Październikowe Mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Wczoraj padam o 21 małź włączył jakiś film, zachwala, mówi ze fajny... Może 3 minuty oglądałam ale czuje się dzisiaj o wiele lepiej.
Lu.iza - wczoraj bolało to marudziłam, dzisiaj nie boli (na razie pewnie) to tez się martwię czy jest dobrze. Nie dogodzi
Jusstin z noszeniem bedze problem, bo tak mała zaczęła 8 miesiąc, nie usiedzi w łóżeczku dłużej niż 20 minut. Znowu na podłodze nie spuszcze jej z oka bo juz się łapie np. kanapy czy mebli i chce się spindrać zazdroszczę Ci powrotu do pracy ja zostaje na macierzyńskim do czerwca, a potem pewnie L4. A masz nianie do córci, czy ktoś z rodziny zostanie z nią?
Rutelko i Vella - gratuluje udanych wiżyt
anulka1978 dałabym sobie spokój z tym lekarzem... tez kawałek musze dojechać na wizytę, ale mam zaufanie do mojego lekarza, prowadził moja 1 ciążę i chociaż nie jest super wygadanym gościem to jak wychodzę z badania to czuje się bezpiecznie i ze wszystko będzie dobrze.
Idę gotować zupę
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lutego 2016, 07:55
vella, Rutelka lubią tę wiadomość
-
Cześć MamaTuśka
BLU no wlasnie o to zaufanie chodzi... zawsze moge na usg sobie do niego pojsc ale nie ęde go traktowala jako lekarza prowadzącego, nie będe na nim polegała bo to po prostu sensu nie ma
Ja zupę gotujesz? ja mam wolne dzisiaj bo zostało mi mięcho z dnia wczorajszego, tylko surówkę dorobic i obiad gotowy
Na jutro juz mam w marynacie golonki indycze... tylko upiec
Odrobilam swoją strate w kilogramach... czyli waga jak przed ciążą...
Ja mam mdłosci popoludniowe a nie poranne, dziwnie tak
Z takim maluchem 6, 8 czy 12 miesiecy to jest naprawdę cięzko, zwlaszcza w ciąży... ja się zastanawialam wlasnie czy dalabym radę ogarnac takiego brzdąca maja kolejnego malucha w brzuchu... u mnie duza roznica miedzy dziecmi, nie byłam w takiej sytuacji jak Wy... jedno dzieciatko małe, drugie jeszcze mniejsze -
Przeglądam allegro... chyba skuszę sie na kilka tunik dresowych, widzę że maja sporo miejsca w brzuszku nie są typowo ciążowe ale myslę ze swietnie się w tej roli spełnią
http://allegro.pl/dresowa-gladka-sukienka-tuba-tunika-modna-blaszka-i5404901559.html
http://allegro.pl/sukienka-dresowa-tuba-gladka-tunika-bawelna-ml-i5583564463.html
Balerinki do tego i mozna śmigac
I tunika-narzutka mi sie podoba...
http://allegro.pl/modna-asymetryczna-bluzka-tunika-oversize-m8555-i5960852815.html
Jakas bokserka pod to i pełen luz
Nic mi się nie chce... czas wstac i ogarnac po weekendzie... u młodziezy zapewne znowu armagedon -
Tak podczytuję i chciałam Wam powiedzieć, że ja też mam inną lekarkę prowadzącą, a gdzie indziej chodzę na usg. Głównie z powodu jakości aparatu usg
To moja 3 ciąża, starsze dzieci są już nieco odchowane, ale różnica między nimi to niecałe 2 lata. Dogadują się rewelacyjnie i wcale nie było jakoś specjalnie ciężko na początku. Ale z trzecim wolałam poczekać , bo to już by było na raz dla mnie za dużo, zwłaszcza, że nie mamy dziadków do pomocy .
Jeszcze mam pytanie. Będziecie robić badania prenatalne? Mnie przysługują, bo jestem 35+ i pewnie zrobię.
W tej ciąży czuję się jak w poprzednich - mdli mnie 24 na dobę , ale jedna rzecz mnie dziwi. Nie dopinam już spodni. Fakt, że jestem (byłam ) szczupła i wszystkie dżinsy miałam slim, ale teraz mnie już w pasie cisną. W pierwszej ciąży brzuch zaczęło być coś tam widać w 5 miesiącu, a teraz to nie wiem, poe koniec 3 będzie już ciążowy . A Wy jak z brzuszkami? Widać coś?Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lutego 2016, 08:31
-
anulka1978 wrote:MARTI_88 a oni wszyscy z radości takie sceny robią czy z zaskoczenia czy złości? oszaleli?
nie robią zwykle takich scen. Wiedzieli, że staraliśmy się dwa lata poza tym jestem jedynaczką to mają świra...
nie zrobię mojemu dziecku takiej krzywdy, żeby było jedynakiem
masakra... -
Blu u mnie mąż jest na rodzicielskim do skonczenia roku przez małą, więc przynajmniej o to się nie martwie a ja pewnie popracuje do maja/ czerwca i tez na zwolnienie. W rezerwie mamy też babcię, więc nie jest źle. Problem w tym, że wracam na kompletnie nowe stanowisko, jak tylko pewnie się wdroze, to bede odchodzic, ale co zrobic.
