Październikowe Mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Daryjka0807 wrote:Ja wczoraj miałam prenatalne i kamień z serca bo wszystko dobrze:) maluszek ma 6,8cm wszystkie narzady na swoim miejscu, przeziernosc 1,5 i kosc nosowa widoczna.
Usg mialam z poczatku dowcipnie a pozniej przez powloki brzuszne (takze sie zdziwilam ze ten nacisk troche boli:p )
Płci Pan doktor nie był pewien i powiedział że nastepnym razem :p
Najwazniejsze ze zdrowe
Powodzenia na dzisiejszych wizytach;)
Gratulacje sporego bobasa
Dziewczyny dajcie znać po wizytach
Ogarniam dzisiaj dom, stwierdzam, że po świętach jest bardziej brudno niż przednie wiem jak to możliwe, może mamy jakiegoś lewego lokatora
kasiaa.. lubi tę wiadomość
-
Blu wrote:Gratulacje sporego bobasa
Dziewczyny dajcie znać po wizytach
Ogarniam dzisiaj dom, stwierdzam, że po świętach jest bardziej brudno niż przednie wiem jak to możliwe, może mamy jakiegoś lewego lokatora
-
A wiec po wizycie, wszystko dobrze, dzidzia rośnie i znow nadrobiła 1 dzien. Termin porodu wychodzi na 7 października.
W Medicover na Wilanowie dostałam 11 zdjeć nagranie na płytę(90 zł). Na końcu przełączył na 3D. Płci nie określił jeszczeBlu, Jola1985, kkkaaarrr, MMM2016, NiecierpliwaKarolina, szynszyl, Ola_85, kasiaa.., Dea28 lubią tę wiadomość
-
W końcu nadrobiłam :)myślałam ze 2 trymestr będzie łatwiejszy a ja dzis od rana witam sie z porcelana. Miałam tez wizyte w luxmedzie, pobrali mi krew na badania a pani dr do której zaczęłam chodzić okazała sie przemiła osoba, o wszystko pyta, zleciła badania, posłuchaliśmy serduszka, ogólnie zrobiła na mnie bardzo dobre wrażenie. Wróciłam do domu i padłam jak zwykle ech... Moze to przesilenie wiosenne
-
nick nieaktualnyDziewczyny gratuluję udanych wizyt.
Ja też już po badaniu usg I trymestru.
Ciąża jak zwykle starsza niż OM wskazuje, więc termin porodu mam na 8.10. (a nie 13), ale na razie niech zostanie ten 13 na liście.
Dzidziuś ma 6,18 cm.(wg usg jest to 12t4d ciąży)
Budowa anatomiczna prawidłowa, prawidłowo zamknięte powłoki brzuszne i klatka piersiowa, wielkość serca prawidłowa, widoczne przepona, żołądek, pęcherz moczowy, zawiązki nerek, jelita.
Serduszko bije 150/min.
Przezierność karkowa 0,8mm, fałd 1,3 mm
Kość nosowa jest.
Lekarz usg dokładnie nie mógł ocenić przepływów, stwierdził, że ma słabe urządzenie usg i trzeba by było powtórzyć badanie za 2 tygodnie, żeby się upewnić, że wszystko w porządku z sercem, bo na razie nie widać dokładnie. Mój prowadzący lekarz za tydzień podczas wizyty zdecyduje czy będzie dodatkowe usg w 14 tyg ciąży, czy pełna weryfikacja echa serca w 20tyg ciąży.
Szyjka długa, zamknięta 30mm.
Generalnie wszystko bardzo dobrze, a serduszko musimy jeszcze obejrzeć dokładniej jak trochę podrośnie.
Dostałam kilka zdjęć choć jakością nie porażają.
Usg miałam robione przez powłoki brzuszne.
Jutro doczytam. Muszę odpocząć. Dopiero wróciliśmy.NiecierpliwaKarolina, Visenna, kkkaaarrr, Jola1985, szynszyl, Ola_85, Blu, Dea28, midnight, kasia_1988, tutti87 lubią tę wiadomość
-
Rutelka wrote:Dziewczyny gratuluję udanych wizyt.
Ja też już po badaniu usg I trymestru.
