X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Październikowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • kkkaaarrr Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Visenna wrote:
    Tak, jest na drugim forum :) Z tego co czytałam to u niej wszystko dobrze :)
    No ale mam nadzieje, że Rutelka nie przeniosła się tam na dobre, bo byłoby smutno znów zmieniać administratorkę naszego wątku... W ogóle, to pewnie za jakiś czas trzeba będzie listę zrewidować, bo część zdaje się wyniosła się tam bez zamiaru powrotu i chyba nie ma sensu trzymać listy blisko 90 osób jeśli miałoby się okazać, że połowa jest tylko tam

NiecierpliwaKarolina lubi tę wiadomość

eVspp2.png
    SBwKp2.png
    - Olga [*] 8.11.2015 [26tc] - mama Cię kocha córeczko -
  • szynszyl Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już po pracy, powiedziałam prezesowi i kierowniczce :) naprawdę bałam się nieziemsko i serducho biło jak szalone, ale wszystko poszło bardzo dobrze, ucieszyli się i usłyszałam same miłe słowa :)nawet prezes powiedział, że mam myśleć o sobie i jak nie będę chciała pracować to mam iść na zwolnienie :)
    Powiedział, żeby zgłosić do kadr, muszę się rozeznać w temacie, bo mam tą umowę na czas określony i pewnie muszą ją tam zmienić :)

MMM a jak u Ciebie poszło w pracy?

Dziewczyny a DHA jest zalecane, żeby brać od kiedy?

Visenna, NiecierpliwaKarolina, MMM2016, Dea28 lubią tę wiadomość

3jgx3e3kscbj73hd.png
  • Blu Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem po!

Z fasolem jest dobrze, ma 5,5 cm, z terminu om idealnie się pokrywa :) postaram się wrzucić zdjęcie wieczorem :) uff czuje się 10 kg lżejsza tyle stresu zeszło :)

Mój szkraba spokojny bardzo, aż się przestraszyłam trochę. Ale doktorek powiedział ze wszystko jest tak jak ma być :)

Pingwinek brzmi super :)

A teściowa jako laleczka chucky (tak się to pisze?!) Jest rewelacyjna :)

Idę świętować :D

szynszyl, Visenna, tutti87, Pumpkin, NiecierpliwaKarolina, Asia_08, Jola1985, aneta93, MMM2016, Dea28 lubią tę wiadomość

CBx2p2.pnglEw8p2.pngV23dp2.png
  • szynszyl Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blu rewelacja!

Blu lubi tę wiadomość

3jgx3e3kscbj73hd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny,
    wracam do żywych. Nadrobić ponad 100 stron szansy nie mam, ale ostatnie kilkanaście doczytałam. :)
    Gratuluję wszystkim udanych wizyt. :)

W środę byłam na genetycznym - przezierność 1,3. Zrobiłam PAPPa, dziś już miałam wynik i wszystkie z prawdopodobieństwem 1:20.000 czyli jest dobrze.
    Dziś też dowiedziałam się, że mam bardzo nisko łożysko - czy któraś z Was tak ma? Podobno to częste w tym okresie ciąży ale trzeba chuchać na zimne. Jeszcze więcej leżenia, minimum seksu i nie przemęczanie się... Kolejna wizyta 28.04. i wtedy zobaczymy, czy łożysko się podniosło.

Mdłości ustały w ubiegłym tygodniu.

No i będę szczęśliwą mamą Eli! :)

szynszyl, lu.iza, Blu, tutti87, MMM2016, Dea28 lubią tę wiadomość

• Ola_85 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem po badaniu!!!!!!!dzidzia strasznie sie krecila,nie dało sie jej zmierzyc,to co udalo sie zobaczyc wszystko ok.Nie mam zmierzonych nozek bo nie pokazalo mialo zalozone noge na noge hii,drapalo sie po glowie ,fikolki robilo.Wielkosc 6,5 cm serduszko 152 uderzenia no i na koniec najwazniejsze 70% dziewczynka.(Amelka)!!!!!!!!!!!!!!!!

