X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Październikowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • Blu Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 07:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiaa.. kciuki zaciśnięte i ja też poproszę bo dzisiaj prenatalne mam! Żeby tylko wszystko było dobrze.

Aha i zaczynam dzisiaj 2 trymestr!!! Jupi :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 kwietnia 2016, 07:12

kasiaa.., szynszyl, Rutelka, NiecierpliwaKarolina, tutti87, kehlana_miyu, Dea28 lubią tę wiadomość

CBx2p2.pnglEw8p2.pngV23dp2.png
  • aneta93 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 07:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powodzenia na badaniach dziewczyny ! :)

Blu, kasiaa.., Rutelka lubią tę wiadomość

bl9ci09k5h6xkmfc.png
  • kasiaa.. Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 07:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blu wrote:
    Kasiaa.. kciuki zaciśnięte i ja też poproszę bo dzisiaj prenatalne mam! Żeby tylko wszystko było dobrze.
    Trzymam kciuki :-) i czekamy na wieści :-)

Blu, Rutelka lubią tę wiadomość

201610141756.png
    201802217352.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 07:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasiaa.. wrote:
    u mnie w 10,5tyg 178 ud/min a w 13 tyg 176 ud/min. . Rozmawialam z kolezanka mowila mi ze u corki w ciazy zawsze miala powyzej 170 ud/min ilekarz mowil ze jest ok.. Jutro mam wizyte u swojego gin dam znac co powie i jakie bede miala tetno u dzidziusia

Dzis odebralam mocz wynik i sie przerazilam przy PH mam wykrzyknik norma 5-7 a ja mam 8 liczna ilosc sluzu i liczna ilosc bakterii :-( i jak tu sie nie stresowac ??
    Stresem niczego nie zmienisz Kasia, ja mam mocz w normie, ph w normie, a i tak mam infekcję... Ciekawe co Ci lekarz powie. Mam nadzieje, że szybko wyleczysz.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 kwietnia 2016, 07:28

• Iskierka33 Ekspertka

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 07:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kciukuje za wszystkie dzisiejsze wizyty i proszę o kciuki za jutro bo sama mam wizytę.

Ja detektora nie mam, gdybym miała to pewnie używałabym, ale kupić nie kupię bo wiem że z moimi schizami co chwilę bym słuchała...

Blu, Rutelka, Dea28 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasiaa.. wrote:
    Dzis odebralam mocz wynik i sie przerazilam przy PH mam wykrzyknik norma 5-7 a ja mam 8 liczna ilosc sluzu i liczna ilosc bakterii :-( i jak tu sie nie stresowac ??
    Najlepiej powtórzyć badanie moczu. A jesteś pewna, że właściwie przygotowałaś się do siuśków? Tj czy dobrze się umyłaś, nie wycierałaś ręcznikiem, łapałaś środkowy strumień, nie sikałaś po ściankach pojemnika?
    Może w tej sytuacji najlepiej byłoby wykonać posiew. Ja trochę problemów z moczem też miałam, od stycznia 2 razy na antybiotyku byłam.

• kasia_1988 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blu Kasia Iskierka powodzenia na wizytach... Dajcie koniecznie znać.

Blu lubi tę wiadomość

8tc
    9tc
    10tc
    17tc
    relgh37106b9h52t.png
    f2wli09kel1p6uqt.png
    1usal6d80v7jp3t1.png
  • Iskierka33 Ekspertka

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia dam dam ale jutro bo ja jutro wizytuję.

