X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Październikowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • NiecierpliwaKarolina Autorytet

Wysłany: 7 września 2017, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola, super!!! Gratulacje ogromne <3
    Zaczynam Wam zazdrościć dziewczyny :-P

Rutelka, na pewno dasz radę! Podobno przy drugim już łatwiej ;-) a mała różnica wieku będzie super, bo będą się pięknie razem bawić.

Dziewczyny, nudnych ciąż!

Rutelka lubi tę wiadomość

n59y8u69xkreiife.png
    n59y20mm7mm8z66z.png
  • Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 7 września 2017, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rutelko gratulacje! dasz rade! Szymonek będzie mial juz prawie 2 latka i bedzie sie opiekowal dzidzią na pewno zobaczysz <3 Anieńka będzie miała mniejszą różnice, ja tez bo termin na początek marca i też bardzo się boje no ale co zrobić? stalo sie :D

qb3cjw4z459az3ou.pngklz99vvjlhtpt58w.pngx7g1xzdvar8apynv.png
  • Ola_Ola Autorytet

Wysłany: 7 września 2017, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruletka gratulacje!
    Dziękuję dziewczyny :) Swoje wypłakałam, wszystko sobie poukładałam w głowie i już jest lepiej.
    No to żeby było nam raźniej to teraz wszystkie zacznijcie się starać :)

f2wl3e5evc7d67pj.png
    ex2bgu1rurd98nmh.png
  • Ola_Ola Autorytet

Wysłany: 7 września 2017, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruletka a masz kontakt z resztą dziewczyn, które tu nie zaglądają? Co u nich słychać? Ciekawe jak tam nasze forumowe bliźniaki

f2wl3e5evc7d67pj.png
    ex2bgu1rurd98nmh.png
  • Reni@ Autorytet

Wysłany: 7 września 2017, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje dziewczyny :) Dacie radę :)

Ola mnie już nie namówisz na ciążę ;) 2 dzieci dla nas jest w sam raz :D

f2wli09kkp6omcr9.png
    zem33e5ekx8vdc7s.png
    Aniołek 11 tc [*] 07.2015
  • kehlana_miyu Autorytet

Wysłany: 7 września 2017, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola, Rutelka, gratulacje i kciuki za nudne ciąże zakończone łatwym porodem!!!

My się chcemy starać jakoś w przyszłe wakacje, bo teraz muszę wrócić trochę do pracy i na studia podyplomowe. Okresu po porodzie jeszcze i tak nie dostałam, więc przynajmniej się nie frustruję, że chciałabym się starać, a tu cykle nie wróciły do normy. Ciekawa jestem, kiedy w końcu wrócą, bo dalej bardzo dużo karmię piersią i planuję to pociągnąć jeszcze jakoś do wiosny, chyba że Adaś sam się wcześniej odstawi). Zobaczymy jak to będzie gdy wrócę do pracy. Datę powrotu mam już z szefem ustaloną na 8 listopada.

Za dwa tygodnie zaczynamy adaptację w żłobku. Już mi się płakać chce jak o tym pomyślę :(

961l9vvj59du8plj.png
    961lk6nlda9uyhvb.png
    5tc [*] 04.2015
    10tc [*] 01.2015
  • szynszyl Autorytet

Wysłany: 7 września 2017, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oooo ile nowości ^^

Ola serdeczne gratulacje! (super, że się udało z pcos tak szybko,u mnie znowu cykl ponad 50 dni ;) )

Ale coś w tym jest, że jak się tak czyta o kolejnych ciążach to się myśli czy już ;)

Rutelko serdeczne gratulacje dla Ciebie, poradzisz sobie na pewno świetnie z dwójką, nic się nie bój :)

3jgx3e3kscbj73hd.png
  • Blu Autorytet

Wysłany: 7 września 2017, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rutelka, Ola_Ola mega gratulacje! <3 Ja też uważam, że z drugim jest łatwiej nawet jeśli jest taka mała różnica wieku.

Kurcze może sobie na fali trzecie zmajstrujemy... :D

kalika, Rutelka, NiecierpliwaKarolina, Reni@, Sylwia91, Limerikowo lubią tę wiadomość

CBx2p2.pnglEw8p2.pngV23dp2.png
  • Anieńka Autorytet

Wysłany: 7 września 2017, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola, Rutelka ogromne gratulacje i witajcie w klubie. :)

Dajcie spokoj damy rade, ja juz doszlam do polowy prawie, nie wiem kiedy to minelo. Moje dziecko starsze bedzie sie rozbijalo uczac sie biegac, a ja bede miala niemowlaka w domu - bedzie zabawnie. Jestem w konflikcie z moimi rodzicami, tesciowa pracuje tak jak moj maz i pewnie bedzie wpadac, ale przez wiekszosc czasu bede sama. Moi rodzice maja mi za zle, ze zaszlam w ciaze, wiec postanowilam sie od nich odciac. Ale rzadania do widzen z Jasiem maja. Maz Go wozi co 2 tyg do nichna kilka godzin, bo nie mam ochoty z nimi walczyc o to w sadzie... ahh mialam o tym nie pisac, wybaczcie.

