X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Październikowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • anulka1978 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2016, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mizzelka wrote:
    u mnie dokladnie to samo! pomidory, ketchup, ogórek, pomarancze

jeszcze bylam wczoraj u babci i zjadłam 3 miseczki barszczu czerwonego (kwaśny) mniam! :)
    i tak dziwne ze mimo tych dolegliwosci zoladkowych jeszcze mam chec na kwasne :) ale z Milenką mialam ochote na pierne straaasznie a teraz fe. :P

Dzisiaj zagryzalam krem kokosowy do ciasta, sałątką z tuńczyka :D można? można :P
    Nie ogarniam :)

f2w33e3k4fqom8sd.png
  • anulka1978 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2016, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blu wrote:
    Mam dzisiaj zjazd formy, chyba po wczorajszej wizycie. Najchętniej spala bym przez cały czas, oczy mnie szczypią. Dobra nie smęce :P

Szacun dla ludzi, którzy mają taką rękę do uprawiania roślin. Wygląda to pięknie, jest zdrowo i napewno wszyscy sąsiedzi zazdroszczą :P
    niestety mnie słuchają się tylko rośliny kaktuso-podobne. Chyba trochę brak mi cierpliwości do takich rzeczy.

Z kulinarnych rzeczy, to jadam zupy. To nowość, bo wcześniej jakoś nieczęsto zdarzało mi się je jeść. Teraz dzień bez zupy jest dniem straconym :) podobnie z mięsem, natomiast problem mam z nabiałem... nie podchodzi, od razu mnie muli. Takie rafaello jak anulka1978 wrzuciła wcześniej zjadłabym w sekundę, teraz wolę kabanosa.

Aha co do obstawiania płci to mojej siostrze śniło się ze będzie dziewczynka. Ale ja obstawiam chłopca :)

Ja przed ciążą absolutnie nic z tematu ciast czy słodkosci nie wzięłabym do ust... kiełbasa, kabanos, mięcho z rusztu... oj tak... a teraz odwrotnie :)
    nabiału nie jadłam wcale, nie znoszę go po prostu a teraz? twarog, jogurt naturalny czy twarozki do chleba - super :)

Powiem Ci że ja w domu to tylko kaktusy, zamie i storczyki bo chyba tylko tego nie mozna zasuszyc :P za to w ogrodzie jakos daję radę i ogarniam temat :) to chyba 2 rozne kwestie są... ogrod w pewnym sensie sam o siebie dba, tzn trzeba jakiegos nakladu pracy ale np. podlewanie ja zostawiam naturze... nigdy nie latalam z konewką do warzyw... zdaję się na ich wolę przetrwania ;)
    Kwiaty podlewam, wiadomo, w donicy szybciej wysycha ziemia

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lutego 2016, 17:35

f2w33e3k4fqom8sd.png
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2016, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LillaMy wrote:
    Kasia Dużo Zdrówka dla Męża i Mniej nerwów, stresów dla Ciebie :)
    Współczuję nocki, chodź moja też była nie najlepsza ..

Filipkowi przebił się pierwszy ząbek i nocki są okropne budzi się z płaczem aż zanosi się bidulek :(
    No i o 4 rano jechałam ze Szwagrem na pogotowie bo w pracy wbił Mu się gwóźdź do nogi ale nie pojechał z tym, dopiero nad ranem jak przebudził Go tępy ból i nogą nie potrafił poruszać to GO oświeciło :/
    uuu to ostro u szwagra ;/

co do ząbkow to kuzynka farmaceutka mowila ze Camila jest super i duzo kobiet zachwala... :)
    ja małej w koncu potem nic nie dawalam zadnych masci ... tylko coś do gryzienia schłodzonego albo cokolwiek aby tam podrapać :D

kxslp2.png2PEOp1.png1l5xp2.png
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2016, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaa i Gratuluje 1 ząbka <3 :)

• mizzelka Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2016, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anulka1978 wrote:
    Dzisiaj zagryzalam krem kokosowy do ciasta, sałątką z tuńczyka :D można? można :P
    Nie ogarniam :)
    to ja juz nie mowie jaki wczoraj mialam mix.. :)

anulka1978 lubi tę wiadomość

• mizzelka Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2016, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kehlana_miyu wrote:
    Wizytę mam w środę 2.03., pierwszą z USG. Mam nadzieję, że będzie już widoczne serduszko. A Ty będziesz czekać do 29.03 na kolejną?
    mamy w tym samym dniu i tez pierwsza :) trzymam kciuki :)

