Październikowe Mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Mój mały skrzat usiadł przed polroczkiem i mój mąż pewnego dnia w sierpniu przywiózł basen taki pompowane dla niemowląt. Wysyaeilismy pod koniec sierpnia na ogród i było radochy kupę. Leżała w basenie i fikala nóżkami. Na to lato kupujemy duży dmuchany z dmuchana zjeżdżalnia.
Anulka i pielęgniarka w mundurze gratuluję wizyt
Moja ma Kulki ale w takim jakby namiocie. Jest zabawa przez parę dni później trzeba schować na 2 tyg aby zatesknila...
Dzisiaj odpalilam detektor i po 30 sekundach Znalazłam serduszko.... Biło 161- 164 uderzeń na minutę... Boski dźwiękWiadomość wyedytowana przez autora: 6 kwietnia 2016, 13:03
kehlana_miyu lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Kasia_1988 dzieki za wskazówkę. W lecie koja mala skknczy roczek. Zastanawiam się nad taką, bo te z dmuchanym dnem dla niemowlaków wydają mi się za małe:
Dziewczyny w pracy wybawiły się z moją Córką, ona jak zwykle niczego ani nikogo się nie bałaciekawe, czy drugie będzie takie samo
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 kwietnia 2016, 13:42
-
sarcia123 wrote:Chwilami to nawet smieszne sa te wasze posty z tymi detektorami xD jejku w zyciu by mi ana mysl nie przyszlo zeby takie cuda wyprawiac, bez obrazy dziewczyny ale to jest troche glupie
Co jest głupie?
To, że któraś czuje się pewniej jak posłucha sobie serduszka maleństwa?
Ja też (przynajmniej do tej pory) nie myślałam o zakupie takiego urządzenia ale moja koleżanka w obu ciążach stosowała i była zadowolona, spokojna i szczęśliwa
Czy to nie jest najważniejsze?
Jedna czuje się w ciąży spokojnie a druga może jest po przejściach i chce się w jakiś sposób asekurować? Uspokoić? No ja tak to odbieram.
Więcej empatii.......
Limerikowo, kasia_1988, NiecierpliwaKarolina, Visenna, Anoolka, Rutelka, kehlana_miyu lubią tę wiadomość
-
Ja zakupiłam detektor tętna płodu, co prawda używany, ale jak najbardziej sprawny i nie żałuję w ogóle. Na razie słabo słychać, bo jeszcze wcześnie, ale kupiłam właśnie po to, aby się uspokoić słuchając serduszka dzidziusia - dla mnie to nie "wyprawianie cudów". Też nie rozumiem co jest w tym głupiego... Zapytaliśmy się na wizycie mojego prof. czy to bezpieczne to powiedział, że oczywiście i że wiele jego pacjentek przyznaje, że ma i słucha raz na jakiś czas.
Kwestia indywidualnego podejścia i tyle.Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 kwietnia 2016, 13:37
Limerikowo, kasia_1988, aneta93, Visenna, Rutelka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyTak jak kwestia wlasnego zdania, i nie chodzi tu o zadna empatie badz jej brak, a czy wyrazenie swojego zdania na jakis temat jest powodem zeby sie unosic
dziewczyny dajcie spokoj wiecej tolerancji na zdanie innych jeden mysli tak drugi inaczej i ja wam nie odbieram mozliwosci wypowiedzi wiec i wy mi jej nie odbierajcie oburzajac sie bo nie ma o co
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
sarcia123 -> ja się nie oburzam i nie unoszę, dlatego napisałam, że to kwestia indywidualnego podejścia i tyle
Jako przyszłe matki będziemy miały pewnie jeszcze wiele sprzecznych zdań na różne tematy
Przyznam, że mój mąż gdyby mógł, to by z niego codziennie korzystał (ale już pisałam, że, to "ciążą specjalnej troski" więc się tym nie przejmuję), na razie spróbowaliśmy chyba 3 razy. Mnie to daje poczucie bezpieczeństwa i już.
Każdy ma swoje zdanie na ten temat, szanuję wszystkie opinie, a decyzję w swoich sprawach pozostawiam sobieVisenna lubi tę wiadomość
-
Co do detektorów tętna, sama nie mam, ale wiem ze jest to urzadzenie dosyć popularne. Wydaje mi się, że szukanie teraz tętna to raczej frajda
ale faktycznie może się przydać gdy trafi się dziecko leniuszek i nie będzie bardzo ruchliwe. Wtedy zamiast jechać na IP w strachu można samemu sprawdzić, że wszystko jest ok, a malec sobie śpi.
