X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Październikowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • NiecierpliwaKarolina Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2017, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwusia100 wrote:
    Karolina zazdroszczę :-) my w czwartek jedziemy nad morze :-) mam nadzieję, ze nie będzie padało.

Super! My bylismy na początku lipca i było nieźle. Zobaczysz jaką radochę będzie miał Hubcio :-)
    Trzymam kciuki za pogodę i wysyłam dużo słońca ;-)

n59y8u69xkreiife.png
    n59y20mm7mm8z66z.png
  • Kai Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2017, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Udanego wypoczynku!
    Jeszcze nie zrobilam badań. Na razie pogadalam ze znajomą fizjoterapetka i usiluje umówić się do neurologa. Cały czas dokuczają mi niewielkie dretwienia rąk, nóg, a nawet kosci policzkowych. Do tego boli mnie kręgosłup.

f2wli09kh9pki1f2.png
    km5stv73bm121sip.png
  • marlon Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2017, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny!

Czytam Was na bieżąco!

Gratulacje dla nowych brzuszków <3 Zazdroszczę. My rozpoczynamy starania, chociaż moje cykle nagle zaczęły szaleć. Byłam kiedyś jak szwajcarski zegarek, teraz jestem jak ser ;)

Jesteśmy 3 miesiąc na Półwyspie, myślę, że zostaniemy tu do września/października, w zależności od pogody.

Andrzej ma 2 zęby, było słabo, ale pomógł nam bałtycki bursztyn. Jak ręką odjął. Myślę, że niedługo zacznie chodzić, jest bardzo sprawny fizycznie i silny. to chyba zasługa rehabilitacji.
    Ładnie je, deserki, zupki, ziemniaczki i gładzice, sporbował też lodów. No i Flipsy są hitem. Generalnie mam bardzo pogodne i śmiejące się dziecko. Mało drzemie w ciągu dnia, za to przesypia noce, nawet udaje mu się samemu zasnąć. Chociaż i tak wolę przytulaski :)
    Mówi Mama, Tata, Baba, Hi i Ya, ogarnia też kosi kosi.
    No i w lokalnej społeczności już nie jestem sobą, tylko Mamą Andrzeja.
    Mój Mąż do nas wpada. Myślałam, że będzie mi ciężko samej. Ale mamy rytm dnia i jest ok. Dużo spacerujemy. Trochę chodzimy na plażę. Nie wiem, co zrobię jak przyjdzie zima i trzeba będzie wracać na Pragę.

Udało nam się kilka razy spotkać Arcybiskupa, który za każdym razem błogosławił Andrzeja. Nie wiem, czy nie zostanie po tym wszystkim Księdzem :D

No i walczę z wagą. Chciałabym z 5 kilo przed następną ciążą schudnąć, bo boję się, że siądą mi kolana. Ale została mi opona na biodrach i brzuchu, mimo tego, że walczę z Chodakowską i omijam szerokim łukiem gofry i lody.

Kai - może masz kłopoty z dyskami, ja mam rozwalone dyski i czasami mam takie same objawy, tyle tylko, że ja miałam blokadę. Po porodzie trochę mi puściła i właśnie miałam takie drętwienia.

Niecierpliwa - zazdroszczę ciepelka, u nas nie było takich klasycznych upałów. No i dzięki za rekomendacje fotelika!

Kalika - ale Twój Miki ładnie mówi! Andrzej wszystko rozumie, ale nie powtarza, może powinnam więcej z nim pracować.

Pozdrawiamy Was bardzo serdecznie, cieszę się, że Wasze dzieci tak pięknie się rozwijają.

39b72790251b92b0med.jpg

kalika, Sylwusia100, Jutysia, Blu lubią tę wiadomość

atdci09kteyfwsql.png
    4b9ah00cplkhwdqn.png
  • szynszyl Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2017, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marlon przystojny chłopiec z Andrzeja ^^
    Mi również marzy się zrzucenie jeszcze 5 kg, żeby wrócić do wagi sprzed ciąży, ostatnio znowu sobie lekko odpuściłam, ale chyba czas ostatecznie się z tym sadełkiem rozprawić ;)

u nas coś ostatnio kiepskie noce ;/ Haniuś się co chwila przebudza, mega się ślini (już nawet zakładam śliniaczek ;) ) mam nadzieję, że lada moment wyjdzie jakiś ząbek :)

no i ma katar, na szczęście współpracuje podczas odciągania, widać skumała, że to jej pomaga.

