X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Październikowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • ewuszka Przyjaciółka

Wysłany: 30 marca 2016, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, proszę i mnie dopisać :) termin z OM to 12.10, mój wiek 29, warszawa. Dzis jest dokładnie 12t+0d, a za dwa dni ide na usg genetyczne/prenatalne czy jak go tam zwą... 1 kwietnia, mam nadzieje ze będzie wszystko ok i nie będzie żadnego prima aprilis :)
    Pozdrawiam!

Ps. Kupujecie juz coś z wyprawki? Na mnie krzyczą ze nie, za wcześnie, ze nie zapeszać... Ale kurcze, jak tak sobie pomyślę ile tego jest i ile to kosztuje to jak to kupić wszystko na raz? :)

Blu, Dea28 lubią tę wiadomość

thgf9n7308r1f84t.png
  • kasiaa.. Autorytet

Wysłany: 30 marca 2016, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola_85 wrote:
    ja tez mam wizyte w piatek o 16
    Ja też w piątek o 16.00 hehe trzymam kciuki:-)

Ola_85 lubi tę wiadomość

201610141756.png
    201802217352.png
  • kasiaa.. Autorytet

Wysłany: 30 marca 2016, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewuszka wrote:
    Dziewczyny, proszę i mnie dopisać :) termin z OM to 12.10, mój wiek 29, warszawa. Dzis jest dokładnie 12t+0d, a za dwa dni ide na usg genetyczne/prenatalne czy jak go tam zwą... 1 kwietnia, mam nadzieje ze będzie wszystko ok i nie będzie żadnego prima aprilis :)
    Pozdrawiam!

Ps. Kupujecie juz coś z wyprawki? Na mnie krzyczą ze nie, za wcześnie, ze nie zapeszać... Ale kurcze, jak tak sobie pomyślę ile tego jest i ile to kosztuje to jak to kupić wszystko na raz? :)
    Ja wyprawkę zacznę robić około sierpnia. Łóżeczko można kupić taniej. Wózek dostanę ciuszki 2 komplety nowe reszta od rodziny po dzieciach dostanę. Może się nie spieszę i inaczej podchodzę ponieważ to mój 3 dzieciaczek. Przy pierwszym to był szał hehe

201610141756.png
    201802217352.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 marca 2016, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewuszka ja czekam na płeć dziecka ;-) i na połówkowe. Bede całe wakacje na zwolnieniu to planuje robic zakupy. Teraz jeszcze nie;-) mam zamiar duzo chodzic i grzebac w ciuchlandach i na promocjach w sklepach heheheh

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 marca 2016, 21:20

Ola_85 lubi tę wiadomość

• midnight Autorytet

Wysłany: 30 marca 2016, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej

Beattkie w komisach dziecięcych można często bardzo fajne i niezniszczone ubranka dorwać, u nas w mieście widziałam też jakąś grupę na fejsie gdzie matki wymieniają się rzeczami

Córcia-2012 <3
    J-6/11tc [*] 13.02.15,
    S -18tc [*] 30.09.15,
    F-16tc. [*] 12.05.16
    K-21tc. [*] 02.02.17
  • kkkaaarrr Autorytet

Wysłany: 30 marca 2016, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ależ była wspaniała wizyta dzisiaj :) Bąbelek rośnie jak na drożdżach, jest 4 dni starszy (11t4d) i ma już 4,79cm wzrostu. Doktorek zmierzył dzisiaj też główkę i BPD wyszło 1,86 co odpowiada 11t6d, rośnie nam mały intelektualista :D
    Do pierwszego mierzenia siedział spokojnie, a potem zaczął się ślicznie wspinać po ścianie pęcherza, wyglądało to cudownie. Ma już wszystko na swoim miejscu, doktorek powiedział, że od biedy mogliśmy dzisiaj zrobić usg genetyczne, ale stwierdził, że lepiej poczekać jeszcze ze 2 tygodnie i wtedy pomiary będą dokładniejsze jak Bąbelek jeszcze troszkę podrośnie :)

Najbliższa wizyta w Medicover 9.04, to będzie właśnie USG genetyczne, a potem u mojego doktorka numer jeden 12.04 (lub 16.04 jak mu się pacjentek uzbiera) na genetyczne. No jakby nie było, w najbliższych tygodniach nie będę narzekać na niedobór widoku maluszka, co mnie baaardzo cieszy :)

NiecierpliwaKarolina, Asia_08, midnight, EwelinaaKa, Jola1985, Blu, kasia_1988, szynszyl, Dea28 lubią tę wiadomość

eVspp2.png
    SBwKp2.png
    - Olga [*] 8.11.2015 [26tc] - mama Cię kocha córeczko -
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 marca 2016, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    midnight wrote:
    hej

Beattkie w komisach dziecięcych można często bardzo fajne i niezniszczone ubranka dorwać, u nas w mieście widziałam też jakąś grupę na fejsie gdzie matki wymieniają się rzeczami

Wlasnie kolezanki siostra prowadzi komis i mam zamiar wybrac sie i tam na zakupy. Mysle, ze sa rzeczy, ktore mozna kupic uzywane i nie martwic sie o zniszczenie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 marca 2016, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kkkaaarrr wrote:
    Ależ była wspaniała wizyta dzisiaj :) Bąbelek rośnie jak na drożdżach, jest 4 dni starszy (11t4d) i ma już 4,79cm wzrostu. Doktorek zmierzył dzisiaj też główkę i BPD wyszło 1,86 co odpowiada 11t6d, rośnie nam mały intelektualista :D
    Do pierwszego mierzenia siedział spokojnie, a potem zaczął się ślicznie wspinać po ścianie pęcherza, wyglądało to cudownie. Ma już wszystko na swoim miejscu, doktorek powiedział, że od biedy mogliśmy dzisiaj zrobić usg genetyczne, ale stwierdził, że lepiej poczekać jeszcze ze 2 tygodnie i wtedy pomiary będą dokładniejsze jak Bąbelek jeszcze troszkę podrośnie :)

