X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Październikowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • Sylwusia100 Autorytet

Wysłany: 6 września 2017, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pogoda masakryczna :-( tylko polozyc sie i spac. Ja zamowilam wczoraj zaproszenia na roczek. Nad dekoracjami jeszcze mysle.
    Rutelka jest w ciazy :-) szkoda, ze nas opuscila.

Mój Aniołek kochany - 04.07.2015
    bfarxzdvpbfijpi5.png
    f2wlpx9ioedyej73.png
  • Ola_Ola Autorytet

Wysłany: 6 września 2017, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Diewuszka jaki śpioch, zazdraszczam :) U nas coraz krótsze spanka w ciągu dnia, chyba się przestawia do jednej drzemki....
    Sylwusia a skąd wiesz o Ruletce?

f2wl3e5evc7d67pj.png
    ex2bgu1rurd98nmh.png
  • Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 6 września 2017, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anieńka wow już polowkowe :O a jak się czujesz? ja dalej zwracam wszystko co jem.. jestem tym wykończona :(

szkoda że Rutelki nie ma z nami, ale fajnie że jest w ciąży! Sylwusia a masz z nią kontakt?

Diewuszka, Karolina ale spryciarze z Waszych chłopaków :D moja Basia jako że na podłodze spędza niewiele czasu to posadzona na chwilę siedzi i delektuje się :D haha nie wie co wtedy ze sobą zrobić. Za to w łóżeczku rozniosla by wszystko hehehe :D na podłogę jej prawie nie kładę bo mamy płytki i kilka razy zaryła noskiem i głową.. histeria taka była że po prostu się boję jeszcze :(

u nas roczek tez w małym gronie tak jak chrzciny ale teraz w domu. Zrobimy obiad i jakieś przystawki, upieke ze 2 ciasta i tort zamówimy chyba z Myszką Minnie bo Basia ją uwielbia ;) kiedyś dostala ode mnie mówiąco-śpiewającą Minnie i kocha się nią bawić :)
    No i imprezę robimy 12ego w urodziny a mszę mamy w niedzielę bo kilka okazji jest, urodziny moje i Basi no i nasza rocznica ślubu, wszystko w październiku :)

qb3cjw4z459az3ou.pngklz99vvjlhtpt58w.pngx7g1xzdvar8apynv.png
  • szynszyl Autorytet

Wysłany: 6 września 2017, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina mały kamikadze z Olka ;) zazdroszczę słoneczka, tak nagle zrobiło się lekko jesiennie u nas ;/

U nas od ok 2 tygodni zniknęła druga drzemka ;/ i ciągle budzi się w nocy.

fajnie, że kolejny dzieciaczek będzie u Rutelki :)

My generalnie jesteśmy otwarci na nowego maluszka, nie wiemy ile tym razem nam to zajmie więc stwierdziliśmy, że nie ma co czekać.

Anieńka ledwo co mówiłaś o ciąży a to już tyle minęło, trzymam kciuki za dziewczynkę ;)

Sylwia Hania jest z kolei typowo podłogowym stworem, wszędzie chce być, wszędzie zagląda :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 września 2017, 18:52

3jgx3e3kscbj73hd.png
  • Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 6 września 2017, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szynszyl my o Basię staraliśmy się 1.5 roku nawet trochę dłużej a zobacz jaka niespodzianka z drugim <3 my gdybyśmy mieli dywan to bym ją puszczala niech łazi a tak sie boje ale zamówiłam już puzzle piankowe i zobaczymy :)

u nas noce tez koszmarne.. ogólnie to ja jeszcze ani jednej nocki nie przespalam od porodu bo Basia sie budzi w nocy :(, ostatnio potrafi nawet 2-3h nie spać w środku nocy...

• Reni@ Autorytet

Wysłany: 6 września 2017, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia łącze się w bólu z nocami. Tez jeszcze nie przespalam żadnej

Ignaś ciagle na podłodze. Ma matę piankowa ale i tak zwiedza cale mieszkanie i wstaje przy wszystkim przy czym sie da.

Drzemki przewaznie 2 cjoc dzisiaj byla jedna i wlasnie wyjatkowo wczesnie przed chwila zasnal juz po kapieli. Pewnie dzisiejsza noc będzie jeszcze gorsza

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 września 2017, 19:27

f2wli09kkp6omcr9.png
    zem33e5ekx8vdc7s.png
    Aniołek 11 tc [*] 07.2015
  • Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 6 września 2017, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Renia ja tez nie lubie jak Basia wcześnie zasypia na noc bo to oznacza tylko jedno-pobudka kolo 1 i impreza do 3-4 w nocy :(

• Sylwusia100 Autorytet

Wysłany: 6 września 2017, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam Rutelki pamietnik w ulubionych i czytalam jej wpis.

