X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Październikowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • Canario Ekspertka

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wrobelek18 wrote:
    U mnie to samo też nie aktywowano mi konta na drugim forum. Nie wiem kto się tym zajmuje.

Ja wizytę mam już za tydzień, więc odliczanie czas zacząć.

Powiedzcie mi dziewczyny, czy któraś stosowała adapter do pasów bezpieczeństwa w ciąży? Zdaje to swoje zadanie, nie uciska brzucha? Dużo jeżdżę samochodem, a nie chciałabym narażać maleństwa.
    ]
    Ja już sie ma forum drugie logowałam a teraz jakoś nie mogę :/

6sutugpj60yxh30c.png
    3i498ribv16bojj6.png
    l22nej28p90klfbr.png
  • szynszyl Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam kciuki za wizyty, na pewno będzie dobrze! I będą noski :)
    Ja patrzyłam na te adaptery do pasów na allegro tylko nie wiem czy taki tańszy czy droższy czy jest różnica. Wolę kupić, bo jednak dużo jeździmy, a bez pasów czulabym się jednak niekomfortowo. Mam nadzieję, że to fajny wynalazek :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 kwietnia 2016, 13:56

Visenna, Blu lubią tę wiadomość

3jgx3e3kscbj73hd.png
  • NiecierpliwaKarolina Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kkkaaarrr wrote:
    Ale którego fragmentu, "dolnego pasa wciśniętego między nogi" czy też "wylądowania z głową w przedniej szybie" ?? :D Może dołączę rysunki poglądowe ku przestrodze, opatrze je komentarzem, "tak nie należy korzystać z pasów bezpieczeństwa" :D :D :D
    No właśnie tego pasa między nogami :-P albo mam za krótki pas albo jestem za wielka :-D

A drugirj części nawet nie chcę sobie wyobrażać!

n59y8u69xkreiife.png
    n59y20mm7mm8z66z.png
  • Kasiowa Ekspertka

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola_85 wrote:
    Buciki dla chlopca r 24 ktoras chetna??ea7d4dc842538643med.jpg

A jaka długość wkładki wew i jaka cena?

mhsvx1hpwrujc2kg.png

mhsvi09kr9rlxlbj.png
  • kkkaaarrr Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NiecierpliwaKarolina wrote:
    No właśnie tego pasa między nogami :-P albo mam za krótki pas albo jestem za wielka :-D

A drugirj części nawet nie chcę sobie wyobrażać!
    Hehe, no więc co by się trochę pośmiać, służę obszernym opisem :) jak to mówią potrzeba matką wynalazku :D zapinam pasy zupełnie zwyczajnie, luzu nie ma. Pochylam się mocno do przodu, przytrzymuję wyciagniety pas reka, a nastepnie znow opieram sie o fotel, w ten sposob uzyskalam 'nadmiar pasa'. Przesuwam sobie ten nadmiar z czesci piersiowej do czesci nazwijmy ja biodrowej pasa. Nadmiar wciskam miedzy uda, a jak się da to nawet lekko pod posladki.

"powtarzanie tego gdy samochod jest w ruchu grozi smircia lub kalectwem" czy jakos tak brzmi ta formulka :D

NiecierpliwaKarolina, Blu lubią tę wiadomość

eVspp2.png
    SBwKp2.png
    - Olga [*] 8.11.2015 [26tc] - mama Cię kocha córeczko -

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kkkaaarrr wrote:
    Hehe, no więc co by się trochę pośmiać, służę obszernym opisem :) jak to mówią potrzeba matką wynalazku :D zapinam pasy zupełnie zwyczajnie, luzu nie ma. Pochylam się mocno do przodu, przytrzymuję wyciagniety pas reka, a nastepnie znow opieram sie o fotel, w ten sposob uzyskalam 'nadmiar pasa'. Przesuwam sobie ten nadmiar z czesci piersiowej do czesci nazwijmy ja biodrowej pasa. Nadmiar wciskam miedzy uda, a jak się da to nawet lekko pod posladki.

