Październikowe Mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej hej
Napięcie rośnie, dziewczyny dajcie znać jak po wizytach
Zaraz nogi mi wejdą nie powiem gdzie, ale potrzebowałam takiego dniashopping udany, mała obkupiona ja też trochę uff
jeśli rozglądacie się za jakimiś tunikami z rękawem lub na ramiaczkach polecam carry! Multum bluzek w cenach 30-60 zł i są naprawdę fajne, na całą ciążę wystarczą, bo mocno rozkloszowane, a nawet teraz fajnie wyglądają
jestem szczęśliwa
U mnie w pracy jeszcze nie wiedzą, pojadę w przyszłym tygodniu, bo bałam się teraz przed badaniem. Z tym ze mam dobrą sytuację umowę na czas nieokreślony, za mnie od roku pracuje inna dziewczyna i pewnie ona będzie najbardziej zainteresowana, że jeszcze przez jakiś czas nie wracam.
Walleriana można znieczulenie miejscowe u dentysty, sama też brałam, bo się boję wiercenia:P -
hej,
witam się i ja po usg genetycznym
moje dzieciaczki nadrobiły i dziś ich wielkość odpowiada 12t6d mają równo po 6cmprzezierność wyszła 1,0mm i 1,6mm
tak skakały że masakra raz jedno raz drugie, jedno ładnie widziałam z rączkami i nóżkami a u drugiego tylko nóżki (mam nadzieje że i rączki ma) pan doktor dał mi posłuchać serduszka super uczucie. szyjke mam piękną zamknięta 57mm. od jutra dał witamy mama dha premium bo to większa dawka w sam raz dla bliźniaków. powiedział, że kolejne usg koło 10maja no cóż za jakieś 3 tyg się wybiore do innego lekarza na 3d może zobacze płeć bo dziś tak fikały że ciężko miał lekarz cokolwiek sprawdzić. ja obstawiam parke ale zobaczymy. termin porodu przesunął mi sie na 7.10.
gratuluje udanych wizyt
ewuszka witaj
wróbelek nie martw sie ja jestem takim bezobjawowym przypadkiem ciąży, czasem mnie piersi zabolą, czy mam węch wyostrzony a tak to pełen luz
NiecierpliwaKarolina mnie to swędzą ale całe piersi
walleriana spokojnie możesz do dentysty pójść w ciąży
NiecierpliwaKarolina, Blu, Ola_85, kkkaaarrr lubią tę wiadomość
-
No! Po wizycie
wg usg dzidzia starsza o 3 dni, ma 5,5 cm
chyba spała sobie bo tylko lekko machała główka na boki... chyba ze bedzie taka grzeczniutka
płeć nieznana, przeziernosc karkowa idealna
dumna ja
NiecierpliwaKarolina, Dea28, Blu, Ola_85, kkkaaarrr, kehlana_miyu lubią tę wiadomość
-
Dea28 wrote:hej,
witam się i ja po usg genetycznym
moje dzieciaczki nadrobiły i dziś ich wielkość odpowiada 12t6d mają równo po 6cmprzezierność wyszła 1,0mm i 1,6mm
tak skakały że masakra raz jedno raz drugie, jedno ładnie widziałam z rączkami i nóżkami a u drugiego tylko nóżki (mam nadzieje że i rączki ma) pan doktor dał mi posłuchać serduszka super uczucie. szyjke mam piękną zamknięta 57mm. od jutra dał witamy mama dha premium bo to większa dawka w sam raz dla bliźniaków. powiedział, że kolejne usg koło 10maja no cóż za jakieś 3 tyg się wybiore do innego lekarza na 3d może zobacze płeć bo dziś tak fikały że ciężko miał lekarz cokolwiek sprawdzić. ja obstawiam parke ale zobaczymy. termin porodu przesunął mi sie na 7.10.
