X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Październikowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • elficzka Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2016, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też zmieniłam lekarza :)

Anula, mysle że dla swojego spokoju powinnaś się przenieść do kogoś, komu ufasz.
    Ja wcześniej chodziłam do lekarza na NFZ, był ok - ale wiecznie jest na urlopie, wyjazdach.. Teraz miał miesięczne wolne.. No ileż można. Prenioslam się do prywatnego, teraz czuje komfort. Mogę do niego zdzwonic o każdej porze dnia i nocy, ma gabinet w swoim domu.

Pamiętam, jak byłam w 1 ciąży i w 17 tyg zaczęłam krwawic, to jako jedyny mnie przyjął w sobotę. I JeszcE na wesele szedł, i badał mnie w garniturze :)

Blu, Anoolka, mizzelka lubią tę wiadomość

f2w3rjjgdr0iznvo.png
  • Blu Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2016, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elficzko - Lubie oczywiście za podejście lekarza :)

U mnie też dzień do d... wiec dobrze ze juz się prawie skończył. Powoli czuje juz takie rozpieranie w brzuchu, czuje się mega senna i mdłości cały dzień. Żyć nie umierać, a taryfy ulgowej nie ma bo córeczka wymaga dużo uwagi.

Ostatnio gin na wizycie mówił, żeby ograniczyć w miarę możliwości noszenie małej. Hmm o ile w sobotę i niedzielę to jest do zrobienia bo mam wsparcie, to w tygodniu jeszcze nie wiem co wymyśle... wiem jedno, małej napewno się to nie spodoba :P
    Mąż też niezadowolony, bo dla niego też trafił się zakaz :P

Fasol najważniejszy.

Miłego wieczoru!

CBx2p2.pnglEw8p2.pngV23dp2.png
  • kehlana_miyu Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2016, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zaczynam się bać, czy wszystko będzie w porządku. Po moich poprzednich doświadczeniach chciałabym już przede wszystkim być w drugim trymestrze :(

961l9vvj59du8plj.png
    961lk6nlda9uyhvb.png
    5tc [*] 04.2015
    10tc [*] 01.2015
  • vella Ekspertka

Wysłany: 28 lutego 2016, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduję się po wizycie...
    Mamy bąbelka 2,5mm z pięknie bijącym serduszkiem. Ciąża wegług usg 5t6d i tp na 25.10.2016. Pęcherzyk ciążowy 16mm.
    Łzy leciały jak grochy ze szczęścia... :-D

Visenna, Jusstin, Limerikowo, Sylwia_i_Niki, Jacqueline, Blu, kehlana_miyu, Ola_85, mizzelka, Rutelka, Kasik2 lubią tę wiadomość

3Ecdp1.png
  • anulka1978 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2016, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem Wam że całe zycie chodzilam prywatnie... obie ciąze prowadzilam prywatnie... ale to był lekarz przez duże L
    Moglam zadzwonic o kazdej porze, czuł sie odpowiedzialny za ciąże, które prowadził, odpowiadał cierpliwie na pytania, był wnikliwy i szczegółowy... do tego z pasją...
    Po przeprowadzce (50km niby nieduzo ale jednak tez niemało) zmiana lekarza... prywatny, nie inaczej.... i co? dupa... telefonu nie odbiera nigdy... doslownie nigdy... nie wyobrazam sobie prowadzic u niego ciążę... przyjdzie 3 tryestr, cokolwiek mnie zaniepokoi i co? tutaj nie ma oddzialu ginekologicznego w szpitalu, nie mogę ot tak zglosic się na IP... wiec powienin lekarz odbierac telefony ale tego nie robi... masakra... plus docieraja do mnie jakies rozne opinie, conajniej dziwne... i suma sumarum poki co został i ten drugi lekarz ktory przyjmuje na nfz....
    Bala sie 1szej wizyty bo przyzwyczajona jestem do prywatnego lekarza ale jestem mile zaskoczona, do tego stopnia że wole tego lekarza z nfz niz mojego prywatnego :/

KEHLANA MIYU to juz 7my tydzien :) spokojnie, wszystko bedzie pięknie, zobaczysz ! <3

kehlana_miyu lubi tę wiadomość

f2w33e3k4fqom8sd.png
  • anulka1978 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2016, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    elficzka wrote:
    Pamiętam, jak byłam w 1 ciąży i w 17 tyg zaczęłam krwawic, to jako jedyny mnie przyjął w sobotę. I Jeszcze na wesele szedł, i badał mnie w garniturze :)
    No wlasnie o takich sytuacjach mowię... moj nie dośc że telefonu by nie odebral to na bank by nikogo w sobote nie przyjął... nie ma takiej opcji...
    Moj poprzedni lekarz z poprzedniego miejsca zamieszkania - owszem :)
    Tutaj cholera nie mam wyboru... zadupie...

