X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Październikowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • MMM2016 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amc wrote:
    Myślę, że może chcą naciągnąć na dodatkowe badania, w końcu są płatne i na tym zarabiają.

Kurcze..też mi to przeszlo przez myśl......tylko dlaczego tak od razu straszą??????
    Dziwne......

82doi09k139kk43v.png

zrz6qtkf5ioftz8a.png
  • MMM2016 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aneta93 wrote:
    nie martw się Kasia, mój dzieciaczek miał 172 na badaniu i lekarz powiedział że to prawidłowe tętno

Hmm to by było trochę dziwne, że 172 jest ok a 176 już nie?
    Kasia przy najbliższej okazji dopytaj lekarza i niech dokładnie zmierzy tętno.
    Trzeba rozwiać wątpliwości.

82doi09k139kk43v.png

zrz6qtkf5ioftz8a.png
  • Asia_08 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas od 2 tygodni tętno ok 156, ale lekarz mówił ze prawidłowe jest do 180.
    Nie przejmuj sie bo od stresu ciśnienie nie spadnie.
    Jesli wspominała o pappa wielokrotnie to bardzo możliwe ze chciała Was naciągnąć.
    A ile masz lat?

uwo93e3kacedpezy.png
  • kasiaa.. Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki dziewczyny :) Mam 32 lata . I powiedziała mi,że wiek ok ale jednak jestem po 30-tce i gdybym zrobiła te pappa ...i znowu ta sama gadka.. Mozecie mi nie uwierzyc ale kilkanascie razy mi wspominała o tym tescie...

201610141756.png
    201802217352.png
  • NiecierpliwaKarolina Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasiaa.. wrote:
    I ja po badaniu.. Na poczatku gratuluje wizyt kochane :-) ...
    Moj dzidzius strasznie sie wiercił ,badania i pomiary wyszły dobrze..Przeziernosc 1,9mm,dlugość 6,6cm . A co do płci stwierdziła ze za wczesnie :-/ Ale zajrzała miedzy nozki i powiedziala ze widzi nastroszoną łechtaczkę ale może urosnąć z tego fiutek :-/ wiec nic nie wiem
    Jedynie czym mnie zmartwiła to pytala czy robie testy pappa ,powiedzialam ze nie . Nie tlumaczylam jej ale chodzi tu o kase . Powiedziala ze serduszko bije 176 na min i to troche za szybko i warto zrobic to badanie u nich mozna ,Powiedziala ze serduszko bije szybciej przy chorobie jakiejs patatu (nie wiem czy dobrze zapamietalam nazwe) ale gdyby byla to ta choroba to w mierzeniu by bylo cos nie tak a jest dobrze aleee gdybym zrobila to pappa to mialabym pewnosc wiekszosc chyba z 15 razy mi gadala o tym badaniu az sie zdenerwowalam. wedlug badania na ta chorobe wyszlo prawdopodobienstwo 1:628
    Dziewczyny jakie tetna byly u Waszych maluchow ???
    Lubię, bo pomiary wyszły dobrze.
    Mój cudak miał ostatnio 171. Lekarz powiedział, że dobrze.

n59y8u69xkreiife.png
    n59y20mm7mm8z66z.png
  • kasiaa.. Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 23:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NiecierpliwaKarolina wrote:
    Lubię, bo pomiary wyszły dobrze.
    Mój cudak miał ostatnio 171. Lekarz powiedział, że dobrze.
    Ale widzialam na tych badaniach twoich ze podawałas 178 ud/min jakis czas temu na tych prenatralnych.. I wtedy tez lekarz nic nie mówił?

201610141756.png
    201802217352.png
  • kehlana_miyu Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2016, 00:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do mnie dzisiaj dotarł detektor tętna i po długich poszukiwaniach udało nam się z mężem znaleźć serduszko! Uff, jaka ulga! Teraz powinnam wytrzymać do wizyty w środę :)

Widziałam, że pisałyście o pracy. Ja mam umowę na czas nieokreślony, więc zwolnić mnie nie mogą, ale martwię się o powrót po macierzyńskim. Zaczęłam tą pracę dopiero w listopadzie, więc bardzo niedawno i nie wiem jak podejdą do tego, że tak szybko zaszłam w ciążę... Zwłaszcza, że nie będzie łatwo mnie zastąpić, będzie pewnie trzeba kogoś zatrudnić na moje miejsce. A praca bardzo mi odpowiada, i pod względem rozwoju, i warunków, i finansowym, więc bardzo chciałabym do niej wrócić. Zamierzam popracować do końca sierpnia jeżeli wszystko z ciążą będzie w porządku. Powiem prawdopodobnie w przyszłym tygodniu, po wizycie.