Visenna, NiecierpliwaKarolina, szynszyl, Asia_08, Blu, tutti87, MMM2016, Anoolka, Dea28 lubią tę wiadomość

km5s8ribs34fnes6.png
  • tutti87 Przyjaciółka

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blu,bardzo się ciesze, super, że już po badaniu i wszystko dobrze! :) a płeć się ujawniła? :)

Szynszyl, ja jestem w tym samym momencie co Ty i właśnie zaczynam brać DHA. Chyba standardowo od II trymestru się zaczyna. Na opakowaniu tego co ja kupiłam jest info, że od 13 tygodnia do zakończenia karmienia piersią.

Blu lubi tę wiadomość

mhsv3e5errgno08u.png
  • tajemniczazolza Przyjaciółka

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    e5b3d0f9b02dd91fmed.jpg

77dfe0f7984ac7dfmed.jpg

Dziewczyny to nowe zdjęcia mojej dzidzi :)

Visenna, NiecierpliwaKarolina, Pumpkin, Asia_08, Blu, tutti87, MMM2016, Dea28 lubią tę wiadomość

s0c51i3.png
    24.02. - beta hCG 1062 <3
    29.02. - beta hCG 4911 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kkkaaarrr wrote:
    No ale mam nadzieje, że Rutelka nie przeniosła się tam na dobre, bo byłoby smutno znów zmieniać administratorkę naszego wątku... W ogóle, to pewnie za jakiś czas trzeba będzie listę zrewidować, bo część zdaje się wyniosła się tam bez zamiaru powrotu i chyba nie ma sensu trzymać listy blisko 90 osób jeśli miałoby się okazać, że połowa jest tylko tam

Ale trzymanie listy 90 osob pokazuje, ze zawsze kazdy moze wrocicic, tak jak kazdy kto sie udziela moze dołaczyć do zamknietego forum. Jak byscie mnie usuneli, a po miesiacu bym wróciła i zobaczyła, ze nie ma mnie na liscie to bym czuła się nieproszona i jak intruz, a moj dom jest tam gdzie serca moje ;-) czyli moje jest na tym forum i na innym ;-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blu cudowne informacje! Gratki

Pumpkin gratulacje córeczki, będziesz miała w domu swoja księżniczkę;-)

Ola super! Ja bym się bała 70%, wolałabym 100% bo siusiak moze jeszcze urosnąć heheh zyczę zdrówka dziewczyny!!!! Dla Was i Waszych dzieciaczkow;-)

Blu lubi tę wiadomość

• szynszyl Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tutti właśnie zamawiam dha i pregna plus o którym pisałaś 60 tabletek za 35 zł zerknij:
    https://www.doz.pl/apteka/p112873-Prenatal_DHA_kapsulki_60_szt.

3jgx3e3kscbj73hd.png
  • kasia_1988 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dla Lu.iza sarcia Aneta bu.... Jak genialnie dzięki Wam wejść na formu dzisiaj... Gratuluję pomyślnych wizyt...

Kasia czekamy na informacje

Blu lubi tę wiadomość

8tc
    9tc
    10tc
    17tc
    relgh37106b9h52t.png
    f2wli09kel1p6uqt.png
    1usal6d80v7jp3t1.png
  • kasiaa.. Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I ja po badaniu.. Na poczatku gratuluje wizyt kochane :-) ...
    Moj dzidzius strasznie sie wiercił ,badania i pomiary wyszły dobrze..Przeziernosc 1,9mm,dlugość 6,6cm . A co do płci stwierdziła ze za wczesnie :-/ Ale zajrzała miedzy nozki i powiedziala ze widzi nastroszoną łechtaczkę ale może urosnąć z tego fiutek :-/ wiec nic nie wiem
    Jedynie czym mnie zmartwiła to pytala czy robie testy pappa ,powiedzialam ze nie . Nie tlumaczylam jej ale chodzi tu o kase . Powiedziala ze serduszko bije 176 na min i to troche za szybko i warto zrobic to badanie u nich mozna ,Powiedziala ze serduszko bije szybciej przy chorobie jakiejs patatu (nie wiem czy dobrze zapamietalam nazwe) ale gdyby byla to ta choroba to w mierzeniu by bylo cos nie tak a jest dobrze aleee gdybym zrobila to pappa to mialabym pewnosc wiekszosc chyba z 15 razy mi gadala o tym badaniu az sie zdenerwowalam. wedlug badania na ta chorobe wyszlo prawdopodobienstwo 1:628
    Dziewczyny jakie tetna byly u Waszych maluchow ???

