X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Październikowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • NiecierpliwaKarolina Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasiaa.. wrote:
    Dziękuje ,jakos mi lepiej jak Was czytam ... Postaram sie nie faszerowac lekami najwiekszy szok miałam w nocy i dzis dopoki sie z nim nie spotkałam.Był razem z pasazerem ale na szczescie nic mu sie nie stało i wypadek nie jest z winy meza. Tak wiec moze z Melisa mi sie uda teraz juz uspokoic. Dobranoc ide sie połozyc

Ciesze sie z Wami ,że serduszka są :) Myśle ze w takim składzie wytrwamy do października :)
    Kasia współczuję! I wcale się nie dziwię, że szukasz czegoś na uspokojenie. Ja bym chyba wyszła z siebie!
    Zdrowia dla Męża!

n59y8u69xkreiife.png
    n59y20mm7mm8z66z.png
  • NiecierpliwaKarolina Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a nawiązując do wakacji, co myślicie o wyjeździe w góry w ciąży? Różne opinie słyszałam i już w sumie nie wiem. My mielismy już wpłaconą zaliczkę na Madere, ale mój mąż zglupiał. Zika i Zika i nawet nie ma mowy na wyjazd zagraniczny. Wiec szukam alternatyw :-(

n59y8u69xkreiife.png
    n59y20mm7mm8z66z.png
  • inaa Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia ja również współczuje. Nie wiem jakbym sie zachowała w Twojej sytuacji, z pewnoscia gorzej bo ja panikara jestem. Zdrówka dla Ciebie i męża !

Tajemnicza zołza też bylam na usg tak jak ty i też nic nie było widac także luz. Tez gin odłozyła wizyte na " za dwa tygodnie". Nie panikuj ! Będzie git. Sprawdź bete i spij spokojnie ;)

thgf9n73strbq9ak.png

thgfyx8d9lmvw97c.png
    Aniołek (8tc)-3.2016 :* Kocham Cię !
    Aniołek (7tc)-12.2016 :* Kocham Cię !

• Zetzet Ekspertka

Wysłany: 26 lutego 2016, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiaa - wspolczuje przezyc! Na pewno wszystko bedzie dobrze, trzymaj sie zdrowo!

Moje zakupy ciazowe robilam tu:
    http://www.asos.de/Damen-Mode-f%C3%BCr-Schwangere/poddy/?cid=5813
    Ale nie wiem, czy w Polsce Asos dziala?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lutego 2016, 22:47

34bwdqk3lobtgyq7.png
  • Basia1771 Przyjaciółka

Wysłany: 26 lutego 2016, 23:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiu życzę zdrówka dla męża ale również Tobie mniej stresów.

Wszystkim dziewczynom gratuluję udanych wizyt i bijacych serduszek. Pewnie przeżycie niesamowite.

zi139jcghuedn61r.png
    Kolejna wizyta 24.03
  • LillaMy Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2016, 07:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień Dobry Dziewczyny ;)

Ja już od godzinki nie śpię, kuchnia wysprzątana :D

Dziś wieczorem wychodzę na imprezę " Babski Comber " w tym roku myśl była taka że poszaleję na całego :D No a tu cóż plany dla Mnie były inne ;)

Nagle wszyscy proponują Mi, że zawiozą Mnie i odbiorą żebym mogła się napić winka czy też drinka ale grzecznie mówię Dziękuję i odpowiadam że biorę tabletki więc i tak nie będę mogła napić się :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lutego 2016, 07:44

7bx9p1.png
    4qrCp1.png
  • Visenna Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2016, 07:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)

Któraś z Was wspominała o snach? Ha! No to dziś zaliczyłam niezły film, co prawda erotyki to tam niewiele było, ale akcja niezła. Męcząca sprawa :)

Kasiaa - Współczuję. Szybkiego powrotu do zdrowia dla Męża i spokoju dla Ciebie.
    MMM2016 - Sto lat, sto lat! :) Najpiękniejszego wszystkiego!