f2w33e3k4fqom8sd.png
  • anulka1978 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2016, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vella wrote:
    Melduję się po wizycie...
    Mamy bąbelka 2,5mm z pięknie bijącym serduszkiem. Ciąża wegług usg 5t6d i tp na 25.10.2016. Pęcherzyk ciążowy 16mm.
    Łzy leciały jak grochy ze szczęścia... :-D
    Super <3 niech zdrowo rośnie !!

vella lubi tę wiadomość

f2w33e3k4fqom8sd.png
  • marti_88 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2016, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rutelko gratuluję cudnego widoku. Jakby nie było duży człowieczek już z tego groszka ;)

Elficzka i Inaa - kciuki za jutrzejszą wizytę!

aulka jak patrzę na Twoim suwaczku jest już 9t2d to nie mogę uwierzyć! chyba jesteś najbardziej do przodu z całej naszej ferajny? :)

wczoraj mnie nie było na forum. Byliśmy praktycznie cały dzień u znajomych. Wróciliśmy o 4 rano - oczywiście jestem topowym kierowcą :) ja dusza alkoholowego towarzystwa już się mentalnie przestawiłam choć znajomi cały czas mówią, że nie wierzą ;)

i jednak dzisiaj powiedzieliśmy moim rodzicom. Ło matko... masarka... ojciec płacze, matka płacze. Ja wkurw i mój facet się napierdzielać zaczął. Istny cyrk! jak dobrze, że mamy to za sobą :D uffff....

l22n6iyetayj1i0f.png
    24 cykle starań i sukces :)
  • lu.iza Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2016, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blu, tez mam 7t3d i cały dzien boli mnie podbrzusze, nie kłuje ale czuje taki ciężar

qb3cl6d8iexq5cc7.png
    m3sxc6edpjlusky4.png
  • marti_88 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2016, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak się cieszę, że uspokoiła się u nas zła pasa ! dziewczyny wytrwamy w tym składzie do końca!!! :)

Blu, kehlana_miyu, Rutelka lubią tę wiadomość

l22n6iyetayj1i0f.png
    24 cykle starań i sukces :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 lutego 2016, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam taki problem z lekarzem że byłam na dwóch wizytach i tylko zrobił usg. Żadnych badań. Badania dopiero w 12 tygodniu. To trochę bez sensu. Nawet mutterpass nie założył. To karta ciąży w niemczech. A lekarza mogę zmienić dopiero w następnym kwartale czyli w kwietniu. Bo kasa chorych nie pokryje tego. Jutro będę dzwonić do innej przychodni i spytam ci zrobić.

• Jusstin Ekspertka

Wysłany: 28 lutego 2016, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blu - dobrze wiem o czym mowisz, bo też mimo że chcę ograniczyc dzwiganie małej to jest to bardzo trudne. Chociaz od jutra się troche zmieni - wracam do pracy po ponad rocznej przerwie, ciekawie jak to bedzie...
    Co do lekarza to faktycznie lepiej zmieniać na tym etapie, jak się nie jest pewnym. Anulka - a ty nie wspominalas przypadkiem, ze ten prywatny gin to twoj znajomy? To chyba zawsze latwiej zapytac się o pewne sprawy, telefon też powinien chyba odebrac, co?
    Ja na szczęście gina mam od poprzedniej ciazy, telefon odbiera, a jak nie, to oddzwania, wiec nie zamierzam zmieniac. No i w czwartek wizyta - pewnie karta ciąży zostanie zalozona.
    No i z samopoczuciem u mnie kiepsko, dzisiaj niesamowite mdlosci, a apogeum bylo przy zmianie wypelnionej pieluchy malej :/

rfxggzu3xsdgcqg5.png
  • Maminka223 Debiutantka

Wysłany: 28 lutego 2016, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasik2 wrote:
    Ja biorę DHA Prenatal. Jest napisane, ze wspomaga rozwój mózgu u dziecka i bierze się to w ciąży i podczas karmienia. Zawiera Omega 3 + wit D.
    Może producent musi mieć jakąś specjalną licencję żeby tak napisać na opakowaniu? A jak nie mają to muszą napisać że nie wskazane w okresie ciąży?
    Tak sobie gdybam bo nie chce mi sie wierzyc żeby Omega 3 były niezdrowe dla ciężarnych...
    Musi mieć. Nie można napisać nieprawdy. Moja lekarka mówiła, że jest najlepiej zbilansowany z dostępnych suplementów dla kobiet w ciąży.

