X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Październikowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • Elina Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2016, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KKasiaKK wrote:
    Wysłałam męża po wiórki do sklepu i ogarnęłyśmy z córcia w pare min ciacho i tez właśnie włożyłam do lodówki...
    Troszkę zmodyfikowałam przepis... Zamiast pół szklanki mleka dodałam pół puszki mleka kokosowego, no i trochę mniej masła i cukru.
    Nie mam w ciąży kompletnie ochoty na słodkie, właściwie mam ciagle na coś ochotę, ale nie wiem na co....
    W poprzedniej ciąży gorzką czekoladę jadłam na zmianę z bardzo pikantnymi daniami....
    Natomiast ciagle mam ochotę gotować i spędzam każdą wolną chwile w kuchni...

no to kochana witaj w klubie ja też mam ochotę ale nie wiem na co i jak mąż we mnie y nie wpychał jedzenia to bym nie jadła wogóle.

4 cykl starań
    1.12.2014 8tc [*]
    ug37uay35ucumuup.png
  • Elina Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2016, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a jesli chodzi o witaminę A to lepiej przyjmować ją w jedzeniu bo wtedy jej nie przedawkujemy przedawkowanie witaminy A jest bardzo niebezpieczne dla płodu dlatego lekarz nie kazał mi kupować witamin dla kobiet w ciąży z wit. A

Visenna lubi tę wiadomość

4 cykl starań
    1.12.2014 8tc [*]
    ug37uay35ucumuup.png
  • NiecierpliwaKarolina Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2016, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kehlana_miyu wrote:
    Karolina, to jesteśmy rówieśniczkami, bo ja 31 kończę w kwietniu :)
    To będziemy tu świętować :-) ja w czerwcu :-)

kehlana_miyu lubi tę wiadomość

n59y8u69xkreiife.png
    n59y20mm7mm8z66z.png
  • lu.iza Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2016, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj gin na pierwszej wizycie w 6 tyg przepisał mi femibion i mama dha, wiec dha na pewno tam jest :p

qb3cl6d8iexq5cc7.png
    m3sxc6edpjlusky4.png
  • anulka1978 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2016, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elina wrote:
    witamina A jest zabójcza dla płodu. pytałam się ostatnio lekarza bo też nie wiedziałam co kupić i powiedział wszystkie witaminy dla kobiet w ciąży oprócz tych z witaminą A. otrzegam tylko.
    Hmmm az zerknęłam na sklad moich witamin prenatalnych... maja wit A w składzie
    To teraz mam zagwostkę... dyni i szpinaku nie mozna jesc? a sok z marchewki? a jarmuż?
    W czwartek zapytam gina w takim razie

f2w33e3k4fqom8sd.png
  • anulka1978 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2016, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elina wrote:
    a jesli chodzi o witaminę A to lepiej przyjmować ją w jedzeniu bo wtedy jej nie przedawkujemy przedawkowanie witaminy A jest bardzo niebezpieczne dla płodu dlatego lekarz nie kazał mi kupować witamin dla kobiet w ciąży z wit. A

To ja nic nie rozumiem... po grom dodają wit A do witamin prenatalnych w takim razie?
    Czytam wlasnie ze zapotrzebowanie na wit A pokrywają 2 marchewki dziennie... 2 marchewki?? w takim razie na luzaku mozna "przedawkowac"... wystarczy wypic sok z 5 marchewek i zjesc zupe dyniową.... obłęd jakis...
    Dobrze ze ja tran moze 3 razy lyknelam, przy przeziebieniu

f2w33e3k4fqom8sd.png
  • anulka1978 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2016, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przeczytalam... wspominaja o skladzie tranu - rowniez o witaminie A, ale wypowiadaja sie pozytywnie w kwestii przyjmowania tranu w ciązy... nie wiem... zapytam lekarza po prostu...

http://bonavita.pl/tran-sklad-wlasciwosci-zastosowanie-u-kobiet-w-ciazy-i-dzieci

f2w33e3k4fqom8sd.png
  • anulka1978 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2016, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie no wkurzylam się na ten tran...

f2w33e3k4fqom8sd.png
  • Elina Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2016, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anulka1978 wrote:
    Hmmm az zerknęłam na sklad moich witamin prenatalnych... maja wit A w składzie
    To teraz mam zagwostkę... dyni i szpinaku nie mozna jesc? a sok z marchewki? a jarmuż?
    W czwartek zapytam gina w takim razie

zapytaj lekarza. powiem wam tak ile lekarzy tyle opini. np. jeśli chodzi o kąpanie dzieci po porodzie w tym szpitalu co ja rodzić chcę dziecko kąpią już w drugiej dobie a w innym szpitalu jak sąsiadka rodziła to nie kazali jej kąpać dwa tygodnie dla mnie to szok.

4 cykl starań
    1.12.2014 8tc [*]
    ug37uay35ucumuup.png
  • indiarose Znajoma

Wysłany: 27 lutego 2016, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NiecierpliwaKarolina wrote:
    To będziemy tu świętować :-) ja w czerwcu :-)
    Ja tez 31 koncze w czerwcu:)

NiecierpliwaKarolina, kehlana_miyu lubią tę wiadomość

2nn33e3ksnmbd2fx.png
  • Elina Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2016, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anulka1978 wrote:

kochana nie denerwuj się nic przecież się nie stało jeżeli są w witaminach prenatalnych wit. A to w odpowiedniej dawce chociaż różnie to byw ja kupuje bez witaminy A. tranu nie bierzesz garściami i tylko przy przeziębieniu a jesli chodzio przeziębienie to rutinacea mi pomogła i syrop Prenalen tylko lepiej syrop kupić w Rossmanie niż aptece w aptece ja kupiłam bo nie wiedziałam że w rossmanie jest w aptece dałam 17zł a w rosmanie kosztuje 12zł dobre jest to że jest tam bezwonny czosnek a reszta to soczek.