Ciąża jak zwykle starsza niż OM wskazuje, więc termin porodu mam na 8.10. (a nie 13), ale na razie niech zostanie ten 13 na liście.
Dzidziuś ma 6,18 cm.(wg usg jest to 12t4d ciąży)
Budowa anatomiczna prawidłowa, prawidłowo zamknięte powłoki brzuszne i klatka piersiowa, wielkość serca prawidłowa, widoczne przepona, żołądek, pęcherz moczowy, zawiązki nerek, jelita.
Serduszko bije 150/min.
Przezierność karkowa 0,8mm, fałd 1,3 mm
Kość nosowa jest.
Lekarz usg dokładnie nie mógł ocenić przepływów, stwierdził, że ma słabe urządzenie usg i trzeba by było powtórzyć badanie za 2 tygodnie, żeby się upewnić, że wszystko w porządku z sercem, bo na razie nie widać dokładnie. Mój prowadzący lekarz za tydzień podczas wizyty zdecyduje czy będzie dodatkowe usg w 14 tyg ciąży, czy pełna weryfikacja echa serca w 20tyg ciąży.
Szyjka długa, zamknięta 30mm.
Generalnie wszystko bardzo dobrze, a serduszko musimy jeszcze obejrzeć dokładniej jak trochę podrośnie.
Dostałam kilka zdjęć choć jakością nie porażają.
Usg miałam robione przez powłoki brzuszne.
Jutro doczytam. Muszę odpocząć. Dopiero wróciliśmy.
Superbardzo się cieszę
odpocznij teraz :-* -
Cześć dziewczyny
Ja juz tez po prenatalnychwczoraj miałam badania.. Dopochwowo ponieważ lekarz stwierdził, że będzie lepiej widoczny dzidziuś przy tylozgieciu macicy.
Moje cudo ma 8 cm i jest Wszystko dobrze :-)przyziernosc 1,2, kość nosowa obecnanie wiem jeszcze co ma między nogami
Zobaczyć takiego cudaczka to najpiękniejsze co w życiu może nas spotkaćNiecierpliwaKarolina, szynszyl, kkkaaarrr, Ola_85, Blu, Jola1985, Dea28, midnight, Visenna, kasia_1988, tutti87 lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny gratuluję! Naprawdę super czytać takie wieści :)Mam nadzieję, że teraz już tylko do przodu
Muszę się Wam pochwalićostatnio staram się spać na lewym boku bo tak wszędzie piszą, , ale ciężko troszkę, wspomniałam o tym mężowi i dzisiaj po przyjściu z pracy czekała na mnie poduszka ciążowa! Rewelacja
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 marca 2016, 16:35
Blu, NiecierpliwaKarolina, lu.iza, midnight lubią tę wiadomość
-
dziewczyny gratuluję udanych wizyt
ja wizytuje jutro
mam nadzieje, że będzie wszystko ok...
mizzelka może teraz uda się szybciej podejrzeć płeć?
Ola_85 chętnie przygarne i poczytam
Blu dlatego my od początku na swoimteściową oficjalną zostanie za dwa miesiące a tymczasem widujemy sie tak co 2 tyg na obiad lub kawke
i jest ok, wiem że jakbym tam mieszkała to by było ciężko...
-
Czyli masz jeszcze bardziej zakręcona
ja mam C i bardzo fajna była. Jedyne co to mąż mówił, że dla niego miejsca brakuje
Dea 28, teoretycznie z teściową nie mieszkam, ale w praktyce mieszka 400 m od nas więc wiesz... wpada ni z tego ni z owego jeszcze mówiąc, że nie ma zwyczaju bez uprzedzenianawet nie w tym jest problem, ale ma taki pogląd, że zaraz jej trzeba kawkę zrobić, ugościć, a człowiek czasem ma inne plany
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 marca 2016, 17:59
-
nick nieaktualnyAsia_08 wrote:A wiec po wizycie, wszystko dobrze, dzidzia rośnie i znow nadrobiła 1 dzien. Termin porodu wychodzi na 7 października.
W Medicover na Wilanowie dostałam 11 zdjeć nagranie na płytę(90 zł). Na końcu przełączył na 3D. Płci nie określił jeszcze