X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Październikowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W tej kwesti nie pomoge co do interpretacji wyniku, ale jesli sie martwisz zadzwon do lekarki i idz szybciej na wizyte jesli dzkeki temu bedziesz spokojniejsza...nic innego mi do glowy nie przycjodzi...

• Blu Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evvelina, może zadzwoń do lekarza i poradź się co z tym dalej zrobić? Trudno uwierzyć, żeby po 3 miesiącach coś tak poważnego się rozwinęło. A stan zapalny w ciąży zdarza się często. Kurcze, trzymam kciuki, żeby wszystko było dobrze!

CBx2p2.pnglEw8p2.pngV23dp2.png
  • kasiaa.. Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evvelina również uważam tak jak Blu tzn też mi trudno uwierzyć aby po 3 miesiącach dostać taki wynik. Jak masz możliwość udaj się wcześniej do lekarza.

Ja dziewczyny natomiast umieram od bólu głowy od czwartku boli mnie codziennie nie daje rady. A dzisiaj dodatkowo poklucilam się z mężem i się popłakałam (jakąś tkliwa się bardziej zrobilam) to po tym płaczu jak mnie rozbolala głowa to myślałam że umrę. Aż zwymiotowalam z tego bólu.

I ogólnie jakiś dół mam :-(

201610141756.png
    201802217352.png
  • szynszyl Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evvelina mi lekarz powiedział, że cytologii nie będziemy robić, bo wyniki są niemiarodajne w ciąży, skonsultuj się ze swoim lekarzem, ale może to faktycznie ciąża tak namieszała. bądź dobrej myśli!

3jgx3e3kscbj73hd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasiaa.. wrote:
    Evvelina również uważam tak jak Blu tzn też mi trudno uwierzyć aby po 3 miesiącach dostać taki wynik. Jak masz możliwość udaj się wcześniej do lekarza.

Ja dziewczyny natomiast umieram od bólu głowy od czwartku boli mnie codziennie nie daje rady. A dzisiaj dodatkowo poklucilam się z mężem i się popłakałam (jakąś tkliwa się bardziej zrobilam) to po tym płaczu jak mnie rozbolala głowa to myślałam że umrę. Aż zwymiotowalam z tego bólu.

I ogólnie jakiś dół mam :-(

Kasiaa jak Cię tak mocno boli głowa, to weź paracetamol. Od czwartku codziennie to już strasznie długo się męczysz. Mnie w ciąży kilka razy bolała głowa, okazało się, że byłam odwodniona. Ale ostatnio z 2 tygodnie temu głowa mnie rozbolała typowo migrenowo, bardzo mocno, z awersją na światło, wlazłam do łóżka z poduszką na głowie... Nic nie dało picie, leżenie. 3h mnie bolała, aż w końcu minęło... Jakby to dłużej trwało to na pewno wzięłabym paracetamol.

• Evvelina Koleżanka

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj rozmawiałam przez telefon z moją lekarką, ale nic konkretnego nie chciała mi powiedzieć tylko kazała przyjść na wizytę. Czytam wszystko co możliwe na ten temat. Przypuszczam że czeka mnie kolposkopia, bo taki wynik to już nie błahostka tylko stan przed rakiem. Zastanawiam sie nad wycinkami bo są jednak inwazyjne. I tak nie dam tknąć mojej macicy dopóki nie urodzę maleństwa. Boje się że jeśli to prawda to może być moja jedyna szansa na dziecko. :( :( :( :( :(

152303cb02.png
    Bijące serduszko 07.03. <3
  • NiecierpliwaKarolina Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evelina zgadzam się z dziewczynami. 3 miesiące to bardzo krótki czas! Sama zmagałam się jakiś czas temu z rakiem i nie wydaje mi się, żeby w tak krótkim odcinku czasu wyniki tak się różniły. Wierzę, że wszystko jest w porządku!
    Jeszcze zapytam, obie te cytologie robione były w tym samym gabinecie?

n59y8u69xkreiife.png
    n59y20mm7mm8z66z.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evvelina moim zdaniem powinnaś powtórzyć cytologię, może błędny wynik (np. zanieczyszczony zestaw do pobierania itp.).
    Trzymam kciuki.

• Evvelina Koleżanka

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuje Wam bardzo za pocieszenie, mam ogromna nadzieje że to nic poważnego. Ostatnie 3 cytologię miałam robione w rożnych gabinetach, wrzesień 2015 wynik 2 grupa, grudzień 2015 wynik 1 grupa, a teraz marzec 2016 3 grupa i zmiany śródnabłonkowe dużego stopnia. Na wizycie poproszę o posiew z pochwy , moze mam jakąś bakterie albo grzyba i to zepsuło wynik. Zgłupiałam