Ostatnio patrzyłam z niedowierzaniem jak babka zapina dzieciaczka w łupince przodem i na dodatek na siedząco... nie wiem jak ale się da.

Pytałyście co na roczek, to u mnie ostatnio dziewczyna brata spytała męża czy już coś planujemy bo ona ma super prezent tylko potrzebuje naszej zgody.... i tym ekstra prezentem jest przekłucie uszu w salonie XD już od grudnia pytała kiedy jej w końcu te kolczyki założymy :) także jak ktoś wymyśli jeszcze taki super prezent to mam nadzieję, że również się zapyta :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 sierpnia 2017, 11:00

3jgx3e3kscbj73hd.png
  • kalika Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2017, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marlon, zazdroszczę Ci tego Półwyspu. Gdybym miała w planach zmianę miejsca zamieszkania, to na bank przeniosłabym się nad morze.
    Andrzejek jest śliczny i jak wyrósł! Myślę, że arcybiskup tylko błogosławil, nie rzucał uroku, także możesz spać spokojnie ;P
    Co do umiejętności, to każde dziecko rozwija się we własnym tempie. Nic gorszego, jak porównywać je do siebie. Chłopaki jako nasze pierwsze dzieciaki na pewno mają maksimum uwagi z naszej strony i idealne warunki do rozwoju.

Szynszyl, ja się nie wypowiadam nawet w kwestii kolczyków... Krew mnie zalewa zawsze, gdy trafiają do mnie takie maluchy z przeklutymi uszami :/

mhsv9vvjufj4nne7.png
    3jvzjw4z8qd2v63z.png
    06.2015 - nasz aniołek:*

• Sylwusia100 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2017, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny o czym moglam zapomniec jak pakowalam Huberta nad morze? Mamusie co wam sie przydalo? Zawsze mialam problem z pakowaniem a teraz z dzieckiem to masakra.

Mój Aniołek kochany - 04.07.2015
    bfarxzdvpbfijpi5.png
    f2wlpx9ioedyej73.png
  • Jutysia Ekspertka

Wysłany: 31 sierpnia 2017, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marlon, tydzień temu byliśmy w Jastarni :) Szkoda, że nie wiedziałam że tam jesteście, to może byśmy się spotkały na jakiś spacer :)

Sylwusia, nad morzem sprawdził nam się namiocik plażowy, parawan, zabawki do piachu, koc piknikowy, kapelusik na głowę. A z takich normalnych wyjazdowych rzeczy to m. in. leki, książeczka zdrowia... jest tego trochę, powodzenia ;)

ijpbdf9h93cgicla.png
  • NiecierpliwaKarolina Autorytet

Wysłany: 2 września 2017, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Problem z internetem był. Rezydentka się śmieje, że mafia odłączyła :-P

Sylwusia, zgadzam się, namiot plażowy u nas się sprawdził super. I teraz też się sprawdza.
    A tak to standardowo, wszystko to czego uzywasz na codzień w domu ;-)

n59y8u69xkreiife.png
    n59y20mm7mm8z66z.png
  • Sylwusia100 Autorytet

Wysłany: 2 września 2017, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale nam sie trafila pogoda :-( pierwszy dzien upalny. Maly szalal w piachu na plazy i wykapal sie w morzu. A od wczoraj caly czas deszcz. Masakra jakas. Ale i tak prawie caly czas spacerujemy, folia na wózek i deszcz nam nie straszny.

Mój Aniołek kochany - 04.07.2015
    bfarxzdvpbfijpi5.png
    f2wlpx9ioedyej73.png
  • Kai Autorytet

Wysłany: 3 września 2017, 02:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W Krakowie tez pogoda beznadziejna, mam nadzieję, że tylko chwilowo. Bylam wczoraj w sklepie przymierzac buty dla Mikołaja. Pani ekspedientka stwierdzila, że to za wcześnie, że dopiero jak rzeczywiście zacznie chodzić, więc nic nie kupiłam. Stwierdzila tez, ze but musi miec co najmniej 1 cm luzu od duzego palca i zarzadzila rozmiar 20. Moim zdaniem jednak ta 20 mu po nodze latala. Zglupialam.

f2wli09kh9pki1f2.png
    km5stv73bm121sip.png
  • kalika Autorytet

Wysłany: 3 września 2017, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwusia, mam nadzieję, że pogoda się poprawi. Nad morzem najgorszy jest właśnie deszcz i sztorm, cała reszta jest OK.

