X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Październikowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • MMM2016 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wrobelek18 wrote:
    U mnie to samo też nie aktywowano mi konta na drugim forum. Nie wiem kto się tym zajmuje.

Ja wizytę mam już za tydzień, więc odliczanie czas zacząć.

Powiedzcie mi dziewczyny, czy któraś stosowała adapter do pasów bezpieczeństwa w ciąży? Zdaje to swoje zadanie, nie uciska brzucha? Dużo jeżdżę samochodem, a nie chciałabym narażać maleństwa.

Koleżanka stosowała te nakładki na pasy. Wiem, że była zadowolona. Można to wypożyczać na miesiące w sklepie Mama i ja - tak przynajmniej było jeszcze w 2014 roku.
    Chwaliła sobie bardzo bo też sporo czasu spędzała w samochodzie.

82doi09k139kk43v.png

zrz6qtkf5ioftz8a.png
  • MMM2016 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie odebrałam wyniki :)
    Zawsze najbardziej stresują mnie tarczycowe ale na szczęście jest ok :)
    TSH 0,490 (norma: 0,340-5,600)
    FT4 11,68 (norma: 7,86-14,41)

Glukoza: 86
    Morfologia ok i HIV negatywny :)
    Ulżyło mi, że jednak leki na nadczynność "podziałały" :)
    We wtorek idę do endokrynologa :)ciekawe jak dobierze dalsze leki.

Blu, Rutelka, NiecierpliwaKarolina, Jola1985 lubią tę wiadomość

82doi09k139kk43v.png

zrz6qtkf5ioftz8a.png
  • Blu Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kkkaaarrr ja byłam na dupku gdzieś do ok. 30 tyg. Pominięciem dawki się nie martw, zdarza się najlepszym :D

MMM2016 super, że wyniki dobre, miałam taki sam wynik glukozy :) i HIVa też :P

Juz mi bije na głowę przed tą wizyta o.O :P

kkkaaarrr lubi tę wiadomość

CBx2p2.pnglEw8p2.pngV23dp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kkkaaarrr wrote:
    No gdzie ja mam głowę! Właśnie zauważyłam, że zapomniałam dziś rano o lutce :( pierwszy raz mi się to zdarzyło.. Najgorsze jest to, że siedzę w pracy, a po pracy idę do fryzjera i będę w domu pewnie po 20, więc calutki dzień bez lutki... No pewnie jak jeden raz zapomniałam to nic się nie stanie, ale mimo wszystko jestem na siebie strasznie zła!

Swoją drogą, do tych z was, które są na lutce, kiedy macie skończyć? Mój gin powiedział, że mam brać do następdnej wizyty (16.04 = 13+3), a potem będziemy odstawiać. U was podobnie?

Mi lekarz kazal wybrac opakowania ktore mam w domu czyli zostalo mi jeszcze jakies 30 tabletek plus 5 z otwartego opakowania i kazal calkowicie odstawic i juz nie brac. ale ty bierzesz dopochwowo czy pod jezyk? bo ja mam 2x1 dopochwowo od 6 tc

• Asia_08 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj lekarz mowi ze luteinę najlepiej brać do 16 tygodnia.

uwo93e3kacedpezy.png
  • Maja123 Koleżanka

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anoolka wrote:
    Hej dziewczyny, rzadko piszę ale regularnie podczytuje :) Dziś byłam na usg prenatalnym i wszystko ok, serduszko bije 140/ minutę a przezierność 1,4. Doktor mówi że na razie stawia na dziewczynkę ale wiadomo że na tak wczesnym etapie to szybko może się zmienić w chłopaka W którym tyg jesteś Annolka bo ja w 12 tyg i w przyszłym tyg się wybieram na usg :)

Maja
  • MMM2016 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blu wrote:
    Kkkaaarrr ja byłam na dupku gdzieś do ok. 30 tyg. Pominięciem dawki się nie martw, zdarza się najlepszym :D

MMM2016 super, że wyniki dobre, miałam taki sam wynik glukozy :) i HIVa też :P

Juz mi bije na głowę przed tą wizyta o.O :P

Trzymam kciuki za wizytę ;)
    Ja mam jutro....próbuję sie ogarnąć ale słabo mi wychodzi ;)
    Najbardziej zależy mi na zmniejszającym sie krwiaku :)
    Licze, że będzie mniejszy w porównaniu z ostatnia wizytą...chociaż minęło trochę ponad 2 tygodnie....

