X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Październikowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • lu.iza Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2016, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarcia ja uzywam oleju kokosowego, zobaczymy czy podola :)

qb3cl6d8iexq5cc7.png
    m3sxc6edpjlusky4.png
  • kkkaaarrr Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2016, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    200-dniówka dziś :D

Blu, kehlana_miyu lubią tę wiadomość

eVspp2.png
    SBwKp2.png
    - Olga [*] 8.11.2015 [26tc] - mama Cię kocha córeczko -
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 kwietnia 2016, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    200 dniowka ?

• Jola1985 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2016, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kkkaaarrr -> rozumiem, że chodzi Ci o to, że 200 dni pozostało Ci do porodu? ;)
    Ja się do tego nie przywiązuję, bo życie pokazuje, że różnie bywa z terminami porodów - choć z badań prenatalnych na usg wyszedł mi taki sam wynik jak licząc od ostatniej miesiączki.

ex2bwn15260327bu.png
  • Ola_85 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2016, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny poszukiwana mama ktora che sie zamienic na ubranka mam 3 kartony ubranek do 2 lat dla chlopca po moim synku.Sa to ubrania glownie z USA i UK,bardzo dobre markowo Gap.Old Navy,Raulph Lauren itp.Zamienie sie na ubranka dla dziewczynki od urodzenia.

km5s8ribs34fnes6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 kwietnia 2016, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jak sie za 5 tygodni dowiem czy mam chlopca czy dziewczynke to dam ci znac :)

• Kasiowa Ekspertka

Wysłany: 2 kwietnia 2016, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lu.iza wrote:
    Kasiowa to Twoje pierwsza dziecko?

Nie to moje drugie wiec juz wiem czego "wypatrywać" :)

mhsvx1hpwrujc2kg.png

mhsvi09kr9rlxlbj.png
  • lu.iza Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2016, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ostatnio tez szukałam malucha w brzuchu, lekarz mi pokazał w którym miejscu jest ułożone i wydaje mi sie ze cos tam sie dzieje ale pewności nie mam :)

qb3cl6d8iexq5cc7.png
    m3sxc6edpjlusky4.png
  • kkkaaarrr Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2016, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sarcia123, jola1985, tak, 200 dni do końca :) jasne, że data porodu z dużym prawdopodobieństwem będzie inna, ale fajnie mieć do czego odliczać :D

eVspp2.png
    SBwKp2.png
    - Olga [*] 8.11.2015 [26tc] - mama Cię kocha córeczko -
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 kwietnia 2016, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha to sie usmialam :) ja blizej 8 miediaca nic nie licze bo po co :)

• ewuszka Przyjaciółka

Wysłany: 2 kwietnia 2016, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I ja juz po usg :) Niunia ma 60mm (3dni mlodsza niz OM), kosc nosowa obecna, przeziernosc 0,9, tetno 164 -lekarz mowil ze wysokie bo dzidzia sie zmeczyla fikolkami podczas badania :) plci nie znamy, za malo, za wczesnie. Ale jestesmy suuuper szczesliwi! Fasolka tez - pomachala nam raczka :)

lu.iza, Visenna, kasia_1988, Asia_08, Pumpkin, szynszyl, Blu, NiecierpliwaKarolina, MMM2016, kehlana_miyu, kkkaaarrr, Dea28 lubią tę wiadomość

thgf9n7308r1f84t.png
  • lu.iza Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2016, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewuszka super! :) ja moglabym na usg patrzeć cały czas :)

qb3cl6d8iexq5cc7.png
    m3sxc6edpjlusky4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 kwietnia 2016, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki mam do oddania ubrania w rozmiarze 34. Czy znacie kogoś to chciałby przyjąć kilkanaście sztuk? W zmianach chciałabym, żeby ta osoba była z tego powodu szczerze radosna.... Nie chce żeby ktoś je sprzedawał.
    Wydaje mi się, że stan tych ubrań jest bardzo dobry lub bardzo dobry -.
    Styl bardziej młodzieżowy nawet niektóre bardzo młodzieżowe ;-))
    Mogę zrobić zdjęcia jak komuś bardzo zależy, żeby się nie zawiódł.
    Za przesyłkę płaci odbiorca, albo odbiór osobisty w Warszawie;-))

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 kwietnia 2016, 06:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie!
    Mam do sprzedania dwa opakowania Duphastonu 30 zł + koszt przesyłki. Data ważności 2019.

