X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Październikowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • Blu Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej :)

Napięcie rośnie, dziewczyny dajcie znać jak po wizytach :)

Zaraz nogi mi wejdą nie powiem gdzie, ale potrzebowałam takiego dnia :D shopping udany, mała obkupiona ja też trochę uff :) jeśli rozglądacie się za jakimiś tunikami z rękawem lub na ramiaczkach polecam carry! Multum bluzek w cenach 30-60 zł i są naprawdę fajne, na całą ciążę wystarczą, bo mocno rozkloszowane, a nawet teraz fajnie wyglądają :) jestem szczęśliwa :D :D

U mnie w pracy jeszcze nie wiedzą, pojadę w przyszłym tygodniu, bo bałam się teraz przed badaniem. Z tym ze mam dobrą sytuację umowę na czas nieokreślony, za mnie od roku pracuje inna dziewczyna i pewnie ona będzie najbardziej zainteresowana, że jeszcze przez jakiś czas nie wracam.

Walleriana można znieczulenie miejscowe u dentysty, sama też brałam, bo się boję wiercenia:P

CBx2p2.pnglEw8p2.pngV23dp2.png
  • Dea28 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej,

witam się i ja po usg genetycznym :)

moje dzieciaczki nadrobiły i dziś ich wielkość odpowiada 12t6d mają równo po 6cm :) przezierność wyszła 1,0mm i 1,6mm :) tak skakały że masakra raz jedno raz drugie, jedno ładnie widziałam z rączkami i nóżkami a u drugiego tylko nóżki (mam nadzieje że i rączki ma) pan doktor dał mi posłuchać serduszka super uczucie. szyjke mam piękną zamknięta 57mm. od jutra dał witamy mama dha premium bo to większa dawka w sam raz dla bliźniaków. powiedział, że kolejne usg koło 10maja no cóż za jakieś 3 tyg się wybiore do innego lekarza na 3d może zobacze płeć bo dziś tak fikały że ciężko miał lekarz cokolwiek sprawdzić. ja obstawiam parke ale zobaczymy. termin porodu przesunął mi sie na 7.10.

gratuluje udanych wizyt :)

ewuszka witaj :)

wróbelek nie martw sie ja jestem takim bezobjawowym przypadkiem ciąży, czasem mnie piersi zabolą, czy mam węch wyostrzony a tak to pełen luz

NiecierpliwaKarolina mnie to swędzą ale całe piersi :D

walleriana spokojnie możesz do dentysty pójść w ciąży :)

NiecierpliwaKarolina, Blu, Ola_85, kkkaaarrr lubią tę wiadomość

bfarxzdvl5a95qct.pngatdcj44jjj39fx4a.png
  • lu.iza Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No! Po wizycie :) wg usg dzidzia starsza o 3 dni, ma 5,5 cm ;) chyba spała sobie bo tylko lekko machała główka na boki... chyba ze bedzie taka grzeczniutka :) płeć nieznana, przeziernosc karkowa idealna :) dumna ja :)

NiecierpliwaKarolina, Dea28, Blu, Ola_85, kkkaaarrr, kehlana_miyu lubią tę wiadomość

qb3cl6d8iexq5cc7.png
    m3sxc6edpjlusky4.png
  • NiecierpliwaKarolina Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dea28 wrote:
    hej,

witam się i ja po usg genetycznym :)

moje dzieciaczki nadrobiły i dziś ich wielkość odpowiada 12t6d mają równo po 6cm :) przezierność wyszła 1,0mm i 1,6mm :) tak skakały że masakra raz jedno raz drugie, jedno ładnie widziałam z rączkami i nóżkami a u drugiego tylko nóżki (mam nadzieje że i rączki ma) pan doktor dał mi posłuchać serduszka super uczucie. szyjke mam piękną zamknięta 57mm. od jutra dał witamy mama dha premium bo to większa dawka w sam raz dla bliźniaków. powiedział, że kolejne usg koło 10maja no cóż za jakieś 3 tyg się wybiore do innego lekarza na 3d może zobacze płeć bo dziś tak fikały że ciężko miał lekarz cokolwiek sprawdzić. ja obstawiam parke ale zobaczymy. termin porodu przesunął mi sie na 7.10.

gratuluje udanych wizyt :)

ewuszka witaj :)

wróbelek nie martw sie ja jestem takim bezobjawowym przypadkiem ciąży, czasem mnie piersi zabolą, czy mam węch wyostrzony a tak to pełen luz

NiecierpliwaKarolina mnie to swędzą ale całe piersi :D

walleriana spokojnie możesz do dentysty pójść w ciąży :)
    Super :-) będzie masa frajdy z dwoma Cudakami :-) fajnie, że są rowniutkie, bo zwykle przy blizniakach jedno jest wieksze. Może będą chłopaki ;-)

n59y8u69xkreiife.png
    n59y20mm7mm8z66z.png
  • ewuszka Przyjaciółka

Wysłany: 31 marca 2016, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojj cieszcie sie jesli nie macie dolegliwosci... Ja od 6/7tyg mdlosci, wymioty, teraz troche lepiej, wymioty tylko rano ale calutki dzien mam taki nieprzyjemny posmak w ustach, mdly, kwaskowy.. bleee... I strasznie zbrzydlam

