X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Październikowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 kwietnia 2016, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny qitam w popoludnie :) dzieki za odpowiedzimna pytanie, gratuluje udanych wizyt pomiarow i wiesci dla rodziny :) super ze sie wam uklada zgodnie z mysla i ze rodzina cieplo przujela wiesci :) co dzis porabiacie? Jakie plany na nakblizszy tydzien, no i jak samopoczucie wasze i smerfow ? ;)

aneta93 lubi tę wiadomość

• kkkaaarrr Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2016, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lula.91 wrote:
    Witajcie!
    BTW Kkkaaarrr Kochanie jak się czujesz? Cały czas o Tobie pamiętam i trzymam kciuki za pomyślny przebieg i rozwiązanie :* :* :* :*

Lutówka 2016
    Jeejjj, jakie to miłe!! Czuję się troszkę gorzej niż w ciąży z Olgą, wtedy mogłam góry przenosić, a teraz to czasem coś zaboli, czasem zmęczenie dopada, ale absolutnie nie narzekam i tak nie jest źle, przynajmniej mdłości znów mnie ominęły :) Bąbelek zdrowo rośnie i to jest najważniejsze! Mam nadzieje, że u was również wszystko w porządku!! :D

lula.91, Rutelka lubią tę wiadomość

eVspp2.png
    SBwKp2.png
    - Olga [*] 8.11.2015 [26tc] - mama Cię kocha córeczko -
  • kkkaaarrr Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2016, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szynszyl wrote:
    kkkaaarr aż zerknęłam ile mi pozostało 184 dni, a z kolei jest to 100 dzień ciąży :)
    Ha! 100 dzień ciązy to również piękna okazja do świętowania :)

szynszyl, Rutelka, Ola_85 lubią tę wiadomość

eVspp2.png
    SBwKp2.png
    - Olga [*] 8.11.2015 [26tc] - mama Cię kocha córeczko -
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 kwietnia 2016, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kkkaaarrr wrote:
    Jeejjj, jakie to miłe!! Czuję się troszkę gorzej niż w ciąży z Olgą, wtedy mogłam góry przenosić, a teraz to czasem coś zaboli, czasem zmęczenie dopada, ale absolutnie nie narzekam i tak nie jest źle, przynajmniej mdłości znów mnie ominęły :) Bąbelek zdrowo rośnie i to jest najważniejsze! Mam nadzieje, że u was również wszystko w porządku!! :D
    Dbaj o siebie i odpoczywaj! Mam nadzieję, że teraz wszystko będzie dobrze! :* U nas ciężko, ale w pozytywny sposó- fajnie byłoby się kiedyś wyspać :) w zasadzie to czasem tęsknię za byciem w ciąży :) będę czasem zaglądać tu na wątek, żeby zobaczyć co u Ciebie i Twojego Maleństwa słychać :*

kkkaaarrr lubi tę wiadomość

• aneta93 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :) ja niestety nie miałam okazji skorzystać na swoim uniwersytecie z pięknej pogody, a co jedyne, chyba nabawiłam się przeziębienia... :( wczoraj zatkany nos, a dziś już delikatny katar i chrypka, na szczęście bez gorączki i czuję się dobrze, więc może jakoś uda mi się to zwalczyć jeszcze we wczesnym stadium.
    Dziś mam USG to zapytam lekarza,

a czy któreś z Was już mialy przeziębienie? i czym się leczyłyście? ja narazie tylko herbata z cytryną...

ahaa i drugie pytanie, co Wasi lekarze mówią na temat malowania włosów? ( podobno farbą z amoniakiem nie można, a bez można) i czy można robić paznokcie? (hybrydy itp.) ?

PS. JUTRO ZACZYNAM 2 TRYMESTR :)

Rutelka, Moko, Blu lubią tę wiadomość

bl9ci09k5h6xkmfc.png
  • szynszyl Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aneta ja leczylam się mlekiem z miodem i czosnkiem :) i herbatka z miodem i cytryna :)

3jgx3e3kscbj73hd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 sierpnia 2016, 13:43

• Iskierka33 Ekspertka

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry.
    Ja się nie odzywałam chwile....w piątek znowu na IP byłam bo małe plamki brązowe zobaczyłam, lekarz gbur zły był bo byłam po 6 i go obudziłam, stwierdził że panikuje bo on nic nie widzi....
    No ale najważniejsze że z dzidziusiem ok miał w piątek 3,48cm a w ten piątek mam usg u swojego gina.

Gratuluję wszystkich udanych wizyt. Matko jakie piękne człowieczki są na zdjęciach :D

W dodatku mój syncio chory a ja się też zaziębiłam i piłam prenalen, pomogło.

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aneta93 wrote:
    Hej :) ja niestety nie miałam okazji skorzystać na swoim uniwersytecie z pięknej pogody, a co jedyne, chyba nabawiłam się przeziębienia... :( wczoraj zatkany nos, a dziś już delikatny katar i chrypka, na szczęście bez gorączki i czuję się dobrze, więc może jakoś uda mi się to zwalczyć jeszcze we wczesnym stadium.
    Dziś mam USG to zapytam lekarza,

a czy któreś z Was już mialy przeziębienie? i czym się leczyłyście? ja narazie tylko herbata z cytryną...

ahaa i drugie pytanie, co Wasi lekarze mówią na temat malowania włosów? ( podobno farbą z amoniakiem nie można, a bez można) i czy można robić paznokcie? (hybrydy itp.) ?