• Jola1985 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gdy ja miałam śluz i bakterie, to mój lekarz kazał powtórzyć badanie moczu (dopiero jak znów wyniki byłyby złe kazał zrobić posiew), zwracając uwagę na "dobre przygotowanie", o którym napisała Amc. Powiedział jeszcze, że trzeba sikać ciągłym, a nie przerywanym strumieniem. Gdy się do wszystkiego zastosowałam, to drugie badanie wyszło ok :) Teraz już wiem, jak powinno się siusiać do pojemnika :D

Rutelka lubi tę wiadomość

ex2bwn15260327bu.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jola1985 wrote:
    Gdy ja miałam śluz i bakterie, to mój lekarz kazał powtórzyć badanie moczu (dopiero jak znów wyniki byłyby złe kazał zrobić posiew), zwracając uwagę na "dobre przygotowanie", o którym napisała Amc. Powiedział jeszcze, że trzeba sikać ciągłym, a nie przerywanym strumieniem. Gdy się do wszystkiego zastosowałam, to drugie badanie wyszło ok :) Teraz już wiem, jak powinno się siusiać do pojemnika :D

To prawda Jola, sposob nasiusiania do pojemnika wiele zmienia;-) heheh też tego doświadczyłam

• Kasiowa Ekspertka

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam kciuki za wizyty! Co do badania moczu to faktycznie trzeba sie dobrze przygotować i dostarczyć próbkę w miarę szybko bo złe jej przechowywanie tez moze wpływać na wynik, a ja mam pH w ciąży cały czas 7.

Blu lubi tę wiadomość

mhsvx1hpwrujc2kg.png

mhsvi09kr9rlxlbj.png
  • kasiaa.. Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amc wrote:
    Najlepiej powtórzyć badanie moczu. A jesteś pewna, że właściwie przygotowałaś się do siuśków? Tj czy dobrze się umyłaś, nie wycierałaś ręcznikiem, łapałaś środkowy strumień, nie sikałaś po ściankach pojemnika?
    Może w tej sytuacji najlepiej byłoby wykonać posiew. Ja trochę problemów z moczem też miałam, od stycznia 2 razy na antybiotyku byłam.
    No wlasnie sie nie przygotowałam ,tznposzlam na pobranie krwi i przypomnialam sobie ze mocz mam zrobic wiec kupilam pojemnik w aptece i w toalecie w przychodni oddalam mocz :-(

201610141756.png
    201802217352.png
  • Ola_85 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Buciki dla chlopca r 24 ktoras chetna??ea7d4dc842538643med.jpg

km5s8ribs34fnes6.png
  • kkkaaarrr Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No gdzie ja mam głowę! Właśnie zauważyłam, że zapomniałam dziś rano o lutce :( pierwszy raz mi się to zdarzyło.. Najgorsze jest to, że siedzę w pracy, a po pracy idę do fryzjera i będę w domu pewnie po 20, więc calutki dzień bez lutki... No pewnie jak jeden raz zapomniałam to nic się nie stanie, ale mimo wszystko jestem na siebie strasznie zła!

Swoją drogą, do tych z was, które są na lutce, kiedy macie skończyć? Mój gin powiedział, że mam brać do następdnej wizyty (16.04 = 13+3), a potem będziemy odstawiać. U was podobnie?

eVspp2.png
    SBwKp2.png
    - Olga [*] 8.11.2015 [26tc] - mama Cię kocha córeczko -
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasiaa.. wrote:
    No wlasnie sie nie przygotowałam ,tznposzlam na pobranie krwi i przypomnialam sobie ze mocz mam zrobic wiec kupilam pojemnik w aptece i w toalecie w przychodni oddalam mocz :-(
    Eee to nie masz się czym stresować :)

• Jutysia Ekspertka

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć mamuśki :) Czytam Was i czytam, a nie mam siły napisać czegoś od siebie...
    Wracam z pracy i jestem tak padnięta, że jedyne co robię to idę spać, jakby mi ktoś zasilanie odciął normalnie. Mam nadzieję, że to tylko okres przejściowy, bo nie jestem w stanie normalnie funkcjonować :( II trymestrze przybywaj!
    Brzuch zaczyna robić się zauważalny, najwyższy czas chyba ogłosić w pracy dobrą nowinę :)
    Odnośnie witamin, ja od początku ciąży biorę Doppelherz aktiv Mama, są tam witaminy i DHA (https://www.doz.pl/apteka/p60293-Doppelherz_aktiv_Mama_kapsulki_60_szt), wiem też że jest wersja premium ze zwiększoną ilością DHA. Brałam wcześniej Falvit mama i było mi po nim strasznie niedobrze.

