Październikowe Mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyHej dziewczyny, witam was po 7 dniowej przerwie, wrocilam z trasy swiatecznej jutro zabierazm sie za czytanie co u was sie dzialo
Ja jutro mam wizyte u lekarza na 20:20 o zgrozo jak ja wytrzymam!! jestem mega ciekawa co u dzidzi nie widzialam jej 6 tygodni! trzymajcie kciuki za jutro zeby wsyztsko bylo w porzadku
a co u was? pozdrowionka
Blu lubi tę wiadomość
-
Ja też muszę sobie sprawić taką poduszkę i zacząć spać na lewym boku
Same super wieści z wizyt!
Mam nadzieję, że jutro będzie fala kolejnych dobrych. Ja mam wizytę jutro po 17. Trzymajcie kciuki, aby na prenatalnych było wszystko ok.Blu lubi tę wiadomość
-
Dea28 -> będzie dobrze, ja też się boję, ale nastawiam się pozytywnie.
Chyba od zawsze był, jest i będzie problem z teściowymi. Mojej ostatnio mówiłam, że muszę kupić sobie trochę ubrań ciążowych, to mi kupiła ogromny, workowaty sweter (ale za to z metką, że przecenione z 500 zł na 200, jakby miało to dla mnie jakieś znaczenie). Gdy jej powiedziałam, że dziękuję, ale nie potrzebuję i to za drogi prezent, to powiedziała urażona, że pomyślała o mnie bo "to moje kolory" - faktycznie sweter jest fioletowy, a ja lubię ten kolor. Poza tym nic więcej w nim nie mogło się nikomu podobaćAle ze mnie zła synowa, nie doceniłam starań
-
To ja też mogę się podzielić dobrymi wieściami : dziś też udało mi się zrobić USG "genetyczne" i wszystko u nas w porządku:)
Kość nosowa, fałd karkowy, przepływ przez przewód żylny i zastawkę trójdzielną - wszystko ok. Rączki są, nóżki są, żołądek i pęcherz moczowy prawidłowe. Warga górna cała (pod kątem rozszczepu), serce 4 jamowe, kość udowa i ramienna prawidłowe. Mózgowie też ładne.
A między nogami... siusiak
na 90 %, zresztą doktor 3 razy później jeszcze wjeżdżał między nóżki i skubaniec jak był tak jest:P
Czyli przeczucia miałam dobrebabcie będą mniej zachwycone, ale umówiłam się z lekarzem, że następne celujemy w dziewczynę.
Trzymam kciuki za te, które jeszcze przed wizytami!!
I gratuluje innym udanych wizyt.
Teraz nic tylko czekać na wybuch wiosnyDea28, NiecierpliwaKarolina, Ola_85, Asia_08, lu.iza, Blu, EwelinaaKa, Visenna, kasia_1988, tutti87 lubią tę wiadomość
-
szynszyl wrote:Dziewczyny gratuluję! Naprawdę super czytać takie wieści :)Mam nadzieję, że teraz już tylko do przodu
Muszę się Wam pochwalićostatnio staram się spać na lewym boku bo tak wszędzie piszą, , ale ciężko troszkę, wspomniałam o tym mężowi i dzisiaj po przyjściu z pracy czekała na mnie poduszka ciążowa! Rewelacja
mega wygodna!!!
-
Jola moja teściowa na szczęście poza bombonierkami i winem mi nic nie kupuje bo wie, że mi nie dogodzi i wie, że ja uwielbiam po szmateksach łazić i sama sie ekstra zaopatrze. A teraz od sąsiadki dostałam reklamówke bluzek ciążowych włoskich od jej mamy
-
pielegniarka_w_mundurze wrote:Który lekarz robił badanie? Ja mam 5go. Powiedz mi prosze, czy przy recepcji mowilas, ze chcialabys nagranie? Ja mam badanie w pakiecie i nie wiem co mnie czeka.
Usg wykonał dr Sołowiej, konkretny ale niezbyt rozmowny, mimo to wszystko tłumaczył co widzi. Jestem zadowolona. Usg było przez brzuch, momentami mocniej dociskał głowice ale wszystko po to zeby poprawnie dokonać pomiarów. To takie w sumie zwykle usg tyle ze dłuższe, dokładniejsze. Sluchalismy bicia serca i pod koniec przełączył na 3D. Podobno na Wilanowie maja jeden z najlepszych sprzętów w Polsce.
Na początek zapytałam w recepcji czy jest możliwość nagrania i poinformowały ze raczej tak ale stwierdziły ze to juz załatwia sie w gabinecie i pózniej faktycznie doktor na początku zapytał czy chcemy płytę, płatność 90 zł po badaniu. Tez miałam usg w pakiecie, tak jak pappa- miałam nawet skierowanie ale ustaliłam z mężem ze jesli usg wyjdzie ok to nie będziemy stresować sie wynikiem z krwi.
Nie ma czym sie stresowaćopóznienie wizyty około pol godziny
-
Asia to super że wszystko u Ciebie dobrze. mój doktor nie nagrywa więc w kwietniu wybiore sie do innego lekarza na usg 3d a połówkowe sobie zrobie u swojego ordynatora ze szpitala
a co przecież mnie nie wyrzuci...
anulka hop hop co u Ciebie?Asia_08 lubi tę wiadomość
-
Jola1985 Ja na wiadomość o płci się w ogóle nie nastawiałam, zakładałam że będzie jeszcze za wcześnie na takie widoki.. a tu niespodzianka:)
Ale jednak większość dowiaduje się o płci później, nawet na połówkowym. Dużo zależy od doświadczenia operatora, sprzętu i samego malucha - czy się nie wstydzi pokazać
Trzymam kciuki za Was jutro, może też będziesz miała niespodziankę jak ja! -
Powerglide - dla Ciebie również gratulacje
Coś mi się wydaje ze zostane na szarym końcu z usg genetycznym bo dopiero w przyszły czwartek... ale w ten piątek zwykłe usg zawsze cośzazdraszczam Wam tego spokoju, że wszystko z dzieciakami jest dobrze! Jutro też dajcie znać jak poszło, fajnie się czyta takie nawet bardzo długie opisy
I chyba mamy narazie więcej chłopców niż dziewczynek. Będą miały pannice w czym wybieraćpowerglide lubi tę wiadomość