Październikowe Mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Czesc dziewczyny
Chciałabym do Was dołączyć. Mam 33lata, to moja druga ciąża. Marzymy z mężem i córka o dziewczynce, mamy już wybrane imię : Antonina..Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lutego 2016, 13:39
Elina, Sylwia_i_Niki, Kasik2, Blu, mizzelka, kehlana_miyu, Dea28, Sunflower, LillaMy, Rutelka lubią tę wiadomość
-
Jestem z woj. Kuj.-pom.
Właśnie spędziłam ponad trzy godz na przeczytaniu wszystkich postów i czuje sie przy Was jakaś "zacofana"...
Termin z OM mam na 24.10, nie byłam jeszcze u ginekologa, ale w pon mam pierwsza wizytę.
Czuje jakiś taki dziwny niepokój... Po trzech latach starania sie o maluszka bez jakiegokolwiek efektu odpuściliśmy sobie, a tu po kolejnym roku taka niespodzianka.... Moja starsza córa jest z poprzedniego małżeństwa, wiec byliśmy pewni, życie my jacyś "niedopasowani" pod tym kątem i nam sie nie uda... -
Ja mam długie imię i dwuczłonowe długie nazwisko, jak mam sie gdzieś podpisać pełnym imieniem i nazwiskiem, to miejsca zawsze brakuje. Malenstwo będzie miało nazwisko po tatusiu, czyli polowe mojego, wiec w przyszłości chyba da radę
Evelle lubi tę wiadomość
-
Elina wrote:kochana ja dwa lata temu byłam z mężem na dwa tygodnie nad możem i za te dwa tygodnie za nocleg 800zł i 400zł wyżywienie więc jak za dwa tygodnie to dużo nie wyszło.
Elina lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyWitaj Sarcia123 wpisałam Cię na naszą listę. Spokojnej ciąży!
KkasiaKK cześć! Też wpisałam Cię na listę. Trzymam kciuki za najbliższą wizytę u lekarza. Rozgość się na wątku.
Kasik2 powodzenia na dzisiejszej wizycie. Ja też mam dzisiaj, ale jeszcze później, bo na 21:10, pewnie wejdę do lekarza gdzieś dopiero o 22:00.
Dea, a kiedy macie ślub? Fajnie, pewnie się ekscytujesz.Kasik2, KKasiaKK lubią tę wiadomość
-
KKasiaKK wrote:Czesc dziewczyny
Chciałabym do Was dołączyć. Mam 33lata, to moja druga ciąża. Marzymy z mężem i córka o dziewczynce, mamy już wybrane imię : Antonina..
witaj!
ładne imię mój mąż ma na imię Antoni ale i tak nikt do niego tak nie mówi tylko wszyscy wołają Tosiek.4 cykl starań
1.12.2014 8tc [*]
-
anulka1978 wrote:Mnie nie stac na Bałtyk mowię calkiem serio Chorwacja wychodzi duzo lepiej fnansowo
-
inaa wrote:Kasia ja również współczuje. Nie wiem jakbym sie zachowała w Twojej sytuacji, z pewnoscia gorzej bo ja panikara jestem. Zdrówka dla Ciebie i męża !
Tajemnicza zołza też bylam na usg tak jak ty i też nic nie było widac także luz. Tez gin odłozyła wizyte na " za dwa tygodnie". Nie panikuj ! Będzie git. Sprawdź bete i spij spokojnie -
NiecierpliwaKarolina wrote:Zgadzam się. Chorwacja paradoksalnie wychodzi taniej też bardzo mi się tam podoba, ale już za duzo razy tam byliśmy, więc M kręci nosem. No i jakby nie patrzeć zagranicą to... nie pamoetam tam komarów, ale nie przetlumaczysz
Mój mąż nosem nie kręci, on mógłby tam być non stop ciepłolubny typ -
Robię ciacho... tzn juz studze krem
Rafaello, na herbatniczkach, uwielbiam choc ja wolę wersję na słonych krakersach (brzmi dziwnie ale smakuje wybornie)
Ciasto szybkie, tanie, proste i wybitnie smaczne, a do tego prezentuje się bardzo ładnie któraś ma chęć?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lutego 2016, 15:41
Limerikowo, Anoolka, mizzelka, Elina, kehlana_miyu, Sunflower lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny, bierzecie Omega-3? Ja od wielu miesięcy brałam, ale teraz co wezmę jakieś opakowanie do ręki to widzę "niezalecane dla kobiet w ciąży". Dziwne bo skoro nawet w preparatach dla kobiet jest DHA (II trymestr szczególnie) to czemu nie? Chodzi o EPA? Internet pełny jest wpisów o cudownych właściwościach dla ciężarnych i ich rosnących dzieciaczków. Zgłupiałam !
-
Visenna wrote:Dziewczyny, bierzecie Omega-3? Ja od wielu miesięcy brałam, ale teraz co wezmę jakieś opakowanie do ręki to widzę "niezalecane dla kobiet w ciąży". Dziwne bo skoro nawet w preparatach dla kobiet jest DHA (II trymestr szczególnie) to czemu nie? Chodzi o EPA? Internet pełny jest wpisów o cudownych właściwościach dla ciężarnych i ich rosnących dzieciaczków. Zgłupiałam !
Omega-3 niezalecane dla cięzarnych?? dziwne... -
Dziewczyny mam pytanie.
Wczoraj ginekolog powiedziała mi zebym sobie kupiła zestaw witamin dla ciężarnych. Kupiłam Doppel Herz Mama Premium. Teraz trochę zgłupiałam. Zażywałam wcześniej osobno kwas foliowy, Wit B6 z magnezem i B12. Teraz nie wiem czy odstawic te witaminy i przerzucić się na te dla kobiet w ciazy? W tych dla kobiet jest mniejsza dawka tych witamin. -
anulka1978 wrote:
Ja robię takie na zamówienieKKasiaKK lubi tę wiadomość