X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Październikowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • kasiaa.. Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tutti87 wrote:
    Kasiaa, u nas na prenatalnych w 12+0 tętno było 167. Nie wydaje mi się, ze to jakaś ogromna różnica w porównaniu do Twojego. A masz w opisie badania przy FHR taki jakby suwaczek i zaznaczone na nim kreski? Jeśli to dobrze rozumiem, środkowa kreska wyznacza najczęstsza wartość tętna, będzie tam tez zaznaczone tętno Twojego dzidziusia i możesz sobie porównać w jakim miejscu się znajduje.
    Tak jeden suwaczek jest dokladnie na polowie drugi na samym koncu nawet milimetr za ta kreseczka jest kropka :-(

201610141756.png
    201802217352.png
  • Jola1985 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też było niewiele mniej w 12t1d bo 164 ud/min. Lekarz powiedział, że tętno jak najbardziej ok, więc się nie martw tym, aż tak.

adrenalina -> ja kupuję tabletki przez internet, najczęściej z aptek przez allegro, bo mogę łatwo porównać ceny.

ex2bwn15260327bu.png
  • kasiaa.. Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem czy mi sie wydaje musze cofnac wiadomosci ale kojarze ze dziewczyny pisaly ze ich malce maja tetno powyzej 170 , staram sie nie martwic ale ciezko...

201610141756.png
    201802217352.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie na badaniu wyszlo tetno 159 u dzidzki, mierzy 7,24 przeziednosc 1,4/1,5 , lekarz powiedzial ze z tych pomiarow calej dzidzi mozna wykluczyc w 90% wady genetyczne, i ze wszystko jest dobrze i mam b5c spokojna zdrowo sie odzywiac i zabronol mi brania jakichkolwiek witamin na wlasna reke oprocz tego Prenatal Duo ktory mi zalecil, no i nie kazal w ciazy jesc zbyt duzych ilosci bananow i winogron, i powiedzial ze za 5 tygodni potwierdzi plec dziecka :)

• szynszyl Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mojego malucha tętno 150, lekarz skomentował, że standardowe :)

sarcia a powiedział Ci coś o tych bananach? bo ja jem często.

3jgx3e3kscbj73hd.png
  • Ola_85 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie tetno 152 CRL 65 mm co odpowiada 13t+4d

km5s8ribs34fnes6.png
  • Blu Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    0e532b77101f0f52med.jpg

Tadam!

Kasiaa.. ja nie znam tętna, jakie ma to moje dziecię, ale w poprzedniej ciąży przy córce było dobrze powyżej 160. Może trochę niepotrzebnie Cię na straszył lekarz...

Sarcia właśnie o co chodzi z bananami i winogronami? To są jedyne owoce oprócz jabłek, które jako tako jem...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 kwietnia 2016, 20:31

midnight, NiecierpliwaKarolina, kehlana_miyu, Pumpkin, Dea28 lubią tę wiadomość

CBx2p2.pnglEw8p2.pngV23dp2.png
  • kasiaa.. Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wszystkie pomiary w normie . Ale te tetno podobno za wysokie 176 ,powinno byc mniejsze. Jak pytalam jakie sa normy powiedziała ze sama nie wie do konca.. Troche sie załamałam mimo ,że kilka razy do pomiarów powiedziała ze nie widzi nic złego dzidzius ma wszystko w porzadku ale to podwyzszone tetno :( :(:(

201610141756.png
    201802217352.png
  • Blu Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiaa.. pewnie to już czytałaś, jeśli jednak nie to wklejam:

"Do początku 9. tygodnia ciąży prawidłowe tętno płodu wynosi średnio 175 uderzeń na minutę. W tym czasie zaczyna się gwałtowne zmniejszenie tempa wzrastania tętna. W połowie ciąży średnie tętno płodu wynosi około 120-180 uderzeń na minutę. W ostatnich dziesięciu tygodniach ciąży następuje spowolnienie tętna płodu, ale nawet wtedy jest ono około dwukrotnie wyższe niż tętno spoczynkowe osoby dorosłej.

Normalne tętno płodu ma różną wartość dla każdego dziecka. Zmiany w wysokości tętna mogą być również spowodowane ruchami płodu, spaniem lub innymi czynnościami."

Z patenting.pl

Wychodzi na to ze bardzo wysokie to nie jest. Może skonsultuj to jeszcze z jakimś innym lekarze jeśli się stresujesz?

