X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Październikowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • Elina Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elina wrote:
    Ja bardzo chętnie wezmę kochana. Tylko gdzie mieszkasz ?? A jak nie będę w stanie odebrać to wyślesz pocztą a ja zaplace za wysyłkę tylko na poczcie musisz powiedzieć że odbiorca płaci za wysyłkę.
    i ile tego masz???

4 cykl starań
    1.12.2014 8tc [*]
    ug37uay35ucumuup.png
  • kasiaa.. Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluje kochane serduszek ... Wspaniale ,że każda z Nas mogła je ujrzeć

Ja wczoraj byłam taka szczęśliwa widziałam serduszko,a w nocy otrzymałam telefon ,że mój mąż miał wypadek i dzis rano miał operacje.. Cała noc sama z dziecmi bylam nie miałam jak do niego jechac.Płakałam wymiotowałam chyba z tych nerw.Jeszcze w nocy znajomy na lawecie przywiózł samochód na Nasze osiedle a ja o 03.00 nad ranem zeszłam pod blok zobaczyc to auto do niczego sie nie nadaje.I wpadłam w panikę. Cała noc nie spałam,brzuch strasznie bolał ,dziś nic nie mogłam przełknąć.Głowa myślałam ,że mi odpadnie z bólu .Dziś się z nim widzialam w szpitalu ma zlamanie nogi w 2 miejscach i juz sie troche uspokoiłam jak go zobaczyłam i ,że to "tylko"noga
    Przepraszam ze tak nie w temacie ale musiałam to gdzies z siebie wyrzucić...
    Teraz siedze i myslę czy te nerwy mi nie zaszkodziły ;( I czy moge brac cos/pic na uspokojenie ?

201610141756.png
    201802217352.png
  • LillaMy Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry Wieczór Dziewczyny ..

Gratuluję pikających <3 ;)

to teraz czekamy na Moją wizytę która jest w poniedziałek ;) Mam nadzieję że również zobaczę serducho :D

7bx9p1.png
    4qrCp1.png
  • LillaMy Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia Dużo Zdrówka dla Męża i Mniej nerwów, stresów dla Ciebie :)
    Współczuję nocki, chodź moja też była nie najlepsza ..

Filipkowi przebił się pierwszy ząbek i nocki są okropne budzi się z płaczem aż zanosi się bidulek :(
    No i o 4 rano jechałam ze Szwagrem na pogotowie bo w pracy wbił Mu się gwóźdź do nogi ale nie pojechał z tym, dopiero nad ranem jak przebudził Go tępy ból i nogą nie potrafił poruszać to GO oświeciło :/

7bx9p1.png
    4qrCp1.png
  • Elina Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasiaa.. wrote:

Ja wczoraj byłam taka szczęśliwa widziałam serduszko,a w nocy otrzymałam telefon ,że mój mąż miał wypadek i dzis rano miał operacje.. Cała noc sama z dziecmi bylam nie miałam jak do niego jechac.Płakałam wymiotowałam chyba z tych nerw.Jeszcze w nocy znajomy na lawecie przywiózł samochód na Nasze osiedle a ja o 03.00 nad ranem zeszłam pod blok zobaczyc to auto do niczego sie nie nadaje.I wpadłam w panikę. Cała noc nie spałam,brzuch strasznie bolał ,dziś nic nie mogłam przełknąć.Głowa myślałam ,że mi odpadnie z bólu .Dziś się z nim widzialam w szpitalu ma zlamanie nogi w 2 miejscach i juz sie troche uspokoiłam jak go zobaczyłam i ,że to "tylko"noga
    Teraz siedze i myslę czy te nerwy mi nie zaszkodziły ;( I czy moge brac cos/pic na uspokojenie ?

Kochana mi dawali na uspokojenie w ciąży w szpitalu chydroksyzyne to jest bezpieczne np w tabletkach lub syrop dla dzieci. To jest typowy środek dla.dzieci mi pomógł

4 cykl starań
    1.12.2014 8tc [*]
    ug37uay35ucumuup.png
  • anulka1978 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasiaa.. wrote:

KASIA współczuję... tyle nerwów, stresu... całe szczęście na zlamaniach się skończyło... odeśpij kochana...
    Melisa dozwolona w ciąży, to wiem... nic mocniejszego bym nie ryzykowała
    Ściskam mocno <3

f2w33e3k4fqom8sd.png
  • Elina Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LillaMy wrote:

Filipkowi przebił się pierwszy ząbek i nocki są okropne budzi się z płaczem aż zanosi się bidulek :(
    No i o 4 rano jechałam ze Szwagrem na pogotowie bo w pracy wbił Mu się gwóźdź do nogi ale nie pojechał z tym, dopiero nad ranem jak przebudził Go tępy ból i nogą nie potrafił poruszać to GO oświeciło :/

Kochana sahol kup małemu.