Kai, ja też przymierzam się do kupna butów, ale czekam aż Miki faktycznie zacznie chodzić bez podporu. U nas też na ten moment wychodzi rozmiar 20 (przynajmniej patrząc na miarki w internecie).

mhsv9vvjufj4nne7.png
    3jvzjw4z8qd2v63z.png

• Blu Autorytet

Wysłany: 3 września 2017, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny udanych wyjazdów! U nas pogoda również nie rozpuszcza, dzisiaj Leon musiał spacerować w czapce co nie bardzo mu się podobało, ale nie było innego wyjścia.

Wczoraj zaliczyłam wieczór panieński mojej przyjaciółki. Miałam moralniaka, że zostawiam dzieci w domu i nie będzie mnie w nocy. Mąż i reszta ekipy opiekującej się dziecmi na czas mojej nieobecnosci oczywiście dała radę, ale weź wyłącz takie myślenie matce :P a zabawa była super :) Renia mam nadzieję, że Wam również udała się impreza :)

Leon chodzi sam od 5 dni. W związku z czym ma już buty do chodzenia, rozmiar uwaga 22 :D całkiem nieźle radzi sobie w nich nawet na trawie. Wkładka jest dłuższa o centymetr od jego stopy, można włożyć palec za piętą jak stoi w tych butach.

kalika, szynszyl, NiecierpliwaKarolina, Anoolka lubią tę wiadomość

CBx2p2.pnglEw8p2.pngV23dp2.png
  • Reni@ Autorytet

Wysłany: 3 września 2017, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blu brawo dla Leona

Nasz wieczór panieński też był bardzo udany. Powiem więcej, od dobrych kilku lat nie byłam w klubie i aż się zdziwiłam jak super się bawiłam

Ja nawet nie mierzyłam jeszcze nogi Ignasia ;) Ale on na razie kroczki przy kanapie robi więc trochę pewnie potrwa zanim zacznie chodzić

U nas też zimno i deszczowo. Jutro ma podobno nie padać i oby tak było

Miki od jutra do przedszkola, podekscytowany chodzi juz od piątku ;) I pomyśleć ze dopiero był wrzesień 2016 i zaczynał swoją przygodę jako przedszkolak

Blu lubi tę wiadomość

f2wli09kkp6omcr9.png
    zem33e5ekx8vdc7s.png
    Aniołek 11 tc [*] 07.2015
  • Kai Autorytet

Wysłany: 3 września 2017, 23:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jutro rozpoczęcie roku szkolnego... Co prawda nie wracam jeszcze do pracy, ale czuję, że to wydarzenie mnie dotyczy. Pracować będę od 2 stycznia, więc zalapie się jeszcze na końcówkę pierwszego półrocza.

f2wli09kh9pki1f2.png
    km5stv73bm121sip.png
  • kalika Autorytet

Wysłany: 4 września 2017, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kai, ja wracam do pracy 4 grudnia. Już jestem przerażona...

Blu, Leos wymiata! A stopa faktycznie pokaznych wymiarów :)

Renia, ani się obejrzysz, a Ignas dołączy do Mikiego :)

Blu lubi tę wiadomość

mhsv9vvjufj4nne7.png
    3jvzjw4z8qd2v63z.png

• Ola_Ola Autorytet

Wysłany: 4 września 2017, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej wam,
    jak tam przygotowania do roczków?
    Blu gratki dla Leośka :)
    U nas na razie dreptanie przy meblach.
    Sylwusia my w sobotę wróciliśmy z Ustki i rzeczywiście pogoda się zepsuła, ale mimo wszystko życzę słońca

Blu lubi tę wiadomość

f2wl3e5evc7d67pj.png
    ex2bgu1rurd98nmh.png
  • Canario Ekspertka

Wysłany: 4 września 2017, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blu wrote:
    Dziewczyny udanych wyjazdów! U nas pogoda również nie rozpuszcza, dzisiaj Leon musiał spacerować w czapce co nie bardzo mu się podobało, ale nie było innego wyjścia.