Majstrujcie dziewczyny dalej:) czekamy na nastepne brzuchatki.

Ja jestem dumna, ze jestem w ciazy i o!

Limerikowo lubi tę wiadomość

bl9czbmhptcbgwug.pngatdci09krpu5v7i5.png
  • Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 7 września 2017, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anieńko jak to mają Ci za złe że jesteś w ciąży? jak w ogóle mogą?? :o to takie przykre i niesprawiedliwe w stosunku do drugiego maluszka bo Jasia widać że kochają... ja jednak myślę ze jak urodzisz to zmiękną zobaczysz <3 trzymam za to kciuki

• Blu Autorytet

Wysłany: 7 września 2017, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wychodzi na to że wszystkim nie dogodzisz. A Twoi rodzice to tylko sobie na złość robią, nikomu więcej. Strasznie to przykre :/

CBx2p2.pnglEw8p2.pngV23dp2.png
  • szynszyl Autorytet

Wysłany: 7 września 2017, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anieńka kiepska sprawa ;/ ale najważniejsze, że masz kochającego męża i małego szkraba i kolejnego w brzuszku ^^

Blu Twoja córka ma dzisiaj fajny wiek ;)

3jgx3e3kscbj73hd.png
  • kkkaaarrr Autorytet

Wysłany: 7 września 2017, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola_ola, Rutelka, gratulacje!! Nudnych ciąż wam życzę, niech bąbelki rosną zdrowe i silne!!

eVspp2.png
    SBwKp2.png
    - Olga [*] 8.11.2015 [26tc] - mama Cię kocha córeczko -
  • kkkaaarrr Autorytet

Wysłany: 7 września 2017, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my byliśmy na kontroli u pediatry wczoraj i Borysek dalej w wadze piorkowej: 8735g i 74cm. Coraz sprawniej wychodzi mu tuptanie przy meblach i czasami probuje sie puścić, ale jeszcze bez podporu nie stoi.

W przyszlym tygodniu lecimy na 2 tygodnie do Turcji i strasznie zabiegani jesteśmy, bo mass rzeczy przed wyjazdem do ogarnięcia. Nie wiem jak ja nas wszystkich spakuje w 2 walizki!!

Ze swiezych nabytkow, zainwestowalismy w Tule i strasznie zaluje, ze nie zrobiliśmy tego wcześniej. Baaardzo polecam.

Od poczatku sierpnia chodzimy na Gordonki (zajecia umuzykalniajace dla maluchow), mam wrazenie, ze co tydzien Borys wraca z tych zajec z nowymi umiejętnościami. Jak macie cos podobnego w poblizu to polecam, my sie super bawimy :D

eVspp2.png
    SBwKp2.png
    - Olga [*] 8.11.2015 [26tc] - mama Cię kocha córeczko -
  • Anieńka Autorytet

Wysłany: 7 września 2017, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak bylam w ciazy to traktowali mnie jak nietykalnego aniola, gotowala mi obiadki itp. Urodzilam i pierwsza klotnia 3 dni po porodzie, potem gigantyczna klotnia od 5miesiaca Jasia. Caly czas mieli jakas swoja teorie na to co zle robie i ciagle wypominanie, ze nie jestesmy idealnymi rodzicami. Jasio usiadl dopiero niedawno, to o to byly najwieksze awantury. Uslyszalam od matki ze bede miec kalekie dziecko... jak sie dowiedzieli ze jestem w ciazy - wyslalam im maila ze zdjeciem Jasia w body bede starszym bratem - nie spotykalismy sie, nie rozmawialismy ze soba wiec to byla jedyna droga komunikacji na ktora sie zdalam. Od razu matka przyjechala do mnie i pierwsze co uslyszalam ze bede rodzic dzieci jak druga babka (tesciowa miala troje rok po roku). Potem, ze nikt w rodzinie nie ma takiej roznicy wieku, jak moglam zajsc w ciaze w 21w, jak jestem w tak zlej kondycji fizycznej i psychicznej i co ciekawe, bo wypilam lampke wina na weselu brata, a po weselu w pon zrobilam test i dowiedzialam sie o ciazy, wiec jak moglam pic alkohol jak karmilam dziecko (wypilam o 21, karmilam o 6rano), dodatkowo bylam w ciazy (o ktorej nie wiedzialam) ... na koncu jak juz wszystko wygarnela i powtorzyla 5razy jedno i to samo, powiedziala ze to nie jest tak ze ona sie nie cieszy i zebym nikomu tak nie mowila... pozniej mi jeszcze powiedziala, ze wstydzi sie powiedziec o mojej ciazy rodzinie bo jednej jakiejs ciotce klotce powiedziala i ta odpowiedziala "jak to??? Przeciez ona pila alkohol na weselu". Tak wlasnie wyglada moja cudowna rodzina, a wesele mojego brata to odbilo sie czkawka na cale moje zycie.

