X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Październikowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • kehlana_miyu Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wizytę mam w środę 2.03., pierwszą z USG. Mam nadzieję, że będzie już widoczne serduszko. A Ty będziesz czekać do 29.03 na kolejną?

961l9vvj59du8plj.png
    961lk6nlda9uyhvb.png
    5tc [*] 04.2015
    10tc [*] 01.2015
  • NiecierpliwaKarolina Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tajemniczazolza wrote:
    Na razie mam zrobić badania. Trochę mi się to wydaje dziwne wszystko. Pytała o objawy - nie mam żadnych, oprócz bólu brzucha.
    Spokojnie! Na objawy jeszcze za wcześnie. Ja tez mialam w 5 tygodniu tylko ból brzucha taki jak na okres.

n59y8u69xkreiife.png
    n59y20mm7mm8z66z.png
  • Jacqueline Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kehlana - no właśnie strasznie długo (4,5 tygodnia), ale byłam w takiej euforii po usg, że nie dyskutowałam ;) Gin pewnie chciał od razu żeby usg to I trymestru zrobić. Mam nadzieje, że nie zeświruje do tego czasu ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lutego 2016, 18:25

12.12.2017 - jestem :D Izabela, 55cm i 4450g :)
    Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g :)
    Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
    Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
    Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
    Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
  • Auro Ekspertka

Wysłany: 26 lutego 2016, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję dziewczyny! Dodam że usg miałam już przez brzuch zrobione. Kartę ciąży założymy po następnej wizycie za miesiąc.

kasia_1988, mizzelka lubią tę wiadomość

cb7w9jcgbhi8rlpi.png
    zpbnvcqggsk02ljs.png

Wysłany: 26 lutego 2016, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przez brzuch?? Wow... no to tym bardziej super! :-)

n59y8u69xkreiife.png
    n59y20mm7mm8z66z.png
  • tajemniczazolza Przyjaciółka

Wysłany: 26 lutego 2016, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny podłamało mnie troche.
    Dzisiaj mierzyłam temperature i miałam wyższa niż normalnie od kilku dni. Dzisiaj też czuję się jakoś normalnie, rano wstałam z jakąś myślą, jakbym w ciąży nie była, tzn tak się zwyczajnie czułam.

s0c51i3.png
    24.02. - beta hCG 1062 <3
    29.02. - beta hCG 4911 <3
  • Kasik2 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zołza nie zamartwiaj się, beta jest ok
    spróbuj się może do kogos dostac na usg zeby sie uspokoic albo powtorz bete

takie stresy nie służą bąbelkowi
    ściskam mocno

klz9zbmhugl0l61p.png
  • Ola_85 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tajemniczazolza wrote:
    Dzisiaj mierzyłam temperature i miałam wyższa niż normalnie od kilku dni. Dzisiaj też czuję się jakoś normalnie, rano wstałam z jakąś myślą, jakbym w ciąży nie była, tzn tak się zwyczajnie czułam.
    nie smutaj sie ja tez czasem sie zapominam ze jestem w ciazy tak galopuje gdzies.

km5s8ribs34fnes6.png
  • elficzka Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zołza, to taki aspekt psychologiczny. Nie widziałaś pęcherzyka i że stresu objawy ustały. Ja miałam tak samo jak zaczęłam krwawic, ldzalam u lekarza przed usg i płakałam, że cyckow nie czuje. Czytałam, że dziewczyny miały podobnie.

Poza tym kochana, u Ciebie jest tak wcześnie, że na objawy przyjdzie czas - o ile będą. Mdłości, wymioty, bolace piersi nie są żadnym wyznacznikiem zdrowej ciąży :)

Leć na jakieś inne usg, to się uspokoisz :)

f2w3rjjgdr0iznvo.png

Wysłany: 26 lutego 2016, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tajemnicza wykres masz bardzo ładny, temperatura jak najbardziej w porządku! Skoki są. U mnie też były. Martwić to byś się mogła jakby ta temperatura spadła. A najlepiej to w ogóle przestań już mierzyć, żeby się nie stresować. Wszystko jest ok! Po prostu jest jeszcze bardzo wcześnie!