961l9vvj59du8plj.png
    961lk6nlda9uyhvb.png
    5tc [*] 04.2015
    10tc [*] 01.2015
  • NiecierpliwaKarolina Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2016, 00:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasiaa.. wrote:
    Ale widzialam na tych badaniach twoich ze podawałas 178 ud/min jakis czas temu na tych prenatralnych.. I wtedy tez lekarz nic nie mówił?
    Wtedy też powiedział (inny lekarz), że jest dobre, w normie.
    Spokojnie ;-) do 180 jest ok ;-)

MMM2016 lubi tę wiadomość

n59y8u69xkreiife.png
    n59y20mm7mm8z66z.png
  • szynszyl Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2016, 07:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się porannie :)
    wczoraj postanowienie-śpię do oporu, hehe czyli 6:30 jak do pracy XD
    zapowiada się naprawdę piękny dzień :)

kasiu ja się na tętnach nie znam, ale takie nachalne wciskanie badań jest niesmaczne :( ale jeśli ma cię to dręczyć to może warto skonsultować to z innym lekarzem, już nawet na forum widać, że różni lekarze inaczej podchodzą do sprawy. Spróbuj myśleć pozytywnie, to naprawdę ważne!

MMM cieszę się, że u Ciebie także poszło dobrze w pracy :) mi ulżyło niesamowicie :)

Pumpkin, MMM2016 lubią tę wiadomość

3jgx3e3kscbj73hd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 kwietnia 2016, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasiaa.. wrote:
    Tak jeden suwaczek jest dokladnie na polowie drugi na samym koncu nawet milimetr za ta kreseczka jest kropka :-(

Kasia, miałam podobnie ale w drugą stronę suwaczka. Tętno było dość niskie. Ale gin powiedziała, że widać że nie jadłam śniadania bo fasolka ospała. No a jak tu zjeść jak człowiek taki zdenerwowany...
    Może u Ciebie podobnie, tylko w drugą stronę? Dwa dni później tętno malucha było już ok, moim zdaniem spokojnie - na tętno dzidzi ma wpływ wiele czynników, mogłaś być mega zestresowana i maluch to czuł.

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 kwietnia 2016, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MMM2016 wrote:
    Gratuluję Tobie i wszystkim dziewczynom pozytywnych wizyt :):):):)

Cieszę się, ze znacie płeć i...zazdroszczę troszkę ;)
    Ps Ela - bardzo mi się podoba :):):)

Dzięki! Jakoś nastawialiśmy się na chłopaka ale jak sobie tak myślę, to z racji bycia kobietą + siostrzenica lepiej znam instrukcję obsługi do dziewczynki ;)
    Ela - będzie po mamie mojego chłopaka :) Wszyscy się zajarali, że tak super że po mamie, a szczerze mówiąc, to nie wyobrażałam sobie innej decyzji :) Ela i już!

MMM2016, Blu lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 kwietnia 2016, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ah no i mam do was pytanie...
    Czy którejś z Was lekarz określił łożysko jako przodujące? Gin powiedziała, że nie będzie mnie denerwować, ale że mam bardzo nisko łożysko i na tym etapie, do około 20tc może się podnieść. Ale oczywiście L4 obowiązkowo i leżenie, leżenie, leżenie... Niestety jak to ja - przeczytałam o tym cały internet i trochę się zestresowałam, to wcale nie są fajne rzeczy... :/
    Czy któraś może tak miała?

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 kwietnia 2016, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szynszyl wrote:
    Witam się porannie :)
    wczoraj postanowienie-śpię do oporu, hehe czyli 6:30 jak do pracy XD
    zapowiada się naprawdę piękny dzień :)

Szynszyl, 6:30 to luksus wstawać. Mnie maluch budzi o 5 czasem o 6. I nijak spać dalej :)

BTW, czujecie już jakieś ruchy? Gin powiedziała, że mają prawo się już pojawiać.

• elficzka Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2016, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia, takiemu maluchowi skacze tętno :).mój miał od 164-176 ( chyba go usg wkurzalo); mam wpisane na wyniku 170 i jest bardzo dobre :) drugi lekarz w ogóle nie podaje fhr, tylko pisze (+).

Wiesz kochana jak wyglada zespół patau? Lekarz na.pewno by zauważył. Tam tętno jest jednym z kilkudziesięciu objawów. A taki maluch.może.mieć wysokie po zjedzeniu czgos słodkiego czy nawet od stresu.