4 cykl starań
    1.12.2014 8tc [*]
    ug37uay35ucumuup.png
  • Elina Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2016, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    indiarose wrote:

ja w maju kończe 21.

4 cykl starań
    1.12.2014 8tc [*]
    ug37uay35ucumuup.png
  • Visenna Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2016, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anulka1978 wrote:

A ja na omega-3 :P wszędzie czyha niebezpieczeństwo, aj!
    Daj znać co powiedział lekarz :)

Cicho tutaj - mam nadzieję, że korzystacie z weekendu a nie objawy ciążowe dają Wam czadu :)!

oar8vfxmctme5m5e.png
    PCOS + NT + IO + hiperinsulinemia + hiperprolaktynemia. I poronienie.
  • kkkaaarrr Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2016, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    indiarose wrote:
    Ja też :)

kehlana_miyu lubi tę wiadomość

eVspp2.png
    SBwKp2.png
    - Olga [*] 8.11.2015 [26tc] - mama Cię kocha córeczko -
  • kalika Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2016, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anulka1978 wrote:
    To ja nic nie rozumiem... po grom dodają wit A do witamin prenatalnych w takim razie?
    Czytam wlasnie ze zapotrzebowanie na wit A pokrywają 2 marchewki dziennie... 2 marchewki?? w takim razie na luzaku mozna "przedawkowac"... wystarczy wypic sok z 5 marchewek i zjesc zupe dyniową.... obłęd jakis...
    Dobrze ze ja tran moze 3 razy lyknelam, przy przeziebieniu

Anulka, w marchewce czy dyni jest wit.A w formie beta-karotenu, który nie jest toksyczny, jego nadmiar jest wydalany z organizmu. Natomiast inne postaci wit.A (retinoidy) kumuluja się w tkankach, a na płód mają działanie teratogenne czyli uszkadzaja go i sprzyja mutacjom.

mhsv9vvjufj4nne7.png
    3jvzjw4z8qd2v63z.png
    06.2015 - nasz aniołek:*

• Kasik2 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2016, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem po wizycie, wszystko OK, mam założoną kartę ciąży :) :) :)

Sylwia_i_Niki, Limerikowo, tajemniczazolza, Visenna, Zetzet, kalika, NiecierpliwaKarolina, Anoolka, Rutelka, Auro, kehlana_miyu, Ola_85, mizzelka, Dea28 lubią tę wiadomość

klz9zbmhugl0l61p.png
  • anulka1978 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2016, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kalika wrote:
    Anulka, w marchewce czy dyni jest wit.A w formie beta-karotenu, który nie jest toksyczny, jego nadmiar jest wydalany z organizmu. Natomiast inne postaci wit.A (retinoidy) kumuluja się w tkankach, a na płód mają działanie teratogenne czyli uszkadzaja go i sprzyja mutacjom.
    Noooo to super.... od tego wszystkiego mam taki ścisk żołądka że zaraz zwymiotuję... o spokojnej nocy mowy nie ma :/ no po prostu pięknie
    Co mnie pokusilo zeby ten cholerny tran łyknąć????? ale jestem zła

f2w33e3k4fqom8sd.png
  • kalika Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2016, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulka, spokojnie, nie zazywasz tego długo, także ryzyko przedawkowania jest niewielkie. Wyluzuj, bo nerwy nic nie pomogą.

mhsv9vvjufj4nne7.png
    3jvzjw4z8qd2v63z.png
    06.2015 - nasz aniołek:*

• lu.iza Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2016, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasik2 wrote:
    Jestem po wizycie, wszystko OK, mam założoną kartę ciąży :) :) :)

Kasik było widać zarodek? Ja byłam w 5t 4d i był tylko pęcherzyk :(

qb3cl6d8iexq5cc7.png
    m3sxc6edpjlusky4.png
  • kasiaa.. Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2016, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej troche poczytałam ale Was nadrobiłam po calym dniu
    Dziękuje za życzenia dla męża,jest coraz lepiej i ja spokojniejsza obyło sie bez leków na uspokojenie

anulka1978 jak przeczytałam Twój wpis ,że leczysz zęby bez znieczulenia ałłłłaaa aż mnie zabolały. Ale jesteś twarda :) Dziękuje za przepis spróbuje ciasta w tygodniu

szynszyl też myslałam nad l4 jak to jest z tym wychodzeniem.. W wakacje chciałabym chociaż na tydzień wyjechac z rodzinką ale wydaje mi się,że nie wolno tzn zwolnienie lekarskie a urlop wypoczynkowy to jednak dwie inne rzeczy :/ nie jestem tego pewna a nigdzie nie mogę znaleźć odpowiedzi na to pytanie czy można wyjechac czy nie :/

kasik2 gratuluje udanej wizyty niech fasolka rośnie,rośnie :)

Sunflower, Kasik2 lubią tę wiadomość

201610141756.png
    201802217352.png
‹‹ 35 36 37 38 39 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