n59y8u69xkreiife.png
    n59y20mm7mm8z66z.png
  • Jacqueline Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja proponuję zakopać termometr na "102" :P

Będzie jeden bodziec stresowy mniej ;)

NiecierpliwaKarolina, Ola_85, LillaMy, Blu, Visenna, mizzelka lubią tę wiadomość

12.12.2017 - jestem :D Izabela, 55cm i 4450g :)
    Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g :)
    Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
    Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
    Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
    Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
  • anulka1978 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jusstin wrote:
    Anulka Solaris to nie jest tylko kompleks basenowo plażowy. Nie wiem, czy tam byłaś, ale to w zasadzie kompleks hoteli, campingu (dpmki, pole namiotowe, przyczepy) i resturacji z bezposrednim dostepem do morza. Mają też na moejscu masę animacjo dla dzieci. Aquapark oczywiście też jest. Więc jeżeli ktoś pragnie się zatrzymać w tych rejonach to Solaris zdecydowanie warty uwagi nie tylko ze wzgledu na aquapark.
    Byłam byłam, ale nie z racji noclegu :) bylismy w Aquaparku, na plaży, połazilismy po campingu, cos zjedlismy... hotele nas nie dotyczyly bo mielismy apartament 2km dalej ;)
    Miejsce godne uwagi, napisalam pod kątem campingu (bo któraś z Was cos o campingu pisala) i pod kątem rozrywki np. dla dzieci :)

Doczytuję ;)

f2w33e3k4fqom8sd.png

Wysłany: 26 lutego 2016, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A nawiązując do tego, że lekarz nic nie widział. Wspominałam Wam wcześniej, że zmieniłam lekarza dotychczasowego po bardzo nieprzyjemnej wizycie. W 5t0d poszłam do ginekolog, do której chodziłam od 3 lat. Wiedziałam, że jest wcześnie, (a było później niż u Ciebie ;-) ) ale trochę endo mnie wypchnął do niej. Usg oczywiście nie miałam. Zbadała mnie na fotelu i powiedziała, że tu nic nie ma, ona nic nie widzi i zaraz dostanę miesiączkę. Także zołza spokojnie :-) jeszcze czas :-) beta śliczna, więc easy!

n59y8u69xkreiife.png
    n59y20mm7mm8z66z.png
  • Sylwia_i_Niki Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tajemniczazolza wrote:

Spokojnie :) ja dziś miałam usg i pęcherzyk 5mm a jesteś kilka dni za mną, wszystko będzie dobrze :)

Rutelka lubi tę wiadomość

34bw9jcgtpweb6ht.png

mhsv3e5eqjicmuk3.png

l22ndf9hqu72xmmm.png

5cs 🥰 udało się!
  • marti_88 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane nie wiem od czego zacząć. Wczoraj miałam wizytę późno bo o 19:30. Jak siedziałam z mężem w poczekalni to serce mi waliło jak oszalałe. Jak usiadłam u Pani doktor to myślałam, że wyskoczy mi przez gardło. W pierwszej kolejności zrobiła mi badanie ginekologiczne, potem usg. Jak się położyłam to błagałam by zobaczyć małego to już nieważne czy z sercem czy nie. Naczytałam się za dużo o ciążach pozamacicznych i oczywiście wkręciłam sobie śrubę. Ale po kilku sekundach wszystko było jasne. Bąbelek się pokazał, ma 4,6mm i pięknie bijące serducho! Tydzień ciąży wg USG to 6t1d, ale wg OM to 6t5d. Na razie nie umiem się przestawić na tą wersję z USG bo jakby nie było się cofam a już marzę by mieć ten I trymestr za sobą. Zaraz po badaniu Pani powiedziała, że założymy sobie kartę ciąży. Kazała mi się ubrać, potem zważyć (o matko!), zmierzyła ciśnienie. Zapisała kupę badań. Powiedziała, że na każdą wizytę chce mieć badanie moczu. Przepisała mi na tą krew w moczu tabletki, które mąż właśnie pojechał mi wykupić. Mam się nie denerwować, odpoczywać i o siebie dbać :) zaproponowała L4 więc oczywiście skorzystałam bo dłużej nerwowo w pracy bym się wykończyła. Następna wizyta 16.03, mam zapisać się na prenatalne 7.04 (ta ginka wykonuje je w prywatnej klinice). Jestem strasznie zadowolona. Dostałam receptę na luteinę - tym razem dopochwowo nie podjęzykową, kupę ulotek, gazet o dzieciach, próbek kremów dla dzieci i płym do płukania dla dzieci. Za wizytę zapłaciłam 100zł... jak na to wszystko to bardzo mało. Jestem tak szczęśliwa, że oszaleje :D

ide was nadrobić wariatki ...