Jola1985, kasia_1988, Visenna, Rutelka lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny ja jakbym mogła to co chwilkę podglądałabym maluszka ^^ nie mam detektora i na pewno go nie kupię, bo mąż by mi nagadał strasznie, bo wg niego myślę tylko źle, że trzeba coś sprawdzać itp
a trzeba myśleć pozytywnie
ja tak myślę, ale czasem upewniłabym się
w sumie jeśli miałoby się coś stać to by się stało niezależnie od tego ile razy bym oglądała czy słyszała dzieciaczka więc jestem cierpliwa i cieszę się w sumie, że maż mnie tak trochę stopuje
a co do wolno rosnącego brzuszka to ja bym w sumie chciała, żeby już byłbyłabym spokojniejsza, a i jakieś ubrania się znajdą
-
sarcia123 wrote:Chwilami to nawet smieszne sa te wasze posty z tymi detektorami xD jejku w zyciu by mi ana mysl nie przyszlo zeby takie cuda wyprawiac, bez obrazy dziewczyny ale to jest troche glupie
Jakie ja cuda wyprawiam to moja sprawa. Dla mnie jest głupie Twoje podejście do tematu i tyle....aneta93, Visenna, Rutelka lubią tę wiadomość
-
Blu wrote:Kasia_1988 dzieki za wskazówkę. W lecie koja mala skknczy roczek. Zastanawiam się nad taką, bo te z dmuchanym dnem dla niemowlaków wydają mi się za małe:
Dziewczyny w pracy wybawiły się z moją Córką, ona jak zwykle niczego ani nikogo się nie bałaciekawe, czy drugie będzie takie samo
Blu genialny ten basen teraz yez o takim pomyślimy...Blu lubi tę wiadomość
-
Ja jak się naczytałam tych Waszych postów o za szybkim tętnie, to sama zastanawiam się czy go nie kupić, bo u Mojego Maleństwa puka bardzo szybko, 10+6-172 ud/m 12+6 171 ud/m więc za bardzo nie spada, pytalam lekarza to mówi, że to świadczy o żywotności mojego maluszka, jest bardzo ruchliwy, a i ja byłam zestresowana na wizycie.
Nie wiem czemu ma to być głupie... -
sarcia123 wrote:Tak jak kwestia wlasnego zdania, i nie chodzi tu o zadna empatie badz jej brak, a czy wyrazenie swojego zdania na jakis temat jest powodem zeby sie unosic
dziewczyny dajcie spokoj wiecej tolerancji na zdanie innych jeden mysli tak drugi inaczej i ja wam nie odbieram mozliwosci wypowiedzi wiec i wy mi jej nie odbierajcie oburzajac sie bo nie ma o co
Ja czyjeś zdanie staram się szanować.
Pytanie brzmi czy Ty potrafisz uszanować czyjąś "inność"?
Patrząc na Twoje stwierdzenie, że coś jest "trochę głupie" - można mieć spore wątpliwości.
Co do unoszenia się - nie dorabiaj sobie ideologii.
Na mojej Twarzy maluje się co najwyżej....zażenowanie.... Nie ma to nic wspólnego z unoszeniem się
aneta93, NiecierpliwaKarolina, Visenna, Anoolka, Rutelka lubią tę wiadomość
-
aneta93 wrote:Ja jak się naczytałam tych Waszych postów o za szybkim tętnie, to sama zastanawiam się czy go nie kupić, bo u Mojego Maleństwa puka bardzo szybko, 10+6-172 ud/m 12+6 171 ud/m więc za bardzo nie spada, pytalam lekarza to mówi, że to świadczy o żywotności mojego maluszka, jest bardzo ruchliwy, a i ja byłam zestresowana na wizycie.
Nie wiem czemu ma to być głupie...
Temat tętna jest mi obcy ale z ciekawości, na piątkowej wizycie u ginekologa, zapytam jak to wygląda z tym tętnem? U mnie lekarz zawsze kwituje krótko, ze ok i ja się nie zagłębiałam w temat. Ale z ciekawości zapytam i dam znaćaneta93 lubi tę wiadomość