"powtarzanie tego gdy samochod jest w ruchu grozi smircia lub kalectwem" czy jakos tak brzmi ta formulka :D
    :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D
    Dobrze, że dodałaś ostrzeżenie :-D
    Ja chyba mam jakiś krótki ten pas, bo nie mogę go bardzo wyciągnąć. A próbowałam juz gimnastyki z nim na autostradzie :-P oczywiście jako pasażer, ale nie powtarzajcie tego w domu!

n59y8u69xkreiife.png
    n59y20mm7mm8z66z.png
  • kkkaaarrr Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wchodzę sobie na onet a tam takie o: http://kobieta.onet.pl/zdrowie/profilaktyka/10-produktow-ktore-w-naturalny-sposob-obnizaja-poziom-cukru-we-krwi/fjxspv

Moze się przyda tym z was, ktore musza uwazac na cukier :)

eVspp2.png
    SBwKp2.png
    - Olga [*] 8.11.2015 [26tc] - mama Cię kocha córeczko -
  • Asia_08 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny powodzenia na wizytach. Czekamy na dobre wieści :)
    Lutka do 16 tyg gin motywuje tym ze około 12 tygodnia wkracza do akcji łożysko, progesteron staje sie mniej potrzebny wiec spada jego poziom (jesli któraś z Was mierzy tempke przez cała ciąże to z pewnością zauważy spadek tempki po pierwszym trymestrze). Gin mowi zeby mimo wszystko przyjmować lutke dłużej aby nie było nagłego skoku progesteronu, gdy łożysko byc moze nie przejęło całkowicie roli podtrzymania ciąży. Lutka nie zaszkodzi.

Visenna, Blu lubią tę wiadomość

uwo93e3kacedpezy.png

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a czy któraś z Was też ma problem z dziąsłami? Od kilku dni mam tak spuchnięte podniebienie i jakby podciągniete dziąsła z tyłu zębów, że nie mogę za bardzo jeść, bo boli cholernie :-/
    Dzisiaj to samo. Jadłam chleb, skórka zahaczyłam o dziąsło na dole i już całe spuchnięte i boli :-/

n59y8u69xkreiife.png
    n59y20mm7mm8z66z.png
  • madziaw88 Ekspertka

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Was w tym wątku :) NiecierpliwaKarolina znamy się z pierwszych objawów? :) Wczoraj wyszłam ze szpitala po 3 dniowym pobycie z powodu plamienia teraz i tydz temu. Na usg z kropkiem wszystko dobrze, ale plamienia są spowodowane nachodzacą kosmówką. Muszę bardzo się oszczędzać, żeby wszystko ładnie rosło i podciągnęło się do góry :) żeby aby nie wyszło w przyszłości łożysko przodujące. dostałam luteinę 2x2 pod język. Płci jeszcze nie znam. Pozdrawiam Was serdecznie :):)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 kwietnia 2016, 16:37

NiecierpliwaKarolina, Blu, Rutelka lubią tę wiadomość

16ud43r8bgfa44ek.png
  • Ola_85 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a czy któraś z Was też ma problem z dziąsłami? Od kilku dni mam tak spuchnięte podniebienie i jakby podciągniete dziąsła z tyłu zębów, że nie mogę za bardzo jeść, bo boli cholernie :-/
    Dzisiaj to samo. Jadłam chleb, skórka zahaczyłam o dziąsło na dole i już całe spuchnięte i boli :-/
    ja mam to samo jak bym miala podraznione

km5s8ribs34fnes6.png
  • Ola_85 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiowa wrote:
    A jaka długość wkładki wew i jaka cena?
    zapraszam na priv

km5s8ribs34fnes6.png
  • madziaw88 Ekspertka

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NiecierpliwaKarolina, mi zazwyczaj przy każdym szczotkowaniu spomiędzy 1 leci krew a mam bardzo delikatną szczoteczkę. Wczoraj przy wyjściu ze szpitala wymiotowałam(w ciąży 2 raz) z bólu głowy to na koniec też poleciało trochę krwi :/

16ud43r8bgfa44ek.png
  • wrobelek18 Znajoma

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez mam problem z dziąsłami, myślałam że sobie wymyślam, bo od zawsze miałam wrażliwe. Skoro nie jestem sama, to znaczy że wszystko jest jak ma być.

lu.iza, NiecierpliwaKarolina lubią tę wiadomość

oar89jcg79sqhu64.png
  • Asia_08 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Delikatne krwawienie z dziąseł pojawia sie tez mnie. W ciąży ilośc krwi zwiększa sie i np drobne skaleczenia krwawią mocniej niż przed ciąża. Czytałam ze to całkiem normalne :)

