X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Październikowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • NiecierpliwaKarolina Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasiaa.. wrote:
    Dziękuje ,jakos mi lepiej jak Was czytam ... Postaram sie nie faszerowac lekami najwiekszy szok miałam w nocy i dzis dopoki sie z nim nie spotkałam.Był razem z pasazerem ale na szczescie nic mu sie nie stało i wypadek nie jest z winy meza. Tak wiec moze z Melisa mi sie uda teraz juz uspokoic. Dobranoc ide sie połozyc

Ciesze sie z Wami ,że serduszka są :) Myśle ze w takim składzie wytrwamy do października :)
    Kasia współczuję! I wcale się nie dziwię, że szukasz czegoś na uspokojenie. Ja bym chyba wyszła z siebie!
    Zdrowia dla Męża!

n59y8u69xkreiife.png
    n59y20mm7mm8z66z.png
  • NiecierpliwaKarolina Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a nawiązując do wakacji, co myślicie o wyjeździe w góry w ciąży? Różne opinie słyszałam i już w sumie nie wiem. My mielismy już wpłaconą zaliczkę na Madere, ale mój mąż zglupiał. Zika i Zika i nawet nie ma mowy na wyjazd zagraniczny. Wiec szukam alternatyw :-(

n59y8u69xkreiife.png
    n59y20mm7mm8z66z.png
  • inaa Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia ja również współczuje. Nie wiem jakbym sie zachowała w Twojej sytuacji, z pewnoscia gorzej bo ja panikara jestem. Zdrówka dla Ciebie i męża !

Tajemnicza zołza też bylam na usg tak jak ty i też nic nie było widac także luz. Tez gin odłozyła wizyte na " za dwa tygodnie". Nie panikuj ! Będzie git. Sprawdź bete i spij spokojnie ;)

thgf9n73strbq9ak.png

thgfyx8d9lmvw97c.png
    Aniołek (8tc)-3.2016 :* Kocham Cię !
    Aniołek (7tc)-12.2016 :* Kocham Cię !

• Zetzet Ekspertka

Wysłany: 26 lutego 2016, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiaa - wspolczuje przezyc! Na pewno wszystko bedzie dobrze, trzymaj sie zdrowo!

Moje zakupy ciazowe robilam tu:
    http://www.asos.de/Damen-Mode-f%C3%BCr-Schwangere/poddy/?cid=5813
    Ale nie wiem, czy w Polsce Asos dziala?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lutego 2016, 22:47

34bwdqk3lobtgyq7.png
  • Basia1771 Przyjaciółka

Wysłany: 26 lutego 2016, 23:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiu życzę zdrówka dla męża ale również Tobie mniej stresów.

Wszystkim dziewczynom gratuluję udanych wizyt i bijacych serduszek. Pewnie przeżycie niesamowite.

zi139jcghuedn61r.png
    Kolejna wizyta 24.03
  • LillaMy Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2016, 07:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień Dobry Dziewczyny ;)

Ja już od godzinki nie śpię, kuchnia wysprzątana :D

Dziś wieczorem wychodzę na imprezę " Babski Comber " w tym roku myśl była taka że poszaleję na całego :D No a tu cóż plany dla Mnie były inne ;)

Nagle wszyscy proponują Mi, że zawiozą Mnie i odbiorą żebym mogła się napić winka czy też drinka ale grzecznie mówię Dziękuję i odpowiadam że biorę tabletki więc i tak nie będę mogła napić się :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lutego 2016, 07:44

7bx9p1.png
    4qrCp1.png
  • Visenna Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2016, 07:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)

Któraś z Was wspominała o snach? Ha! No to dziś zaliczyłam niezły film, co prawda erotyki to tam niewiele było, ale akcja niezła. Męcząca sprawa :)

Kasiaa - Współczuję. Szybkiego powrotu do zdrowia dla Męża i spokoju dla Ciebie.
    MMM2016 - Sto lat, sto lat! :) Najpiękniejszego wszystkiego!

Ja dziś mykam do rodziców. Wiedzą już o Kropku, ale... i tak będzie dużo emocji :) A przed wyjazdem jeszcze badania. Caaaaała lista rzeczy do zrobienia :) tylko denerwuje mnie, że cytomegalii tam nie ma... na następnej wizycie trzeba będzie o to jeszcze poprosić :)

Trzymajcie się ciepło, Kropki rośnijcie! :)
    Miłego dnia. Ja jak zawsze z doskoku będę podczytywać :)

oar8vfxmctme5m5e.png
    PCOS + NT + IO + hiperinsulinemia + hiperprolaktynemia. I poronienie.
  • kehlana_miyu Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2016, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Visenna, u mnie w nocy też kino akcji było w snach :D

