X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Październikowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • Ola_85 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2016, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wczoraj bylam w H&M kupiłam sobie spodnie dzinsy rurki sliczne z ozdobnymi wycieraniami niestety strasznie drogie ale coz zrobic.ogolnie odziez ciazowa droga a i upatrzyłam sobie tunike na lato.

km5s8ribs34fnes6.png
  • Kasik2 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2016, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lu.iza wrote:
    Kasik było widać zarodek? Ja byłam w 5t 4d i był tylko pęcherzyk :(
    Nie sprawdzałysmy bo nie wytrzymałam do wizyty i 3 dni temu byłam u innego gina na usg :p i wtedy był tylko pęcherzyk
    Mam za swoje, muszę czekać do następnej wizyty żeby zobaczyć dzidziusia....

klz9zbmhugl0l61p.png
  • Maja123 Koleżanka

Wysłany: 28 lutego 2016, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a u Was kiedy był pęcherzyk widoczny? Bo ja mam według kalendarza belly termin na 23 październik :) Ja licząc od miesiączki mam 6 tydz 1 dzień a wiek płodu 4 tydz :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lutego 2016, 13:38

Maja
  • elficzka Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2016, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maja123 wrote:
    Dziewczyny a u Was kiedy był pęcherzyk widoczny? Bo ja mam według kalendarza belly termin na 23 październik :) Ja licząc od miesiączki mam 6 tydz 1 dzień a wiek płodu 4 tydz :)

U mnie było widać w 4t4d od OM, miał ok 2mm :)

f2w3rjjgdr0iznvo.png
  • inaa Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2016, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jutro mam wizyte i bardzo bym chciała tym razem coś zobaczyć <3

thgf9n73strbq9ak.png

thgfyx8d9lmvw97c.png
    Aniołek (8tc)-3.2016 :* Kocham Cię !
    Aniołek (7tc)-12.2016 :* Kocham Cię !

• lu.iza Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2016, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, miałyście w skierowaniu na badanie krwi cytomegalie? Robiliście to badanie? Mi wyszło igg 76, czyli ze ja przeszłam (tak wyczytałam w googlu) ponoc ma ja 70% ludzi. Cos wiecie na ten temat?

qb3cl6d8iexq5cc7.png
    m3sxc6edpjlusky4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 lutego 2016, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    inaa wrote:
    Ehhhh hej kobitki...

Dla mnie dzisiaj okropny zaczął się dzień. Boje się... miałam robiony i rezonans i zdjecie panoramiczne szczeki jak jeszcze nie wiedziałam, że jestem w ciąży... boję się bo czytam jakie mogą być konsekwencje... :( o matko boska.... paraliżuje mnie lek ;(
    Ja miałam robione RTG zęba w poprzedniej ciąży, wtedy jeszcze o niej nie wiedziałam i wszystko ok z maluchem :) miałaś fartuch ochronny?

• inaa Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2016, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No niby miałam fartuch ochronny, ale nie przylegał zbyt mocno bo dziwnie musiałam stać :( ehhh co za stres :(

Anoolka lubi tę wiadomość

thgf9n73strbq9ak.png

thgfyx8d9lmvw97c.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 lutego 2016, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola_85 wrote:
    wczoraj bylam w H&M kupiłam sobie spodnie dzinsy rurki sliczne z ozdobnymi wycieraniami niestety strasznie drogie ale coz zrobic.ogolnie odziez ciazowa droga a i upatrzyłam sobie tunike na lato.
    W poprzedniej ciąży też miałam rurki z h&m, boskie. Teraz też sobie kupię. Tak w ogóle to uwielbiam spodnie ciazowe bo mi z tylka nie spadają ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 lutego 2016, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    inaa wrote:
    No niby miałam fartuch ochronny, ale nie przylegał zbyt mocno bo dziwnie musiałam stać :( ehhh co za stres :(
    To nie masz się czym martwić, szkoda nerwów. I nie wierze że lekarze usunęli by ciaze bo się miało RTG zęba ;)

• inaa Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2016, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    <3 dzięki ... uspokoiłaś mnie kochana <3 ! Mam nadzieje, że bedzie dobrze...

thgf9n73strbq9ak.png

thgfyx8d9lmvw97c.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 lutego 2016, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moi poprzedni to córka 20 we wrześniu, syn 18, córka 12, syn 10, syn 8 i córka 4 w lipcu.ja zawsze marzyłam o siódemce i się udało.

kehlana_miyu, Auro, Anoolka, mizzelka, Rutelka lubią tę wiadomość

• Katarzyna.G Ekspertka

Wysłany: 28 lutego 2016, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :) witam się ponownie na nowym wątku. Ja trochę odetchnęłam z ulgą - wczoraj byłam na wizycie (prywatnie). Nie ma żadnego pustego jaja. Jest już piękny mały człowieczek z szalenie bijącym serduszkiem. 6W5D Crl: 7,15mm. Teraz już możecie mnie wpisać na listę październikowych mam :) Termin porodu wyznaczony został na 17.10.2016. Pozdrowienia znad morza :)

Limerikowo, elficzka, Sysunia32, anulka1978, Blu, kehlana_miyu, Sunflower, marti_88, Anoolka, mizzelka, Rutelka, Dea28 lubią tę wiadomość