MamaTuska witaj! Napisz coś więcej o sobie - skad jestes, ktora to ciaza?Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lutego 2016, 08:28
Blu lubi tę wiadomość
-
marti_88 wrote:nie robią zwykle takich scen. Wiedzieli, że staraliśmy się dwa lata poza tym jestem jedynaczką to mają świra...
nie zrobię mojemu dziecku takiej krzywdy, żeby było jedynakiem
masakra...
Ja jestem jedynaczką i może stad moje marzenie o 4ce dzieciWiadomość wyedytowana przez autora: 29 lutego 2016, 08:34
-
O! Jeszcze o witaminach coś doczytałam. Ja też łykam Omegemed Optima Forte, bo lekarz polecał jako jedne z najlepiej opracowanych, a mnie po zawartych w nich DHA nie mdli, jak w przypadku innych.
Morfologię muszę poprawić tak czy siak, ale na to mam sposoby babcine. Zobaczymy -
MamaTuśka wrote:Tak podczytuję i chciałam Wam powiedzieć, że ja też mam inną lekarkę prowadzącą, a gdzie indziej chodzę na usg. Głównie z powodu jakości aparatu usg
To moja 3 ciąża, starsze dzieci są już nieco odchowane, ale różnica między nimi to niecałe 2 lata. Dogadują się rewelacyjnie i wcale nie było jakoś specjalnie ciężko na początku. Ale z trzecim wolałam poczekać , bo to już by było na raz dla mnie za dużo, zwłaszcza, że nie mamy dziadków do pomocy .
Jeszcze mam pytanie. Będziecie robić badania prenatalne? Mnie przysługują, bo jestem 35+ i pewnie zrobię.
W tej ciąży czuję się jak w poprzednich - mdli mnie 24 na dobę , ale jedna rzecz mnie dziwi. Nie dopinam już spodni. Fakt, że jestem (byłam ) szczupła i wszystkie dżinsy miałam slim, ale teraz mnie już w pasie cisną. W pierwszej ciąży brzuch zaczęło być coś tam widać w 5 miesiącu, a teraz to nie wiem, poe koniec 3 będzie już ciążowy . A Wy jak z brzuszkami? Widać coś?
Kochana ja też w trzeciej ciąży i brzuszek - mimo iż należę do szczupłych - mam już prawdziwie ciązowy, zwłaszcza wieczorami (taki balonik )
Prenatalne robię, tez jestem 35+
Dzieci też mam odchowane i dziadkow do pomocy równiez nie mam
MamaTuśka lubi tę wiadomość
-
anulka1978 wrote:Kochana ja też w trzeciej ciąży i brzuszek - mimo iż należę do szczupłych - mam już prawdziwie ciązowy, zwłaszcza wieczorami (taki balonik )
Prenatalne robię, tez jestem 35+
Dzieci też mam odchowane i dziadkow do pomocy równiez nie mam
Anulka, ale numer . Dzieci już wiedzą, bo moje tak ? Jak im oznajmiliśmy, że mamy dla nich dobrą wiadomość, to najpierw z radością obstawiali psaWiadomość wyedytowana przez autora: 29 lutego 2016, 08:37
Anoolka, Sylwia_i_Niki, mizzelka, Limerikowo lubią tę wiadomość
-
Wiedzą wiedza dziewczyny wspierały nas w działaniach, trzymały kciuki Starsza córa przy okazji bycia w mieście (szkoła) latała po aptekach zeby mi testy owulacyjne albo ciązowe zakupic zebym nie musiala leciec specjalnie
Młodsza wypytywala wiecznie czy to już? fajnie tak...
Limerikowo lubi tę wiadomość
-
No fajnie, fajnie , ale ja się biłam z myślami, kiedy powiedzieć, czy nie za wcześnie, etc. I to też ciekawe, bo w 1 i 2 ciąży po ujrzeniu dwóch kreseczek ogłosiłam w koło, że jestem w ciąży i święto, więc jak lekarka w 6 tc powiedziała na pierwszej wizycie "Jest ciąża", to popatrzyłam na nią zdumiona i pomyślałam "No oczywiście, że jest, a jak inaczej". A teraz jakiś wypłoszony zając ze mnie wyłazi . Za dużo się człowiek internetu naczyta i potem świruje .
A z testami i planowaniem, to nie ma gorzej. I to czekanie w drugiej fazie cyklu na dwie kreski To dopiero była lekcja cierpliwości. Starałam się wrzucać na luz, bo bałam się, że inaczej skutek będzie odwrotny (oczywiście internet mi podpowiedział, jak to rezerwy jajników się obniżają po 35 r.ż.) -
Ohoho widze duze podobienstwo
Trzecia ciąża niby powienin byc luz a tu panika i strach w oczach
O jajnikach się naczytalam, balam się ze bede miala cykle bezowulacyjne...
Potem o wadach i poronieniach z nimi związanych...
Nie, wujek google nie pomaga w takich sytuacjach
Lece się szykowac bo z psami chcę pojsc poki pogoda w miaręMamaTuśka lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny , mam kolejna wizytę 23 marca , przecież to mozna zwariować tyle czasu .... , najchetniej bym sie podłączyła do tego usg lub chodziła co tydzien słuchać serduszka , mam dziś gorszy dzien chyba16.09.15 3 puste jaja plodowe [*] [*] [*]
Jeszcze bedzie przepięknie ....!