Visenna lubi tę wiadomość

961l9vvj59du8plj.png
    961lk6nlda9uyhvb.png
    5tc [*] 04.2015
    10tc [*] 01.2015
  • anulka1978 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2016, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jusstin wrote:
    Anulka ja zwolennikiem leków tez nie jestem i staram się je brać w ostateczności, ale czasami naprawde lepiej przyjąć taki apap niż cierpieć caly dzien - ból odbija się też na fasolce, trochę nie rozumiem twojego podejscia, albo nie mialas faktycznie nigdy rozdzierajacego bólu glowy...
    Nie, ja po prostu taka jestem, unikam chemii ;) rodzę bez znieczulenia, zęby lecze bez znieczulenia, tabletek z powodu bolu glowy tez nie łykam... no tak mam i juz ;)

f2w33e3k4fqom8sd.png
  • anulka1978 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2016, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marti_88 wrote:
    Anulka a jak "walka" z Twoją córą? poszła do szkoły? foszy się cały czas?
    Poszła poszła :) to zdolna bestia, fajna dziewczyna ale trudna... silna osobowosc, silniejsza ode mnie... :P

marti_88 lubi tę wiadomość

f2w33e3k4fqom8sd.png
  • elficzka Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2016, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też witam z rana :)

Kasiu życzę zdrówka dla męża i mniej stresu :) nawet nie wyobrażam sobie co musialas czuć...

U mnie mąż ma chyba grypę, jejku boję się, że mnie zarazi :/ tfu tfu!

Visenna, robisz cytomegalie? Ja się zastanawiałam, zrobilabym chociaż igm (prywatnie), ale podpytam lekarza jeszcze o to. U nas jedne przeciwciała to 40zl, a ja już na badania wyszłam fortunę :/ no nic. Zdrówko najważniejsze :)

f2w3rjjgdr0iznvo.png
  • Sunflower Przyjaciółka

Wysłany: 27 lutego 2016, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiula trzymajcie się tam- współczuje sytuacji, ale całe szczęście w nieszczęściu,że nic gorszego się nie stało.

Niecierpliwa Karolina - Madera jest cudowna-w tydzień można ją zwiedzić całą-i nie uważam,że jest zbyt forsowna, ale słyszałam różne opinie na temat zmian ciśnienia w ciąży i raczej polegałabym na opinii lekarza nie ludków.

Elficzka -ja na cytomegalię robiłam przed zajściem w ciążę, takie zalecanie miałam od innego lekarza, może i słusznie, bo aktualny- którego i tak zmieniam żadnych badań mi jeszcze nie zlecił oprócz PRG, beta HCG i E2...

Forum uzależnia, przyjemności dziewczyny:)

(25.01-2016-beta hcg 28, 29.01-2016-beta hcg 402.6 2.02-2016- beta hcg 4519.0 :)5.02-2016- beta cg 14034 :)18.02-2016- beta hcg 44496.0 ????
    29.06.12 mój 1 cud <3
    16.09.2016 mój 2 cud <3
  • Auro Ekspertka

Wysłany: 27 lutego 2016, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulka, tak patrzę na te Twoje zdjęcia z Chorwacji i mi się skojarzyło, że Hania trochę wygląda jak Nel z ekranizacji "W pustyni i w puszczy". Taka super jasny blond :)

cb7w9jcgbhi8rlpi.png
    zpbnvcqggsk02ljs.png
  • Visenna Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2016, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    elficzka wrote:
    Visenna, robisz cytomegalie? Ja się zastanawiałam, zrobilabym chociaż igm (prywatnie), ale podpytam lekarza jeszcze o to. U nas jedne przeciwciała to 40zl, a ja już na badania wyszłam fortunę :/ no nic. Zdrówko najważniejsze :)

Dziś nie robiłam bo ceny w LuxMedzie są średnio korzystne. Mam badanie w pakiecie, więc na kolejnej wizycie poproszę o skierowanie i wtedy będzie za darmo. A robić chcę (w obu klasach) dla świetego spokoju, bo wiem, że nie przechodziłam. Pół roku temu robilam badanie, po poronieniu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lutego 2016, 09:48

oar8vfxmctme5m5e.png
    PCOS + NT + IO + hiperinsulinemia + hiperprolaktynemia. I poronienie.
  • szynszyl Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2016, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiu, życzę szybkiego powrotu do zdrowia męża, jednak życie potrafi zaskoczyć w najmniej oczekiwanym momencie.

Dziewczyny a tak odnośnie urlopów to się ostatnio zastanawiałam, jak to jest z takim wyjazdem jak się jest na L4, bo teoretycznie może się zdarzyć kontrola.