uwo93e3kacedpezy.png

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madziaw88 wrote:
    Witam Was w tym wątku :) NiecierpliwaKarolina znamy się z pierwszych objawów? :) Wczoraj wyszłam ze szpitala po 3 dniowym pobycie z powodu plamienia teraz i tydz temu. Na usg z kropkiem wszystko dobrze, ale plamienia są spowodowane nachodzacą kosmówką. Muszę bardzo się oszczędzać, żeby wszystko ładnie rosło i podciągnęło się do góry :) żeby aby nie wyszło w przyszłości łożysko przodujące. dostałam luteinę 2x2 pod język. Płci jeszcze nie znam. Pozdrawiam Was serdecznie :):)
    Taaaaak :-) super, że jesteś z nami :-) cieszę się bardzo, że z dzidzią wszystko dobrze! A Ty odpoczywaj i leniuchuj! Kiedy jak nie teraz :-)

madziaw88 lubi tę wiadomość

n59y8u69xkreiife.png
    n59y20mm7mm8z66z.png
  • kehlana_miyu Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny! Trochę mnie nie było, bo w ostatnich tygodniach zaraz po przyjściu z pracy padałam na łóżko i tyle było z mojej aktywności :D Ale teraz mam takie wieści, że nie mogę się nie podzielić :) Byłam wczoraj na wizycie i wszystko w porządku!

Po pierwsze: mój wielkolud naprawdę jest wielki! A konkretnie ma 56mm, co wskazuje na 12t5d. Boję się teraz, czy nie mam za późno ustawionych prenatalnych, jak on dalej będzie rosnąć w takim tempie! Wdał się w tatusia, paskuda, mój mąż, delikatnie mówiąc, nie należy do niskich :D

Po drugie: kość nosowa widoczna, lekarka zmierzyła też NT i wychodzi 1,7 :)

Po trzecie: serduszko bije silnie i miarowo, choć trochę martwi mnie, że uparcie na poziomie 177 (na poprzednim badaniu było takie samo). Oczywiście zapamiętałam, że gdzieś czytałam, że na tym etapie tętno powinno być już niższe, więc trochę panikuję. Ale lekarka nic nie mówiła, więc zakładam, że to moja paranoja.

Po czwarte: na początku młode spało, ale w połowie badania obudziło się i zaczęło wyczyniać takie salta i fikołki, że lekarka musiała go ścigać po całym moim brzuchu, żeby udało jej się dokończyć mierzenie :D Moja wiercipięta :)

Po piąte: lekarka stwierdziła, że coś jej małe wygląda na chłopca, ale jeszcze się pod tym nie podpisze. Nie nastawiam się, za dużo niespodzianek nawet tu na forum widziała, żeby przywiązywać się do wskazania płci na tym etapie :D

d4602914d59ed285med.jpg

szynszyl, aneta93, NiecierpliwaKarolina, Blu, Anoolka, kkkaaarrr, Rutelka, Dea28 lubią tę wiadomość

961l9vvj59du8plj.png
    961lk6nlda9uyhvb.png
    5tc [*] 04.2015
    10tc [*] 01.2015
  • kehlana_miyu Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A propos drugiego forum, czy któraś z dziewczyn, które się tam udzielają, mogłaby mi podesłać link? Musiałam przeinstalować oprogramowanie na komputerze i straciłam całą historię przeglądarki, bez podpowiedzi za nic tam nie trafię z powrotem.

961l9vvj59du8plj.png
    961lk6nlda9uyhvb.png
    5tc [*] 04.2015
    10tc [*] 01.2015
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś

Miałam tak z miesiąc temu, dodatkowo krwawiły. Teraz w 2gim jest wszystko Ok. Mi sie objawy opuchnietych dziaseł ksiazkowo pojawily wraz z wiekszym ukrwieniem.

• kasiaa.. Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Duzo dzis dzidziusia nie ogladalam bo ostatnie usg miałam w ostatni piatek i za czeste usg według lekarza jest niepotrzebne....
    Sprawdzilismy tetno bo ostatnio mielismy 176 i podobno za wysokie natomiast dzis 162 ud/min a po chwili 154 ud/min i sie uspokoilam...Nastepna wizyta dopiero 05 maja ...

A co do płci powiedziałam ze lekarz powiedziała mi ze wyglada na nastroszona łechtaczke ale moze siusiak jeszcze sie pokazac na co moj lekarz mowi ze jak tak powiedziala to bardziej stawia na dziewczynke ... Dziewczyny byłabym najszczesliwsza gdyby sie dziewczynka okazała
    A co do bakterii i sluzu w moczu tak jak mowiłyscie musze sie przed pobraniem moczu dokladnie umyc i bede na nastepna wizyte robic jeszcze raz mocz

NiecierpliwaKarolina, Blu lubią tę wiadomość

201610141756.png
    201802217352.png
‹‹ 246 247 248 249 250 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