82doi09k139kk43v.png

zrz6qtkf5ioftz8a.png
  • kkkaaarrr Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sarcia123 wrote:
    Mi lekarz kazal wybrac opakowania ktore mam w domu czyli zostalo mi jeszcze jakies 30 tabletek plus 5 z otwartego opakowania i kazal calkowicie odstawic i juz nie brac. ale ty bierzesz dopochwowo czy pod jezyk? bo ja mam 2x1 dopochwowo od 6 tc
    biore lutke 100, 2x1 od pozytywnego testu, glownie profilaktycznie bo mialam tylko jeden incydent z jedna rozowo-brazowa plamka, ktora z perspektywy czasu mysle, ze mogla byc jakims penietym naczynkiem, choc wtedy narobila mi strachu.
    Blu wrote:
    No właśnie próbuję się nie martwić, w końcu biorę ją profilaktycznie, tak to sobie tłumaczę!

I w ogóle widzę, że wszystkie raczej macie doświedczenia z dużo dłuższym przyjmowaniem lutki, ciekawa jestem czy doktorek nie zmieni zdania na najbliższej wizycie, może powie, że jednak nei odstawiamy

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 kwietnia 2016, 13:27

eVspp2.png
    SBwKp2.png
    - Olga [*] 8.11.2015 [26tc] - mama Cię kocha córeczko -
  • Blu Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Będzie dobrze MMM2016:)

Ja z kolei najbardziej boje się ze wyjdzie dużą przezierność. Nie wiem dlaczego, ale tak sobie wkręciłam. Ta lekarka do której idę jest super fachowcem, ale strasznie dokładna i wiem, że jak coś pójdzie źle to powie. Kurcze w sumie oczywiste jest ze powie, tylko chyba padnie tam na zawał jak to usłyszę. Oczywiście brzuch wysiada mi od rana. Musze Wam powiedzieć ze w 1 ciąży było łatwiej, po prostu się szlo troche w nieznane i człowiek się tak nie zastanawiał. Teraz gorzej to przeżywam...

CBx2p2.pnglEw8p2.pngV23dp2.png
  • Visenna Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia_08 wrote:
    Moj lekarz mowi ze luteinę najlepiej brać do 16 tygodnia.

A czym to motywuje?

Ja dziś luteinę też przyjęłam duuuużo pózniej. Mam dwa dni wolnego i zapomniałam. Endokrynolog zalecił nie odstawiać (przyjmuję 100x2x2), ale gin stwierdził, że już mozna. Pewniej czuję się na lekach, więc nie odstawiam :) podobna historia dotyczy sioforu.

Dziś o 18 też mam prenatalne i... już czuję lekki stresik :) Przyjeżdża moja mama a że ma dziś urodziny to jej prezentem ma byc oglądanie wnuczka na USG :) Wymyśliła! :) trzymam kciuki za wizutujące dziewczyny:) Obyśmy wszystkie wróciły z super wieściami.

Adapter pasów - mimo, że cześciej jestem pasażerem niż kierowcą to też planujemy zakupić. Coraz mniej wygodnie się jeździ.

Blu, Dea28 lubią tę wiadomość

oar8vfxmctme5m5e.png
    PCOS + NT + IO + hiperinsulinemia + hiperprolaktynemia. I poronienie.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wlasnie racja ze przy pierwszym dziecku czlowiek sie tak nie stresuje juak przy drugim, bo idzie w nieznane i wierzy ze co ma byc to bedzie a teraz xD jeszcze tyle czasu do porodu a ja juz o nim mysle jak bym pierwszy raz w ciazy byla;)

• kkkaaarrr Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nad tym adapterem pasów i ja się zaczynam zastanawiać. W pierwszej ciąży jakoś mnie pasy nie uwierały, a teraz mam brzuch dużo bardziej niedotykalski i już mi nie wygodnie. Wyciągam ten dolny pas i wsadzam między nogi co wiem, że jest straszną głupotą, bo w razie wypadku pas by się nie napiął w ogóle i wylądowałabym z głową w przedniej szybie... W sumie jak teraz o tym piszę to aż mam ochotę palnąć sobie sama w łeb za głupotę!