Trzymam kciuki za Wasze wizyty, ja prenatalne mam 20.04 i już nie mogę się doczekać!

PS. Nie wiecie kto zajmuje się aktywacją kont na drugim forum? Rejestrowałam się dawno temu i cały czas moje konto jest nieaktywne, nie mogę się zalogować :(

Blu lubi tę wiadomość

ijpbdf9h93cgicla.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sarcia123 wrote:
    A powiedz mi czy w zyciu cjodzi o to zeby dostosowywac sie do innhych i pisac to czego inni oczekuja czy byc szczerym, prawdomownym i uczciwym ? Bo moim zdaniem pisanie na pokaz zebh komus bylo milo jestn falszywe i nie szczere a ja takkch ludzi omijam, bo za duzo obludy jest wszedzie dookola

Tak czytam i czytam i muszę coś naskrobać.
    Sarcia tu nie chodzi o to, że nie masz prawa być szczerym, prawdomównym i uczciwym.
    Chodzi o to, że użyłaś sformułowania "to głupie", co sugeruje, że uważasz za głupią osobę, która robi to co głupie w Twoim oczach. Po prostu brak szacunku.

Lepiej było by zamiast "to głupie" napisać coś bardziej neutralnego typu: "uważam, że używanie detektora jest zbędne i ja nie będę go używać".

Moim zdaniem różnica ogromna w odbiorze takiej wypowiedzi. A przyznaj, że pisząc tę drugą wypowiedź, również byłabyś szczera i okazałabyś przy okazji szacunek tym, którzy myślą inaczej.

Mój komentarz trochę po niewczasie, bo dyskusja była wczoraj, a ja dopiero dziś doczytuję.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 kwietnia 2016, 12:19

kehlana_miyu, Anoolka lubią tę wiadomość

• wrobelek18 Znajoma

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie to samo też nie aktywowano mi konta na drugim forum. Nie wiem kto się tym zajmuje.

Ja wizytę mam już za tydzień, więc odliczanie czas zacząć.

Powiedzcie mi dziewczyny, czy któraś stosowała adapter do pasów bezpieczeństwa w ciąży? Zdaje to swoje zadanie, nie uciska brzucha? Dużo jeżdżę samochodem, a nie chciałabym narażać maleństwa.

oar89jcg79sqhu64.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kkkaaarrr wrote:
    No gdzie ja mam głowę! Właśnie zauważyłam, że zapomniałam dziś rano o lutce :( pierwszy raz mi się to zdarzyło.. Najgorsze jest to, że siedzę w pracy, a po pracy idę do fryzjera i będę w domu pewnie po 20, więc calutki dzień bez lutki... No pewnie jak jeden raz zapomniałam to nic się nie stanie, ale mimo wszystko jestem na siebie strasznie zła!

Swoją drogą, do tych z was, które są na lutce, kiedy macie skończyć? Mój gin powiedział, że mam brać do następdnej wizyty (16.04 = 13+3), a potem będziemy odstawiać. U was podobnie?

Ja właśnie 5.04. byłam na wizycie i myślałam, że będziemy Lutkę i Duphaston odstawiać. Jednak nie. Lekarz przepisał mi Luteinę i Duphaston na kolejny miesiąc w niezmienionej dawce (2x1 Duphaston + 2x1 Luteina 100)...

• kasia_1988 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kkkaaarrr wrote:

Ja będę brała do 34 tc. W poprzedniej ciąży też brałam do prawie 35 tc a clexane do 37 tc i odstawiłam na tydzień przed porodem. Ja tez raz zapomniałam o luteine na 9 godzin. Troszkę bolał mnie brzuch ale nie wiem czy to od tego.

8tc
    9tc
    10tc
    17tc
    relgh37106b9h52t.png
    f2wli09kel1p6uqt.png
    1usal6d80v7jp3t1.png
‹‹ 244 245 246 247 248 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