Październikowe Mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
wrobelek18 wrote:U mnie to samo też nie aktywowano mi konta na drugim forum. Nie wiem kto się tym zajmuje.
Ja wizytę mam już za tydzień, więc odliczanie czas zacząć.
Powiedzcie mi dziewczyny, czy któraś stosowała adapter do pasów bezpieczeństwa w ciąży? Zdaje to swoje zadanie, nie uciska brzucha? Dużo jeżdżę samochodem, a nie chciałabym narażać maleństwa.
Ja już sie ma forum drugie logowałam a teraz jakoś nie mogę
-
Trzymam kciuki za wizyty, na pewno będzie dobrze! I będą noski
Ja patrzyłam na te adaptery do pasów na allegro tylko nie wiem czy taki tańszy czy droższy czy jest różnica. Wolę kupić, bo jednak dużo jeździmy, a bez pasów czulabym się jednak niekomfortowo. Mam nadzieję, że to fajny wynalazekWiadomość wyedytowana przez autora: 7 kwietnia 2016, 13:56
Visenna, Blu lubią tę wiadomość
-
kkkaaarrr wrote:Ale którego fragmentu, "dolnego pasa wciśniętego między nogi" czy też "wylądowania z głową w przedniej szybie" ??
Może dołączę rysunki poglądowe ku przestrodze, opatrze je komentarzem, "tak nie należy korzystać z pasów bezpieczeństwa"
albo mam za krótki pas albo jestem za wielka
A drugirj części nawet nie chcę sobie wyobrażać! -
NiecierpliwaKarolina wrote:No właśnie tego pasa między nogami
albo mam za krótki pas albo jestem za wielka
A drugirj części nawet nie chcę sobie wyobrażać!jak to mówią potrzeba matką wynalazku
zapinam pasy zupełnie zwyczajnie, luzu nie ma. Pochylam się mocno do przodu, przytrzymuję wyciagniety pas reka, a nastepnie znow opieram sie o fotel, w ten sposob uzyskalam 'nadmiar pasa'. Przesuwam sobie ten nadmiar z czesci piersiowej do czesci nazwijmy ja biodrowej pasa. Nadmiar wciskam miedzy uda, a jak się da to nawet lekko pod posladki.
"powtarzanie tego gdy samochod jest w ruchu grozi smircia lub kalectwem" czy jakos tak brzmi ta formulkaNiecierpliwaKarolina, Blu lubią tę wiadomość
-
kkkaaarrr wrote:Hehe, no więc co by się trochę pośmiać, służę obszernym opisem
jak to mówią potrzeba matką wynalazku
zapinam pasy zupełnie zwyczajnie, luzu nie ma. Pochylam się mocno do przodu, przytrzymuję wyciagniety pas reka, a nastepnie znow opieram sie o fotel, w ten sposob uzyskalam 'nadmiar pasa'. Przesuwam sobie ten nadmiar z czesci piersiowej do czesci nazwijmy ja biodrowej pasa. Nadmiar wciskam miedzy uda, a jak się da to nawet lekko pod posladki.
"powtarzanie tego gdy samochod jest w ruchu grozi smircia lub kalectwem" czy jakos tak brzmi ta formulka
Dobrze, że dodałaś ostrzeżenie
Ja chyba mam jakiś krótki ten pas, bo nie mogę go bardzo wyciągnąć. A próbowałam juz gimnastyki z nim na autostradzieoczywiście jako pasażer, ale nie powtarzajcie tego w domu!
-
Wchodzę sobie na onet a tam takie o: http://kobieta.onet.pl/zdrowie/profilaktyka/10-produktow-ktore-w-naturalny-sposob-obnizaja-poziom-cukru-we-krwi/fjxspv
Moze się przyda tym z was, ktore musza uwazac na cukier -
Dziewczyny powodzenia na wizytach. Czekamy na dobre wieści
Lutka do 16 tyg gin motywuje tym ze około 12 tygodnia wkracza do akcji łożysko, progesteron staje sie mniej potrzebny wiec spada jego poziom (jesli któraś z Was mierzy tempke przez cała ciąże to z pewnością zauważy spadek tempki po pierwszym trymestrze). Gin mowi zeby mimo wszystko przyjmować lutke dłużej aby nie było nagłego skoku progesteronu, gdy łożysko byc moze nie przejęło całkowicie roli podtrzymania ciąży. Lutka nie zaszkodzi.Visenna, Blu lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny, a czy któraś z Was też ma problem z dziąsłami? Od kilku dni mam tak spuchnięte podniebienie i jakby podciągniete dziąsła z tyłu zębów, że nie mogę za bardzo jeść, bo boli cholernie
Dzisiaj to samo. Jadłam chleb, skórka zahaczyłam o dziąsło na dole i już całe spuchnięte i boli -
Witam Was w tym wątku
NiecierpliwaKarolina znamy się z pierwszych objawów?