MMM2016, Visenna lubią tę wiadomość

eVspp2.png
    SBwKp2.png
  • lu.iza Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi tekarz dupka odstawił tydzien temu na wizycie. jutro mam wizyte u prywatnego gina i juz nie moge sie doczekac :) na szczescie wizyta na 13

No i witam się dzisiaj w drugim trymestrze :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 kwietnia 2016, 13:40

kehlana_miyu, Blu lubią tę wiadomość

qb3cl6d8iexq5cc7.png
    m3sxc6edpjlusky4.png
  • MMM2016 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kkkaaarrr wrote:
    Nad tym adapterem pasów i ja się zaczynam zastanawiać. W pierwszej ciąży jakoś mnie pasy nie uwierały, a teraz mam brzuch dużo bardziej niedotykalski i już mi nie wygodnie. Wyciągam ten dolny pas i wsadzam między nogi co wiem, że jest straszną głupotą, bo w razie wypadku pas by się nie napiął w ogóle i wylądowałabym z głową w przedniej szybie... W sumie jak teraz o tym piszę to aż mam ochotę palnąć sobie sama w łeb za głupotę!

Uśmiechnęłam się :)
    Jak jest Ci niewygodnie to może faktycznie ten adapter by Ci się przydał?
    Nie wiem jak teraz ale przy poprzedniej ciąży ciężarne nie miały obowiązku zapinania pasa więc nie myśl o sobie źle ;)czasami te pasy są naprawdę niewygodne....

kkkaaarrr lubi tę wiadomość

82doi09k139kk43v.png

zrz6qtkf5ioftz8a.png
  • NiecierpliwaKarolina Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasiaa.. wrote:
    u mnie w 10,5tyg 178 ud/min a w 13 tyg 176 ud/min. . Rozmawialam z kolezanka mowila mi ze u corki w ciazy zawsze miala powyzej 170 ud/min ilekarz mowil ze jest ok.. Jutro mam wizyte u swojego gin dam znac co powie i jakie bede miala tetno u dzidziusia

Dzis odebralam mocz wynik i sie przerazilam przy PH mam wykrzyknik norma 5-7 a ja mam 8 liczna ilosc sluzu i liczna ilosc bakterii :-( i jak tu sie nie stresowac ??
    Kasia spokojnie! Mnie ostatnio też wyszło dużo bakterii. Lekarz od razu skierował na posiew. I co? Zero. Nic nie wyrosło. Może próbka za długo stała zanim zbadali. Pojemniczek mógł być jakoś zabrudzony. Na spokojnie powtórz.

n59y8u69xkreiife.png
    n59y20mm7mm8z66z.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ciezarne z widocznym brzuchem nie maja obowiazku zapinac pasow bezpieczenstwa ze wzgledu na bezpieczenstwo dziecka, a to czy ktos zapina czy nie to indywidualna sprawa moim zdaniem ;)

• Visenna Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blu wrote:
    Będzie dobrze MMM2016:)

Ja z kolei najbardziej boje się ze wyjdzie dużą przezierność. Nie wiem dlaczego, ale tak sobie wkręciłam. Ta lekarka do której idę jest super fachowcem, ale strasznie dokładna i wiem, że jak coś pójdzie źle to powie. Kurcze w sumie oczywiste jest ze powie, tylko chyba padnie tam na zawał jak to usłyszę. Oczywiście brzuch wysiada mi od rana. Musze Wam powiedzieć ze w 1 ciąży było łatwiej, po prostu się szlo troche w nieznane i człowiek się tak nie zastanawiał. Teraz gorzej to przeżywam...

Ja się boję, że nosa nie bedzie :/ Głupoty mi się śniły... :P

Powodzenia Blu! Na którą wizyta :)?

Blu lubi tę wiadomość

oar8vfxmctme5m5e.png
    PCOS + NT + IO + hiperinsulinemia + hiperprolaktynemia. I poronienie.

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kkkaaarrr wrote:
    Próbuje sobie to wyobrazić i nie umiem :-P
    co do adapterow to nawet nie wiedziałam, że coś takiego jest :-D wybaczcie debiutantce ;-) ale mnie też już niewygodnie, więc może poszukam i poczytam.

n59y8u69xkreiife.png
    n59y20mm7mm8z66z.png

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam kciuki za wszystkie dzisiejsze wizyty! Piszcie od razu po, bo fajnie się czyta dobre wieści :-)

Blu lubi tę wiadomość

n59y8u69xkreiife.png
    n59y20mm7mm8z66z.png
  • kkkaaarrr Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NiecierpliwaKarolina wrote:
    Próbuje sobie to wyobrazić i nie umiem :-P
    Ale którego fragmentu, "dolnego pasa wciśniętego między nogi" czy też "wylądowania z głową w przedniej szybie" ?? :D Może dołączę rysunki poglądowe ku przestrodze, opatrze je komentarzem, "tak nie należy korzystać z pasów bezpieczeństwa" :D :D :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 kwietnia 2016, 13:55

eVspp2.png
    SBwKp2.png
‹‹ 245 246 247 248 249 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