Wczoraj zaliczyłam wieczór panieński mojej przyjaciółki. Miałam moralniaka, że zostawiam dzieci w domu i nie będzie mnie w nocy. Mąż i reszta ekipy opiekującej się dziecmi na czas mojej nieobecnosci oczywiście dała radę, ale weź wyłącz takie myślenie matce :P a zabawa była super :) Renia mam nadzieję, że Wam również udała się impreza :)

Leon chodzi sam od 5 dni. W związku z czym ma już buty do chodzenia, rozmiar uwaga 22 :D całkiem nieźle radzi sobie w nich nawet na trawie. Wkładka jest dłuższa o centymetr od jego stopy, można włożyć palec za piętą jak stoi w tych butach.

Brawo Leon! Stopka pokaźna nie da się ukryć :) moja starsza dopiero wyrosła z 22.
    Blu a powiedz mi ile czasu zajęło małemu "ruszenie" odkąd zaczął stać bez podpory? My od kilku dni stoimy, i wstajemy z siada bez podpórki i ciekawa jestem jaki jeszcze długi proces przed nami, chodź wiadomo ze każde dziecko inne :)

My roczek już powoli dopinamy, zaproszenia wysłane menu ustalone stroje i dekoracje kupione, na dniach zamawiam tort ale nie będę się do końca zdecydować na wzór

Blu lubi tę wiadomość

6sutugpj60yxh30c.png
    3i498ribv16bojj6.png
    l22nej28p90klfbr.png
  • szynszyl Autorytet

Wysłany: 4 września 2017, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blu gratulacje dla Leosia ^^

Hania jak chce to sobie wstanie podejdzie gdzieś metr, dwa, ale ma taką wprawę w raczkowaniu, że częściej jednak wybiera tę formę :) ale z kartonem może chodzić po całym mieszkaniu ;)

My zdecydowaliśmy, że zostanę w domku jeszcze trochę z Hanią :)

na roczek mam zamówione dekoracje itp, ale nadal kompletnie nie wiem gdzie i jak go urządzamy ;/

a pogoda paskudna niestety, tak już jesiennie się zrobiło, aż dzisiaj na spacerze pomyślałam, że nie mam śpiworka do tego wózka ;/ Macie jakieś fajne sprawdzone, w miarę uniwersalne?

Blu, kalika lubią tę wiadomość

3jgx3e3kscbj73hd.png
  • Blu Autorytet

Wysłany: 4 września 2017, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje dzieci chyba w ogóle mają spore stopy niewiadomo po kim O.o Natalka ma już rozmiar 25, ma dwa lata, niektóre przedszkolaki nie mają takiej dużej stopy. Mam nadzieję, że z czasem przystopuje z rosnieciem bo na razie co sezon muszę kupować kilka nowych par butow.

Canario Leon bardzo długo chodził trzymając się mebli, mnie, jezdzika i co tam było pod ręką. Sam wstawać nauczył się równo z tym jak zaczął sam chodzić. Wydaje mi się że lada dzień Twoja mała ruszy ;)

Ostatnio będąc u ksiegowej dowiedziałam się że zaległego urlopu wystarczy aż do początku marca xD Natalka idzie do przedszkola od przyszłego roku i wtedy też pewnie wrócę/zacznę nowa pracę. Z Leosiem zostanie moja mama.

Kurcze jeśli chodzi o roczek to jeszcze nic nie planowałam. Tyle że u nas rodzina na miejscu, impreza w domu to chyba mam jeszcze czas. Jakie zamawiacie dekoracje? Na prezent dla młodego chyba kupimy mega bloksy i może ten zbieracz klocków.

• Blu Autorytet

Wysłany: 4 września 2017, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szynszyl ja nie mam spiworka. Jak było zimno to dawałam kocyk i zapinałam tą osłonkę na nóżki.

‹‹ 1298 1299 1300 1301 1302 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