Sylwia91, Rutelka lubią tę wiadomość

bfarxzdvpbfijpi5.png
    f2wlpx9ioedyej73.png
  • Reni@ Autorytet

Wysłany: 6 września 2017, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia u nas na szczęście takie nocne imprezy sie skończyły ale zdarza sie nawet 15 pobudek. Ostatnio budzi sie i za nic nie chce byc w łózeczku a w łózku z nami szybko zasypia.

f2wli09kkp6omcr9.png
    zem33e5ekx8vdc7s.png
  • szynszyl Autorytet

Wysłany: 6 września 2017, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurcze to kiepskie te nocki... Reniu 15 razy? Jak Ty się trzymasz?

Sylwia pewnie na macie jej nie upilnujesz ;)niezły z niej nocny marek, mam nadzieję, że jeszcze chwila i się przestawi, żeby było Ci łatwiej.

U nas niestety często jak Hania się obudzi, biorę ją do łózka i zasypiamy, więc pół nocki z nami, nie podoba mi się to, ale jestem strasznym śpiochem ;/

3jgx3e3kscbj73hd.png
  • Reni@ Autorytet

Wysłany: 6 września 2017, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szynszyl wrote:
    kurcze to kiepskie te nocki... Reniu 15 razy? Jak Ty się trzymasz?

Niestety tak bywa, pewnie gdyby spał z nami to byłoby lepiej, ale nie chcę do tego doprowadzić

f2wli09kkp6omcr9.png
    zem33e5ekx8vdc7s.png
  • NiecierpliwaKarolina Autorytet

Wysłany: 6 września 2017, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia, u nas też już było parę bliskich spotkań z podłogą różnego rodzaju :-) ale nie jestem w stanie go powstrzymać, bo się rwie do parteru.
    Długo Cię te mdłości trzymają :-( oby drugi trymestr je przepędził!

Renia, współczuję :-( ja też jestem strasznym śpiochem i chyba bym nie dała rady funkcjonować. Ale mój mąż mówi, że karma wraca, więc nastawiam się na wstawanie przy drugim.

Super z Rutelką :-)
    Dziewczyny, jeszcze kilka z Was napisze mi tu o ciąży i chyba zacznę weryfikowac swoje plany :-P

Ciekawe jak Dea....

n59y8u69xkreiife.png
    n59y20mm7mm8z66z.png
  • Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 6 września 2017, 23:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pewnie jej nie upilnuje chociaż jak jest na podłodze to poświęcam jej cały mój czas i uwagę, wtedy bawimy się razem, a jak coś potrzebuję zrobić to albo ląduje w łóżeczku i ćwiczy wstawanie (bardzo jej się podoba) albo np. w spacerówce i jeździ po domu ze mną ;)

co do nocy to czasem faktycznie zaśnie jak ją wezmę do nas ale najczęściej jest jednak placz... z tym ze jak już ją biorę do łóżka to nie spie i czekam az ona zasnie mocniej a wtedu ją odkładam. Czasem razem spimy w dzień :) no i wydaje mi się że to też trochę przez to ze Basia bardzo nalo zjada na raz mleka :( max czasami udaje sie przemycić 150ml ale najczęściej to 120 albo i 90 nawet :(

• Ola_Ola Autorytet

Wysłany: 7 września 2017, 07:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to może i ja się ujawnię, miałam czekać do wizyty serduszkowej.
    U mnie 6tc. Termin na maj.
    Jestem w mega szoku, to był pierwszy cykl bez zabezpieczenia, a ja myślałam że jak o syna starałam się ponad rok (PCOS) to i z drugim dzieckiem będę miała pod górkę.

Sylwusia100, Rutelka, NiecierpliwaKarolina, kalika, Reni@, kehlana_miyu, Blu, szynszyl, Jutysia, kkkaaarrr, Limerikowo lubią tę wiadomość

f2wl3e5evc7d67pj.png
    ex2bgu1rurd98nmh.png
  • Sylwusia100 Autorytet

Wysłany: 7 września 2017, 07:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola gratulacje :-) nornalnie chyba i ja zaczne starania :-)

bfarxzdvpbfijpi5.png
    f2wlpx9ioedyej73.png
  • Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 7 września 2017, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olu ale wspaniale <3 ogromne gratulacje <3

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 września 2017, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa Karolina dzięki za kciuki na moim kalendarzu ciąży. :)
    Nie wchodziłam na forum, bo zwyczajnie brak mi czasu. Przy małym Szymonku nie mogę okien umyć od roku. hehe
    Każda z nas na pewno wie o czym mówię.

