reni@, kalika, kkkaaarrr, Jutysia, Kai, NiecierpliwaKarolina, Sylwia91, Blu lubią tę wiadomość

• diewuszka86 Autorytet

Wysłany: 13 września 2017, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anieńka wielkie gratulacje!! :) Będziesz mieć parkę super <3

Anieńka lubi tę wiadomość

l54t4dr.png
‹‹ 1303 1304 1305 1306 1307 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