X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Październikowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • Blu Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też czuje się lepiej, ale wieczorami jestem totalnie padnięta, kąpiel córki ogarniam juz jednym okiem :P

CBx2p2.pnglEw8p2.pngV23dp2.png
  • kasia_1988 Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mały skrzat usiadł przed polroczkiem i mój mąż pewnego dnia w sierpniu przywiózł basen taki pompowane dla niemowląt. Wysyaeilismy pod koniec sierpnia na ogród i było radochy kupę. Leżała w basenie i fikala nóżkami. Na to lato kupujemy duży dmuchany z dmuchana zjeżdżalnia.

Anulka i pielęgniarka w mundurze gratuluję wizyt

Moja ma Kulki ale w takim jakby namiocie. Jest zabawa przez parę dni później trzeba schować na 2 tyg aby zatesknila...

Dzisiaj odpalilam detektor i po 30 sekundach Znalazłam serduszko.... Biło 161- 164 uderzeń na minutę... Boski dźwięk

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 kwietnia 2016, 13:03

kehlana_miyu lubi tę wiadomość

8tc
    9tc
    10tc
    17tc
    relgh37106b9h52t.png
    f2wli09kel1p6uqt.png
    1usal6d80v7jp3t1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chwilami to nawet smieszne sa te wasze posty z tymi detektorami xD jejku w zyciu by mi ana mysl nie przyszlo zeby takie cuda wyprawiac, bez obrazy dziewczyny ale to jest troche glupie ;)

• Blu Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia_1988 dzieki za wskazówkę. W lecie koja mala skknczy roczek. Zastanawiam się nad taką, bo te z dmuchanym dnem dla niemowlaków wydają mi się za małe:

1944007adcc4cd57med.jpg

Dziewczyny w pracy wybawiły się z moją Córką, ona jak zwykle niczego ani nikogo się nie bała :P ciekawe, czy drugie będzie takie samo :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 kwietnia 2016, 13:42

• Jola1985 Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sarcia123 -> jakie detektory masz na myśli?

ex2bwn15260327bu.png
  • MMM2016 Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sarcia123 wrote:
    Chwilami to nawet smieszne sa te wasze posty z tymi detektorami xD jejku w zyciu by mi ana mysl nie przyszlo zeby takie cuda wyprawiac, bez obrazy dziewczyny ale to jest troche glupie ;)

Co jest głupie?
    To, że któraś czuje się pewniej jak posłucha sobie serduszka maleństwa?
    Ja też (przynajmniej do tej pory) nie myślałam o zakupie takiego urządzenia ale moja koleżanka w obu ciążach stosowała i była zadowolona, spokojna i szczęśliwa :)
    Czy to nie jest najważniejsze?

Jedna czuje się w ciąży spokojnie a druga może jest po przejściach i chce się w jakiś sposób asekurować? Uspokoić? No ja tak to odbieram.
    Więcej empatii.......

Limerikowo, kasia_1988, NiecierpliwaKarolina, Visenna, Anoolka, Rutelka, kehlana_miyu lubią tę wiadomość

82doi09k139kk43v.png

zrz6qtkf5ioftz8a.png
  • Jola1985 Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zakupiłam detektor tętna płodu, co prawda używany, ale jak najbardziej sprawny i nie żałuję w ogóle. Na razie słabo słychać, bo jeszcze wcześnie, ale kupiłam właśnie po to, aby się uspokoić słuchając serduszka dzidziusia - dla mnie to nie "wyprawianie cudów". Też nie rozumiem co jest w tym głupiego... Zapytaliśmy się na wizycie mojego prof. czy to bezpieczne to powiedział, że oczywiście i że wiele jego pacjentek przyznaje, że ma i słucha raz na jakiś czas.

Kwestia indywidualnego podejścia i tyle.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 kwietnia 2016, 13:37

Limerikowo, kasia_1988, aneta93, Visenna, Rutelka lubią tę wiadomość

ex2bwn15260327bu.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak jak kwestia wlasnego zdania, i nie chodzi tu o zadna empatie badz jej brak, a czy wyrazenie swojego zdania na jakis temat jest powodem zeby sie unosic ;) dziewczyny dajcie spokoj wiecej tolerancji na zdanie innych jeden mysli tak drugi inaczej i ja wam nie odbieram mozliwosci wypowiedzi wiec i wy mi jej nie odbierajcie oburzajac sie bo nie ma o co ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A moja wypowiedzia nawiazywalam do tego ze w ciazy nie mozna popadac w przesadzyzm...bo na dluzsza mete jest to szkodliwe i pozniej prowadzi do nakrecania sie nie potrzebnie, tylko tyle chcialam powiedziec

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bym Detektora nie kupiła, ponieważ potem jak dziecko się urodzi stałabym przez cały rok nocami i sprawdzała czy oddycha;-) trzeba umieć z niego korzystać i się nie nakręcać ;-)

• Jola1985 Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sarcia123 -> ja się nie oburzam i nie unoszę, dlatego napisałam, że to kwestia indywidualnego podejścia i tyle :) Jako przyszłe matki będziemy miały pewnie jeszcze wiele sprzecznych zdań na różne tematy :)

Przyznam, że mój mąż gdyby mógł, to by z niego codziennie korzystał (ale już pisałam, że, to "ciążą specjalnej troski" więc się tym nie przejmuję :D ), na razie spróbowaliśmy chyba 3 razy. Mnie to daje poczucie bezpieczeństwa i już.
    Każdy ma swoje zdanie na ten temat, szanuję wszystkie opinie, a decyzję w swoich sprawach pozostawiam sobie :)

