X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Październikowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • lu.iza Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2016, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarcia ja uzywam oleju kokosowego, zobaczymy czy podola :)

qb3cl6d8iexq5cc7.png
    m3sxc6edpjlusky4.png
  • kkkaaarrr Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2016, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    200-dniówka dziś :D

Blu, kehlana_miyu lubią tę wiadomość

eVspp2.png
    SBwKp2.png
    - Olga [*] 8.11.2015 [26tc] - mama Cię kocha córeczko -
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 kwietnia 2016, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    200 dniowka ?

• Jola1985 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2016, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kkkaaarrr -> rozumiem, że chodzi Ci o to, że 200 dni pozostało Ci do porodu? ;)
    Ja się do tego nie przywiązuję, bo życie pokazuje, że różnie bywa z terminami porodów - choć z badań prenatalnych na usg wyszedł mi taki sam wynik jak licząc od ostatniej miesiączki.

ex2bwn15260327bu.png
  • Ola_85 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2016, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny poszukiwana mama ktora che sie zamienic na ubranka mam 3 kartony ubranek do 2 lat dla chlopca po moim synku.Sa to ubrania glownie z USA i UK,bardzo dobre markowo Gap.Old Navy,Raulph Lauren itp.Zamienie sie na ubranka dla dziewczynki od urodzenia.

km5s8ribs34fnes6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 kwietnia 2016, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jak sie za 5 tygodni dowiem czy mam chlopca czy dziewczynke to dam ci znac :)

• Kasiowa Ekspertka

Wysłany: 2 kwietnia 2016, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lu.iza wrote:
    Kasiowa to Twoje pierwsza dziecko?

Nie to moje drugie wiec juz wiem czego "wypatrywać" :)

mhsvx1hpwrujc2kg.png

mhsvi09kr9rlxlbj.png
  • lu.iza Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2016, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ostatnio tez szukałam malucha w brzuchu, lekarz mi pokazał w którym miejscu jest ułożone i wydaje mi sie ze cos tam sie dzieje ale pewności nie mam :)

qb3cl6d8iexq5cc7.png
    m3sxc6edpjlusky4.png
  • kkkaaarrr Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2016, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sarcia123, jola1985, tak, 200 dni do końca :) jasne, że data porodu z dużym prawdopodobieństwem będzie inna, ale fajnie mieć do czego odliczać :D

eVspp2.png
    SBwKp2.png
    - Olga [*] 8.11.2015 [26tc] - mama Cię kocha córeczko -
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 kwietnia 2016, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha to sie usmialam :) ja blizej 8 miediaca nic nie licze bo po co :)

• ewuszka Przyjaciółka

Wysłany: 2 kwietnia 2016, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I ja juz po usg :) Niunia ma 60mm (3dni mlodsza niz OM), kosc nosowa obecna, przeziernosc 0,9, tetno 164 -lekarz mowil ze wysokie bo dzidzia sie zmeczyla fikolkami podczas badania :) plci nie znamy, za malo, za wczesnie. Ale jestesmy suuuper szczesliwi! Fasolka tez - pomachala nam raczka :)

lu.iza, Visenna, kasia_1988, Asia_08, Pumpkin, szynszyl, Blu, NiecierpliwaKarolina, MMM2016, kehlana_miyu, kkkaaarrr, Dea28 lubią tę wiadomość

thgf9n7308r1f84t.png
  • lu.iza Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2016, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewuszka super! :) ja moglabym na usg patrzeć cały czas :)

qb3cl6d8iexq5cc7.png
    m3sxc6edpjlusky4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 kwietnia 2016, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki mam do oddania ubrania w rozmiarze 34. Czy znacie kogoś to chciałby przyjąć kilkanaście sztuk? W zmianach chciałabym, żeby ta osoba była z tego powodu szczerze radosna.... Nie chce żeby ktoś je sprzedawał.
    Wydaje mi się, że stan tych ubrań jest bardzo dobry lub bardzo dobry -.
    Styl bardziej młodzieżowy nawet niektóre bardzo młodzieżowe ;-))
    Mogę zrobić zdjęcia jak komuś bardzo zależy, żeby się nie zawiódł.
    Za przesyłkę płaci odbiorca, albo odbiór osobisty w Warszawie;-))

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 kwietnia 2016, 06:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie!
    Mam do sprzedania dwa opakowania Duphastonu 30 zł + koszt przesyłki. Data ważności 2019.