gratuluje udanych wizyt
ewuszka witaj
wróbelek nie martw sie ja jestem takim bezobjawowym przypadkiem ciąży, czasem mnie piersi zabolą, czy mam węch wyostrzony a tak to pełen luz
NiecierpliwaKarolina mnie to swędzą ale całe piersi
walleriana spokojnie możesz do dentysty pójść w ciążybędzie masa frajdy z dwoma Cudakami
fajnie, że są rowniutkie, bo zwykle przy blizniakach jedno jest wieksze. Może będą chłopaki
-
Ojj cieszcie sie jesli nie macie dolegliwosci... Ja od 6/7tyg mdlosci, wymioty, teraz troche lepiej, wymioty tylko rano ale calutki dzien mam taki nieprzyjemny posmak w ustach, mdly, kwaskowy.. bleee... I strasznie zbrzydlam
Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 marca 2016, 21:32
-
lu.iza wrote:No! Po wizycie
wg usg dzidzia starsza o 3 dni, ma 5,5 cm
chyba spała sobie bo tylko lekko machała główka na boki... chyba ze bedzie taka grzeczniutka
płeć nieznana, przeziernosc karkowa idealna
dumna ja
szkoda, że nie udało się podejrzeć płci jak dzidzia taka grzeczna. Może dziewczynka?
U mnie wychodzi jakiś diabeł tasmańskiza każdym razem szaleje.
-
ewuszka wrote:Ojj cieszcie sie jesli nie macie dolegliwosci... Ja od 6/7tyg mdlosci, wymioty, teraz troche lepiej, wymioty tylko rano ale calutki dzien mam taki nieprzyjemny posmak w ustach, mdly, kwaskowy.. bleee... I strasznie zbrzydlam
ewuszka lubi tę wiadomość
-
NiecierpliwaKarolina wrote:Luiza super wieści
szkoda, że nie udało się podejrzeć płci jak dzidzia taka grzeczna. Może dziewczynka?
U mnie wychodzi jakiś diabeł tasmańskiza każdym razem szaleje.
Widziałam ze skierował usg na pupcie i wydawało mi sie ze moze widzieć bo sprzęt ma super, zwłaszcza ze dzidzia sie nie ruszała ale powiedział ze jeszcze za wcześnie, pewnie dziewucha, tak wszyscy przeczuwają ale moze nie miał jeszcze pewności i nie powiedzial
-
nick nieaktualnyewuszka wrote:Ojj cieszcie sie jesli nie macie dolegliwosci... Ja od 6/7tyg mdlosci, wymioty, teraz troche lepiej, wymioty tylko rano ale calutki dzien mam taki nieprzyjemny posmak w ustach, mdly, kwaskowy.. bleee... I strasznie zbrzydlam
Kuzwa ewuszka ja, też zbrzydłam:-( -
nick nieaktualny
-
Lu.iza, Dea28 super ze z dzieciakami wszystko ok
Ewuszka, Beattkie, cóż ja też co patrze w lustro to niewierze, że tak wyglądamw sumie nawet ciężko określić o co chodzi, po prostu jest źle. I mnie również swędzi ciało, ale nie brzuch bardziej plecy, ręce.
Diabeł tasmański w brzuchu - zapisano do słownika ovufriendowegoDea28, NiecierpliwaKarolina lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyHej dziewczyny ja juz po wizycie, tyle co weszlam do domu ponad 2h spoznienia bylo ;/ dzidek byl tak ruchliwy ze ledwo udalo sie go obmierzyc, i lekarz robil usg fopochwowo i ga brzuchu zeby uchwyvic vk trzeba. WsYstko rozeija sie praeiflowo, wykluczyl wady genetyczne, plec widzial ale nie chcial kowic powiedzial ze powie za 5 tygofni jak 100 procent peenosci bedzie, jestem mega szczesliwa
NiecierpliwaKarolina, Blu, kkkaaarrr, Dea28 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Blu wrote:Lu.iza, Dea28 super ze z dzieciakami wszystko ok
Ewuszka, Beattkie, cóż ja też co patrze w lustro to niewierze, że tak wyglądamw sumie nawet ciężko określić o co chodzi, po prostu jest źle. I mnie również swędzi ciało, ale nie brzuch bardziej plecy, ręce.
