Październikowe Mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyDaryjka_ jesli dostalas anthbiotyk to go bierz normalnie, ja w 6 tc tez dostalam antybiotyk Duomox mialam goraczke, kaszel ktory chcial mnoe udusic, katar, bol gafdla itd, wzielam tez cale opakowanie, i wszystko jesg w porzadku, pamietaj ze nie leczona infekcja gorzej szkodzi dziecki niz ten anthbiotyk
-
Pielegniarka_w_mundurze kciuki za wizytę!
Daryjka, duomox jest bezpieczny dla maluszka, z reszta lekarze wiedzą co przepisać wiec kuruj się i zdrówka życzę!
A my całe dnie spędzamy w ogródku, nie przepuszcze takiej pogodyWczoraj bolał mnie mocniej brzuch, czuje juz więzadła i to jak tam wszystko się powiększa. A jeszcze do tego doszła jakąś lekka niestrawność po weselu
dzisiaj już ok
kasiaa.. Współczuję tego bólu głowya mierzyłaś sobie ciśnienie? Może to od tego?
W czwartek zaczynam 2 trymestr i idę na usg genetyczne juz nie mogę się doczekać
-
kkkaaarrr wrote:Evelina, raz w życiu, ok 10 lat temu też miałam grupę 3. Pamiętam, że jak odbierałam wynik to moja koperta była ze specjalną czerwoną naklejką. Na recepcji jak mi wydawali wynik to mieli na czole wypisane 'współczujemy'... Byłam przerażona. Poszałam natychmiast do lekarki, ona popatrzyła na te wyniki i dała mi jakieś zwykłe globulki jak przy infekcji. Powiedziała, że jak skończę je brać to zrobimy kolejną cytologię i zaczniemy ewentualnie się martwić jeśli nei będzie poprawy. Po ok 2 tygodniowej kuracji globulkami miałam grupe 1 (z resztą również jeden jedyny raz w życiu, bo zawsze mam 2). Myślę zatem, że nie powinnaś się denerwować na zapas, mój przykład pokazuje, że zwykła infekcja może wygenerować 3 grupę na wyniku cytologii.
-
wrobelek18 wrote:pielęgniarka w mundurze: trzymam kciuki za udaną wizytę.
Nowe forum: https://pazdziernikowemamusie2016.fora.pl
tylko ono jest zamknięte i nie wszystkich akceptują.
Wciąz czekamy na nasze październikowe mamuski :*
Buziaki dla Was kochane!!Visenna lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyEvvelina wrote:Dziekuje Wam bardzo za pocieszenie, mam ogromna nadzieje że to nic poważnego. Ostatnie 3 cytologię miałam robione w rożnych gabinetach, wrzesień 2015 wynik 2 grupa, grudzień 2015 wynik 1 grupa, a teraz marzec 2016 3 grupa i zmiany śródnabłonkowe dużego stopnia. Na wizycie poproszę o posiew z pochwy , moze mam jakąś bakterie albo grzyba i to zepsuło wynik. Zgłupiałam
Moja cytoligia zawiera informacje o infekcjach, spawdzalas u siebie? -
nick nieaktualny
-
MMM2016, Ola_85, nie chcę was rozczarowywać, ale na tak wczesnym etapie ciąży to jest raczej jeszcze fizjologicznie niemożliwe, aby czuć już ruchy dziecka. Najpewniej to jelitka płatają wam figle. Dziecko jest jeszcze na tyle małe, że nawet gdyby kopało z całych sił w macicę to siła tych kopniaków zamortyzowana przez wody płodowe jest jeszcze niewyczuwalna w 12 czy 13 tygodniu. Za to zupełnie normalne jest to, że jelita i w ogóle 'wnętrzności' zaczynają wędrować w brzuchu i te wędrówki do złudzenia mogą przypominać obecność naszych maluszków. Sama baaardzo wyczekuje tych pierwszych ruchów, ale wiem, ale musimy uzbroić się w cierpliwość i jeszcze troszkę zaczekać.