PS. JUTRO ZACZYNAM 2 TRYMESTR :)

Ja przeszłam 2 przeziębienia:-/ tak jak kolezanki pisza herbata, miód, cytryna. Natomiast ost pije wode z miodem i cytryna i czuje sie super! To nektar Bogów. Miod rozpuscic w cieplej wodzie zostawic na noc,zeby zrobila sie dyspersja, rano dodac plaster cytryny i chwile potem wypic!;-) ja wczorajsze wiosene male przeziebienie tym zwalczyłam.

Wczoraj tez pomalowałam wlosy farba biokap bez amoniaku i paznokcie zelowe mam zamiar robic do porodu;-) bo slyszalam ze przy porodzie nie mozna miec, a potem wracam do sztucznych.

• lu.iza Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli chodzi o witaminy to mi lekarz przepisał femibion natal 2, tam sa dwie rożne kapsułki do brania i ma kwasy dha :)

qb3cl6d8iexq5cc7.png
    m3sxc6edpjlusky4.png
  • MMM2016 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lu.iza wrote:
    Jeśli chodzi o witaminy to mi lekarz przepisał femibion natal 2, tam sa dwie rożne kapsułki do brania i ma kwasy dha :)

Ja też go biorę. Dodatkowym plusem są w miarę nieduże kapsułki.....i powleczone...bo prenatal (brałam na początku poprzedniej ciąży) był dla mnie za duży i "tępy" do przełknięcia...

82doi09k139kk43v.png

zrz6qtkf5ioftz8a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ehhh... a ja dziś zaliczyłam pierwsze wymioty :(
    Mdłości odpuściły tydzień temu a tu taka niespodzianka przy śniadaniu... W pół kanapki biegiem do toalety, oddałam wszystko co zjadłam. Nie wiem sama, trochę panikuję, czy to normalne? Do tego ból głowy już 3 dzień mnie trzyma. Masakra, boje się zjeść czegokolwiek.

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja Femibionu nie polecam bo to jest suplement diety, a w ciazy powinno sie jak najmniej stosowac tyc suplementów diety, a prenatal jest srodkiem specjalnego przeznaczenia medycznego a to jednak jest rozniaca , a ja wszelkei "suplementy" omijam... ale kazdy ma swoje zdanie ;) Warto zwrocic na to uwage przy wyborze witamin, bo jednak nosimy w sobie nowe zycie ktore musi miec wszystko co najlepsze ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 kwietnia 2016, 11:19

• szynszyl Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja biorę vitamin plus mama i od dzisiaj będę brała prenatal dha :)

3jgx3e3kscbj73hd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarcia dobrze, ze o tym napisałaś

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pielegniarka_w_mundurze wrote:
    Dzień dobry,
    Mam pytanko. Jakie macie przepisane witaminki II trymestru?
    Moja gin powiedziała, że nie ma potrzeby żebym brała bo mam dobrą morfologię.
    Ja jednak chciałabym brać, nie jem wszystkiego więc nie dostarczam wszystkich potrzebnych witamin :(
    A leki biorę takie :
    Dopegyt 3x1, Euthyrox 1x 50 mg, Jodid 1x200, Kwas foliowy 2x15mg, Duphaston 3x1, Luteina 2x2, Clexane 1x 0,4 i doraźnie No-spa
    Wszystkie wyniki mam w normie.

Ja biorę Magnezin, kompleks witamin B i kwas foliowy metylowany oraz wit. D. Wszystko oddzielnie. Nie biorę żadnych kompleksów witamin dla kobiet w ciąży.

• Kasiowa Ekspertka

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie w ten piękny poniedziałek. Weekend upłynął pod znakiem lenia, maz pracował w ogrodzie a ja odpoczywalam. Synek biegał po podwórku, rowerek, huśtawka a pózniej spał prawie 3 godziny na tarasie. Było pięknie i cieplutko. Oprócz tego w sobotę mieliśmy gości wiec mały miał sie z kim pobawić. Tez wszystko wyszło super. Przy takiej pogodzie aż chce sie żyć, dzis juz odkurzylam, wstawiłam gary do zmywarki, wypiłam kawę, nawet miałam czas na spokojny prysznic. Teraz synek śpi a ja leniuchuje na słoneczku.

Dea28 lubi tę wiadomość

mhsvx1hpwrujc2kg.png

mhsvi09kr9rlxlbj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja Mam Prenatal Duo

https://www.doz.pl/apteka/p121240-Prenatal_Duo_Cl_tabletki_30_szt.__DHA_kapsulki_60_szt.

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewuszka wrote:
    I ja juz po usg :) Niunia ma 60mm (3dni mlodsza niz OM), kosc nosowa obecna, przeziernosc 0,9, tetno 164 -lekarz mowil ze wysokie bo dzidzia sie zmeczyla fikolkami podczas badania :) plci nie znamy, za malo, za wczesnie. Ale jestesmy suuuper szczesliwi! Fasolka tez - pomachala nam raczka :)

Gratuluję udanej wizyty. :) Ja w zeszłym tygodniu też miałam usg prenatalne i dzidziuś miał 61 mm także podobnie jak u Ciebie. :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, kilka dni mnie nie było, bo czuję się znacznie lepiej i mnie nosi. :D Mało siedziałam przed kompem. :)

Ale jestem, jestem. :)

Jola1985, kkkaaarrr, NiecierpliwaKarolina, Visenna, kehlana_miyu, Blu lubią tę wiadomość

‹‹ 237 238 239 240 241 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