X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Październikowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • Sylwusia100 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny gratuluje wizyt. Ja czekam do 16.04. Dzisiejsza noc była koszmarna. Kręciłam się i spać nie mogłam. Rano mi się dobrze spało ale głodek już mnie obudził.
    Ja jak będzie wszystko dobrze, nic nie będzie się działo to może w lipcu pójdę na zwolnienie.

Mój Aniołek kochany - 04.07.2015
    bfarxzdvpbfijpi5.png
    f2wlpx9ioedyej73.png
  • wrobelek18 Znajoma

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bym chciała pracować do końca, no przynajmniej do września, ale zobaczymy jak to będzie, czy wszystko będzie dobrze i co mój szef powie na moją informację, bo jak na razie jeszcze nie chcę mu nic mówić.

Też od początku mam przeczucie i traktuję moje maleństwo jako chłopca, ale co się okaże później to zobaczymy.

Visenna, kehlana_miyu lubią tę wiadomość

oar89jcg79sqhu64.png
  • Ola_85 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny ja dzis o 16 wizyta zniose jajo.

Blu lubi tę wiadomość

km5s8ribs34fnes6.png
  • wrobelek18 Znajoma

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też chciałabym już odliczać godziny do wizyty, a tu jeszcze dwa tygodnie oczekiwania :)

oar89jcg79sqhu64.png
  • kkkaaarrr Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwusia100 wrote:
    Dzisiejsza noc była koszmarna. Kręciłam się i spać nie mogłam. Rano mi się dobrze spało ale głodek już mnie obudził.
    Ja dokładnie to samo... Budziłam sie przez całą noc co 10 minut, jak wreszcie zasnęłam to zadzwonił budzik, jestem dzisiaj ledwo żywa...

eVspp2.png
    SBwKp2.png
    - Olga [*] 8.11.2015 [26tc] - mama Cię kocha córeczko -
  • Blu Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sarcia123 wrote:
    Hej dziewczyny ja juz po wizycie, tyle co weszlam do domu ponad 2h spoznienia bylo ;/ dzidek byl tak ruchliwy ze ledwo udalo sie go obmierzyc, i lekarz robil usg fopochwowo i ga brzuchu zeby uchwyvic vk trzeba. WsYstko rozeija sie praeiflowo, wykluczyl wady genetyczne, plec widzial ale nie chcial kowic powiedzial ze powie za 5 tygofni jak 100 procent peenosci bedzie, jestem mega szczesliwa :)

Gratulacje :) Ty chyba długo na usg czekała od ostatniej wizyty?

Ja też dzisiaj idę na 15.15. Czuje się jak przed egzaminem, od rana sprzątam, żeby nie myśleć i juz rewolucja żołądkowa trwa w najlepsze :/ Boszz żeby jakoś wytrzymać.

A słownika ovufriendowego czy belly nie stwierdzono jeszcze :) ale fajnie by było zapisywać gdzieś śmieszne powiedzonka :P pamiętacie test na ciąże z cebuli? Hehehe pod koniec ciąży fajnie by było poczytać o dziecku, że wierci się jak diabeł tasmański :P proponuje jeszcze znaleźć jakieś śmieszne ale trafne określenie na nasze teściowe :)

Visenna, coś jest w tym ze odczuwa się teraz jakiś spadek formy. Trochę tam jakby objawy ciąży chciały się porządnie pożegnać. Ody juz było lepiej. :)