Visenna lubi tę wiadomość

ex2bwn15260327bu.png
  • Blu Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do detektorów tętna, sama nie mam, ale wiem ze jest to urzadzenie dosyć popularne. Wydaje mi się, że szukanie teraz tętna to raczej frajda :) ale faktycznie może się przydać gdy trafi się dziecko leniuszek i nie będzie bardzo ruchliwe. Wtedy zamiast jechać na IP w strachu można samemu sprawdzić, że wszystko jest ok, a malec sobie śpi. :)

Jola1985, kasia_1988, Visenna, Rutelka lubią tę wiadomość

• szynszyl Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja jakbym mogła to co chwilkę podglądałabym maluszka ^^ nie mam detektora i na pewno go nie kupię, bo mąż by mi nagadał strasznie, bo wg niego myślę tylko źle, że trzeba coś sprawdzać itp :) a trzeba myśleć pozytywnie :) ja tak myślę, ale czasem upewniłabym się :)
    w sumie jeśli miałoby się coś stać to by się stało niezależnie od tego ile razy bym oglądała czy słyszała dzieciaczka więc jestem cierpliwa i cieszę się w sumie, że maż mnie tak trochę stopuje :)

a co do wolno rosnącego brzuszka to ja bym w sumie chciała, żeby już był :D byłabym spokojniejsza, a i jakieś ubrania się znajdą :)

3jgx3e3kscbj73hd.png
  • kasia_1988 Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sarcia123 wrote:

Jakie ja cuda wyprawiam to moja sprawa. Dla mnie jest głupie Twoje podejście do tematu i tyle....

aneta93, Visenna, Rutelka lubią tę wiadomość

8tc
    9tc
    10tc
    17tc
    relgh37106b9h52t.png
    f2wli09kel1p6uqt.png
    1usal6d80v7jp3t1.png
  • kasia_1988 Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blu wrote:
    Kasia_1988 dzieki za wskazówkę. W lecie koja mala skknczy roczek. Zastanawiam się nad taką, bo te z dmuchanym dnem dla niemowlaków wydają mi się za małe:

1944007adcc4cd57med.jpg

Dziewczyny w pracy wybawiły się z moją Córką, ona jak zwykle niczego ani nikogo się nie bała :P ciekawe, czy drugie będzie takie samo :)

Blu genialny ten basen teraz yez o takim pomyślimy...

Blu lubi tę wiadomość

8tc
    9tc
    10tc
    17tc
    relgh37106b9h52t.png
    f2wli09kel1p6uqt.png
    1usal6d80v7jp3t1.png
  • szynszyl Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Racja blu basenik rewelacja :) nawet nie wiedziałam, że są takie cuda ^^

Blu lubi tę wiadomość

3jgx3e3kscbj73hd.png
  • aneta93 Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jak się naczytałam tych Waszych postów o za szybkim tętnie, to sama zastanawiam się czy go nie kupić, bo u Mojego Maleństwa puka bardzo szybko, 10+6-172 ud/m 12+6 171 ud/m więc za bardzo nie spada, pytalam lekarza to mówi, że to świadczy o żywotności mojego maluszka, jest bardzo ruchliwy, a i ja byłam zestresowana na wizycie.

Nie wiem czemu ma to być głupie...

bl9ci09k5h6xkmfc.png
  • Blu Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez nie wiedziałam :P allegro mnie oświeciło, bo szukałam zwykłego pompowanego :)

• MMM2016 Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sarcia123 wrote:
    Tak jak kwestia wlasnego zdania, i nie chodzi tu o zadna empatie badz jej brak, a czy wyrazenie swojego zdania na jakis temat jest powodem zeby sie unosic ;) dziewczyny dajcie spokoj wiecej tolerancji na zdanie innych jeden mysli tak drugi inaczej i ja wam nie odbieram mozliwosci wypowiedzi wiec i wy mi jej nie odbierajcie oburzajac sie bo nie ma o co ;)

Ja czyjeś zdanie staram się szanować.
    Pytanie brzmi czy Ty potrafisz uszanować czyjąś "inność"?
    Patrząc na Twoje stwierdzenie, że coś jest "trochę głupie" - można mieć spore wątpliwości.
    Co do unoszenia się - nie dorabiaj sobie ideologii.
    Na mojej Twarzy maluje się co najwyżej....zażenowanie.... Nie ma to nic wspólnego z unoszeniem się:)

aneta93, NiecierpliwaKarolina, Visenna, Anoolka, Rutelka lubią tę wiadomość

82doi09k139kk43v.png

zrz6qtkf5ioftz8a.png
  • MMM2016 Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aneta93 wrote:
    Ja jak się naczytałam tych Waszych postów o za szybkim tętnie, to sama zastanawiam się czy go nie kupić, bo u Mojego Maleństwa puka bardzo szybko, 10+6-172 ud/m 12+6 171 ud/m więc za bardzo nie spada, pytalam lekarza to mówi, że to świadczy o żywotności mojego maluszka, jest bardzo ruchliwy, a i ja byłam zestresowana na wizycie.

Nie wiem czemu ma to być głupie...

Temat tętna jest mi obcy ale z ciekawości, na piątkowej wizycie u ginekologa, zapytam jak to wygląda z tym tętnem? U mnie lekarz zawsze kwituje krótko, ze ok i ja się nie zagłębiałam w temat. Ale z ciekawości zapytam i dam znać:)

aneta93 lubi tę wiadomość

82doi09k139kk43v.png

zrz6qtkf5ioftz8a.png
‹‹ 242 243 244 245 246 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