Szymonek rośnie, przymierza się do chodzenia, ale jeszcze nie chodzi. Od 2 dni zaczął się puszczać, gdy stoi, więc muszę go pilnować dodatkowo, żeby nie wyrżnął głową o podłogę. Duży chłopak. Nosi ubranka na 86/92, waży około 12 kg (albo i więcej).

O drugie dziecko staraliśmy się od pierwszej miesiączki po porodzie, czyli od lutego. Udało się w sierpniu. :D Duże zaskoczenie, serduszko było tylko 2x w tym cyklu, bo okazało się, że złapałam infekcję grzybiczą, więc potem abstynencja. Na razie to sam początek, bo dopiero 31 dzień cyklu, więc wszystko się może wydarzyć. Czekam na to, aż dzidzia będzie widoczna w macicy i będzie jej bić serduszko. Wtedy będę się cieszyć na maksa.

Pielęgniarka w mundurze (mam z nią kontakt, bo razem rodziłyśmy, razem leżałyśmy na porodówce, a potem na położniczym) jak się dowiedziała, że jestem w ciąży to powiedziała: gratuluję i współczuję. I to chyba najbardziej trafna reakcja. Cieszę się i przeraża mnie wychowanie dzieci z niewielką różnicą wieku. Nie wiem jak dam radę, jak bączek się urodzi, a Szymonek będzie miał dopiero rok i 8 miesięcy. Chyba padnę na ryjek. No ale generalnie chciałam tego, to mam. Termin porodu wypada 14 maja 2018.

:)

Sylwusia100, NiecierpliwaKarolina, Sylwia91, Reni@, kehlana_miyu, Blu, szynszyl, Jutysia, kkkaaarrr lubią tę wiadomość

• Sylwusia100 Autorytet

Wysłany: 7 września 2017, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rutelka gratulacje :-) dasz rade :-) ja tez bym chciala juz sie starac ale boje sie, ze nie dam rady z dwojka dzieci.

Rutelka lubi tę wiadomość

bfarxzdvpbfijpi5.png
    f2wlpx9ioedyej73.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 września 2017, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola_Ola wrote:
    No to może i ja się ujawnię, miałam czekać do wizyty serduszkowej.
    U mnie 6tc. Termin na maj.
    Jestem w mega szoku, to był pierwszy cykl bez zabezpieczenia, a ja myślałam że jak o syna starałam się ponad rok (PCOS) to i z drugim dzieckiem będę miała pod górkę.

Ola gratuluję! To znów razem. Ja mam termin na 14 maja. :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 września 2017, 09:26

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 września 2017, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szynszyl wrote:
    Karolina mały kamikadze z Olka ;) zazdroszczę słoneczka, tak nagle zrobiło się lekko jesiennie u nas ;/

U nas od ok 2 tygodni zniknęła druga drzemka ;/ i ciągle budzi się w nocy.

fajnie, że kolejny dzieciaczek będzie u Rutelki :)

My generalnie jesteśmy otwarci na nowego maluszka, nie wiemy ile tym razem nam to zajmie więc stwierdziliśmy, że nie ma co czekać.

Anieńka ledwo co mówiłaś o ciąży a to już tyle minęło, trzymam kciuki za dziewczynkę ;)

Sylwia Hania jest z kolei typowo podłogowym stworem, wszędzie chce być, wszędzie zagląda :)

Mój Szymon też się budzi ciągle w nocy. Chyba przez zęby, bo jak mu jednej nocy dałam ibum to spał całą noc jak zabity. No ale nie będę na ibumie jechać, żeby się wyspać. Trzeba to jakoś przejść.

My też nie wiedzieliśmy ile nam zajmie starania o drugiego bąbla. Szymon aż 24 cykle, więc nastawiałam się, że nie będzie łatwo i za drugim razem. 6 sierpnia skończyłam 6 tygodniowy post warzywno-owocowy (dr Dąbrowskiej), schudłam w sumie 14 kg i udało się akurat w cyklu po poście. Może pomógł. Nie wiem.

‹‹ 1300 1301 1302 1303 1304 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