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 marca 2016, 21:32

thgf9n7308r1f84t.png

Wysłany: 31 marca 2016, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lu.iza wrote:
    No! Po wizycie :) wg usg dzidzia starsza o 3 dni, ma 5,5 cm ;) chyba spała sobie bo tylko lekko machała główka na boki... chyba ze bedzie taka grzeczniutka :) płeć nieznana, przeziernosc karkowa idealna :) dumna ja :)
    Luiza super wieści :-) szkoda, że nie udało się podejrzeć płci jak dzidzia taka grzeczna. Może dziewczynka? :-)
    U mnie wychodzi jakiś diabeł tasmański :-P za każdym razem szaleje.

n59y8u69xkreiife.png
    n59y20mm7mm8z66z.png
  • ewuszka Przyjaciółka

Wysłany: 31 marca 2016, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fajnie, ciesze sie ze u Was wszystko ok! Ja jutro tez sie wszystkiego dowiem

thgf9n7308r1f84t.png

Wysłany: 31 marca 2016, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewuszka wrote:
    Ojj cieszcie sie jesli nie macie dolegliwosci... Ja od 6/7tyg mdlosci, wymioty, teraz troche lepiej, wymioty tylko rano ale calutki dzien mam taki nieprzyjemny posmak w ustach, mdly, kwaskowy.. bleee... I strasznie zbrzydlam
    Ewuszka przez prawie dwa miesiace strasznie wymiotowałam, więc w pełni Cię rozumiem. Lepiej jest tak naprawdę od 2 tygodni, ale mdłości niewielkie nadal się pojawiają. Wytrwałości! Będzie lepiej :-*

ewuszka lubi tę wiadomość

n59y8u69xkreiife.png
    n59y20mm7mm8z66z.png
  • Dea28 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewuszka może dziewczynka?

ja w sumie chce by były zdrowe to najważniejsze :) a jak będą takie ruchliwe jak dziś to schudne po porodzie raz dwa :) sexi mama :)

NiecierpliwaKarolina lubi tę wiadomość

Wysłany: 31 marca 2016, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dea28 wrote:
    ewuszka może dziewczynka?

ja w sumie chce by były zdrowe to najważniejsze :) a jak będą takie ruchliwe jak dziś to schudne po porodzie raz dwa :) sexi mama :)
    Jak moje będzie tak ruchliwe jak teraz to nie nadążę :-D

Dea28 lubi tę wiadomość

n59y8u69xkreiife.png
    n59y20mm7mm8z66z.png
  • lu.iza Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NiecierpliwaKarolina wrote:
    Luiza super wieści :-) szkoda, że nie udało się podejrzeć płci jak dzidzia taka grzeczna. Może dziewczynka? :-)
    U mnie wychodzi jakiś diabeł tasmański :-P za każdym razem szaleje.

Widziałam ze skierował usg na pupcie i wydawało mi sie ze moze widzieć bo sprzęt ma super, zwłaszcza ze dzidzia sie nie ruszała ale powiedział ze jeszcze za wcześnie, pewnie dziewucha, tak wszyscy przeczuwają ale moze nie miał jeszcze pewności i nie powiedzial

qb3cl6d8iexq5cc7.png
    m3sxc6edpjlusky4.png
  • kasiaa.. Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny gratuluje super wiesci :) A ja czekam na jutro i mam nadzieję ,że zobacze płec ale jak czytam że nie każdemu się udaje to podejrzewam ze i mi się nie uda.. :/ hehe

201610141756.png
    201802217352.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 marca 2016, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewuszka wrote:

Kuzwa ewuszka ja, też zbrzydłam:-(

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 marca 2016, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratki! Kolejne dobre wieści z wizyt! Niech dzieciaczki rosną w zdrowiu i szcźeściu;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 marca 2016, 22:16

Dea28 lubi tę wiadomość

• Blu Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lu.iza, Dea28 super ze z dzieciakami wszystko ok :)

Ewuszka, Beattkie, cóż ja też co patrze w lustro to niewierze, że tak wyglądam :/ w sumie nawet ciężko określić o co chodzi, po prostu jest źle. I mnie również swędzi ciało, ale nie brzuch bardziej plecy, ręce.

