Październikowe Mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
KKasiaKK wrote:Wysłałam męża po wiórki do sklepu i ogarnęłyśmy z córcia w pare min ciacho i tez właśnie włożyłam do lodówki...
Troszkę zmodyfikowałam przepis... Zamiast pół szklanki mleka dodałam pół puszki mleka kokosowego, no i trochę mniej masła i cukru.
Nie mam w ciąży kompletnie ochoty na słodkie, właściwie mam ciagle na coś ochotę, ale nie wiem na co....
W poprzedniej ciąży gorzką czekoladę jadłam na zmianę z bardzo pikantnymi daniami....
Natomiast ciagle mam ochotę gotować i spędzam każdą wolną chwile w kuchni...
no to kochana witaj w klubie ja też mam ochotę ale nie wiem na co i jak mąż we mnie y nie wpychał jedzenia to bym nie jadła wogóle.4 cykl starań
1.12.2014 8tc [*]
-
a jesli chodzi o witaminę A to lepiej przyjmować ją w jedzeniu bo wtedy jej nie przedawkujemy przedawkowanie witaminy A jest bardzo niebezpieczne dla płodu dlatego lekarz nie kazał mi kupować witamin dla kobiet w ciąży z wit. A
Visenna lubi tę wiadomość
4 cykl starań
1.12.2014 8tc [*]
-
Elina wrote:witamina A jest zabójcza dla płodu. pytałam się ostatnio lekarza bo też nie wiedziałam co kupić i powiedział wszystkie witaminy dla kobiet w ciąży oprócz tych z witaminą A. otrzegam tylko.
To teraz mam zagwostkę... dyni i szpinaku nie mozna jesc? a sok z marchewki? a jarmuż?
W czwartek zapytam gina w takim razie
-
Elina wrote:a jesli chodzi o witaminę A to lepiej przyjmować ją w jedzeniu bo wtedy jej nie przedawkujemy przedawkowanie witaminy A jest bardzo niebezpieczne dla płodu dlatego lekarz nie kazał mi kupować witamin dla kobiet w ciąży z wit. A
To ja nic nie rozumiem... po grom dodają wit A do witamin prenatalnych w takim razie?
Czytam wlasnie ze zapotrzebowanie na wit A pokrywają 2 marchewki dziennie... 2 marchewki?? w takim razie na luzaku mozna "przedawkowac"... wystarczy wypic sok z 5 marchewek i zjesc zupe dyniową.... obłęd jakis...
Dobrze ze ja tran moze 3 razy lyknelam, przy przeziebieniu -
Przeczytalam... wspominaja o skladzie tranu - rowniez o witaminie A, ale wypowiadaja sie pozytywnie w kwestii przyjmowania tranu w ciązy... nie wiem... zapytam lekarza po prostu...
http://bonavita.pl/tran-sklad-wlasciwosci-zastosowanie-u-kobiet-w-ciazy-i-dzieci
Visenna lubi tę wiadomość
-
anulka1978 wrote:Hmmm az zerknęłam na sklad moich witamin prenatalnych... maja wit A w składzie
To teraz mam zagwostkę... dyni i szpinaku nie mozna jesc? a sok z marchewki? a jarmuż?
W czwartek zapytam gina w takim razie
zapytaj lekarza. powiem wam tak ile lekarzy tyle opini. np. jeśli chodzi o kąpanie dzieci po porodzie w tym szpitalu co ja rodzić chcę dziecko kąpią już w drugiej dobie a w innym szpitalu jak sąsiadka rodziła to nie kazali jej kąpać dwa tygodnie dla mnie to szok.4 cykl starań
1.12.2014 8tc [*]
-
anulka1978 wrote:Nie no wkurzylam się na ten tran...
kochana nie denerwuj się nic przecież się nie stało jeżeli są w witaminach prenatalnych wit. A to w odpowiedniej dawce chociaż różnie to byw ja kupuje bez witaminy A. tranu nie bierzesz garściami i tylko przy przeziębieniu a jesli chodzio przeziębienie to rutinacea mi pomogła i syrop Prenalen tylko lepiej syrop kupić w Rossmanie niż aptece w aptece ja kupiłam bo nie wiedziałam że w rossmanie jest w aptece dałam 17zł a w rosmanie kosztuje 12zł dobre jest to że jest tam bezwonny czosnek a reszta to soczek.4 cykl starań
1.12.2014 8tc [*]
-
anulka1978 wrote:Nie no wkurzylam się na ten tran...
A ja na omega-3 wszędzie czyha niebezpieczeństwo, aj!
Daj znać co powiedział lekarz
Cicho tutaj - mam nadzieję, że korzystacie z weekendu a nie objawy ciążowe dają Wam czadu !
-
anulka1978 wrote:To ja nic nie rozumiem... po grom dodają wit A do witamin prenatalnych w takim razie?
Czytam wlasnie ze zapotrzebowanie na wit A pokrywają 2 marchewki dziennie... 2 marchewki?? w takim razie na luzaku mozna "przedawkowac"... wystarczy wypic sok z 5 marchewek i zjesc zupe dyniową.... obłęd jakis...
Dobrze ze ja tran moze 3 razy lyknelam, przy przeziebieniu
Anulka, w marchewce czy dyni jest wit.A w formie beta-karotenu, który nie jest toksyczny, jego nadmiar jest wydalany z organizmu. Natomiast inne postaci wit.A (retinoidy) kumuluja się w tkankach, a na płód mają działanie teratogenne czyli uszkadzaja go i sprzyja mutacjom.
06.2015 - nasz aniołek:*
-
kalika wrote:Anulka, w marchewce czy dyni jest wit.A w formie beta-karotenu, który nie jest toksyczny, jego nadmiar jest wydalany z organizmu. Natomiast inne postaci wit.A (retinoidy) kumuluja się w tkankach, a na płód mają działanie teratogenne czyli uszkadzaja go i sprzyja mutacjom.
Co mnie pokusilo zeby ten cholerny tran łyknąć????? ale jestem zła -
Hej troche poczytałam ale Was nadrobiłam po calym dniu
Dziękuje za życzenia dla męża,jest coraz lepiej i ja spokojniejsza obyło sie bez leków na uspokojenie
anulka1978 jak przeczytałam Twój wpis ,że leczysz zęby bez znieczulenia ałłłłaaa aż mnie zabolały. Ale jesteś twarda Dziękuje za przepis spróbuje ciasta w tygodniu
szynszyl też myslałam nad l4 jak to jest z tym wychodzeniem.. W wakacje chciałabym chociaż na tydzień wyjechac z rodzinką ale wydaje mi się,że nie wolno tzn zwolnienie lekarskie a urlop wypoczynkowy to jednak dwie inne rzeczy nie jestem tego pewna a nigdzie nie mogę znaleźć odpowiedzi na to pytanie czy można wyjechac czy nie
kasik2 gratuluje udanej wizyty niech fasolka rośnie,rośnie
Sunflower, Kasik2 lubią tę wiadomość