Diabeł tasmański w brzuchu - zapisano do słownika ovufriendowegoBlu lubi tę wiadomość
-
Witajcie.
Podczytuję Was regularnie, ale... samopoczucie do kitu, więc siedzę cicho. Może dziś będzie lepiej... ostatni dzień i weekend.
Gratuluję udanych wizyt. Serce rośnie, jak wszystko dobrzeBardzo się cieszę! Ja kolejną wizytę mam w poniedziałek a usg genetyczne w czwartek. Niecierpliwie przebieram nóżkami już
Jestem bardzo ciekawa, co tam się dzieje
Liczę, że skoro nadal się fatalnie czuję wszystko w porządku i Kropek czuje się bardzo dobrze
Byle do II trymestru...
szynszyl wrote:Dziewczyny tak się czaję, żeby powiedzieć szefowi o ciąży, jakoś tak się bojęMMM2016 wrote:No właśnie tego się boję
Ja naciskałam na spotkanie przed Świętami....ale szef jest w ciągłych rozjazdach, jest obcokrajowcem i tak się przeciągnęło do ...1 kwietnia.....
A jakie macie umowy? Jeśli o pracę, to nie ma czego się bać... od 12 tyg., nawet na umowie na czas nieokreślony, nie mają prawa już Was zwolnićOczywiście, że lepiej, jakby się ucieszyli, pokazali ludzką twarz, ale jak nie... to i tak nic nie mogą
Ja powiedziałam jakiś tydz. temu i... czuję ulgęBrzuszek wystaje, w końcu nie muszę się zasłaniać i kombinować, jak tutaj ukryć, że źle się czuję... Niestety ja mam zlecenie z opłaconymi składkami i chroniona nie jestem... Do nią porodu musi trwać umowa, bym miała macierzyński, L4 w razie co też mam płatne. Ale... umowę można skończyć w każdej chwili. Wszyscy mnie oczywiście uspokajają, że dobrze będzie, szefowie gratulują, ale... pewność to ja w październiku mieć będę!
Ale polecam powiedzieć, bo to zawsze lżej... np. wczoraj nie dałam rady siedzieć w pracy. Bardzo źle się czułam i zawróciłam w d połowie drogi. To była dobra decyzja bo w domu, na zmianę albo spałam, albo porcelana... Zero tłumaczenia, telefon do szefa, że gorszy dzień i każdy rozumie
Trzymam kciuki, by szefowie dobrze wieści przyjęliPowodzenia dziewczyny!
A tak w ogóle... pytanie do pracujących Mam - kiedy planujecie iść na L4/zniknąć z pracy?
aneta93 wrote:A czy przeczuwacie bądź przeczuwałyście płeć? Bo ja tak w głębi czuję że to będzie dziewczynka i mąż mówi to samociekawe czy nie zrobi nam niespodzianki
Ja myślę o Kropku jak o chłopczyku... mam takie przeczycie od początkuZobaczymy na ile się sprawdzi
Tym przeczuciem zaraziłam faceta i teraz chodzi i wybiera imiona dla chłopców... szkoda, że się nie zgadzamy, co do nich, ale... to takie urocze, jak próbuje mnie przekonać
Super, jak facet się angażuje
Teraz patrzę, że nawet na pulpicie jest specjalny dokument, gdzie wkleja propozycje imion
Będzie musiał zacząć od nowa, jak się okaże, że jednak dziewczynka...
Miłego dnia dla wszystkich! Przeżyć 8h i weekend, chwila wytchnienia
Powodzenia na wizytach i uważajcie na prima aprilisWiadomość wyedytowana przez autora: 1 kwietnia 2016, 07:05
MMM2016 lubi tę wiadomość