Diabeł tasmański w brzuchu - zapisano do słownika ovufriendowego :P :P :P

Dea28, NiecierpliwaKarolina lubią tę wiadomość

CBx2p2.pnglEw8p2.pngV23dp2.png
  • Dea28 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    uciekam spać bo muszę po 5 wstać, trzymam kciuki za jutrzejsze wizyty :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 marca 2016, 23:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny ja juz po wizycie, tyle co weszlam do domu ponad 2h spoznienia bylo ;/ dzidek byl tak ruchliwy ze ledwo udalo sie go obmierzyc, i lekarz robil usg fopochwowo i ga brzuchu zeby uchwyvic vk trzeba. WsYstko rozeija sie praeiflowo, wykluczyl wady genetyczne, plec widzial ale nie chcial kowic powiedzial ze powie za 5 tygofni jak 100 procent peenosci bedzie, jestem mega szczesliwa :)

NiecierpliwaKarolina, Blu, kkkaaarrr, Dea28 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 marca 2016, 23:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wg usg eychodzi 13t4d :)

Wysłany: 31 marca 2016, 23:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blu wrote:
    Lu.iza, Dea28 super ze z dzieciakami wszystko ok :)

Ewuszka, Beattkie, cóż ja też co patrze w lustro to niewierze, że tak wyglądam :/ w sumie nawet ciężko określić o co chodzi, po prostu jest źle. I mnie również swędzi ciało, ale nie brzuch bardziej plecy, ręce.

Diabeł tasmański w brzuchu - zapisano do słownika ovufriendowego :P :P :P
    Jest jakiś słownik? :-D

Blu lubi tę wiadomość

n59y8u69xkreiife.png
    n59y20mm7mm8z66z.png
  • Visenna Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 07:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie.

Podczytuję Was regularnie, ale... samopoczucie do kitu, więc siedzę cicho. Może dziś będzie lepiej... ostatni dzień i weekend.

Gratuluję udanych wizyt. Serce rośnie, jak wszystko dobrze :) Bardzo się cieszę! Ja kolejną wizytę mam w poniedziałek a usg genetyczne w czwartek. Niecierpliwie przebieram nóżkami już :) Jestem bardzo ciekawa, co tam się dzieje :) Liczę, że skoro nadal się fatalnie czuję wszystko w porządku i Kropek czuje się bardzo dobrze :) Byle do II trymestru...
    szynszyl wrote:
    Dziewczyny tak się czaję, żeby powiedzieć szefowi o ciąży, jakoś tak się boję XD
    MMM2016 wrote:
    No właśnie tego się boję :)
    Ja naciskałam na spotkanie przed Świętami....ale szef jest w ciągłych rozjazdach, jest obcokrajowcem i tak się przeciągnęło do ...1 kwietnia.....

A jakie macie umowy? Jeśli o pracę, to nie ma czego się bać... od 12 tyg., nawet na umowie na czas nieokreślony, nie mają prawa już Was zwolnić :) Oczywiście, że lepiej, jakby się ucieszyli, pokazali ludzką twarz, ale jak nie... to i tak nic nie mogą :)

Ja powiedziałam jakiś tydz. temu i... czuję ulgę :) Brzuszek wystaje, w końcu nie muszę się zasłaniać i kombinować, jak tutaj ukryć, że źle się czuję... Niestety ja mam zlecenie z opłaconymi składkami i chroniona nie jestem... Do nią porodu musi trwać umowa, bym miała macierzyński, L4 w razie co też mam płatne. Ale... umowę można skończyć w każdej chwili. Wszyscy mnie oczywiście uspokajają, że dobrze będzie, szefowie gratulują, ale... pewność to ja w październiku mieć będę! :P

Ale polecam powiedzieć, bo to zawsze lżej... np. wczoraj nie dałam rady siedzieć w pracy. Bardzo źle się czułam i zawróciłam w d połowie drogi. To była dobra decyzja bo w domu, na zmianę albo spałam, albo porcelana... Zero tłumaczenia, telefon do szefa, że gorszy dzień i każdy rozumie :)

Trzymam kciuki, by szefowie dobrze wieści przyjęli :) Powodzenia dziewczyny!

A tak w ogóle... pytanie do pracujących Mam - kiedy planujecie iść na L4/zniknąć z pracy :) ?

aneta93 wrote:
    A czy przeczuwacie bądź przeczuwałyście płeć? Bo ja tak w głębi czuję że to będzie dziewczynka i mąż mówi to samo :) ciekawe czy nie zrobi nam niespodzianki :D

Ja myślę o Kropku jak o chłopczyku... mam takie przeczycie od początku :) Zobaczymy na ile się sprawdzi :) Tym przeczuciem zaraziłam faceta i teraz chodzi i wybiera imiona dla chłopców... szkoda, że się nie zgadzamy, co do nich, ale... to takie urocze, jak próbuje mnie przekonać :) Super, jak facet się angażuje :) Teraz patrzę, że nawet na pulpicie jest specjalny dokument, gdzie wkleja propozycje imion :P Będzie musiał zacząć od nowa, jak się okaże, że jednak dziewczynka... :)

Miłego dnia dla wszystkich! Przeżyć 8h i weekend, chwila wytchnienia :)
    Powodzenia na wizytach i uważajcie na prima aprilis :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 kwietnia 2016, 07:05

MMM2016 lubi tę wiadomość

oar8vfxmctme5m5e.png
    PCOS + NT + IO + hiperinsulinemia + hiperprolaktynemia. I poronienie.
‹‹ 229 230 231 232 233 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