Sylwia mi nic z tego ze oni kochaja moje dziecko i beda kochac drugie. Bo mnie nienawidza za to, ze planuje swoje zycie bez ich udzialu i nie pytam o pozwolenie. Po za tym dla nich najwazniejsza jest opinia ludzi, rodziny dalszej - co oni powiedza najwazniejsze, a nie, ze jestem mloda matka mam male dziecko i dodatkowo jestem w ciazy. Ja juz jestem na takim etapie, ze nie wybacze jej tego co od niej uslyszalam przez te kilka miesiecy, bo bylo tego o wiele wiecej i wlos jezy sie na glowie na sama mysl o tych slowach.

Co ciekawe moja bratowa przed ich slubem w czw poronila samoczynnie ciaze pozamaciczna. Wiec majac takie doswiadczenie dziadki powinni sie cieszyc ze stanu obecnego, ze z naszej strony z ciaza nie ma problemu, a Jasko wesoly i usmiechniety...

Dopiero mi latwiej troche jak sie z nimi nie kontaktuje. Nikt w zyciu nie sprawil mi takiej przykrosci jak wlasna matka... mam wrazenie ze jej celem jest aby mi zepsuc okres macierzynstwa, ktory uwazam za najpiekniejszy czas w moim zyciu. Nie udaje jej sie. Boze dajmi sily, abym ja takich rzeczy swoim dzieciom nie robila...

A jak urodze to dziecko ktore nosze pod sercem, ktorego sie wstydza, to tak jak Jaska beda rzadac o widzenia raz na 2tyg... wiele osob mi mowi, ze mnie podziwia, ze jeszcze woze dziecko do nich, ale ja juz mam dosc klotni i nie mam ochoty na sady... a sad przyzna im prawo do widywania. A teraz stresy mi nie pomoga.

No ale jak szynszyl napisala, moja najblizsza rodzina to maz i dzieci i aby w nich miec oparcie :)

tyle czasu trzymalam to w tajemnicy to sie, ze tak brzydko powiem: wyrzygalam. Przepraszam dziewczyny juz nie bede. :)

• Anieńka Autorytet

Wysłany: 7 września 2017, 23:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marlon, naprawdę to identyczna sytuacja! wiele co piszesz to widywałam również w naszych relacjach. Też mieliśmy kontakt na fb, ale po świątecznej kłótni wykasowała mnie ze znajomych... typowy obraz toksycznych rodziców. Ja to mam czasem wrażenie, że mam doczynienia z przedszkolakami. Z matką nie widziałam się od swoich imienin, więc około 1,5miesiąca i naprawdę dzięki temu jestem zdrowsza. W te imieniny co przyjechała bez zapowiedzi o 9 rano, po 3h kłótni jak w końcu pojechała musiałam męża ściągnąć do domu z pracy, bo położyłam się i nie miałam siły żyć a brzuch bolał mnie cały od środka (Jasio na szczęście spał i obudził się jak wrócił mąż).

A że nie odbieram od nich telefonu to wina mojego męża (którego nienawidzą jeszcze bardziej niż mnie). Ojj można by gadać i gadać, może zabrzmi to egocentrycznie, ale myślałam, że jestem jedynym człowiekiem, który nie dogaduje się z rodzicami (bo o teściach wiele się słyszy), a jednak jakoś mnie pokrzepiło, że nie jestem sama, chociaż nie ma co się cieszyć z takich problemów.