NiecierpliwaKarolina lubi tę wiadomość

CBx2p2.pnglEw8p2.pngV23dp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja czekalam 6 tygodni na wizyte :) teraz nastepna mam 2.05. Dzieki Bogu wszystko w porzadku wszystkie pomiary, kosci, serduszko widoczne i w normie ;) dzidzus byl tak ruchliwy ze nie chcial sie dac obmierzyc ani zbadac co sie lekarz nagimnastykowal to sie usmialam :D przez te 3 miesiace przytylam zaledwie 0,8 dag czyli nie duzo jak na 3 miesiace, wg usg dzidzia troche starsza bo wychodzi 13t4d, Ja na zwolnieniu jestem od 21.03, moim szefem jest moj Tata wiec mam luzik :) juz od rana dzwonil i sie pytal jak sie czujei jak wizyta :) moja corcia sie strasznie cieszy i mowi hura hura bd miec rodzenstwo xD jak juz wspomnialam plec lekarz mowi ze cos tam widzial ale narazie mi nie powie dopoki nie bedzie pewien , czyli na nastepnej wizycie sie dowiem :) to teraz kolejna nieciepliwosc 5 tygodni na wizyte czekac :) ale nie moglam sie na dzidzie napatrzec naprawde z usmiechem caly czas ogladalam jak sie rusza :) az lezka w oku sie kreci ! Jestem strasznie szczesliwa ! Luteine mam wybrac do konca ta co mam w domu czyli jeszcze jakis miesiac ja bede brac a pozniej odstawic mam, dzidzia mierzy 7,24 cm ! ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 kwietnia 2016, 10:28

Blu, MMM2016, Dea28 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny gratuluję udanych wizyt :) ja na usg muszę czekać do 13.04, mam jeszcze wizytę w luxmed, ale nie wiem czy będzie usg, a nawet jak będzie to 10 sekundowe. Na to prenatalne jeszcze się nie umawiałam, ale jak coś i tak u mojej lekarki będzie gdzieś w granicach 20.04.
    Co do płci to nie mam ciśnienia, nie muszę jeszcze wiedzieć ;)

• lu.iza Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My na naszego malucha po wczorajszej wizycie mówimy pingwinek :) przez to ze spał i tak kiwał główka na boki, dokładnie tak jak chodzą pingwinki :p i teraz nie mamy problemu czy to chłopak czy dziewczyna... pingwinek :d

Blu, Dea28 lubią tę wiadomość

qb3cl6d8iexq5cc7.png
    m3sxc6edpjlusky4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blu wrote:
    Gratulacje :) Ty chyba długo na usg czekała od ostatniej wizyty?

Ja też dzisiaj idę na 15.15. Czuje się jak przed egzaminem, od rana sprzątam, żeby nie myśleć i juz rewolucja żołądkowa trwa w najlepsze :/ Boszz żeby jakoś wytrzymać.

A słownika ovufriendowego czy belly nie stwierdzono jeszcze :) ale fajnie by było zapisywać gdzieś śmieszne powiedzonka :P pamiętacie test na ciąże z cebuli? Hehehe pod koniec ciąży fajnie by było poczytać o dziecku, że wierci się jak diabeł tasmański :P proponuje jeszcze znaleźć jakieś śmieszne ale trafne określenie na nasze teściowe :)

Visenna, coś jest w tym ze odczuwa się teraz jakiś spadek formy. Trochę tam jakby objawy ciąży chciały się porządnie pożegnać. Ody juz było lepiej. :)

Powodzenia na wizycie! ;-)

Teściowa?? Hymmmm... Moja to LALKA CHUCKY jest z jednej strony jest taką miłą, sympatyczną w cudownych strojach laleczką, a z drugiej strony jej słowa potrafią wbić nóż w plecy!!!!!!!!

Blu lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarcia to bedzie w maju usg już połówkowe?