Z drugiej strony inne mamy powinny się.martwić, gdy tętno jest niskie :) daj spokój, jest na pewno ok :)

Ps. Jaki detektor kupiłaś kehlana?

f2w3rjjgdr0iznvo.png
  • Kasiowa Ekspertka

Wysłany: 2 kwietnia 2016, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A moj maluszek od wczoraj dodaje juz wyraźnie o sobie znać :) wieczorem dobrze czułam ruchy i dzis rano także, Mam nadzieje ze juz teraz będzie to cześciej

Visenna, kasia_1988, Dea28 lubią tę wiadomość

mhsvx1hpwrujc2kg.png

mhsvi09kr9rlxlbj.png
  • kasiaa.. Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2016, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki dziewczyny jak Was czytam przestaje sie stresowac czytanie Was to jak lekarstwo...
    W czwartek ide do swojego lekarza prowadzacego . Ostatnio jak u niego bylam tetno bylo 178 czyli troszke wyzsze niz teraz i lekarz powiedzial ze jest ok ... Wiec staram sie juz nie myslec :-)

Co do zespołu patau to slyszalam ze w wymiarach dziecka sa jakies nieprawidlowosci . U mnie wszystkie sa w normie...

201610141756.png
    201802217352.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 kwietnia 2016, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny , witam sie z rana :) jak sie dzis czujecie, emocje opadly troche po wizytach ? :) jakie plany na weekend ?

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 kwietnia 2016, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kehlana_miyu wrote:
    Do mnie dzisiaj dotarł detektor tętna i po długich poszukiwaniach udało nam się z mężem znaleźć serduszko! Uff, jaka ulga! Teraz powinnam wytrzymać do wizyty w środę :)

Widziałam, że pisałyście o pracy. Ja mam umowę na czas nieokreślony, więc zwolnić mnie nie mogą, ale martwię się o powrót po macierzyńskim. Zaczęłam tą pracę dopiero w listopadzie, więc bardzo niedawno i nie wiem jak podejdą do tego, że tak szybko zaszłam w ciążę... Zwłaszcza, że nie będzie łatwo mnie zastąpić, będzie pewnie trzeba kogoś zatrudnić na moje miejsce. A praca bardzo mi odpowiada, i pod względem rozwoju, i warunków, i finansowym, więc bardzo chciałabym do niej wrócić. Zamierzam popracować do końca sierpnia jeżeli wszystko z ciążą będzie w porządku. Powiem prawdopodobnie w przyszłym tygodniu, po wizycie.

Jestem w bardzo podobnej sytuacj tyle, że zaczełam pracę w kwietniu, woec teraz w sierpniu konczy mi sie roczna umowa. Ja poszłam z ciążą do szefowej bardzo szybko, zeby nie było dymu. Dała mi w prezencie umowe na czas nieokreslony, jezeli jestes w dobrych relacjach to zapytaj o to szefa.

MMM2016 lubi tę wiadomość

• Sylwia_i_Niki Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2016, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej kobitki dawno oj dawno mnie nie było :(
    kompletny brak czasu...firma sie rozwija i mam dużo pracy do tego córcia coraz więcej uwagi potrzebuje, jeszcze nie mówi a już się kłóci..
    .prawdziwa kobieta :D 7

Gratuluję wszystkich udanych wizyt i poznania tak wcześnie płci :) Mój lekarz mówi dopiero na polowkowym mówi ze wcześniej to 50/50 wiec się nie nastawiam :) my jeszcze przed genetycznym, nawet jeszcze nie wiem czy tylko na nfz czy też prywatnie. Jakoś spokojniej podchodzę do tej ciąży. Mdłości prawie zniknęły, pojawiają się okazyjnie. Przeczytałam sporo str wstecz ale i tak nie nadrobilam :p Witam nowe koleżanki bo trochę przybyło :) i przepraszam ale co się stało z reszta? jakie inne forum?? sporo dziewczyn widzę ze zniknęło :(

Pumpkin, Blu, Dea28 lubią tę wiadomość

34bw9jcgtpweb6ht.png

mhsv3e5eqjicmuk3.png

l22ndf9hqu72xmmm.png

5cs 🥰 udało się!
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 kwietnia 2016, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pumpkin wrote:
    Dzięki! Jakoś nastawialiśmy się na chłopaka ale jak sobie tak myślę, to z racji bycia kobietą + siostrzenica lepiej znam instrukcję obsługi do dziewczynki ;)
    Ela - będzie po mamie mojego chłopaka :) Wszyscy się zajarali, że tak super że po mamie, a szczerze mówiąc, to nie wyobrażałam sobie innej decyzji :) Ela i już!

Oczywiscie to kwestia indywidulana, ale ja miałam być Ela po babci, natomiast mój tata wypił coś przed wizytą organizacyjną u księdza i wpisał mi imię do chrztu Beata ;-) Jak zawsze opowiadam tą historię znajomym to mowia, ze dobrze, ze nie Ela i ja to samo Czuje:-P

‹‹ 234 235 236 237 238 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