BTW Kkkaaarrr Kochanie jak się czujesz? Cały czas o Tobie pamiętam i trzymam kciuki za pomyślny przebieg i rozwiązanie :* :* :* :*

Lutówka 2016

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 kwietnia 2016, 06:01

kkkaaarrr lubi tę wiadomość

• szynszyl Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2016, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj udało się pospać trochę dłużej :) wczoraj byłam u mamy w odwiedzinach i czas szybko zleciał :)

jutysia ja też miałam badanie w 13t+0 dni. Sam lekarz wybierał termin.

kkkaaarr aż zerknęłam ile mi pozostało 184 dni, a z kolei jest to 100 dzień ciąży :)

ciesze się z nowych wieści wizytowych :)

mój lekarz nic mi nie mówił łożysku, anie gdzie jest dzieciaczek, muszę podpytać następnym razem, to już będzie wtedy 17t+3 dni! :)

Blu lubi tę wiadomość

3jgx3e3kscbj73hd.png
  • Blu Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2016, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć porannie :)

Wczoraj zaliczyliśmy wesele, było super! Wiadomo, bez jakiś wygibasów na parkiecie (przy kankanie odpadłam :P ) ale w miarę dobrze się czułam i nadrobiłam kontakty towarzyskie, czuje się dzisiaj jak nowonarodzona, chociaż córcia pozwoliła się "wyspać" do 7 :P kolejne wesele w październiku pewnie mnie ominie, wiec póki się dało to korzystałam :)
    Pochwaliliśmy się kolejnym osobom, że jestem w ciąży, w sumie byli zdziwieni, bo jeszcze nic nie zauważyli :) ale gratulowali, że tak szybko się zdecydowaliśmy.

Nadrobiłam to co pisałyście i tak:
    Też miałam nisko łożysko w 1 ciąży, później się ładnie podniosło. Nie miałam jakiś specjalnych zaleceń żeby odpoczywać, podobno często się tak zdarza.

Jutysia, tez idę na usg prenatalne w 13+0, bo lekarka woli robić trochę później niż wcześniej. Większa szansa na poznanie płci :D

Ewuszka gratuluję wizyty :)

Przeciw rozstępom używam elancylu. Tyle mogę na razie powiedzieć, że zapach jest ok, ładnie się wchłania i nawilża. O efektach przekonamy się później :)

Jeżeli ktoś przeczytał mojego przydługiego posta w całości to szacun :D tęskniło mi się wczoraj za Wami i nadrabiam :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 kwietnia 2016, 09:37

szynszyl, NiecierpliwaKarolina, kehlana_miyu, aneta93, Jola1985 lubią tę wiadomość

CBx2p2.pnglEw8p2.pngV23dp2.png
  • szynszyl Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2016, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o właśnie blu mi przypomniała o tych rozstępach :)
    ja używam oleju kokosowego, oleju ze słodkich migdałów, masła shea i jakiś balsam Palmersa :D
    oczywiście nie wszystkiego na raz :P ale tego masełka shea to tylko jak nie wychodzę nigdzie, bo jednak jego zapach i taka tłusta warstwa trochę zniechęca :) ale powiem Wam, że jednak czuć, że skóra jest dobrze nawilżona i może uda się uniknąć jakichś potwornych rozstępów.

3jgx3e3kscbj73hd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 kwietnia 2016, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewuszka wrote:
    I ja juz po usg :) Niunia ma 60mm (3dni mlodsza niz OM), kosc nosowa obecna, przeziernosc 0,9, tetno 164 -lekarz mowil ze wysokie bo dzidzia sie zmeczyla fikolkami podczas badania :) plci nie znamy, za malo, za wczesnie. Ale jestesmy suuuper szczesliwi! Fasolka tez - pomachala nam raczka :)

Świetnie, gratki!;-)

• tutti87 Przyjaciółka

Wysłany: 3 kwietnia 2016, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej :) mnie też na usg genetycznym lekarka powiedziała, że mam nisko położone łożysko, na przedniej scianie. Zaczęłam o to dopytywać, czy to ok i ona na to, że pewnie się naczytalam o przodujacym, ale to nie to samo i wszystko jest w porządku, a nawet nie wiedziałam, że jest takie łożysko ;) na wizycie w ost. tygodniu gin prowadząca nic nie mówiła na ten temat, więc zakładam, że nic się nie dzieje.

Ja też używam masła kokosowego i o ile zapach samego masła jest przyjemny, to później zapach który zostaje na ciuchach, pościeli, dla mnie mega niefajny i przeszkadza :/ mam nadzieję że za to będą super efekty :)

mhsv3e5errgno08u.png
  • MMM2016 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2016, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewuszka wrote:

Cieszę się, ze wszystko jest dobrze :)

82doi09k139kk43v.png

zrz6qtkf5ioftz8a.png
‹‹ 236 237 238 239 240 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