X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Październikowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • tutti87 Przyjaciółka

Wysłany: 31 marca 2016, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny! nieładnie się tak nie odzywać a potem przyjść z przechwałkami, ale dzisiaj muszę! byłam wczoraj na wizycie u gin prowadzącej ciążę. Maluch ma prawie 8 cm! Jestem w szoku :D Wspinał się i kręcił wiercipiętek jeden, ledwo dał się zmierzyć. Proporcje już inne niż na genetycznym, dłuższe nóżki i w ogóle :) No i chłopiec, to już pewne – nie wstydził się (to po ojcu ;) i zaprezentował nam wszystko :D

Zwariowałam i od wczoraj uśmiech nie schodzi mi z twarzy :) dobrze, że w tym tygodniu pracuję w domu ;)

Visenna, szynszyl, Jola1985, NiecierpliwaKarolina, Blu, Ola_85, lu.iza, Asia_08, Dea28 lubią tę wiadomość

mhsv3e5errgno08u.png
  • tutti87 Przyjaciółka

Wysłany: 31 marca 2016, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blu, to musi być super kupować sukienki z córeczką :) właśnie jak się zastanawiałam co fajnego się robi z córeczką a co z synkiem to piękne ciuszki dla dziewczynek były dosyć wysoko na liście ;) wiadomo, dla chłopców też są piękne rzeczy, ale co sukienka to sukienka

lu.iza, ja jestem w 14 tygodniu a wczoraj znowu miałam częściowo usg sondą a częściowo przez brzuch. Trochę niemiłe zaskoczenie, bo po genetycznym tylko przez brzuch zakładałam, że już tak zostanie. Ale chyba większość lekarzy już na tym etapie robi raczej przez brzuch. Trzymam kciuki za wizytę!

MMM, powodzenia na jutrzejszej rozmowie :) na pewno pójdzie gładko

ewuszka, cześć! Ja jeszcze nic nie kupuję z wyprawki. Miałam zamiar coś kupić jak poznamy płeć, ale nie spodziewałam się, że to będzie tak szybko ;)

Trzymam kciuki za kolejne wizyty i gratuluje pomyślnych. Każda dobra wiadomość od Was bardzo cieszy :) Niech nam Maleństwa zdrowo rosną!

Blu lubi tę wiadomość

mhsv3e5errgno08u.png
  • Canario Ekspertka

Wysłany: 31 marca 2016, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beattkie wrote:
    Canario, a jakie to przeczucia?

Gratulacje!!! Wszystkie dobre wizyty bardzo ciesza;-)

Może to nawet nie przeczucie co przekonanie wszystkich w okol ze będzie syn, dzień po dniu im bardziej wierzyłam a w głębi serca zawsze marzyłam o tabunie sukienek i włosów do czesania :)
    Ale chciałam sie ucieszy z każdej wiadomości i brałam wszystko pod uwagę, czyje sie tez trochę inaczej niż za pierwszym razem

6sutugpj60yxh30c.png
    3i498ribv16bojj6.png
    l22nej28p90klfbr.png
  • szynszyl Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MMM ja właśnie jutro chyba powiem, bo to piątek i będzie weekend na spokojnie XD choć śmieszne prima aprilis :)

U mnie jest taka lipa, że będą sprzedawać firmę i zawsze będzie to gorzej wyglądać kolejna ciężarna dla kupującego, dlatego troche się boję reakcji :(

Ale ostatnio miałam śmieszna sytuację na wizycie, już na końcu pytam jakby wyglądała sprawa zwolnienia w przyszłości, patrzę a lekarz wyciąga kartę i pyta czy od dzisiaj XD uspokoił mnie, bo wiem, że nie będzie problemu jak już będę szła :) mówił, że nawet nie muszę mieć wizyty, tylko przyjść :)

3jgx3e3kscbj73hd.png
  • wrobelek18 Znajoma

Wysłany: 31 marca 2016, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję udanych wizyt.
    Jak miło wiedzieć już, czy będzie się mieć syna, czy córeczkę - można zaczynać szał zakupów :).
    Ja do swojej mam jeszcze dwa tygodnie, bardzo niecierpliwe dwa tygodnie.