BTW Kkkaaarrr Kochanie jak się czujesz? Cały czas o Tobie pamiętam i trzymam kciuki za pomyślny przebieg i rozwiązanie :* :* :* :*

Lutówka 2016

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 kwietnia 2016, 06:01

kkkaaarrr lubi tę wiadomość

• szynszyl Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2016, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj udało się pospać trochę dłużej :) wczoraj byłam u mamy w odwiedzinach i czas szybko zleciał :)

jutysia ja też miałam badanie w 13t+0 dni. Sam lekarz wybierał termin.

kkkaaarr aż zerknęłam ile mi pozostało 184 dni, a z kolei jest to 100 dzień ciąży :)

ciesze się z nowych wieści wizytowych :)

mój lekarz nic mi nie mówił łożysku, anie gdzie jest dzieciaczek, muszę podpytać następnym razem, to już będzie wtedy 17t+3 dni! :)

Blu lubi tę wiadomość

3jgx3e3kscbj73hd.png
  • Blu Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2016, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć porannie :)

Wczoraj zaliczyliśmy wesele, było super! Wiadomo, bez jakiś wygibasów na parkiecie (przy kankanie odpadłam :P ) ale w miarę dobrze się czułam i nadrobiłam kontakty towarzyskie, czuje się dzisiaj jak nowonarodzona, chociaż córcia pozwoliła się "wyspać" do 7 :P kolejne wesele w październiku pewnie mnie ominie, wiec póki się dało to korzystałam :)
    Pochwaliliśmy się kolejnym osobom, że jestem w ciąży, w sumie byli zdziwieni, bo jeszcze nic nie zauważyli :) ale gratulowali, że tak szybko się zdecydowaliśmy.

Nadrobiłam to co pisałyście i tak:
    Też miałam nisko łożysko w 1 ciąży, później się ładnie podniosło. Nie miałam jakiś specjalnych zaleceń żeby odpoczywać, podobno często się tak zdarza.

Jutysia, tez idę na usg prenatalne w 13+0, bo lekarka woli robić trochę później niż wcześniej. Większa szansa na poznanie płci :D

Ewuszka gratuluję wizyty :)

Przeciw rozstępom używam elancylu. Tyle mogę na razie powiedzieć, że zapach jest ok, ładnie się wchłania i nawilża. O efektach przekonamy się później :)

Jeżeli ktoś przeczytał mojego przydługiego posta w całości to szacun :D tęskniło mi się wczoraj za Wami i nadrabiam :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 kwietnia 2016, 09:37

szynszyl, NiecierpliwaKarolina, kehlana_miyu, aneta93, Jola1985 lubią tę wiadomość

CBx2p2.pnglEw8p2.pngV23dp2.png
  • szynszyl Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2016, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o właśnie blu mi przypomniała o tych rozstępach :)
    ja używam oleju kokosowego, oleju ze słodkich migdałów, masła shea i jakiś balsam Palmersa :D
    oczywiście nie wszystkiego na raz :P ale tego masełka shea to tylko jak nie wychodzę nigdzie, bo jednak jego zapach i taka tłusta warstwa trochę zniechęca :) ale powiem Wam, że jednak czuć, że skóra jest dobrze nawilżona i może uda się uniknąć jakichś potwornych rozstępów.

3jgx3e3kscbj73hd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 kwietnia 2016, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewuszka wrote:
    I ja juz po usg :) Niunia ma 60mm (3dni mlodsza niz OM), kosc nosowa obecna, przeziernosc 0,9, tetno 164 -lekarz mowil ze wysokie bo dzidzia sie zmeczyla fikolkami podczas badania :) plci nie znamy, za malo, za wczesnie. Ale jestesmy suuuper szczesliwi! Fasolka tez - pomachala nam raczka :)

Świetnie, gratki!;-)

• tutti87 Przyjaciółka

Wysłany: 3 kwietnia 2016, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej :) mnie też na usg genetycznym lekarka powiedziała, że mam nisko położone łożysko, na przedniej scianie. Zaczęłam o to dopytywać, czy to ok i ona na to, że pewnie się naczytalam o przodujacym, ale to nie to samo i wszystko jest w porządku, a nawet nie wiedziałam, że jest takie łożysko ;) na wizycie w ost. tygodniu gin prowadząca nic nie mówiła na ten temat, więc zakładam, że nic się nie dzieje.

Ja też używam masła kokosowego i o ile zapach samego masła jest przyjemny, to później zapach który zostaje na ciuchach, pościeli, dla mnie mega niefajny i przeszkadza :/ mam nadzieję że za to będą super efekty :)

mhsv3e5errgno08u.png
  • MMM2016 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2016, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewuszka wrote:

Cieszę się, ze wszystko jest dobrze :)

82doi09k139kk43v.png

zrz6qtkf5ioftz8a.png
‹‹ 236 237 238 239 240 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