Tłumaczę sobie, że mogło być jeszcze gorzej... Teraz najważniejsze, aby starszy rósł i młodsze również rosło i urodziło się zdrowe :) Właśnie na potwierdzenie mnie kopnęło hehe

Zmieniając temat uzależniłam się od aliexpress. Dziś już zamówiłam 3 przesyłki i siedzę tylko i szukam co można by było jeszcze kupić;) Dopiero od jakiś 3tyg buszuje, więc jeszcze żadna paczka nie przyszła (oczywiście głównie kupuje dla syna). Dobrze, że jak byłam w 1 ciąży to tej strony nie odkryłam, bo byśmy zbankrutowali, teraz przynajmniej myśle o tym, że będziemy 4osobową rodziną, więc trzeba oszczędzać :D

• diewuszka86 Autorytet

Wysłany: 7 września 2017, 23:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny to strasznie smutne co piszecie :( Nie wiem jak można w ten sposób się zachowywać. To o tyle przykre, że przecież relacje dziadków z wnukami powinny być dobre a nie będą takie jeśli dziadkowie walczą z rodzicami. To prawda, że nie zawsze teściowie są wrzodem na d****, czasem to właśnie rodzice potrafią być tacy beznadziejni. Mam nadzieję, że kiedyś przyjdzie opamiętanie i takie chore sytuacje przestaną być częścią waszego życia.

l54t4dr.png
  • diewuszka86 Autorytet

Wysłany: 7 września 2017, 23:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję kolejnych ciąż :) Kurcze ja nie wiem jak ja wytrzymam do 2019 roku. Nudnych ciąż i ekspresowych porodów!

l54t4dr.png
  • Kai Autorytet

Wysłany: 8 września 2017, 05:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Coś strasznego... jak matka może powiedzieć swojej córce, że jest złą matką? Owszem, mama i teściowa mialy dla mnie zawsze 1000 dobrych rad, ale zawsze szanowaly moją decyzję i oby tak dalej. Jak sobie trochę nie radzilam w czasie choroby Mikolaja, moja mama powtarzala mi, że jestem wspaniala matka i to dawalo mi siłę. Dlatego żal mi, że Wy tak nie macie, ale wiem, że dacie radę, a najbardziej stracą na tym właśnie Wasi Rodzice.
    Olu, Rutelko, gratuluję! No to już mamy cztery ciąże na forum. Ja na razie czekam. Chciałabym drugie dziecko dopiero w 2019, bo mimo zaawasowanego wieku jeszcze nie jestem gotowa na kolejną ciążę i to chyba nie tylko zdrowotnie, ale też psychicznie. Ponadto Mikus nadal trzeszczy w płucach, chciałabym, żeby już był zdrowy, nim zaczniemy się starac. Dodatkowo warto by było się zaczepic do pracy, bo się boję, ze wygasnie mi umowa. A jak będzie? Będzie jak Bóg da. Ze względów swiatopogladowych jedziemy na metodach naturalnych, a że nestem początkująca w tym temacie (slub ponad dwa lata temu i od razu spokojne starania, ciąża po 7 miesiącach, więc nie mialam motywacji), to może być różnie.
    Miki od dwóch tygodni budzi się kolo polnocy i hula trzy godziny. Dziś hulal tylko od 1 do 2, ale niestety obudził się znowu o 5. Nakarmiony, przewiniety, a spać nie chce, lobuz jeden. Snu nie potrzebuje czy co? Jest najlżejszy z forumowych dzieci, waży dopiero 8 kg, ale rozwija się ładnie. Szkoda tylko, że co chwile jakieś kontrole u lekarza, a to z nim, a to ze mną. Ręce opadają.

f2wli09kh9pki1f2.png
    km5stv73bm121sip.png
  • Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 8 września 2017, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny strasznie przykro się czyta o takich relacjach z rodzicami a szczegolnie matek z córkami... ja nie umiem sobie tego wyobrazic bo moja mama jest chyba święta. Jest na kazde moje zawołanie, zajmuje się Basia kiedy tylko poproszę, nawet jak jestem w domu. Jak mam na coś ochotę to sama pojedzie do sklepu mi przywieźć. Zawsze jest za nami do obcych i rodziny. Dlatego ja będę się modlić dziewczyny choc może naiwnie to brzmi, ale będę, żeby Wasze matki i ojcowie się ogarnęli nim będzie za późno... bo zazwyczaj mądry człowiek na łożu śmierci a to by było przykre i dla Was i dla nich na pewno. Na pewno ich kochacie a oni na swój sposób Was i oby nie uświadomili sobie tego dopiero jak św. Piotr bramę otworzy... tego Wam życzę <3 Zdrowaśki za Was i za zdrowe relacje w rodzinach

Limerikowo lubi tę wiadomość

‹‹ 1301 1302 1303 1304 1305 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