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OLA oby Ci szybko czas minał i powodzenia!;-)

• Jola1985 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie, i ja wczoraj byłam na badaniach prenatalnych. Wszystko w najlepszym porządku! :) Dzidziuś znów nadrobił i wczoraj miał 12t1d, 5,54 cm :) Przezierność karkowa dobra 1,6 mm, serduszko 164 ud/min, kość nosowa prawidłowa a przepływ w przewodzie żylnym w normie. Ale jestem mega dumna :D
    Niestety tak się odwracał, że lekarz (mimo, że lekarz wcale się nie spieszył i badanie trwało prawie godzinę, tak dokładnie wszystko tłumaczył i pokazywał) nie mógł sprawdzić płci. Za 3 tygodnie mam wizytę u mojego profesora, więc liczę, że coś już będzie lepiej widać.
    Lekarz obliczał też ryzyko chorób i wyszło dużo mniejsze niż ryzyko podstawowe (w populacji), ale i tak zdecydowaliśmy już jakiś czas temu, że tak czy siak dziś idziemy na test podwójny (białko PAPPA +wolne BHCG) - wyniki wyślemy mailem i odpisze też nam mailowo, aby znów nie iść na wizytę.
    Uffff! Już po wszystkim, ale bardzo się stresowałam przed wizytą. Chociaż wyjechaliśmy 2,5 godz. szybciej, to wpadliśmy w takie korki we Wrocławiu, że w gabinecie byliśmy już spóźnieni. Na szczęście wszystko zakończyło się mega pozytywnie :) :) :) Kamień z serca!

kkkaaarrr, NiecierpliwaKarolina, Blu, kehlana_miyu, Dea28 lubią tę wiadomość

ex2bwn15260327bu.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beattkie wrote:
    Sarcia to bedzie w maju usg już połówkowe?

Na to by wychodzilo, jak teraz jest 13t4d to bedzie za 5 tygodni 18 tc, a to polowkowe robi sie miedzy 18 a 22 tc :) rety , jak ten czas leci dopiero co z testem boegalam i po betach a tu jezzcze pare tygodni i polowa ciazy za nami :O

• szynszyl Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :)
    Dzisiaj też miałam noc niefajna co chwila mi się coś śniło i się nie wyspałam :)

Ja mam umowę na czas określony do czerwca, więc jestem spokojna :) ja planuje iść na zwolnienie od maja, czyli jeszcze miesiąc :) ale zobaczymy co szef powie dziś :) już muszę powiedzieć, bo już zaczyna być widać, a ja nie mam zbyt wielu luźnych ubrań i tak kombinuje rano z z ubieraniem się :)

Gratuluję wizyt :) i czekam na wieści z dzisiejszych :) lada moment i wszystkie będziemy po :)

Właśnie mnie uswiadomilyscie, że ja następna wizytę będę miała w 17 tygodniu, już prawie połowa :)

3jgx3e3kscbj73hd.png
  • NiecierpliwaKarolina Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też się nie wyspałam, bo w środku nocy obudził mnie głód :-P ale stwierdziłam, że to trochę przegięcie jeść o 3, więc trochę się powierciłam zanim usunęłam.

Co do pracy to ja powiedziałam od razu. Mam takie relacje z szefami, że chciałam być fair, żeby później nie mieli niespodzianek i nie zostali na lodzie gdyby coś się działo. Szef kazał mi od razu iść na zwolnienie, bo to lepsze i dla mnie i dla dziecka. Ja chcialam trochę popracować, ale moje wymioty, które prawie doprowadziły do szpitala niestety mi nie pozwoliły. Także ja jestem na L4 mniej więcej od 6-7 tc.

n59y8u69xkreiife.png
    n59y20mm7mm8z66z.png
  • aneta93 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dzis 12i3 dzidzi 6,8 cm odpowiada 13t1d ale nie dowiedziałam sie jaka plec ;) mam jeszcze w pon u prywatnego usg genetyczne to moze cos zobaczy :)

NiecierpliwaKarolina, szynszyl, Blu, MMM2016, Dea28 lubią tę wiadomość

bl9ci09k5h6xkmfc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aneta cieszymy się, że dzidziuś rosnie;-)

aneta93 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z reguły pracodawcom pasuje zeby pracownik byl na zwolnieniu bo wtedy placi smieszne skladki tak naprawde :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluje udanych wizyt i 3mam kciuki za kolejne wizyty i kolejne wiesci :)

‹‹ 230 231 232 233 234 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