Wczoraj wyszłam ze szpitala po 3 dniowym pobycie z powodu plamienia teraz i tydz temu. Na usg z kropkiem wszystko dobrze, ale plamienia są spowodowane nachodzacą kosmówką. Muszę bardzo się oszczędzać, żeby wszystko ładnie rosło i podciągnęło się do góry
żeby aby nie wyszło w przyszłości łożysko przodujące. dostałam luteinę 2x2 pod język. Płci jeszcze nie znam. Pozdrawiam Was serdecznie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 kwietnia 2016, 16:37
NiecierpliwaKarolina, Blu, Rutelka lubią tę wiadomość
-
NiecierpliwaKarolina wrote:Dziewczyny, a czy któraś z Was też ma problem z dziąsłami? Od kilku dni mam tak spuchnięte podniebienie i jakby podciągniete dziąsła z tyłu zębów, że nie mogę za bardzo jeść, bo boli cholernie
Dzisiaj to samo. Jadłam chleb, skórka zahaczyłam o dziąsło na dole i już całe spuchnięte i boli -
madziaw88 wrote:Witam Was w tym wątku
NiecierpliwaKarolina znamy się z pierwszych objawów?
Wczoraj wyszłam ze szpitala po 3 dniowym pobycie z powodu plamienia teraz i tydz temu. Na usg z kropkiem wszystko dobrze, ale plamienia są spowodowane nachodzacą kosmówką. Muszę bardzo się oszczędzać, żeby wszystko ładnie rosło i podciągnęło się do góry
żeby aby nie wyszło w przyszłości łożysko przodujące. dostałam luteinę 2x2 pod język. Płci jeszcze nie znam. Pozdrawiam Was serdecznie
super, że jesteś z nami
cieszę się bardzo, że z dzidzią wszystko dobrze! A Ty odpoczywaj i leniuchuj! Kiedy jak nie teraz
madziaw88 lubi tę wiadomość
-
Cześć dziewczyny! Trochę mnie nie było, bo w ostatnich tygodniach zaraz po przyjściu z pracy padałam na łóżko i tyle było z mojej aktywności
Ale teraz mam takie wieści, że nie mogę się nie podzielić
Byłam wczoraj na wizycie i wszystko w porządku!
Po pierwsze: mój wielkolud naprawdę jest wielki! A konkretnie ma 56mm, co wskazuje na 12t5d. Boję się teraz, czy nie mam za późno ustawionych prenatalnych, jak on dalej będzie rosnąć w takim tempie! Wdał się w tatusia, paskuda, mój mąż, delikatnie mówiąc, nie należy do niskich
Po drugie: kość nosowa widoczna, lekarka zmierzyła też NT i wychodzi 1,7
Po trzecie: serduszko bije silnie i miarowo, choć trochę martwi mnie, że uparcie na poziomie 177 (na poprzednim badaniu było takie samo). Oczywiście zapamiętałam, że gdzieś czytałam, że na tym etapie tętno powinno być już niższe, więc trochę panikuję. Ale lekarka nic nie mówiła, więc zakładam, że to moja paranoja.
Po czwarte: na początku młode spało, ale w połowie badania obudziło się i zaczęło wyczyniać takie salta i fikołki, że lekarka musiała go ścigać po całym moim brzuchu, żeby udało jej się dokończyć mierzenieMoja wiercipięta
Po piąte: lekarka stwierdziła, że coś jej małe wygląda na chłopca, ale jeszcze się pod tym nie podpisze. Nie nastawiam się, za dużo niespodzianek nawet tu na forum widziała, żeby przywiązywać się do wskazania płci na tym etapie
szynszyl, aneta93, NiecierpliwaKarolina, Blu, Anoolka, kkkaaarrr, Rutelka, Dea28 lubią tę wiadomość
5tc [*] 04.2015
10tc [*] 01.2015 -
A propos drugiego forum, czy któraś z dziewczyn, które się tam udzielają, mogłaby mi podesłać link? Musiałam przeinstalować oprogramowanie na komputerze i straciłam całą historię przeglądarki, bez podpowiedzi za nic tam nie trafię z powrotem.
5tc [*] 04.2015
10tc [*] 01.2015 -
nick nieaktualnyNiecierpliwaKarolina wrote:Dziewczyny, a czy któraś z Was też ma problem z dziąsłami? Od kilku dni mam tak spuchnięte podniebienie i jakby podciągniete dziąsła z tyłu zębów, że nie mogę za bardzo jeść, bo boli cholernie
Dzisiaj to samo. Jadłam chleb, skórka zahaczyłam o dziąsło na dole i już całe spuchnięte i boli
Miałam tak z miesiąc temu, dodatkowo krwawiły. Teraz w 2gim jest wszystko Ok. Mi sie objawy opuchnietych dziaseł ksiazkowo pojawily wraz z wiekszym ukrwieniem. -
Duzo dzis dzidziusia nie ogladalam bo ostatnie usg miałam w ostatni piatek i za czeste usg według lekarza jest niepotrzebne....
Sprawdzilismy tetno bo ostatnio mielismy 176 i podobno za wysokie natomiast dzis 162 ud/min a po chwili 154 ud/min i sie uspokoilam...Nastepna wizyta dopiero 05 maja ...
A co do płci powiedziałam ze lekarz powiedziała mi ze wyglada na nastroszona łechtaczke ale moze siusiak jeszcze sie pokazac na co moj lekarz mowi ze jak tak powiedziala to bardziej stawia na dziewczynke ... Dziewczyny byłabym najszczesliwsza gdyby sie dziewczynka okazała
A co do bakterii i sluzu w moczu tak jak mowiłyscie musze sie przed pobraniem moczu dokladnie umyc i bede na nastepna wizyte robic jeszcze raz moczNiecierpliwaKarolina, Blu lubią tę wiadomość