X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Październikowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 marca 2016, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, witam was po 7 dniowej przerwie, wrocilam z trasy swiatecznej jutro zabierazm sie za czytanie co u was sie dzialo :) Ja jutro mam wizyte u lekarza na 20:20 o zgrozo jak ja wytrzymam!! jestem mega ciekawa co u dzidzi nie widzialam jej 6 tygodni! trzymajcie kciuki za jutro zeby wsyztsko bylo w porzadku ;) a co u was? pozdrowionka

Blu lubi tę wiadomość

• Ola_85 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2016, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasiaa.. wrote:
    Ale super wiadomości. Gratuluje udanych wizyt moja wizyta w piątek :-)
    ja tez mam wizyte w piatek o 16

km5s8ribs34fnes6.png
  • szynszyl Autorytet

Wysłany: 30 marca 2016, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blu mój mąż stwierdził, że nie nie będzie mógł się przytulać :)

Trzymam kciuki za jutrzejsze wizyty! Póki co jest fala dobrych wieści :)

3jgx3e3kscbj73hd.png
  • Jola1985 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2016, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też muszę sobie sprawić taką poduszkę i zacząć spać na lewym boku ;)

Same super wieści z wizyt!
    Mam nadzieję, że jutro będzie fala kolejnych dobrych. Ja mam wizytę jutro po 17. Trzymajcie kciuki, aby na prenatalnych było wszystko ok.

Blu lubi tę wiadomość

ex2bwn15260327bu.png
  • Dea28 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2016, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blu moja teściowa jest za dobra a ta dobroć strasznie denerwuje.

Ja to sie strasznie boje tego jutrzejszego usg :/

bfarxzdvl5a95qct.pngatdcj44jjj39fx4a.png
  • Jola1985 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2016, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dea28 -> będzie dobrze, ja też się boję, ale nastawiam się pozytywnie.

Chyba od zawsze był, jest i będzie problem z teściowymi. Mojej ostatnio mówiłam, że muszę kupić sobie trochę ubrań ciążowych, to mi kupiła ogromny, workowaty sweter (ale za to z metką, że przecenione z 500 zł na 200, jakby miało to dla mnie jakieś znaczenie). Gdy jej powiedziałam, że dziękuję, ale nie potrzebuję i to za drogi prezent, to powiedziała urażona, że pomyślała o mnie bo "to moje kolory" - faktycznie sweter jest fioletowy, a ja lubię ten kolor. Poza tym nic więcej w nim nie mogło się nikomu podobać :D Ale ze mnie zła synowa, nie doceniłam starań :D ;)

ex2bwn15260327bu.png
  • powerglide Koleżanka

Wysłany: 30 marca 2016, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja też mogę się podzielić dobrymi wieściami : dziś też udało mi się zrobić USG "genetyczne" i wszystko u nas w porządku:)

Kość nosowa, fałd karkowy, przepływ przez przewód żylny i zastawkę trójdzielną - wszystko ok. Rączki są, nóżki są, żołądek i pęcherz moczowy prawidłowe. Warga górna cała (pod kątem rozszczepu), serce 4 jamowe, kość udowa i ramienna prawidłowe. Mózgowie też ładne.

A między nogami... siusiak :)
    na 90 %, zresztą doktor 3 razy później jeszcze wjeżdżał między nóżki i skubaniec jak był tak jest:P
    Czyli przeczucia miałam dobre ;) babcie będą mniej zachwycone, ale umówiłam się z lekarzem, że następne celujemy w dziewczynę.

Trzymam kciuki za te, które jeszcze przed wizytami!!
    I gratuluje innym udanych wizyt.

Teraz nic tylko czekać na wybuch wiosny :)

Dea28, NiecierpliwaKarolina, Ola_85, Asia_08, lu.iza, Blu, EwelinaaKa, Visenna, kasia_1988, tutti87 lubią tę wiadomość

uhFcp1.png
  • NiecierpliwaKarolina Autorytet

Wysłany: 30 marca 2016, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szynszyl wrote:
    Dziewczyny gratuluję! Naprawdę super czytać takie wieści :)Mam nadzieję, że teraz już tylko do przodu :)

Muszę się Wam pochwalić :) ostatnio staram się spać na lewym boku bo tak wszędzie piszą, , ale ciężko troszkę, wspomniałam o tym mężowi i dzisiaj po przyjściu z pracy czekała na mnie poduszka ciążowa! Rewelacja :)
    Też mam :-) mega wygodna!!!

n59y8u69xkreiife.png
    n59y20mm7mm8z66z.png
  • Jola1985 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2016, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    powerglide -> gratuluję dobrych wyników maluszka i udanej wizyty!