• mizzelka Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2016, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tajemniczazolza wrote:
    Dziewczyny podłamało mnie troche.
    Dzisiaj mierzyłam temperature i miałam wyższa niż normalnie od kilku dni. Dzisiaj też czuję się jakoś normalnie, rano wstałam z jakąś myślą, jakbym w ciąży nie była, tzn tak się zwyczajnie czułam.
    temp skacze, u mnie tez skakała i spadała nawet z 37 na 36,7... albo i mniej momentami, nie przykryjesz sie dobrze i juz spadek.
    olej termometr :)

a co objawów, ciesz sie! u mnie mdlosci dopiero okolo 7 tyg sie pojawiaja zawsze.. znów obie sis męża nic nie czuły że są w ciąży! jedna sie dopiero w 20 tyg pokapowała jak ruchy czuła (miala bardzo nie regularne @) :)
    ja znow jak cos nie zjem to przytule porcelane, albo mam napady gorąca i slabosci, jakby cukier konkretnie spadł :D

• Elina Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2016, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Visenna wrote:
    Dziewczyny, bierzecie Omega-3? Ja od wielu miesięcy brałam, ale teraz co wezmę jakieś opakowanie do ręki to widzę "niezalecane dla kobiet w ciąży". Dziwne bo skoro nawet w preparatach dla kobiet jest DHA (II trymestr szczególnie) to czemu nie? Chodzi o EPA? Internet pełny jest wpisów o cudownych właściwościach dla ciężarnych i ich rosnących dzieciaczków. Zgłupiałam :)!

kochana ja teraz biorę dopel herz mama to mam na miesiąc dałam za nie jakieś 37 zł tylko że są strasznie duże jest DHA 200mg i EPA 44 mg. a jak te skończe to kupuje prenatal duo tabletki + kapsułki DHA ale to już na miesiąc kosztuje ok 60-70 zł.

Visenna lubi tę wiadomość

4 cykl starań
    1.12.2014 8tc [*]
    ug37uay35ucumuup.png
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2016, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Auro wrote:
    Dziękuję dziewczyny! Dodam że usg miałam już przez brzuch zrobione. Kartę ciąży założymy po następnej wizycie za miesiąc.
    ooo wow! ciekawe czy u mnie zrobi podobnie :D

• kehlana_miyu Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2016, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wczoraj poszłam spać o 20, więc dzisiaj o 5 rano oczy jak 5 zł. Ale po 4h w Ikei kompletny spadek formy i drzemka 1,5h. Myślałam, że do domu nie dojadę i zasnę w samochodzie :D

961l9vvj59du8plj.png
    961lk6nlda9uyhvb.png
    5tc [*] 04.2015
    10tc [*] 01.2015
  • kehlana_miyu Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2016, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NiecierpliwaKarolina wrote:
    Rutelka mnie też możesz dopisać.
    Łódź, 31 lat, liczę na synka :-)

Karolina, to jesteśmy rówieśniczkami, bo ja 31 kończę w kwietniu :)

Sunflower lubi tę wiadomość

961l9vvj59du8plj.png
    961lk6nlda9uyhvb.png
    5tc [*] 04.2015
    10tc [*] 01.2015
  • Elina Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2016, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anulka1978 wrote:
    Olej z wątroby dorsza - EPA, DHA, wit A i D :)

witamina A jest zabójcza dla płodu. pytałam się ostatnio lekarza bo też nie wiedziałam co kupić i powiedział wszystkie witaminy dla kobiet w ciąży oprócz tych z witaminą A. otrzegam tylko.

4 cykl starań
    1.12.2014 8tc [*]
    ug37uay35ucumuup.png
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2016, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anulka1978 wrote:
    Piękna! mi sie paproć marzy ale moj małż nie lubi i tak walczymy juz ktorys rok o paprotkę ;)
    Dzisiaj może trafię ładne hiacynty bo moje juz przekwitły i nie mam efektu wiosny... a jak nie to chociaz bukiet narcyzów sobie kupię...
    szaro się zrobiło, paskudnie... az nie chce mi się jechac...
    Czekam na małża... poszłabym spać...
    a myslalas o azalii? :) wdzięczny kwiat, ale lubi wodę :P

• mizzelka Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2016, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wczoraj mama do mnie: coś ci ciężko zrzucić brzuszek po ciąży :P
    oj gryzlam sie w jezyk.. gryzlam... :)

Visenna, Dea28, Jusstin, Limerikowo, Rutelka, LillaMy lubią tę wiadomość

• inaa Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2016, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejo kochane <3

piękny dzień dzisiaj był. Posprzatalismy z mężem mieszkanko i wybraliśmy sie na spacerek nad zalewem <3 ... potem knajpka azjatycka i McFlurry z Lionem mniam mniam mnia. Nie wiem co ja bym mogła tylko słodkie jeść. Masarka.

thgf9n73strbq9ak.png

thgfyx8d9lmvw97c.png
    Aniołek (8tc)-3.2016 :* Kocham Cię !
    Aniołek (7tc)-12.2016 :* Kocham Cię !

