X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Październikowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • Elina Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2016, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KKasiaKK wrote:
    Wysłałam męża po wiórki do sklepu i ogarnęłyśmy z córcia w pare min ciacho i tez właśnie włożyłam do lodówki...
    Troszkę zmodyfikowałam przepis... Zamiast pół szklanki mleka dodałam pół puszki mleka kokosowego, no i trochę mniej masła i cukru.
    Nie mam w ciąży kompletnie ochoty na słodkie, właściwie mam ciagle na coś ochotę, ale nie wiem na co....
    W poprzedniej ciąży gorzką czekoladę jadłam na zmianę z bardzo pikantnymi daniami....
    Natomiast ciagle mam ochotę gotować i spędzam każdą wolną chwile w kuchni...

no to kochana witaj w klubie ja też mam ochotę ale nie wiem na co i jak mąż we mnie y nie wpychał jedzenia to bym nie jadła wogóle.

4 cykl starań
    1.12.2014 8tc [*]
    ug37uay35ucumuup.png
  • Elina Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2016, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a jesli chodzi o witaminę A to lepiej przyjmować ją w jedzeniu bo wtedy jej nie przedawkujemy przedawkowanie witaminy A jest bardzo niebezpieczne dla płodu dlatego lekarz nie kazał mi kupować witamin dla kobiet w ciąży z wit. A

Visenna lubi tę wiadomość

4 cykl starań
    1.12.2014 8tc [*]
    ug37uay35ucumuup.png
  • NiecierpliwaKarolina Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2016, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kehlana_miyu wrote:
    Karolina, to jesteśmy rówieśniczkami, bo ja 31 kończę w kwietniu :)
    To będziemy tu świętować :-) ja w czerwcu :-)

kehlana_miyu lubi tę wiadomość

n59y8u69xkreiife.png
    n59y20mm7mm8z66z.png
  • lu.iza Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2016, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj gin na pierwszej wizycie w 6 tyg przepisał mi femibion i mama dha, wiec dha na pewno tam jest :p

qb3cl6d8iexq5cc7.png
    m3sxc6edpjlusky4.png
  • anulka1978 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2016, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elina wrote:
    witamina A jest zabójcza dla płodu. pytałam się ostatnio lekarza bo też nie wiedziałam co kupić i powiedział wszystkie witaminy dla kobiet w ciąży oprócz tych z witaminą A. otrzegam tylko.
    Hmmm az zerknęłam na sklad moich witamin prenatalnych... maja wit A w składzie
    To teraz mam zagwostkę... dyni i szpinaku nie mozna jesc? a sok z marchewki? a jarmuż?
    W czwartek zapytam gina w takim razie

f2w33e3k4fqom8sd.png
  • anulka1978 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2016, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elina wrote:
    a jesli chodzi o witaminę A to lepiej przyjmować ją w jedzeniu bo wtedy jej nie przedawkujemy przedawkowanie witaminy A jest bardzo niebezpieczne dla płodu dlatego lekarz nie kazał mi kupować witamin dla kobiet w ciąży z wit. A

To ja nic nie rozumiem... po grom dodają wit A do witamin prenatalnych w takim razie?
    Czytam wlasnie ze zapotrzebowanie na wit A pokrywają 2 marchewki dziennie... 2 marchewki?? w takim razie na luzaku mozna "przedawkowac"... wystarczy wypic sok z 5 marchewek i zjesc zupe dyniową.... obłęd jakis...
    Dobrze ze ja tran moze 3 razy lyknelam, przy przeziebieniu

f2w33e3k4fqom8sd.png
  • anulka1978 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2016, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przeczytalam... wspominaja o skladzie tranu - rowniez o witaminie A, ale wypowiadaja sie pozytywnie w kwestii przyjmowania tranu w ciązy... nie wiem... zapytam lekarza po prostu...

http://bonavita.pl/tran-sklad-wlasciwosci-zastosowanie-u-kobiet-w-ciazy-i-dzieci

f2w33e3k4fqom8sd.png
  • anulka1978 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2016, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie no wkurzylam się na ten tran...

f2w33e3k4fqom8sd.png
  • Elina Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2016, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anulka1978 wrote:
    Hmmm az zerknęłam na sklad moich witamin prenatalnych... maja wit A w składzie
    To teraz mam zagwostkę... dyni i szpinaku nie mozna jesc? a sok z marchewki? a jarmuż?
    W czwartek zapytam gina w takim razie

zapytaj lekarza. powiem wam tak ile lekarzy tyle opini. np. jeśli chodzi o kąpanie dzieci po porodzie w tym szpitalu co ja rodzić chcę dziecko kąpią już w drugiej dobie a w innym szpitalu jak sąsiadka rodziła to nie kazali jej kąpać dwa tygodnie dla mnie to szok.

4 cykl starań
    1.12.2014 8tc [*]
    ug37uay35ucumuup.png
  • indiarose Znajoma

Wysłany: 27 lutego 2016, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NiecierpliwaKarolina wrote:
    To będziemy tu świętować :-) ja w czerwcu :-)
    Ja tez 31 koncze w czerwcu:)

NiecierpliwaKarolina, kehlana_miyu lubią tę wiadomość

2nn33e3ksnmbd2fx.png
  • Elina Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2016, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anulka1978 wrote:

kochana nie denerwuj się nic przecież się nie stało jeżeli są w witaminach prenatalnych wit. A to w odpowiedniej dawce chociaż różnie to byw ja kupuje bez witaminy A. tranu nie bierzesz garściami i tylko przy przeziębieniu a jesli chodzio przeziębienie to rutinacea mi pomogła i syrop Prenalen tylko lepiej syrop kupić w Rossmanie niż aptece w aptece ja kupiłam bo nie wiedziałam że w rossmanie jest w aptece dałam 17zł a w rosmanie kosztuje 12zł dobre jest to że jest tam bezwonny czosnek a reszta to soczek.

