Październikowe Mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny, proszę i mnie dopisać
termin z OM to 12.10, mój wiek 29, warszawa. Dzis jest dokładnie 12t+0d, a za dwa dni ide na usg genetyczne/prenatalne czy jak go tam zwą... 1 kwietnia, mam nadzieje ze będzie wszystko ok i nie będzie żadnego prima aprilis
Pozdrawiam!
Ps. Kupujecie juz coś z wyprawki? Na mnie krzyczą ze nie, za wcześnie, ze nie zapeszać... Ale kurcze, jak tak sobie pomyślę ile tego jest i ile to kosztuje to jak to kupić wszystko na raz?Blu, Dea28 lubią tę wiadomość
-
ewuszka wrote:Dziewczyny, proszę i mnie dopisać
termin z OM to 12.10, mój wiek 29, warszawa. Dzis jest dokładnie 12t+0d, a za dwa dni ide na usg genetyczne/prenatalne czy jak go tam zwą... 1 kwietnia, mam nadzieje ze będzie wszystko ok i nie będzie żadnego prima aprilis
Pozdrawiam!
Ps. Kupujecie juz coś z wyprawki? Na mnie krzyczą ze nie, za wcześnie, ze nie zapeszać... Ale kurcze, jak tak sobie pomyślę ile tego jest i ile to kosztuje to jak to kupić wszystko na raz? -
nick nieaktualnyEwuszka ja czekam na płeć dziecka
i na połówkowe. Bede całe wakacje na zwolnieniu to planuje robic zakupy. Teraz jeszcze nie;-) mam zamiar duzo chodzic i grzebac w ciuchlandach i na promocjach w sklepach heheheh
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 marca 2016, 21:20
Ola_85 lubi tę wiadomość
-
hej
Beattkie w komisach dziecięcych można często bardzo fajne i niezniszczone ubranka dorwać, u nas w mieście widziałam też jakąś grupę na fejsie gdzie matki wymieniają się rzeczamiCórcia-2012
J-6/11tc [*] 13.02.15,
S -18tc [*] 30.09.15,
F-16tc. [*] 12.05.16
K-21tc. [*] 02.02.17
-
Ależ była wspaniała wizyta dzisiaj
Bąbelek rośnie jak na drożdżach, jest 4 dni starszy (11t4d) i ma już 4,79cm wzrostu. Doktorek zmierzył dzisiaj też główkę i BPD wyszło 1,86 co odpowiada 11t6d, rośnie nam mały intelektualista
Do pierwszego mierzenia siedział spokojnie, a potem zaczął się ślicznie wspinać po ścianie pęcherza, wyglądało to cudownie. Ma już wszystko na swoim miejscu, doktorek powiedział, że od biedy mogliśmy dzisiaj zrobić usg genetyczne, ale stwierdził, że lepiej poczekać jeszcze ze 2 tygodnie i wtedy pomiary będą dokładniejsze jak Bąbelek jeszcze troszkę podrośnie
Najbliższa wizyta w Medicover 9.04, to będzie właśnie USG genetyczne, a potem u mojego doktorka numer jeden 12.04 (lub 16.04 jak mu się pacjentek uzbiera) na genetyczne. No jakby nie było, w najbliższych tygodniach nie będę narzekać na niedobór widoku maluszka, co mnie baaardzo cieszyNiecierpliwaKarolina, Asia_08, midnight, EwelinaaKa, Jola1985, Blu, kasia_1988, szynszyl, Dea28 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnymidnight wrote:hej
Beattkie w komisach dziecięcych można często bardzo fajne i niezniszczone ubranka dorwać, u nas w mieście widziałam też jakąś grupę na fejsie gdzie matki wymieniają się rzeczami
Wlasnie kolezanki siostra prowadzi komis i mam zamiar wybrac sie i tam na zakupy. Mysle, ze sa rzeczy, ktore mozna kupic uzywane i nie martwic sie o zniszczenie. -
nick nieaktualnykkkaaarrr wrote:Ależ była wspaniała wizyta dzisiaj
Bąbelek rośnie jak na drożdżach, jest 4 dni starszy (11t4d) i ma już 4,79cm wzrostu. Doktorek zmierzył dzisiaj też główkę i BPD wyszło 1,86 co odpowiada 11t6d, rośnie nam mały intelektualista
Do pierwszego mierzenia siedział spokojnie, a potem zaczął się ślicznie wspinać po ścianie pęcherza, wyglądało to cudownie. Ma już wszystko na swoim miejscu, doktorek powiedział, że od biedy mogliśmy dzisiaj zrobić usg genetyczne, ale stwierdził, że lepiej poczekać jeszcze ze 2 tygodnie i wtedy pomiary będą dokładniejsze jak Bąbelek jeszcze troszkę podrośnie
Najbliższa wizyta w Medicover 9.04, to będzie właśnie USG genetyczne, a potem u mojego doktorka numer jeden 12.04 (lub 16.04 jak mu się pacjentek uzbiera) na genetyczne. No jakby nie było, w najbliższych tygodniach nie będę narzekać na niedobór widoku maluszka, co mnie baaardzo cieszy
Gratki! Niech rośnie zdrowo!kkkaaarrr lubi tę wiadomość
-
Witam sie po prenatalnych
dzidzia ma prawie 7cm i ma sie bardzo dobrze. Moje przeczucia okazały sie zdradliwe boooo będę miała druga córunie
bardzo sie cieszę z takiego obrotu sprawy.
Czeka mnie pół roku spokoju bo noc nie muszę kupować bo wszystko mamchodź na pewno sie skuszę nie raz tak przy okazji
pozdrawiam wszystkie mamusie
Ps można mi w tabelce dane zaktualizowaćAsia_08, Visenna, Blu, Anoolka, Jola1985, szynszyl, kkkaaarrr, NiecierpliwaKarolina, Ola_85, Dea28 lubią tę wiadomość
-
Kkkaaarrr, Canario super ze dzieciaczki zdrowe i ładnie rosną.
Ciekawe czy i u nas nie będzie drugiej córeczkijak myślę o brzuchu to chyba bardziej jak o dziewczynce i nawet imiona bardziej dla dziewczyny wymyślam
jeszcze tydzień w niepewności...
A z moja mała gwiazdą jedziemy dzisiaj kupować kieckę, bo w sobotę weseleto jest fajne mając córeczkę - wszystko jest piękne w sklepach
ojciec tylko coś marudzi o ruine finansowej
Miłego dnia
Visenna lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyCanario wrote:Witam sie po prenatalnych
dzidzia ma prawie 7cm i ma sie bardzo dobrze. Moje przeczucia okazały sie zdradliwe boooo będę miała druga córunie
bardzo sie cieszę z takiego obrotu sprawy.
Czeka mnie pół roku spokoju bo noc nie muszę kupować bo wszystko mamchodź na pewno sie skuszę nie raz tak przy okazji
pozdrawiam wszystkie mamusie
Ps można mi w tabelce dane zaktualizować
Canario, a jakie to przeczucia?
Gratulacje!!! Wszystkie dobre wizyty bardzo ciesza;-) -
MMM2016 wrote:Szynszyl ja jutro mówię przełożonemu o ciąży....
tak dygam, ze nie pytajNiecierpliwaKarolina, Blu lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
kkkaaarrr wrote:Ha ha ha, jutro prima aprilis, uważaj bo jeszcze uzna, że go wkręcasz
No właśnie tego się boję
Ja naciskałam na spotkanie przed Świętami....ale szef jest w ciągłych rozjazdach, jest obcokrajowcem i tak się przeciągnęło do ...1 kwietnia.....