Bardzo jestem ciekawa, czy u mnie lekarz też już jutro powie kto siedzi w moim brzuszku. Sprzęt ma bardzo dobry, oby tylko dzidziuś chciał współpracować.

ex2bwn15260327bu.png
  • Dea28 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2016, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jola moja teściowa na szczęście poza bombonierkami i winem mi nic nie kupuje bo wie, że mi nie dogodzi i wie, że ja uwielbiam po szmateksach łazić i sama sie ekstra zaopatrze. A teraz od sąsiadki dostałam reklamówke bluzek ciążowych włoskich od jej mamy :)

• Asia_08 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2016, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pielegniarka_w_mundurze wrote:
    Który lekarz robił badanie? Ja mam 5go. Powiedz mi prosze, czy przy recepcji mowilas, ze chcialabys nagranie? Ja mam badanie w pakiecie i nie wiem co mnie czeka.

Usg wykonał dr Sołowiej, konkretny ale niezbyt rozmowny, mimo to wszystko tłumaczył co widzi. Jestem zadowolona. Usg było przez brzuch, momentami mocniej dociskał głowice ale wszystko po to zeby poprawnie dokonać pomiarów. To takie w sumie zwykle usg tyle ze dłuższe, dokładniejsze. Sluchalismy bicia serca i pod koniec przełączył na 3D. Podobno na Wilanowie maja jeden z najlepszych sprzętów w Polsce.
    Na początek zapytałam w recepcji czy jest możliwość nagrania i poinformowały ze raczej tak ale stwierdziły ze to juz załatwia sie w gabinecie i pózniej faktycznie doktor na początku zapytał czy chcemy płytę, płatność 90 zł po badaniu. Tez miałam usg w pakiecie, tak jak pappa- miałam nawet skierowanie ale ustaliłam z mężem ze jesli usg wyjdzie ok to nie będziemy stresować sie wynikiem z krwi.
    Nie ma czym sie stresować :) opóznienie wizyty około pol godziny

uwo93e3kacedpezy.png
  • Dea28 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2016, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia to super że wszystko u Ciebie dobrze. mój doktor nie nagrywa więc w kwietniu wybiore sie do innego lekarza na usg 3d a połówkowe sobie zrobie u swojego ordynatora ze szpitala :) a co przecież mnie nie wyrzuci... :)

anulka hop hop co u Ciebie?

Asia_08 lubi tę wiadomość

• powerglide Koleżanka

Wysłany: 30 marca 2016, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jola1985 Ja na wiadomość o płci się w ogóle nie nastawiałam, zakładałam że będzie jeszcze za wcześnie na takie widoki.. a tu niespodzianka:)
    Ale jednak większość dowiaduje się o płci później, nawet na połówkowym. Dużo zależy od doświadczenia operatora, sprzętu i samego malucha - czy się nie wstydzi pokazać :P

Trzymam kciuki za Was jutro, może też będziesz miała niespodziankę jak ja! :)

uhFcp1.png
  • Ola_85 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2016, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dostalam duza reklamowke ubran glownie spodnie ciazowe po duzo grubszej osobie i chcialam was zapytac czy moze ktoras jest zainteresowana spodniami w r XL na moje oko waga powyzej 90 kg

km5s8ribs34fnes6.png
  • Blu Autorytet

Wysłany: 30 marca 2016, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powerglide - dla Ciebie również gratulacje :)

Coś mi się wydaje ze zostane na szarym końcu z usg genetycznym bo dopiero w przyszły czwartek... ale w ten piątek zwykłe usg zawsze coś :) zazdraszczam Wam tego spokoju, że wszystko z dzieciakami jest dobrze! Jutro też dajcie znać jak poszło, fajnie się czyta takie nawet bardzo długie opisy :)

I chyba mamy narazie więcej chłopców niż dziewczynek. Będą miały pannice w czym wybierać :P

powerglide lubi tę wiadomość

CBx2p2.pnglEw8p2.pngV23dp2.png
  • Dea28 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2016, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola_85 ja waże już 92 prawie :) i chętnie coś wezmę :)

• Ola_85 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2016, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dea doczytalam ze chcesz gazzetki a jestes z wawy?to moze sie spotkamy i ci dam

km5s8ribs34fnes6.png
  • Dea28 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2016, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niestety z podkarpacia :( mogę oczywiście pokryć koszty wysyłki :)

• Ola_85 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2016, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dea napisze prywatna wiadomosc zeby tutaj dziewczynom nie zasmiecac.

km5s8ribs34fnes6.png
  • Dea28 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2016, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ok :)

‹‹ 225 226 227 228 229 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