4 cykl starań
    1.12.2014 8tc [*]
    ug37uay35ucumuup.png
  • Elina Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2016, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    indiarose wrote:

ja w maju kończe 21.

4 cykl starań
    1.12.2014 8tc [*]
    ug37uay35ucumuup.png
  • Visenna Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2016, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anulka1978 wrote:

A ja na omega-3 :P wszędzie czyha niebezpieczeństwo, aj!
    Daj znać co powiedział lekarz :)

Cicho tutaj - mam nadzieję, że korzystacie z weekendu a nie objawy ciążowe dają Wam czadu :)!

oar8vfxmctme5m5e.png
    PCOS + NT + IO + hiperinsulinemia + hiperprolaktynemia. I poronienie.
  • kkkaaarrr Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2016, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    indiarose wrote:
    Ja też :)

kehlana_miyu lubi tę wiadomość

eVspp2.png
    SBwKp2.png
    - Olga [*] 8.11.2015 [26tc] - mama Cię kocha córeczko -
  • kalika Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2016, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anulka1978 wrote:
    To ja nic nie rozumiem... po grom dodają wit A do witamin prenatalnych w takim razie?
    Czytam wlasnie ze zapotrzebowanie na wit A pokrywają 2 marchewki dziennie... 2 marchewki?? w takim razie na luzaku mozna "przedawkowac"... wystarczy wypic sok z 5 marchewek i zjesc zupe dyniową.... obłęd jakis...
    Dobrze ze ja tran moze 3 razy lyknelam, przy przeziebieniu

Anulka, w marchewce czy dyni jest wit.A w formie beta-karotenu, który nie jest toksyczny, jego nadmiar jest wydalany z organizmu. Natomiast inne postaci wit.A (retinoidy) kumuluja się w tkankach, a na płód mają działanie teratogenne czyli uszkadzaja go i sprzyja mutacjom.

mhsv9vvjufj4nne7.png
    3jvzjw4z8qd2v63z.png
    06.2015 - nasz aniołek:*

• Kasik2 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2016, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem po wizycie, wszystko OK, mam założoną kartę ciąży :) :) :)

Sylwia_i_Niki, Limerikowo, tajemniczazolza, Visenna, Zetzet, kalika, NiecierpliwaKarolina, Anoolka, Rutelka, Auro, kehlana_miyu, Ola_85, mizzelka, Dea28 lubią tę wiadomość

klz9zbmhugl0l61p.png
  • anulka1978 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2016, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kalika wrote:
    Anulka, w marchewce czy dyni jest wit.A w formie beta-karotenu, który nie jest toksyczny, jego nadmiar jest wydalany z organizmu. Natomiast inne postaci wit.A (retinoidy) kumuluja się w tkankach, a na płód mają działanie teratogenne czyli uszkadzaja go i sprzyja mutacjom.
    Noooo to super.... od tego wszystkiego mam taki ścisk żołądka że zaraz zwymiotuję... o spokojnej nocy mowy nie ma :/ no po prostu pięknie
    Co mnie pokusilo zeby ten cholerny tran łyknąć????? ale jestem zła

f2w33e3k4fqom8sd.png
  • kalika Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2016, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulka, spokojnie, nie zazywasz tego długo, także ryzyko przedawkowania jest niewielkie. Wyluzuj, bo nerwy nic nie pomogą.

mhsv9vvjufj4nne7.png
    3jvzjw4z8qd2v63z.png
    06.2015 - nasz aniołek:*

• lu.iza Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2016, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasik2 wrote:
    Jestem po wizycie, wszystko OK, mam założoną kartę ciąży :) :) :)

Kasik było widać zarodek? Ja byłam w 5t 4d i był tylko pęcherzyk :(

qb3cl6d8iexq5cc7.png
    m3sxc6edpjlusky4.png
  • kasiaa.. Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2016, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej troche poczytałam ale Was nadrobiłam po calym dniu
    Dziękuje za życzenia dla męża,jest coraz lepiej i ja spokojniejsza obyło sie bez leków na uspokojenie

anulka1978 jak przeczytałam Twój wpis ,że leczysz zęby bez znieczulenia ałłłłaaa aż mnie zabolały. Ale jesteś twarda :) Dziękuje za przepis spróbuje ciasta w tygodniu

szynszyl też myslałam nad l4 jak to jest z tym wychodzeniem.. W wakacje chciałabym chociaż na tydzień wyjechac z rodzinką ale wydaje mi się,że nie wolno tzn zwolnienie lekarskie a urlop wypoczynkowy to jednak dwie inne rzeczy :/ nie jestem tego pewna a nigdzie nie mogę znaleźć odpowiedzi na to pytanie czy można wyjechac czy nie :/

kasik2 gratuluje udanej wizyty niech fasolka rośnie,rośnie :)

Sunflower, Kasik2 lubią tę wiadomość

201610141756.png
    201802217352.png
‹‹ 35 36 37 38 39 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