Ja dziś mykam do rodziców. Wiedzą już o Kropku, ale... i tak będzie dużo emocji :) A przed wyjazdem jeszcze badania. Caaaaała lista rzeczy do zrobienia :) tylko denerwuje mnie, że cytomegalii tam nie ma... na następnej wizycie trzeba będzie o to jeszcze poprosić :)

Trzymajcie się ciepło, Kropki rośnijcie! :)
    Miłego dnia. Ja jak zawsze z doskoku będę podczytywać :)

oar8vfxmctme5m5e.png
    PCOS + NT + IO + hiperinsulinemia + hiperprolaktynemia. I poronienie.
  • kehlana_miyu Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2016, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Visenna, u mnie w nocy też kino akcji było w snach :D

Visenna lubi tę wiadomość

961l9vvj59du8plj.png
    961lk6nlda9uyhvb.png
    5tc [*] 04.2015
    10tc [*] 01.2015
  • anulka1978 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2016, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jusstin wrote:
    Anulka ja zwolennikiem leków tez nie jestem i staram się je brać w ostateczności, ale czasami naprawde lepiej przyjąć taki apap niż cierpieć caly dzien - ból odbija się też na fasolce, trochę nie rozumiem twojego podejscia, albo nie mialas faktycznie nigdy rozdzierajacego bólu glowy...
    Nie, ja po prostu taka jestem, unikam chemii ;) rodzę bez znieczulenia, zęby lecze bez znieczulenia, tabletek z powodu bolu glowy tez nie łykam... no tak mam i juz ;)

f2w33e3k4fqom8sd.png
  • anulka1978 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2016, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marti_88 wrote:
    Anulka a jak "walka" z Twoją córą? poszła do szkoły? foszy się cały czas?
    Poszła poszła :) to zdolna bestia, fajna dziewczyna ale trudna... silna osobowosc, silniejsza ode mnie... :P

marti_88 lubi tę wiadomość

f2w33e3k4fqom8sd.png
  • elficzka Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2016, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też witam z rana :)

Kasiu życzę zdrówka dla męża i mniej stresu :) nawet nie wyobrażam sobie co musialas czuć...

U mnie mąż ma chyba grypę, jejku boję się, że mnie zarazi :/ tfu tfu!

Visenna, robisz cytomegalie? Ja się zastanawiałam, zrobilabym chociaż igm (prywatnie), ale podpytam lekarza jeszcze o to. U nas jedne przeciwciała to 40zl, a ja już na badania wyszłam fortunę :/ no nic. Zdrówko najważniejsze :)

f2w3rjjgdr0iznvo.png
  • Sunflower Przyjaciółka

Wysłany: 27 lutego 2016, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiula trzymajcie się tam- współczuje sytuacji, ale całe szczęście w nieszczęściu,że nic gorszego się nie stało.

Niecierpliwa Karolina - Madera jest cudowna-w tydzień można ją zwiedzić całą-i nie uważam,że jest zbyt forsowna, ale słyszałam różne opinie na temat zmian ciśnienia w ciąży i raczej polegałabym na opinii lekarza nie ludków.

Elficzka -ja na cytomegalię robiłam przed zajściem w ciążę, takie zalecanie miałam od innego lekarza, może i słusznie, bo aktualny- którego i tak zmieniam żadnych badań mi jeszcze nie zlecił oprócz PRG, beta HCG i E2...

Forum uzależnia, przyjemności dziewczyny:)

(25.01-2016-beta hcg 28, 29.01-2016-beta hcg 402.6 2.02-2016- beta hcg 4519.0 :)5.02-2016- beta cg 14034 :)18.02-2016- beta hcg 44496.0 ????
    29.06.12 mój 1 cud <3
    16.09.2016 mój 2 cud <3
  • Auro Ekspertka

Wysłany: 27 lutego 2016, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulka, tak patrzę na te Twoje zdjęcia z Chorwacji i mi się skojarzyło, że Hania trochę wygląda jak Nel z ekranizacji "W pustyni i w puszczy". Taka super jasny blond :)

cb7w9jcgbhi8rlpi.png
    zpbnvcqggsk02ljs.png
  • Visenna Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2016, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    elficzka wrote:
    Visenna, robisz cytomegalie? Ja się zastanawiałam, zrobilabym chociaż igm (prywatnie), ale podpytam lekarza jeszcze o to. U nas jedne przeciwciała to 40zl, a ja już na badania wyszłam fortunę :/ no nic. Zdrówko najważniejsze :)

Dziś nie robiłam bo ceny w LuxMedzie są średnio korzystne. Mam badanie w pakiecie, więc na kolejnej wizycie poproszę o skierowanie i wtedy będzie za darmo. A robić chcę (w obu klasach) dla świetego spokoju, bo wiem, że nie przechodziłam. Pół roku temu robilam badanie, po poronieniu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lutego 2016, 09:48

oar8vfxmctme5m5e.png
    PCOS + NT + IO + hiperinsulinemia + hiperprolaktynemia. I poronienie.
  • szynszyl Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2016, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiu, życzę szybkiego powrotu do zdrowia męża, jednak życie potrafi zaskoczyć w najmniej oczekiwanym momencie.