MMM2016 lubi tę wiadomość

CBx2p2.pnglEw8p2.pngV23dp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasiaa.. wrote:
    No wszystkie pomiary w normie . Ale te tetno podobno za wysokie 176 ,powinno byc mniejsze. Jak pytalam jakie sa normy powiedziała ze sama nie wie do konca.. Troche sie załamałam mimo ,że kilka razy do pomiarów powiedziała ze nie widzi nic złego dzidzius ma wszystko w porzadku ale to podwyzszone tetno :( :(:(
    Myślę, że może chcą naciągnąć na dodatkowe badania, w końcu są płatne i na tym zarabiają.

MMM2016, Anoolka lubią tę wiadomość

• aneta93 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie martw się Kasia, mój dzieciaczek miał 172 na badaniu i lekarz powiedział że to prawidłowe tętno

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 kwietnia 2016, 21:07

bl9ci09k5h6xkmfc.png
  • Eryka Ekspertka

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny, rzadko się udzielam, ale od czasu do czasu do Was zaglądam. Bardzo się cieszę z wszystkich waszych udanych wizyt :).

Kasiaa ja wczoraj byłam na prenatalnych i generalnie wszystko ok, ale tętno też wyszło na granicy: średnie 171, mierzył kilka razy i średnią wyliczył. Lekarz powiedział, że jest dosyć wysokie, na granicy, ale żeby się na razie nie martwić tylko trzeba będzie na bieżąco to monitorować, bo powinno stopniowo maleć. W pon idę do mojej gin i jeszcze o to dopytam, ale nie chcę się martwić na zapas. Mam nadzieję, ze tętna naszych maleństw się unormują. Będzie dobrze, nie martw się.

MMM2016, Pumpkin, Blu lubią tę wiadomość

zem3df9hdz9h654o.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ze spozywanie wmnamienych ilosciach bananow i winogron bardzo podnosi poziom cukru we krwi imtrzeba uwazac zeby cukrzycy w ciazy sie nie nabawic

Blu lubi tę wiadomość

• MMM2016 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć...nadrabiam czytanie.
    Dzisiaj powiedziałam w pracy o ciąży :) na szczęście szef bardzo dobrze przyjął tę wiadomość:) Cieszę się bo trochę się denerwowałam rozmową.

Blu, NiecierpliwaKarolina, Visenna, kehlana_miyu, szynszyl, Pumpkin lubią tę wiadomość

82doi09k139kk43v.png

zrz6qtkf5ioftz8a.png
  • kasiaa.. Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staram sie nie martwić na wizycie był ze mną mąż i powiedział ze jak siedział z boku i tak słuchal tej lekarz to co chwile powtarzała o testach pappa ze u nich mozna zrobic i sa bardziej wiarygodne.. Tak sie poczułam jakby na siłe chciała abym zrobiła to pappa.. Mocno sie nie martwie bo dzidzius pozatym zdrowy wszystkie pomiary bardzo dobre.
    Dodatkowo malec strasznie sie wiercił nie była w stanie zmierzyc go .. A moj maz mowi czy to serduszko nie bije szybciej przez to ze dzidzius w takim ruchu ciagłym jest ,powiedziała ze moze byc od tego....

NIECIERPLIWA KAROLINA , WALERIANA wyczytałam w Waszych wczesniejszych postach ze u Was na tych badaniach maluchom serduszka biły ponad 170 ud/min czy lekarz nic Wam nie mówił ????

Dzieki dziewczyny za wsparcie :)

201610141756.png
    201802217352.png
  • MMM2016 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Visenna - odnośnie umowy o pracę - ja od 10 lat mam umowę na czas nieokreślony. W poprzedniej ciąży na urlop macierzyński przeszłam dwa dni przed porodem. Ostatnie miesiące pracowałam z domu i tak wyszło, że pracowałam całą ciążę.
    Nie obawiam się o ewentualne zwolnienie. Denerwowałam się raczej samą...rozmową i organizacją pracy na najbliższe miesiące.
    Na szczęście będę mogła pracować zdalnie więc nie narzekam.

82doi09k139kk43v.png

zrz6qtkf5ioftz8a.png
  • MMM2016 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szynszyl wrote:
    Już po pracy, powiedziałam prezesowi i kierowniczce :) naprawdę bałam się nieziemsko i serducho biło jak szalone, ale wszystko poszło bardzo dobrze, ucieszyli się i usłyszałam same miłe słowa :)nawet prezes powiedział, że mam myśleć o sobie i jak nie będę chciała pracować to mam iść na zwolnienie :)
    Powiedział, żeby zgłosić do kadr, muszę się rozeznać w temacie, bo mam tą umowę na czas określony i pewnie muszą ją tam zmienić :)

MMM a jak u Ciebie poszło w pracy?