A powiedzcie mi dziewczyny, czy to normalne że nadal nie mam totalnie żadnych typowych objawów dla ciąży, normalnie kompletnie nic.

oar89jcg79sqhu64.png
  • MMM2016 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szynszyl to dobrze, że ze zwolnieniem nie będzie problemu. Ja od pierwszej wizyty miałam pytanie od lekarza czy wypisywać L4 :)

To moja druga ciążą. Pierwszą szef przyjął BARDZO pozytywnie....Ciekawe jak będzie z tą wiadomością...... :)
    No jakoś musi być...chyba nawet trochę mi już przeszkadza, że w pracy jeszcze nie wiedzą. Koleżankom tez nie mówiłam...czekałam na szefa.
    Jednak wolę, żeby dowiedział sie bezpośrednio ode mnie....

82doi09k139kk43v.png

zrz6qtkf5ioftz8a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 marca 2016, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny nie ma co sie bac mowic szefowi o ciazy, niestety tego nie da sie ukryc, a dla szefa lepiej jest wiedziec wczesniej ze 1 pracownik bedzie mniej dyspozycyjny niz nagle rzucic l4 , uwierzcie nikt was nie zje bo ciaza to jest normalna kolej rzeczy. No laski, uszy do gory ! :)

• Jola1985 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem Wam, że też się stresowałam, gdy miałam powiedzieć szefowi o ciąży, ale przyjął to bardzo pozytywnie. Ucieszył się i nawet mnie uściskał ;)

Jestem od jakiegoś czasu na l4, ale mam nadzieję, że wkrótce poczuję się lepiej, aby po zakończonym zwolnieniu w kwietniu wrócić do pracy. Moja specyfika pracy w korporacji nie pozwala mi zapomnieć o pracy tak całkowicie, bo mam służbowy blackberry, na który przychodzą maile i telefony, no i laptop z dostępem do sieciowych zasobów i poczty, więc chcąc nie chcąc muszę być w razie potrzeby dostępna, choć na szczęście nie cały czas, więc mogę odpoczywać. Poza tym jestem trochę pracoholikiem, a taki detoks od biura dobrze mi robi ;)

Dzisiaj prenatalne. Nic nie mogę jeść tak się stresuję :( Jedziemy prawie 80 km do Wrocławia, a potem oglądać łóżeczko z olx (tak, też bardzo powoli chcę wpaść w szał zakupowy :D) więc pewnie odezwę się jutro co i jak. Trzymajcie kciuki!

ex2bwn15260327bu.png
  • szynszyl Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jola szaleństwo :D ja się nastawiam na zakupy jakichś ubranek podczas wyprzedaży :) będę prosić już obecne mamy o jakieś rady rozmiarowe itp :)
    Trzymam kciuki za wizyty :)

3jgx3e3kscbj73hd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 marca 2016, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MMM2016 wrote:
    Szynszyl ja jutro mówię przełożonemu o ciąży....
    tak dygam, ze nie pytaj :)

Ja mam to za sobą, powiedziałam z miesiac temu ;-) stwierdziłam, ze im wczesniej tym lepiej, zeby nikt mnie do projektow nie dopisywał na wakacje. Powiedzialam tez, ze chce byc jak najdluzej i mam w nagrode dostac umowe na czas nieokreślony z okreslonego. Balam sie jak Wy bo jestem nowym pracownikiem, ale trzeba znac swoja wartosc ;-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 marca 2016, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tutti87 wrote:
    Cześć Dziewczyny! nieładnie się tak nie odzywać a potem przyjść z przechwałkami, ale dzisiaj muszę! byłam wczoraj na wizycie u gin prowadzącej ciążę. Maluch ma prawie 8 cm! Jestem w szoku :D Wspinał się i kręcił wiercipiętek jeden, ledwo dał się zmierzyć. Proporcje już inne niż na genetycznym, dłuższe nóżki i w ogóle :) No i chłopiec, to już pewne – nie wstydził się (to po ojcu ;) i zaprezentował nam wszystko :D