Dziewczyny a tak odnośnie urlopów to się ostatnio zastanawiałam, jak to jest z takim wyjazdem jak się jest na L4, bo teoretycznie może się zdarzyć kontrola.

3jgx3e3kscbj73hd.png
  • Ola_85 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2016, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elina wrote:
    Ja bardzo chętnie wezmę kochana. Tylko gdzie mieszkasz ?? A jak nie będę w stanie odebrać to wyślesz pocztą a ja zaplace za wysyłkę tylko na poczcie musisz powiedzieć że odbiorca płaci za wysyłkę.
    mieszkam w wawie

Elina lubi tę wiadomość

km5s8ribs34fnes6.png
  • Kasik2 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2016, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc, Kasia zdrowia dla męża i spokoju dla Ciebie. Dacie radę! Ani się obejrzysz a mąż będzie jak nowy :)

Ja właśnie wróciłam z lasu, 6 km zrobiłam z moimi psami, widzieliśmy łosia i stado sarenek :)

Ja robię dziś wszystko żeby nie myśleć, o 19 mam wizytę u pani profesor, która leczyła mnie na niepłodność. Oby szybko mi zleciał czas.

Miłego dnia Wam zyczę.

klz9zbmhugl0l61p.png
  • Ola_85 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2016, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasiaa.. wrote:
    Gratuluje kochane serduszek ... Wspaniale ,że każda z Nas mogła je ujrzeć

Ja wczoraj byłam taka szczęśliwa widziałam serduszko,a w nocy otrzymałam telefon ,że mój mąż miał wypadek i dzis rano miał operacje.. Cała noc sama z dziecmi bylam nie miałam jak do niego jechac.Płakałam wymiotowałam chyba z tych nerw.Jeszcze w nocy znajomy na lawecie przywiózł samochód na Nasze osiedle a ja o 03.00 nad ranem zeszłam pod blok zobaczyc to auto do niczego sie nie nadaje.I wpadłam w panikę. Cała noc nie spałam,brzuch strasznie bolał ,dziś nic nie mogłam przełknąć.Głowa myślałam ,że mi odpadnie z bólu .Dziś się z nim widzialam w szpitalu ma zlamanie nogi w 2 miejscach i juz sie troche uspokoiłam jak go zobaczyłam i ,że to "tylko"noga
    Przepraszam ze tak nie w temacie ale musiałam to gdzies z siebie wyrzucić...
    Teraz siedze i myslę czy te nerwy mi nie zaszkodziły ;( I czy moge brac cos/pic na uspokojenie ?
    koasienko dobrze ze maz ma tylko takie obrazenia.Szczescie w nieszczesciu.Nie denerwuj sie az tak bardzo mocno zeby dzidzia byla tez spokojna.Trzymam kciuki za wyzdrowienie meza.

km5s8ribs34fnes6.png
  • Auro Ekspertka

Wysłany: 27 lutego 2016, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szynszyl wrote:

Dziewczyny a tak odnośnie urlopów to się ostatnio zastanawiałam, jak to jest z takim wyjazdem jak się jest na L4, bo teoretycznie może się zdarzyć kontrola.

Zwolnienie L4 na ciażę zazwyczaj ginekolog wystawia "chodzące" czyli, że nie musisz leżeć w łóżku, także zawsze mogłaś być u lekarza albo w warzywniaku. W takim wypadku pisze się wyjaśnienie na piśmie do ZUSU (chyba w ciągu tygodnia) i muszą przyjąć takie uzasadnienie.

Ps. właśnie pralka mi zalała łazienkę wrr... sąsiad już był powiedzieć, że w piwnicy kapie...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lutego 2016, 11:35

cb7w9jcgbhi8rlpi.png
    zpbnvcqggsk02ljs.png
  • anulka1978 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2016, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NiecierpliwaKarolina wrote:
    Dziewczyny, a nawiązując do wakacji, co myślicie o wyjeździe w góry w ciąży? Różne opinie słyszałam i już w sumie nie wiem. My mielismy już wpłaconą zaliczkę na Madere, ale mój mąż zglupiał. Zika i Zika i nawet nie ma mowy na wyjazd zagraniczny. Wiec szukam alternatyw :-(
    Ja jestem zdania, ze jezeli ciaza przebiega bezproblemowo a kobieta czuje sie dobrze to wyjazd wrecz wskazany :)

f2w33e3k4fqom8sd.png
‹‹ 30 31 32 33 34 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