Dziewczyny a DHA jest zalecane, żeby brać od kiedy?

Super, że u Ciebie też szefostwo dobrze przyjęło wiadomość o ciąży:)
    Myślałam dziś o Tobie :)
    Bardzo się cieszę :)

szynszyl lubi tę wiadomość

82doi09k139kk43v.png

zrz6qtkf5ioftz8a.png
  • MMM2016 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pumpkin wrote:
    Cześć dziewczyny,
    wracam do żywych. Nadrobić ponad 100 stron szansy nie mam, ale ostatnie kilkanaście doczytałam. :)
    Gratuluję wszystkim udanych wizyt. :)

W środę byłam na genetycznym - przezierność 1,3. Zrobiłam PAPPa, dziś już miałam wynik i wszystkie z prawdopodobieństwem 1:20.000 czyli jest dobrze.
    Dziś też dowiedziałam się, że mam bardzo nisko łożysko - czy któraś z Was tak ma? Podobno to częste w tym okresie ciąży ale trzeba chuchać na zimne. Jeszcze więcej leżenia, minimum seksu i nie przemęczanie się... Kolejna wizyta 28.04. i wtedy zobaczymy, czy łożysko się podniosło.

Mdłości ustały w ubiegłym tygodniu.

No i będę szczęśliwą mamą Eli! :)

Gratuluję Tobie i wszystkim dziewczynom pozytywnych wizyt :):):):)

Cieszę się, ze znacie płeć i...zazdroszczę troszkę ;)
    Ps Ela - bardzo mi się podoba :):):)

Pumpkin lubi tę wiadomość

82doi09k139kk43v.png

zrz6qtkf5ioftz8a.png
  • MMM2016 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola_85 wrote:
    Jestem po badaniu!!!!!!!dzidzia strasznie sie krecila,nie dało sie jej zmierzyc,to co udalo sie zobaczyc wszystko ok.Nie mam zmierzonych nozek bo nie pokazalo mialo zalozone noge na noge hii,drapalo sie po glowie ,fikolki robilo.Wielkosc 6,5 cm serduszko 152 uderzenia no i na koniec najwazniejsze 70% dziewczynka.(Amelka)!!!!!!!!!!!!!!!!

hmm ale zazdroszczę wiedzy ;) Gratuluję Amelki ;)

Ola_85 lubi tę wiadomość

82doi09k139kk43v.png

zrz6qtkf5ioftz8a.png
  • MMM2016 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasiaa.. wrote:
    I ja po badaniu.. Na poczatku gratuluje wizyt kochane :-) ...
    Moj dzidzius strasznie sie wiercił ,badania i pomiary wyszły dobrze..Przeziernosc 1,9mm,dlugość 6,6cm . A co do płci stwierdziła ze za wczesnie :-/ Ale zajrzała miedzy nozki i powiedziala ze widzi nastroszoną łechtaczkę ale może urosnąć z tego fiutek :-/ wiec nic nie wiem
    Jedynie czym mnie zmartwiła to pytala czy robie testy pappa ,powiedzialam ze nie . Nie tlumaczylam jej ale chodzi tu o kase . Powiedziala ze serduszko bije 176 na min i to troche za szybko i warto zrobic to badanie u nich mozna ,Powiedziala ze serduszko bije szybciej przy chorobie jakiejs patatu (nie wiem czy dobrze zapamietalam nazwe) ale gdyby byla to ta choroba to w mierzeniu by bylo cos nie tak a jest dobrze aleee gdybym zrobila to pappa to mialabym pewnosc wiekszosc chyba z 15 razy mi gadala o tym badaniu az sie zdenerwowalam. wedlug badania na ta chorobe wyszlo prawdopodobienstwo 1:628
    Dziewczyny jakie tetna byly u Waszych maluchow ???

Aż sprawdziłam jakie u nas było tętno: FHR 163 i było w normie...Nie znam się na normach...Wydawało mi się, że tętno w okolicach 170 jest ok....
    Czytam dalej..może dziewczyny napisały coś więcej.
    W każdym razie.....poczekaj i nie denerwuj się na zapas.

82doi09k139kk43v.png

zrz6qtkf5ioftz8a.png
‹‹ 233 234 235 236 237 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