152303cb02.png
    Bijące serduszko 07.03. <3
  • aneta93 Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2016, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Grupa 3 nie należy do grup rakowych, tylko dotyczy zmienionego nabłonka, który dopiero może się rakiem stać. Jezeli mialabys widoczne komorki rakowe to miałabyś już grupę 4. Moja koleżanka też miała ta 3 grupę i wszystko jest już ok, na pewno nie miała żadnych wycinków, mam nadzieję, że u Ciebie tez tak będzie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 kwietnia 2016, 07:55

bl9ci09k5h6xkmfc.png
  • Ola_85 Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2016, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lu.iza wrote:
    Jeśli chodzi o witaminy to mi lekarz przepisał femibion natal 2, tam sa dwie rożne kapsułki do brania i ma kwasy dha :)
    ja kupiłam tansze Prenalen Multivit+DHA

km5s8ribs34fnes6.png
  • Ola_85 Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2016, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aneta93 wrote:
    Może wypróbuj najzwyklejszej oliwki bambino dla dzieci i niemowląt ;) super nawilża i łagodzi stany zapalne tylko minus że jest tłusta ;)
    ja kosmetykow bambino NIE Polecam.Uczylaja i nie schodza z ubran.

km5s8ribs34fnes6.png
  • Ola_85 Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2016, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evvelina wrote:
    Dzisiaj rozmawiałam przez telefon z moją lekarką, ale nic konkretnego nie chciała mi powiedzieć tylko kazała przyjść na wizytę. Czytam wszystko co możliwe na ten temat. Przypuszczam że czeka mnie kolposkopia, bo taki wynik to już nie błahostka tylko stan przed rakiem. Zastanawiam sie nad wycinkami bo są jednak inwazyjne. I tak nie dam tknąć mojej macicy dopóki nie urodzę maleństwa. Boje się że jeśli to prawda to może być moja jedyna szansa na dziecko. :( :( :( :( :(
    Kochana nie czytaj za duzo w internecie.ja juz sie przkonalam po sobie jak mi w gastroskopi wyszlo ze mam komorki rakowe w zoladku.mialam smierc przed oczami a po konsultacji na odzdziale onkologii dostalam leki i wszystko zniknelo a wynikiem był stan zapalny blony sluzowej w zoladku.Głowa do gory.

km5s8ribs34fnes6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 kwietnia 2016, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie,
    Macie może link do tego nowego forum?
    Poza tym, dziś mam USG :):)

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 kwietnia 2016, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejj dziewczyny ;) dzis zaczelam 2 trymestr :) jak samopocUcie ?

Blu lubi tę wiadomość

• wrobelek18 Znajoma

Wysłany: 5 kwietnia 2016, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pielęgniarka w mundurze: trzymam kciuki za udaną wizytę.
    Nowe forum: https://pazdziernikowemamusie2016.fora.pl
    tylko ono jest zamknięte i nie wszystkich akceptują.

oar89jcg79sqhu64.png
  • MMM2016 Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2016, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evvelina wrote:

Poważna sprawa się tu zrobiła...tylko czy możliwe żeby w 3 miesiące tak się wszystko zmieniło? Dziwne...Oby to było jakieś zaburzenie wyników. Kiedy wizyta?

82doi09k139kk43v.png

zrz6qtkf5ioftz8a.png
  • Daryjka0807 Znajoma

Wysłany: 5 kwietnia 2016, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie polamalo totalnie i leze plackiem w lóżku :( domowe sposoby nie pomagaly wczoraj poszlam do lekarza rodzinnego. Niestety dostałam antybiotyk :( mialam watpliwości czy go brać zadzwoniłam jeszcze do swojego gin. Kazal brać.. tym bardziej ze wieczorem pokazala sie temperatura :( mam nadzieje ze maleństwu to nie zaszkodzi :(

oar83e3k96p602pj.png
    20150620580114.png
  • kkkaaarrr Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2016, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evelina, raz w życiu, ok 10 lat temu też miałam grupę 3. Pamiętam, że jak odbierałam wynik to moja koperta była ze specjalną czerwoną naklejką. Na recepcji jak mi wydawali wynik to mieli na czole wypisane 'współczujemy'... Byłam przerażona. Poszałam natychmiast do lekarki, ona popatrzyła na te wyniki i dała mi jakieś zwykłe globulki jak przy infekcji. Powiedziała, że jak skończę je brać to zrobimy kolejną cytologię i zaczniemy ewentualnie się martwić jeśli nei będzie poprawy. Po ok 2 tygodniowej kuracji globulkami miałam grupe 1 (z resztą również jeden jedyny raz w życiu, bo zawsze mam 2). Myślę zatem, że nie powinnaś się denerwować na zapas, mój przykład pokazuje, że zwykła infekcja może wygenerować 3 grupę na wyniku cytologii.

MMM2016 lubi tę wiadomość

eVspp2.png
    SBwKp2.png
    - Olga [*] 8.11.2015 [26tc] - mama Cię kocha córeczko -
  • szynszyl Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2016, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :) dzisiaj ładny dzionek, ale mam nieziemski problem ze wstaniem rano :)
    Już w pracy oznajmiłam, że zostaje do końca miesiąca :) trochę się cieszę, będzie już cieplutko i odpocznę :)

Blu lubi tę wiadomość

3jgx3e3kscbj73hd.png
‹‹ 239 240 241 242 243 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