Październikowe Mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Visenna wrote:Tak, jest na drugim forum
Z tego co czytałam to u niej wszystko dobrze
NiecierpliwaKarolina lubi tę wiadomość
-
Już po pracy, powiedziałam prezesowi i kierowniczce
naprawdę bałam się nieziemsko i serducho biło jak szalone, ale wszystko poszło bardzo dobrze, ucieszyli się i usłyszałam same miłe słowa :)nawet prezes powiedział, że mam myśleć o sobie i jak nie będę chciała pracować to mam iść na zwolnienie
Powiedział, żeby zgłosić do kadr, muszę się rozeznać w temacie, bo mam tą umowę na czas określony i pewnie muszą ją tam zmienić
MMM a jak u Ciebie poszło w pracy?
Dziewczyny a DHA jest zalecane, żeby brać od kiedy?
Visenna, NiecierpliwaKarolina, MMM2016, Dea28 lubią tę wiadomość
-
Jestem po!
Z fasolem jest dobrze, ma 5,5 cm, z terminu om idealnie się pokrywapostaram się wrzucić zdjęcie wieczorem
uff czuje się 10 kg lżejsza tyle stresu zeszło
Mój szkraba spokojny bardzo, aż się przestraszyłam trochę. Ale doktorek powiedział ze wszystko jest tak jak ma być
Pingwinek brzmi super
A teściowa jako laleczka chucky (tak się to pisze?!) Jest rewelacyjna
Idę świętowaćszynszyl, Visenna, tutti87, Pumpkin, NiecierpliwaKarolina, Asia_08, Jola1985, aneta93, MMM2016, Dea28 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyCześć dziewczyny,
wracam do żywych. Nadrobić ponad 100 stron szansy nie mam, ale ostatnie kilkanaście doczytałam.
Gratuluję wszystkim udanych wizyt.
W środę byłam na genetycznym - przezierność 1,3. Zrobiłam PAPPa, dziś już miałam wynik i wszystkie z prawdopodobieństwem 1:20.000 czyli jest dobrze.
Dziś też dowiedziałam się, że mam bardzo nisko łożysko - czy któraś z Was tak ma? Podobno to częste w tym okresie ciąży ale trzeba chuchać na zimne. Jeszcze więcej leżenia, minimum seksu i nie przemęczanie się... Kolejna wizyta 28.04. i wtedy zobaczymy, czy łożysko się podniosło.
Mdłości ustały w ubiegłym tygodniu.
No i będę szczęśliwą mamą Eli!szynszyl, lu.iza, Blu, tutti87, MMM2016, Dea28 lubią tę wiadomość
-
Jestem po badaniu!!!!!!!dzidzia strasznie sie krecila,nie dało sie jej zmierzyc,to co udalo sie zobaczyc wszystko ok.Nie mam zmierzonych nozek bo nie pokazalo mialo zalozone noge na noge hii,drapalo sie po glowie ,fikolki robilo.Wielkosc 6,5 cm serduszko 152 uderzenia no i na koniec najwazniejsze 70% dziewczynka.(Amelka)!!!!!!!!!!!!!!!!
Visenna, NiecierpliwaKarolina, szynszyl, Asia_08, Blu, tutti87, MMM2016, Anoolka, Dea28 lubią tę wiadomość
-
Blu,bardzo się ciesze, super, że już po badaniu i wszystko dobrze!
a płeć się ujawniła?
Szynszyl, ja jestem w tym samym momencie co Ty i właśnie zaczynam brać DHA. Chyba standardowo od II trymestru się zaczyna. Na opakowaniu tego co ja kupiłam jest info, że od 13 tygodnia do zakończenia karmienia piersią.Blu lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnykkkaaarrr wrote:No ale mam nadzieje, że Rutelka nie przeniosła się tam na dobre, bo byłoby smutno znów zmieniać administratorkę naszego wątku... W ogóle, to pewnie za jakiś czas trzeba będzie listę zrewidować, bo część zdaje się wyniosła się tam bez zamiaru powrotu i chyba nie ma sensu trzymać listy blisko 90 osób jeśli miałoby się okazać, że połowa jest tylko tam
Ale trzymanie listy 90 osob pokazuje, ze zawsze kazdy moze wrocicic, tak jak kazdy kto sie udziela moze dołaczyć do zamknietego forum. Jak byscie mnie usuneli, a po miesiacu bym wróciła i zobaczyła, ze nie ma mnie na liscie to bym czuła się nieproszona i jak intruz, a moj dom jest tam gdzie serca mojeczyli moje jest na tym forum i na innym
-
nick nieaktualnyBlu cudowne informacje! Gratki
Pumpkin gratulacje córeczki, będziesz miała w domu swoja księżniczkę
Ola super! Ja bym się bała 70%, wolałabym 100% bo siusiak moze jeszcze urosnąć heheh zyczę zdrówka dziewczyny!!!! Dla Was i Waszych dzieciaczkow;-)Blu lubi tę wiadomość
-
I ja po badaniu.. Na poczatku gratuluje wizyt kochane
...