Maminka223
  • Sylwia_i_Niki Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2016, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anulka prywatny lekarz i takie podejście...szok.
    Ja tez powinnam ograniczyć noszenie córci ale jak... dużo czasu spędzamy same, to przewinac to kąpiel, to do krzesełka na karmienie....nie wspomnę o tym, że mieszkamy na 3 piętrze bez windy :( a teraz jeszcze mała złapała katar ..leje się z nosa jak z kranu i spać bidula nie może :( no i oczywiście po n9cy obudziłam się dziś w podobnym stanie :(

Gratuluję serduszek i witam nowe dziewczyny :*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lutego 2016, 22:19

34bw9jcgtpweb6ht.png

mhsv3e5eqjicmuk3.png

l22ndf9hqu72xmmm.png

5cs 🥰 udało się!
  • Basia1771 Przyjaciółka

Wysłany: 28 lutego 2016, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny
    Więc jeśli chodzi o witaminy to mi lekarz kazał brać omegamed z aktifolinem bo lepiej jest wchłaniany przy kwasie foliowym. Ogólnie zrobił mi wykład wtedy z czego połowy nie pamiętam z tych emocji.

Również witam nowe koleżanki.
    Kasiu ja również jestem z kuj-pom.

Ciesze się z Waszych wizyt i trzymam kciuki za Was i maluchy. Jutro pewnie też zanim wejdę tu to będę miała z 8 stron do przeczytania a wtedy się szybko gubię.

zi139jcghuedn61r.png
    Kolejna wizyta 24.03
  • NiecierpliwaKarolina Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2016, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maja123 wrote:
    Hej niecierpliwakarolina mam wizytę dopiero w czwartek już się nie mogę doczekać,a z drugiej strony boję bo wcześniejszą ciąże poronilam w 4 tyg pół roku temu :(
    Maja wszystko będzie w porządku! Obawy rozumiem, bo ja je mam i każda z dziewczyn je ma, ale pozytywne myślenie czyni cuda ;-) trzymam kciuki za czwartek!

n59y8u69xkreiife.png
    n59y20mm7mm8z66z.png
  • NiecierpliwaKarolina Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2016, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też dzisiaj jak z krzyża zdjęta i mdłości caly dzień :-/ dwa razy drzemki w ciągu dnia sobie robiłam. A teraz mnie naszła wieeeeeeelka ochota na pizzę z pieczarkami... jak żyć?

Visenna, Anoolka lubią tę wiadomość

n59y8u69xkreiife.png
    n59y20mm7mm8z66z.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 lutego 2016, 23:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulka bez sensu chodzić do takiego gina co ma wszystko w dupie i jeszcze mu płacić. To ja mam gina na NFZ i odbiera tel w miarę możliwości ;)

• Visenna Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 07:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    7+0 <3, dzień dobry w 8 tyg. :)
    Za tydzień kolejna wizyta i już doczekać się nie mogę... a tymczasem, trzeba przetrwać kolejne dni pracy :|

Gratuluję kolejnych udanych wizyt i... trzymam kciuki za dzisiejsze :) Dawajcie znać! :) Będę ukradkiem podczytywać w pracy :)

Anulka - od takiego lekarza bym spierniczała, jak najdalej. Piszesz, że ciężko o specjalistę, w Twojej okolicy, ale może jednak ktoś, gdzieś... bo co, jak co, ale u lekarza trzeba czuć się pewnie i mu ufać.

Miłego dnia dziewczyny :*

Blu, mizzelka, NiecierpliwaKarolina, Rutelka lubią tę wiadomość

oar8vfxmctme5m5e.png
    PCOS + NT + IO + hiperinsulinemia + hiperprolaktynemia. I poronienie.
  • anulka1978 Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 07:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jusstin wrote:
    Anulka - a ty nie wspominalas przypadkiem, ze ten prywatny gin to twoj znajomy? To chyba zawsze latwiej zapytac się o pewne sprawy, telefon też powinien chyba odebrac, co?
    No znajomy, znajomy... i co z tego ja sie pytam skoro nigdy przenigdy nie odbiera telefonu... nie chce polegac na kims kto mi w chwili zwątpienia nawet 1 zdania przez telefon nie powie... ja mam daleko do szpitala i wymagam zeby lekarz ktory odpowiada poniekąd za moja ciaze raczeł odpowiedziec na moje pytanie jesli takowe posiadam....
    Mowilam mu podczas wizyty ze zwykle mam mało płytek - przestan stwarzac problemy, daj spokoj... no ok... zapytalam innym razem o krwotok po porodzie jako że mam skłonnosc najwidoczniej skoro za kazdym razem mi sie to zdarza... olał... przestan sie przejmowac pierdołami... a ja chcialam wiedziec dlaczego i chcialam poczuc sie po prostu bezpiecznie...
    Nie, to nie dla mnie...

Na szczescie ten z NFZ spokojnie tłumaczy i odpowiada... komorke tez odbiera ;) najwyzej powie ze bada pacjentkę i nie moze rozmawiac i prosi o kontakt np za godzinę

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lutego 2016, 07:45

f2w33e3k4fqom8sd.png
‹‹ 38 39 40 41 42 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