NiecierpliwaKarolina, Jacqueline, Zetzet, Kasik2, Rutelka, Ola_85, Anoolka, LillaMy, Auro, Blu, Limerikowo, Basia1771, Asia_08, Dea28, Ibiza, kkkaaarrr, mizzelka lubią tę wiadomość

l22n6iyetayj1i0f.png
    24 cykle starań i sukces :)
  • anulka1978 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tajemniczazolza wrote:
    Dziewczyny byłam dzisiaj u gina. Powiedziała, że nic nie widzi, powiedziała, że w 4-5 tygodniu raczej nic nie widać, a ścianki macicy też się nie poszerzyły... Dostałam skierowanie na badania, jakiś syrop na zaparcia i powiedziała, że jak tylko się pojawią plamienia mam jechać na pogotowie.
    Nie wiem co mam o tym myśleć...czy to dobrze czy źle, że nic tam nie zobaczyła.
    Kolejną wizytę mam na 11.03.
    Moj gin nawet nie chcial mnie oglądać na tym etapie ciąży ;) wyznaczyl termin wizyty na niepełne 6 tygodni i tyle :) i tez nie za wiele sie dowiedzialam podczas tej wizyty, dopiero 2 tyg pozniej byly konkrety ;)
    Kochana za wczesnie jest <3 11 marzec bedzie ok :)

Anoolka lubi tę wiadomość

f2w33e3k4fqom8sd.png
  • tajemniczazolza Przyjaciółka

Wysłany: 26 lutego 2016, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To mi nic nie powiedziała... w sumie musiałam dopytywać. Musiałam zapytać o kwas foliowy to kazała mi brać witaminy dla ciężarnych jakieś sobie kupić, zapytałam o współżycie, to mówiła, że jak nic nie boli to można (chociaż nawet nie mam siły o tym myśleć), coś tam pobąkiwała, że widzi u mnie nie wielką nadżerkę (miałam badanie zwykłe i USG dopochwowe). Pytała o objawy - żadnych nie mam, potem poszłyśmy na USG to powiedziała, że nie widzi nic i że w tym czasie raczej mało kiedy widać, no i umówiłyśmy się na wizytę, już mam mieć zrobione badania i mi dopiero wtedy USG zrobi na wizycie tej 11.03. Nie mówiła, że jest źle. Tyle tylko, że jakby mnie coś za mocno bolało lub jakbym plamiła to mam na pogotowie jechać.
    Bóle mi jakoś ustały, występują rzadziej i nie tak mocno jak kilka dni temu.

s0c51i3.png
    24.02. - beta hCG 1062 <3
    29.02. - beta hCG 4911 <3

Wysłany: 26 lutego 2016, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marti
    wizyta wzorcowa :-) super! No i gratuluję malucha!

n59y8u69xkreiife.png
    n59y20mm7mm8z66z.png
  • anulka1978 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elina wrote:
    Kochana a skąd jesteś bo ja z rzeszowa i zmarła kobieta po porodzie na AH11N1
    Olsztyn, a obecnie Lidzbark Warmiński... w szpitalu w Olsztynie zmarła dziewczyna zaledwie kilka dni po porodzie, wlasnie na świńską grypę... szok :/

f2w33e3k4fqom8sd.png
  • Zetzet Ekspertka

Wysłany: 26 lutego 2016, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluje serduszek <3 Najpiekniejszy widok :)

A czas rzeczywiscie zapietrala, w przyszla srode zaczne juz 3ci miesiac - szok! Wczoraj zamowilam juz kilka ciazowych ciuszkow, nie moge sie ich doczekac :)

34bwdqk3lobtgyq7.png
‹‹ 26 27 28 29 30 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