3jgx3e3kscbj73hd.png
  • Ola_85 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2016, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elina wrote:
    Ja bardzo chętnie wezmę kochana. Tylko gdzie mieszkasz ?? A jak nie będę w stanie odebrać to wyślesz pocztą a ja zaplace za wysyłkę tylko na poczcie musisz powiedzieć że odbiorca płaci za wysyłkę.
    mieszkam w wawie

Elina lubi tę wiadomość

km5s8ribs34fnes6.png
  • Kasik2 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2016, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc, Kasia zdrowia dla męża i spokoju dla Ciebie. Dacie radę! Ani się obejrzysz a mąż będzie jak nowy :)

Ja właśnie wróciłam z lasu, 6 km zrobiłam z moimi psami, widzieliśmy łosia i stado sarenek :)

Ja robię dziś wszystko żeby nie myśleć, o 19 mam wizytę u pani profesor, która leczyła mnie na niepłodność. Oby szybko mi zleciał czas.

Miłego dnia Wam zyczę.

klz9zbmhugl0l61p.png
  • Ola_85 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2016, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasiaa.. wrote:
    Gratuluje kochane serduszek ... Wspaniale ,że każda z Nas mogła je ujrzeć

Ja wczoraj byłam taka szczęśliwa widziałam serduszko,a w nocy otrzymałam telefon ,że mój mąż miał wypadek i dzis rano miał operacje.. Cała noc sama z dziecmi bylam nie miałam jak do niego jechac.Płakałam wymiotowałam chyba z tych nerw.Jeszcze w nocy znajomy na lawecie przywiózł samochód na Nasze osiedle a ja o 03.00 nad ranem zeszłam pod blok zobaczyc to auto do niczego sie nie nadaje.I wpadłam w panikę. Cała noc nie spałam,brzuch strasznie bolał ,dziś nic nie mogłam przełknąć.Głowa myślałam ,że mi odpadnie z bólu .Dziś się z nim widzialam w szpitalu ma zlamanie nogi w 2 miejscach i juz sie troche uspokoiłam jak go zobaczyłam i ,że to "tylko"noga
    Przepraszam ze tak nie w temacie ale musiałam to gdzies z siebie wyrzucić...
    Teraz siedze i myslę czy te nerwy mi nie zaszkodziły ;( I czy moge brac cos/pic na uspokojenie ?
    koasienko dobrze ze maz ma tylko takie obrazenia.Szczescie w nieszczesciu.Nie denerwuj sie az tak bardzo mocno zeby dzidzia byla tez spokojna.Trzymam kciuki za wyzdrowienie meza.

km5s8ribs34fnes6.png
  • Auro Ekspertka

Wysłany: 27 lutego 2016, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szynszyl wrote:

Dziewczyny a tak odnośnie urlopów to się ostatnio zastanawiałam, jak to jest z takim wyjazdem jak się jest na L4, bo teoretycznie może się zdarzyć kontrola.

Zwolnienie L4 na ciażę zazwyczaj ginekolog wystawia "chodzące" czyli, że nie musisz leżeć w łóżku, także zawsze mogłaś być u lekarza albo w warzywniaku. W takim wypadku pisze się wyjaśnienie na piśmie do ZUSU (chyba w ciągu tygodnia) i muszą przyjąć takie uzasadnienie.

Ps. właśnie pralka mi zalała łazienkę wrr... sąsiad już był powiedzieć, że w piwnicy kapie...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lutego 2016, 11:35

cb7w9jcgbhi8rlpi.png
    zpbnvcqggsk02ljs.png
  • anulka1978 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2016, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NiecierpliwaKarolina wrote:
    Dziewczyny, a nawiązując do wakacji, co myślicie o wyjeździe w góry w ciąży? Różne opinie słyszałam i już w sumie nie wiem. My mielismy już wpłaconą zaliczkę na Madere, ale mój mąż zglupiał. Zika i Zika i nawet nie ma mowy na wyjazd zagraniczny. Wiec szukam alternatyw :-(
    Ja jestem zdania, ze jezeli ciaza przebiega bezproblemowo a kobieta czuje sie dobrze to wyjazd wrecz wskazany :)

f2w33e3k4fqom8sd.png
‹‹ 30 31 32 33 34 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 mitów na temat premenopauzy, które warto wiedzieć mając 40 lat lub więcej

Premenopauza (perimenopauza) to nie tylko wciąż temat tabu, ale również etap życia kobiety, który często owiany jest mitami i nieporozumieniami. W rzeczywistości jest to naturalny okres przejściowy, który poprzedza menopauzę, a jego zrozumienie może zaoszczędzić Ci wiele stresu, lęku i znacząco wpłynąć na jakość życia i zdrowie hormonalne. Wraz z ekspertami zebraliśmy dla Ciebie 10 najpowszechniejszych mitów dotyczących premenopauzy i menopauzy, opierając się na najbardziej wiarygodnych i aktualnych danych naukowych.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