NiecierpliwaKarolina, Dea28 lubią tę wiadomość

201610141756.png
    201802217352.png
  • tutti87 Przyjaciółka

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szynszyl, dokładnie ten sam Prenatal DHA zamówiłam i też przez doz :) zauważyłam teraz tylko, ze w opisie produktu w aptece jest inna dawka EPA niż na opakowaniu, na opakowaniu mam 5mg na kapsułkę. Ale DHA się zgadza. Natomiast Pregny plus nie znalazłam w doz i kupiłam stacjonarnie.

mhsv3e5errgno08u.png
  • Blu Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tutti87 wrote:
    Blu,bardzo się ciesze, super, że już po badaniu i wszystko dobrze! :) a płeć się ujawniła? :)

Szynszyl, ja jestem w tym samym momencie co Ty i właśnie zaczynam brać DHA. Chyba standardowo od II trymestru się zaczyna. Na opakowaniu tego co ja kupiłam jest info, że od 13 tygodnia do zakończenia karmienia piersią.

Nie nie, to jeszcze prenatalne nie było. W przyszły czwartek idę. Ale już spokojna, bo wiem ze wszystko jest dobrze :)
    Jak wróciliśmy, to moją siostrę prima aprilisowo wkręciłam, że pokazał się jeszcze bliźniak :P

Tez mam od teraz zażywać witaminy +DHA i jeszcze asparaginian.

Dziewczyny dla wszystkich dzisiaj wizytujacych ogromne gratki! Ola_85 obstawiałaś wcześniej drugiego chłopca?

tutti87 lubi tę wiadomość

• Blu Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasia_1988 wrote:
    Dla Lu.iza sarcia Aneta bu.... Jak genialnie dzięki Wam wejść na formu dzisiaj... Gratuluję pomyślnych wizyt...

Kasia czekamy na informacje

Czy to ja jestem "bu"? Padłam :D :D :D

• kasia_1988 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia ola tajemniczazolza pumpkin gratuluję. Mój bobas miał 167...

Bu tak tak to o Ciebie chodziło.... Hahaha :-D blu sorka. Słownik na komórce mi zmienił

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 kwietnia 2016, 19:27

Blu lubi tę wiadomość

8tc
    9tc
    10tc
    17tc
    relgh37106b9h52t.png
    f2wli09kel1p6uqt.png
    1usal6d80v7jp3t1.png
  • Ola_85 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś

Dziewczyny dla wszystkich dzisiaj wizytujacych ogromne gratki! Ola_85 obstawiałaś wcześniej drugiego chłopca?[/QUOTE]

ja cały czas licze na chlopca :) bo dzidzia nie dala sie zmierzyc wogole i nozek nie widzialam bo mialo zalozone jedna na druga.

km5s8ribs34fnes6.png
  • kasia_1988 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakieś inne formum jest? Zamknięte?

Ledwo mam czas Abu tutaj zajrzeć a co dopiero jestszcze jedno...

8tc
    9tc
    10tc
    17tc
    relgh37106b9h52t.png
    f2wli09kel1p6uqt.png
    1usal6d80v7jp3t1.png
  • tutti87 Przyjaciółka

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiaa, u nas na prenatalnych w 12+0 tętno było 167. Nie wydaje mi się, ze to jakaś ogromna różnica w porównaniu do Twojego. A masz w opisie badania przy FHR taki jakby suwaczek i zaznaczone na nim kreski? Jeśli to dobrze rozumiem, środkowa kreska wyznacza najczęstsza wartość tętna, będzie tam tez zaznaczone tętno Twojego dzidziusia i możesz sobie porównać w jakim miejscu się znajduje.

mhsv3e5errgno08u.png
‹‹ 232 233 234 235 236 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