Asia_08, aneta93 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
kkkaaarrr wrote:MMM2016, Ola_85, nie chcę was rozczarowywać, ale na tak wczesnym etapie ciąży to jest raczej jeszcze fizjologicznie niemożliwe, aby czuć już ruchy dziecka. Najpewniej to jelitka płatają wam figle. Dziecko jest jeszcze na tyle małe, że nawet gdyby kopało z całych sił w macicę to siła tych kopniaków zamortyzowana przez wody płodowe jest jeszcze niewyczuwalna w 12 czy 13 tygodniu. Za to zupełnie normalne jest to, że jelita i w ogóle 'wnętrzności' zaczynają wędrować w brzuchu i te wędrówki do złudzenia mogą przypominać obecność naszych maluszków. Sama baaardzo wyczekuje tych pierwszych ruchów, ale wiem, ale musimy uzbroić się w cierpliwość i jeszcze troszkę zaczekać.
Byłam na usg, widziałam ruchy dziecka czując je jednocześnie. Pani doktor nie widziała w tym zupełnie nic nadzwyczajnego - mimo wczesnej ciąży.
Myślę, że raczej powinnyście wykazać się większym zrozumieniem, że każda kobieta odczuwa ciążę (w szerokim pojęciu tego słowa) - indywidualnie.
Powtarzam po pani doktor: moja waga: 44,5 kg, spore dziecko (7,1 cm w tygodniu ciąży 12 + 0) + fakt, że to moja kolejna ciąża - pozwalają z dużym prawdopodobieństwem stwierdzić, że to co czuję to dziecko a nie jelita (chociaż te też czasami dają się we znaki
-
MMM2016 -> dzidziuś naprawdę duży, ho ho ho! u mnie w 12t1d było "tylko" 5,54. A z usg nie wyszła Ci starsza ciążą z powodu wielkości dzidziusia? Bo u mnie z pomiarów usg na prenatalnych pokrywała się z OM.
Ja chcę wierzyć, że ruchy dzidziusia można już czuć w tym okresie - nie ważne, czy w rzeczywistości to dzidziuś czy jelita. Fakt, każda ciąża jest odczuwana indywidualnie i nie można generalizowaćMMM2016 lubi tę wiadomość
-
Jola1985 wrote:MMM2016 -> dzidziuś naprawdę duży, ho ho ho! u mnie w 12t1d było "tylko" 5,54. A z usg nie wyszła Ci starsza ciążą z powodu wielkości dzidziusia? Bo u mnie z pomiarów usg na prenatalnych pokrywała się z OM.
Ja chcę wierzyć, że ruchy dzidziusia można już czuć w tym okresie - nie ważne, czy w rzeczywistości to dzidziuś czy jelita. Fakt, każda ciąża jest odczuwana indywidualnie i nie można generalizować
Tak, wg usg termin przesunął mi się na 27 września. Ciąża jest większa ale u mnie akurat raczej nie oznacza późniejszej owulacji bo ta (w obu ciążach) była monitorowana.
Wielkość dzieci w brzuchu wygląda identycznie jak wielkość ludzi dorosłych...czyli BARDZO RÓŻNIE
Jedne maluszki mają 7 cm, inne 5 cm..... myślę, że najważniejsze, że rosną, rozwijają się i to w swoim, indywidualnym tempieTo właśnie jest piękne.
Jola1985 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDzidziuś ma 6.5 cm
wszystkie pomiary w normie. Malenstwo odwrocilo sie dupka. Nic nie bylo widac
dr sie nameczyl. Usg przez brzuch. Moj maz byl ze mna i chodzi dumny jak paw
k
MMM2016, kkkaaarrr, Jola1985, Asia_08, Rutelka, szynszyl, Visenna, Ola_85, Blu, NiecierpliwaKarolina, kasia_1988, Dea28 lubią tę wiadomość