• Elina Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2016, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    inaa wrote:
    Hejo kochane <3

piękny dzień dzisiaj był. Posprzatalismy z mężem mieszkanko i wybraliśmy sie na spacerek nad zalewem <3 ... potem knajpka azjatycka i McFlurry z Lionem mniam mniam mnia. Nie wiem co ja bym mogła tylko słodkie jeść. Masarka.

a ja nie mam dzisiaj na nic siły źle się czuje nie mam ochoty na nic najchętniej to już bym poszła spać, ale nie da rady bo o 5:00 byłabym już na nogach.

4 cykl starań
    1.12.2014 8tc [*]
    ug37uay35ucumuup.png
  • Dea28 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2016, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rutelka planujemy ślub na 4 czerwca, mamy salę i didżeja w przyszłym tygodniu wybieramy się do księdza mam nadzieję, że pójdzie dobrze bo tego obawiam się najbardziej. Będzie mała kameralna uroczystość sami najbliżsi i przyjaciele. Jakieś 40 osób około. W sumie i tak chcieliśmy w tym roku tylko we wrześniu no ale teraz troche data się zmieniła :) a że nie lubimy nic planować to zawsze wszystko na wariata :)

Visenna mi gin powiedział że spokojnie do końca 1 trymestru mogę brać tylko kwas foliowy a potem najwyżej coś mi fajnego i dobrego dobierze.

Visenna, Kasik2, Rutelka, mizzelka lubią tę wiadomość

bfarxzdvl5a95qct.pngatdcj44jjj39fx4a.png
  • inaa Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2016, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze to co nie można brać zestawu witamin prenatalnych? Ja kupiłam pregna plus ... i tam tez sa DHA :P

Elina- ja też tak mam ale dzisiaj jakoś wyjątkowo. No chyba, że takie cuda robi euthyrox hmmmmm ;-)

Elina lubi tę wiadomość

thgf9n73strbq9ak.png

thgfyx8d9lmvw97c.png
    Aniołek (8tc)-3.2016 :* Kocham Cię !
    Aniołek (7tc)-12.2016 :* Kocham Cię !

• KKasiaKK Ekspertka

Wysłany: 27 lutego 2016, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anulka1978 wrote:
    Oj tam oj tam... to budyn i ciasteczka tylko :P <3
    W poniedzialek spróbuję zmodyfikowac przepis i zrobic wersje "na szybko" chociaz ta z przepisu jest naprawde prosta i szybka
    Zrobię budyn z 2 opakowań, dam ciut mniej mleka niz przewidziano na opakowaniu budyniu... do tego masło, wiorki... Jak bedzie ok - a powinno bo tutaj masa to tez budyn tyle ze wlasnej roboty, plus wlasnie maslo i wiorki - to bede miala patent na ciasto na urlopie... wiorki, budyn i herbatniki wszedzie mozna kupic ;)

Ciasto wstawilam do lodowki zeby herbatniki zmiękły ale juz pol ciasta zjedli :P herbatniki twarde ale... heh :)

Wysłałam męża po wiórki do sklepu i ogarnęłyśmy z córcia w pare min ciacho i tez właśnie włożyłam do lodówki...
    Troszkę zmodyfikowałam przepis... Zamiast pół szklanki mleka dodałam pół puszki mleka kokosowego, no i trochę mniej masła i cukru.
    Nie mam w ciąży kompletnie ochoty na słodkie, właściwie mam ciagle na coś ochotę, ale nie wiem na co....
    W poprzedniej ciąży gorzką czekoladę jadłam na zmianę z bardzo pikantnymi daniami....
    Natomiast ciagle mam ochotę gotować i spędzam każdą wolną chwile w kuchni...

Elina lubi tę wiadomość

• Elina Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2016, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    inaa wrote:
    Kurcze to co nie można brać zestawu witamin prenatalnych? Ja kupiłam pregna plus ... i tam tez sa DHA :P

Elina- ja też tak mam ale dzisiaj jakoś wyjątkowo. No chyba, że takie cuda robi euthyrox hmmmmm ;-)

ja też biore Dha ponoć udowodniono naukowo że DHA powinno się brać od początku ciąży gdyż ok 5 tyg zaczynają się zaczątki mózgu i DHA ma duże znaczenie.

4 cykl starań
    1.12.2014 8tc [*]
    ug37uay35ucumuup.png
‹‹ 34 35 36 37 38 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