Zwariowałam i od wczoraj uśmiech nie schodzi mi z twarzy :) dobrze, że w tym tygodniu pracuję w domu ;)

Hahah to w takim razie bede miała dziewczyne, bo moj stary nie ma zadnego wstydu, a dzidzius sie chował i odwracał głową. Fajny wniosek :-D

Gratulacje!!!! ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 marca 2016, 12:20

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 marca 2016, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez jestem ciekawa czy dzis sie dowiem czy chlopak czy dziewczynka :) u ktorejs z wad w 12 tc bylo widac plec ?

• MMM2016 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w poprzedniej ciąży płeć poznałam w 13 tc. A Ty dlaczego pytasz czy któraś poznała już w 12 tc?

82doi09k139kk43v.png

zrz6qtkf5ioftz8a.png
  • NiecierpliwaKarolina Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny gratuluję udanych wizyt i zazdroszczę poznania płci :-) fajnie, że już wiecie :-)
    Ja to chyba będę musiała do połówkowego poczekać.

n59y8u69xkreiife.png
    n59y20mm7mm8z66z.png
  • NiecierpliwaKarolina Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam do Was jeszcze pytanie. Czy któraś z Was ma takie uczucie ciągnięcia i swędzenia skóry w dole brzucha?

n59y8u69xkreiife.png
    n59y20mm7mm8z66z.png
  • Ola_85 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi sie dzis snilao ze bede miala coreczke ale mam nadzieje ze to tylko sen hee nastawilismy sie na drugiego synka :)Jutro badanie

km5s8ribs34fnes6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 marca 2016, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mm2016, bo moja c7aza jest mlodsza o tydzien, bo mialam pozniej owulacje dlatego pytam czemu w 12 tc

• MMM2016 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sarcia123 wrote:
    Mm2016, bo moja c7aza jest mlodsza o tydzien, bo mialam pozniej owulacje dlatego pytam czemu w 12 tc

Rozumiem.
    Nie wiem jak liczysz tygodnie (skończone czy rozpoczęte) ale ja w poprzedniej ciąży poznałam płeć w 12 + 5 - czyli wg mnie 13 tc (trwający)
    Przy obecnej ciąży, podczas usg genetycznego (12 + 0) lekarz nawet nie wspomniał o płci.....
    Zobaczymy co czas pokaże :) chociaż już bardzo mnie ciekawi ta płeć :)
    Trzymam kciuki, moze Twój lekarz pokusi się o stwierdzenie płci :)

82doi09k139kk43v.png

zrz6qtkf5ioftz8a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 marca 2016, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NiecierpliwaKarolina wrote:
    Mam do Was jeszcze pytanie. Czy któraś z Was ma takie uczucie ciągnięcia i swędzenia skóry w dole brzucha?

Mam tak cały czas, właśnie teraz tak sobie siedziałam i myślałam, ze mnie cos ciągnie. Natomiast skora to mnie okropnie swedzi. Sciaga mi ją nawet z plecow na brzuch, a spod pach na cycki. Peka mi przez to naskórek i robi się taka drobna łuska. Zawsze miałam skórę wrazliwą:| jak pierwszy raz czułam swędzenie to zrobiłam rany od drapania....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 marca 2016, 14:26

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 marca 2016, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Swedzaca skoda jest normalna w ciazy przeciez wszystko sie rozciga razem ze skora na brzuchu, ja cala ciaze sie drapalam po brzuchu bo swedzial ;)

‹‹ 227 228 229 230 231 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