Moj dzidzius strasznie sie wiercił ,badania i pomiary wyszły dobrze..Przeziernosc 1,9mm,dlugość 6,6cm . A co do płci stwierdziła ze za wczesnieAle zajrzała miedzy nozki i powiedziala ze widzi nastroszoną łechtaczkę ale może urosnąć z tego fiutek
wiec nic nie wiem
Jedynie czym mnie zmartwiła to pytala czy robie testy pappa ,powiedzialam ze nie . Nie tlumaczylam jej ale chodzi tu o kase . Powiedziala ze serduszko bije 176 na min i to troche za szybko i warto zrobic to badanie u nich mozna ,Powiedziala ze serduszko bije szybciej przy chorobie jakiejs patatu (nie wiem czy dobrze zapamietalam nazwe) ale gdyby byla to ta choroba to w mierzeniu by bylo cos nie tak a jest dobrze aleee gdybym zrobila to pappa to mialabym pewnosc wiekszosc chyba z 15 razy mi gadala o tym badaniu az sie zdenerwowalam. wedlug badania na ta chorobe wyszlo prawdopodobienstwo 1:628
Dziewczyny jakie tetna byly u Waszych maluchow ???NiecierpliwaKarolina, Dea28 lubią tę wiadomość
-
Szynszyl, dokładnie ten sam Prenatal DHA zamówiłam i też przez doz
zauważyłam teraz tylko, ze w opisie produktu w aptece jest inna dawka EPA niż na opakowaniu, na opakowaniu mam 5mg na kapsułkę. Ale DHA się zgadza. Natomiast Pregny plus nie znalazłam w doz i kupiłam stacjonarnie.
-
tutti87 wrote:Blu,bardzo się ciesze, super, że już po badaniu i wszystko dobrze!
a płeć się ujawniła?
Szynszyl, ja jestem w tym samym momencie co Ty i właśnie zaczynam brać DHA. Chyba standardowo od II trymestru się zaczyna. Na opakowaniu tego co ja kupiłam jest info, że od 13 tygodnia do zakończenia karmienia piersią.
Nie nie, to jeszcze prenatalne nie było. W przyszły czwartek idę. Ale już spokojna, bo wiem ze wszystko jest dobrze
Jak wróciliśmy, to moją siostrę prima aprilisowo wkręciłam, że pokazał się jeszcze bliźniak
Tez mam od teraz zażywać witaminy +DHA i jeszcze asparaginian.
Dziewczyny dla wszystkich dzisiaj wizytujacych ogromne gratki! Ola_85 obstawiałaś wcześniej drugiego chłopca?tutti87 lubi tę wiadomość
-
Kasia ola tajemniczazolza pumpkin gratuluję. Mój bobas miał 167...
Bu tak tak to o Ciebie chodziło.... Hahahablu sorka. Słownik na komórce mi zmienił
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 kwietnia 2016, 19:27
Blu lubi tę wiadomość
-
Kasiaa, u nas na prenatalnych w 12+0 tętno było 167. Nie wydaje mi się, ze to jakaś ogromna różnica w porównaniu do Twojego. A masz w opisie badania przy FHR taki jakby suwaczek i zaznaczone na nim kreski? Jeśli to dobrze rozumiem, środkowa kreska wyznacza najczęstsza wartość tętna, będzie tam tez zaznaczone tętno Twojego dzidziusia i możesz sobie porównać w jakim miejscu się znajduje.