4 cykl starań
    1.12.2014 8tc [*]
    ug37uay35ucumuup.png
  • anulka1978 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elina wrote:
    Kochana mi dawali na uspokojenie w ciąży w szpitalu chydroksyzyne to jest bezpieczne np w tabletkach lub syrop dla dzieci. To jest typowy środek dla.dzieci mi pomógł
    Mi hydroxyzynę dawali w napadach panicznego lęku w cięzkiej nerwicy...
    Wiem ze niektorzy raczą tym dzieci ale czy ja bym dzisiaj, w ciąży poczęstowałą sie hydroxy? nie....

f2w33e3k4fqom8sd.png
  • anulka1978 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LillaMy wrote:

LILLA są tez czopki homeopatyczne... Viburcol, firma Heel... u nas przy zabkowaniu i niespokojnym śnie z powodu ząbków pomagały, były numer 1 :)

f2w33e3k4fqom8sd.png
  • Elina Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anulka1978 wrote:
    KASIA współczuję... tyle nerwów, stresu... całe szczęście na zlamaniach się skończyło... odeśpij kochana...
    Melisa dozwolona w ciąży, to wiem... nic mocniejszego bym nie ryzykowała
    Ściskam mocno <3

Na taki stres melisa to nie pomoże za bardzo. Chydroksyzzyna dla dzieci w syropie lepiej sobie w takich sytuacjach pomóc czym typowym na uspokojenie. Najważniejsze zdrowie dzieciątka

4 cykl starań
    1.12.2014 8tc [*]
    ug37uay35ucumuup.png
  • anulka1978 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W ulotce Hydroxyzyny nie ma przeciwskazań aby? ja nie jestem przekonana ze to dobry pomysł...

f2w33e3k4fqom8sd.png
  • Auro Ekspertka

Wysłany: 26 lutego 2016, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasia współczuję bardzo tych przeżyć. Szczęście w nieszczęściu, ze to "tylko" nogi. Mam nadzieję, że mąż szybko wyzdrowieje.

Jusstin i anulka, dziękuję za odpowiedzi w sprawie wakacji :D już zaczęłam pranie mózgu męża w drodze na USG :)

cb7w9jcgbhi8rlpi.png
    zpbnvcqggsk02ljs.png
  • anulka1978 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z ulotki "Leku nie należy stosować w ciąży i okresie karmienia piersią."

f2w33e3k4fqom8sd.png
  • Elina Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anulka1978 wrote:
    Mi hydroxyzynę dawali w napadach panicznego lęku w cięzkiej nerwicy...
    Wiem ze niektorzy raczą tym dzieci ale czy ja bym dzisiaj, w ciąży poczęstowałą sie hydroxy? nie....

Kochana to jest nieszkodliwy srodek dla dzieci chyba jak lekarze dają to w ciąży to nie szkodzi co ?? A zdrowie dziecka wazniejsze niż gdybanie a stress.mozze doprowadzic do niczego milego lepiej dmuchać na zimne.

4 cykl starań
    1.12.2014 8tc [*]
    ug37uay35ucumuup.png
  • anulka1978 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Auro wrote:
    kasia współczuję bardzo tych przeżyć. Szczęście w nieszczęściu, ze to "tylko" nogi. Mam nadzieję, że mąż szybko wyzdrowieje.

Jusstin i anulka, dziękuję za odpowiedzi w sprawie wakacji :D już zaczęłam pranie mózgu męża w drodze na USG :)
    Nie ma sprawy :)
    Urabiaj urabiaj :) dobry urlop na wage złota :)

f2w33e3k4fqom8sd.png
  • kasiaa.. Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuje Wam bardzo zadzwonie rano do lekarza zapytam o lek. Melise z rana kupię napewno... Dziękuje ,spróbuje się uspokoić...

201610141756.png
    201802217352.png
  • Elina Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anulka1978 wrote:
    Z ulotki "Leku nie należy stosować w ciąży i okresie karmienia piersią."

Jezeli zagrazalo by to w ciąży to lekarz by nie dawał. Antybiotyki też podają w ciazy a też na ulotce pisze że kobietom w.ciazy nie wolno. Sa leki bezpieczne dla ciąży już sie.nie bój lekarze wiedzą co dają.

4 cykl starań
    1.12.2014 8tc [*]
    ug37uay35ucumuup.png
  • anulka1978 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elina wrote:
    Kochana to jest nieszkodliwy srodek dla dzieci chyba jak lekarze dają to w ciąży to nie szkodzi co ?? A zdrowie dziecka wazniejsze niż gdybanie a stress.mozze doprowadzic do niczego milego lepiej dmuchać na zimne.
    Nie wiem czy nieszkodliwy, wiem ze uspokaja ;) gdyby był taki lajtowy, typowy dla dzieci to myślę że nie raczyliby mnie tym przy napadach lękowych i panice :/ w ulotce jest info że nie dopuszcza się stosowania leku w ciąży...
    No ja bym nie wzięła... moze tak powiem :)

f2w33e3k4fqom8sd.png
  • anulka1978 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może ja jestem jakaś... inna... nie łykam tego czego nie powinnam... Apapu tez bym nie brała... juz tak mam po prostu... wole nie brać niz potem się zamęczac myslami... ja jestem nielekowy typ ;) unikam jesli się da

Męczy mnie głód... okropny głód !!! :/

f2w33e3k4fqom8sd.png
  • Blu Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czytałam godzinę, już mało co widzę na ślepia o.O , ale tak:

Dziękuję za gratulacje Wasze! <3

Gratuluję Auro, marti również pozytywnych wizyt (mam nadzieje ze nie pominęłam nikogo)

Dla MMM 2016 wszystkiego co najlepsze i dorodnego bobasa w październiku ;)

Tajemniczazolza - może nie sugeruj się tak objawami, masz super betę, jeszcze jest czas na USG. Tak jak mówią dziewczyny powtórz sobie bHCG i zobaczysz jak przyrasta. Dużo miałaś stresów ostatnio, wiec trzymam kciuki za ładny przyrost!

kasiaa.. - straszne co piszesz. Współczuję takich przeżyć zwlaszcza teraz. szybkiego powrotu do zdrowia dla męża!

CBx2p2.pnglEw8p2.pngV23dp2.png
‹‹ 28 29 30 31 32 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