8.01.2016 - 23.03.2016 [*] Mój mały Aniołek

8uneyx8d1vxarn72.png

yuuds65gf87b5p5x.png
  • NiecierpliwaKarolina Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2016, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maja123 wrote:
    U mnie w 6t2d był pęcherzyk 20mm i zarodek 7mm z serduszkiem :-) myślę, że możesz już iść na usg :-)

n59y8u69xkreiife.png
    n59y20mm7mm8z66z.png
  • anulka1978 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2016, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola_85 wrote:
    Ola też mam jedne ciążówki, są mega :) mój mąż się smieje że praktyczne bo nawet po ciąży mozna nosic i po plecach nie bedzie wiało :P

f2w33e3k4fqom8sd.png
  • anulka1978 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2016, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sysunia32 wrote:
    Moi poprzedni to córka 20 we wrześniu, syn 18, córka 12, syn 10, syn 8 i córka 4 w lipcu.ja zawsze marzyłam o siódemce i się udało.
    Kochana, najstarsza dwójka to już dorośli ludzie ;)
    Jak dzieciaki zareagowały na wieść o kolejnym maluszku? pewnie radocha na maxa co? :)
    U mnie wciaż pytania... "mamooo kiedy wreszcie poznamy płeć?" :)
    Starsza córa pyta bo chce mi na okres ciązy zakupić specjalny kolczyk do pępka dla ciężarnych (jest elastyczny i ze świetną zawieszką typowo ciązową) a młodsza to z czystej dziecięcej ciekawości się dopytuje :)

Zreszta ja tez przebieram nózkami z niecierpliwością ;) trzecia córka? a moze syn? :)

Dziewczyny czuje sie jakby mnie ciągnik przejechał :/
    Ciągle mam wrazenie ze zaraz pawia puszcze :/ ale jakos nie puszczam :/ tylko wiecznie się czuję jakbym za chwilę miała zawisnąć nad porcelanową muszlą :/
    Cokolwiek zjem to takie rozpieranie w brzuchu, pełnośc jak po świętach :/ jakbym się obżarła nie wiem czego :/ a jem mało przecież...
    Czuje się gruba, wielka, sflaczałą, powolna i okropna.... idealnie...

Do tego zasypiam na siedząco :/

Czy ja juz moge prosić zeby byl październik???

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lutego 2016, 18:39

f2w33e3k4fqom8sd.png
  • anulka1978 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2016, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katarzyna.G wrote:
    Cześć dziewczyny :) witam się ponownie na nowym wątku. Ja trochę odetchnęłam z ulgą - wczoraj byłam na wizycie (prywatnie). Nie ma żadnego pustego jaja. Jest już piękny mały człowieczek z szalenie bijącym serduszkiem. 6W5D Crl: 7,15mm. Teraz już możecie mnie wpisać na listę październikowych mam :) Termin porodu wyznaczony został na 17.10.2016. Pozdrowienia znad morza :)
    To są piękne chwile :) i taki błogi spokój, że wszystko jest ok, jest malusi człowiek, ma serducho... super :) <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lutego 2016, 18:38

f2w33e3k4fqom8sd.png
  • Maja123 Koleżanka

Wysłany: 28 lutego 2016, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej niecierpliwakarolina mam wizytę dopiero w czwartek już się nie mogę doczekać,a z drugiej strony boję bo wcześniejszą ciąże poronilam w 4 tyg pół roku temu :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lutego 2016, 18:40

Maja
  • anulka1978 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2016, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez jadę w czwartek... potem wizytę mam 14 marca a potem 24 prenatalne... dużo tego... ale juz od kwietnia bedzie tego mniej bo cos mi się zdaje ze większa częśc obowiązkow prowadzenia ciązy przejmie moj nowy gin, a do pierwszego pojade moze ze 2 razy jesli zajdzie potrzeba
    Wczoraj spotkalam kolezankę, tez jest pacjentką mojego gina (tego prywatnego)... była w ciąży z 3cim dzieckiem... ciąża zdrowa, bez komplikacji, donoszona... w okolicach terminu porodu przestala czuc ruchy... telefon do gina... a on "przestan wymyslac" (jak to on)... podjechala do niego do gabinetu... "wszystko ok, daj spokoj"... wieczorem trafila na IP do szpitala (od nas do szpitala trzeba dojechac 25km albo 50km do lepszego, w wiekszym miescie)... diagnoza? dziecko zmarło :(
    Musiala rodzić oczywiście :/
    Zalamanie... wlasnie tego olewczego stylu bycia ojego gina nie znoszę ! przestań, daj spokoj, co za baba mi sie trafiła.... pytam o cokolwiek to jakis taki text slysze zamiast odpowiedzi...
    Planowalam ciążę... rozmowa o mierzeniu temperatury, wykresach... zdaniem mojego gina jestem popieprzona... i taka z nim gadka.... nic nie doradzi, nic nie podpowie...
    Nie zalozyl mi karty ciazy (przypominam ze jestem w 10 tyg!), nie zmierzyl ani razu cisnienia, nie zważył i nie wyznaczył terminu porodu... normalne? nie sądzę....
    Moze ten drugi (nfz) nie ma super gabinetu (choc dramatu absolutnie nie ma) ale traktuje mnie z szacunkiem, spokojnie, odpowiada na pytania, wyjasnia niejasne kwestie.... jest opanowany i kulturalny...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lutego 2016, 18:56

f2w33e3k4fqom8sd.png
  • lu.iza Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2016, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chyba też pójdę do drugiego lekarza, mój niby spoko, sympatyczny, rzeczowy, ale moze inny bedzie mi bardziej odpowiadał

Anula nie zastanawiaj sie tylko zmieniaj! Co masz sie stresować :)

qb3cl6d8iexq5cc7.png
    m3sxc6edpjlusky4.png
‹‹ 37 38 39 40 41 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