Najbliższa wizyta w Medicover 9.04, to będzie właśnie USG genetyczne, a potem u mojego doktorka numer jeden 12.04 (lub 16.04 jak mu się pacjentek uzbiera) na genetyczne. No jakby nie było, w najbliższych tygodniach nie będę narzekać na niedobór widoku maluszka, co mnie baaardzo cieszy :)

Gratki! Niech rośnie zdrowo! ;-)

kkkaaarrr lubi tę wiadomość

• Canario Ekspertka

Wysłany: 31 marca 2016, 00:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie po prenatalnych :) dzidzia ma prawie 7cm i ma sie bardzo dobrze. Moje przeczucia okazały sie zdradliwe boooo będę miała druga córunie :) bardzo sie cieszę z takiego obrotu sprawy.
    Czeka mnie pół roku spokoju bo noc nie muszę kupować bo wszystko mam :) chodź na pewno sie skuszę nie raz tak przy okazji :) pozdrawiam wszystkie mamusie
    Ps można mi w tabelce dane zaktualizować ;)

Asia_08, Visenna, Blu, Anoolka, Jola1985, szynszyl, kkkaaarrr, NiecierpliwaKarolina, Ola_85, Dea28 lubią tę wiadomość

6sutugpj60yxh30c.png
    3i498ribv16bojj6.png
    l22nej28p90klfbr.png
  • Blu Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 07:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kkkaaarrr, Canario super ze dzieciaczki zdrowe i ładnie rosną.

Ciekawe czy i u nas nie będzie drugiej córeczki :) jak myślę o brzuchu to chyba bardziej jak o dziewczynce i nawet imiona bardziej dla dziewczyny wymyślam :) jeszcze tydzień w niepewności...

A z moja mała gwiazdą jedziemy dzisiaj kupować kieckę, bo w sobotę wesele :) to jest fajne mając córeczkę - wszystko jest piękne w sklepach :) ojciec tylko coś marudzi o ruine finansowej :P

Miłego dnia :)

Visenna lubi tę wiadomość

CBx2p2.pnglEw8p2.pngV23dp2.png
  • Iskierka33 Ekspertka

Wysłany: 31 marca 2016, 07:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry.
    u mnie brak weny, jakoś słabo się dziś czuję...
    Cieszę się z udanych wizyt....

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 marca 2016, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Canario wrote:
    Witam sie po prenatalnych :) dzidzia ma prawie 7cm i ma sie bardzo dobrze. Moje przeczucia okazały sie zdradliwe boooo będę miała druga córunie :) bardzo sie cieszę z takiego obrotu sprawy.
    Czeka mnie pół roku spokoju bo noc nie muszę kupować bo wszystko mam :) chodź na pewno sie skuszę nie raz tak przy okazji :) pozdrawiam wszystkie mamusie
    Ps można mi w tabelce dane zaktualizować ;)

Canario, a jakie to przeczucia?

Gratulacje!!! Wszystkie dobre wizyty bardzo ciesza;-)

• MMM2016 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję udanych wizyt i wspaniałych wiadomości :):):):)
    Canario - Ty miałaś jedno badanie czy dwa? Wydaje mi się że dwa razy podawałaś info o usg?

82doi09k139kk43v.png

zrz6qtkf5ioftz8a.png
  • szynszyl Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty :)

Witam nowa koleżankę :)

Blu ja na wesele za 2 tygodnie idę :)

Dziewczyny tak się czaję, żeby powiedzieć szefowi o ciąży, jakoś tak się boję XD

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 marca 2016, 09:14

3jgx3e3kscbj73hd.png
  • MMM2016 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szynszyl ja jutro mówię przełożonemu o ciąży....
    tak dygam, ze nie pytaj :)

82doi09k139kk43v.png

zrz6qtkf5ioftz8a.png
  • kkkaaarrr Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MMM2016 wrote:
    Szynszyl ja jutro mówię przełożonemu o ciąży....
    tak dygam, ze nie pytaj :)
    Ha ha ha, jutro prima aprilis, uważaj bo jeszcze uzna, że go wkręcasz :D

NiecierpliwaKarolina, Blu lubią tę wiadomość

eVspp2.png
    SBwKp2.png
    - Olga [*] 8.11.2015 [26tc] - mama Cię kocha córeczko -
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 marca 2016, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny ;) jak dzis mija poranek? ♥ ja wieczorem mam wizyte u gina pl 6 tygodniach nie pytajcie jaki mam stres i jak sie nie cierpliwie ;)

• MMM2016 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kkkaaarrr wrote:
    Ha ha ha, jutro prima aprilis, uważaj bo jeszcze uzna, że go wkręcasz :D

No właśnie tego się boję :)
    Ja naciskałam na spotkanie przed Świętami....ale szef jest w ciągłych rozjazdach, jest obcokrajowcem i tak się przeciągnęło do ...1 kwietnia.....

82doi09k139kk43v.png

zrz6qtkf5ioftz8a.png
  • lu.iza Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam dzisiaj wizytę, dopiero na 19 :( ide do gina nr 1 na NFZ, zastanawiam sie jakie usg bede miała :) i liczę baaardzo poznać dzisiaj płeć! Oby dzidzia współpracowała :)

qb3cl6d8iexq5cc7.png
    m3sxc6edpjlusky4.png
‹‹ 226 227 228 229 230 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