X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Październikowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • Ola_85 Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sysunia32 wrote:
    Moi poprzedni to córka 20 we wrześniu, syn 18, córka 12, syn 10, syn 8 i córka 4 w lipcu.ja zawsze marzyłam o siódemce i się udało.
    Boze kochany ale jestes dzielna jak ty dajesz rade???

monami, Sysunia32 lubią tę wiadomość

km5s8ribs34fnes6.png
  • Zetzet Ekspertka

Wysłany: 29 lutego 2016, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry Mamusie :) Milego poniedzialku!

Moj rozpoczal sie od rozmowy z muszla ;), wiec nie za fajnie. A z drugiej strony im gorzej sie czujemy tym w sumie lepiej - czy jakos tak ;) Na szczescie pociesza mnie mysl, ze o 15 mam lekarza, wiec mam nadzieje znow zobaczyc moje Malenstwa. Wiec byle do 15...

Sysunia32 - ja tez jestem w Niemczech i licze dzis na Mutterpass :)

34bwdqk3lobtgyq7.png
  • Ewelka Elka Ekspertka

Wysłany: 29 lutego 2016, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    odzywam się po dłuższej nieobecności, mdłości mnie męczyły niemiłosiernie przez 2 tygodnie ;) teraz już ok, a oczywiście martwię się, że to niedobrze, bo piersi też już tylko delikatnie czuję...
    Jeśli można to chciałam dodać dane do tabelki :) 24 lata, Lublin, a przeczuwam dziewczynkę, bo w rodzinie same baby ;)

monami, Rutelka lubią tę wiadomość

2iq53e5e3yojhi4f.png
    4c3thqvknxkcy7op.png
  • Evee Przyjaciółka

Wysłany: 29 lutego 2016, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaTuśka wrote:
    Evee, a co się dzieje? Bo ja tu nowa jestem i moze coś przeoczyłam.
    Co do gorszych dni, to ciążowy roller coaster to norma :)

Noooo nic sie nie dzieje :) , byłam w środę na usg bije serduszko , 12 mm , piersi bolą sikam jak szalona , lekkie mdłości i kolejna wizyta 23 marca a dla mnie to wieczność :) juz bym znow poszła zobaczyć jak bije, posłuchać i znow usłyszeć ze wszystko ok !!!
    Siedze na l4 , nudzi mi sie , a szukać inspiracji dziecięcych jeszcze nie chce bo jakos chciała bym juz byc w bardziej bezpiecznym 4 miesiącu , choć jak bede w 4 tez bede marudzić , taka moja natura :)

monami, mizzelka, Rutelka lubią tę wiadomość

16.09.15 3 puste jaja plodowe [*] [*] [*]
    Jeszcze bedzie przepięknie ....!
    w57vs65g5x1yfrve.png
  • Kasiowa Ekspertka

Wysłany: 29 lutego 2016, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wielki szacunek dla Mam z więcej niż jednym dzieckiem ja ledwo daje radę z jednym. Niby jest grzeczny i sam umie się bawić a teraz nawet śpi ale czuje się strasznie zmęczona. Cały dzień bym spała albo wisiała nad porcelana, te całodobowe mdłości wykańczają ale tak jak pisze Zetzet podobno to znak ze wszystko ok.
    Co do witamin to ja kupiłam mama dha premium maja dużo dha i wszystko co potrzebne, łyka się 2 tabletki dziennie, minus to wielkość kapsułki przy moich mdlosciach jest to wyzwanie. Cena tez ok bo w jakiejś aptece internetowej za 2 opakowania zapłaciłam 70zl juz z przesyłka. Lekarz tez polecała omegamed ale cena mnie powaliła.

monami lubi tę wiadomość

mhsvx1hpwrujc2kg.png

mhsvi09kr9rlxlbj.png
  • Evvelina Koleżanka

Wysłany: 29 lutego 2016, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy u Was zdarzają się sensacje jelitowe ? Bo nie wiem czy to normalne. Tak jakbym miała zespól jelita drażliwego. Są dni kiedy biegam co chwile do toalety i boli mnie przy tym brzuch.

152303cb02.png
    Bijące serduszko 07.03. <3
  • MamaTuśka Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evvelina wrote:
    Dziewczyny czy u Was zdarzają się sensacje jelitowe ? Bo nie wiem czy to normalne. Tak jakbym miała zespól jelita drażliwego. Są dni kiedy biegam co chwile do toalety i boli mnie przy tym brzuch.

W 5 tygodniu tak, rzeczywiśie były, teraz w drugą stronę... Ale dla pewności zadzwoń sobie do gin.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lutego 2016, 10:23

• Ibiza Ekspertka

Wysłany: 29 lutego 2016, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaTuska witaj :)!

Evee, ja tez mam wizyte dopiero 24.03 i w sumie to moja pierwsza wizyta...Ale spokojna w miare jestem, bo wszystkie objawy ciazowe w miare lagodny sposob ale jednak mnie dotykaja. Wiec sie nie stresuj , jak masz objawy, to jest wszystko ok.
    U mnie najlepsze bylo jak poszlam do lekarza po list, w ktorym tyg ciazy jestem, na kiedy jest spodziewany porod, zeby zaniesc do pracy. no to lekarz przypomne- wie,ze jestem w ciazy, bo mu powiedzialam,ze zrobilam testy, wiec to jest to na czym sie opiera,ze jestem w ciazy. Jedynie sie spytal, czy mam jakies objawy, wiec na tej podstawie,moje testy, moje objawy wypisal list do pracy :).

EwelkaElka, u mnie zupelnie podobna sytuacja, przez dwa tyg czulam sie fatalnie, ogromnee mdlosci, zwlaszcza po jedzeniu , teraz sie uspokoilo i mysle,ze juz koniec,tak samo mialam w 1 ciazy, wiec u Ciebie tez pewnie sie jus uspokoilo.

Kasiowa, ja tak samo podziwiam wszystkei mamy z maluchami,mam swoje objawy, ale podejrzewam,ze wiele dziewczyn ma znacznie gorzej. Nie wiem jak dalabym rade z takim maluszkiem, co potrzebuje non stop uwagi, pewnie jakos bym sobie dala,bym musiala ;). Ale ogolnie szacun dla wszystkich mamusiek,dla Ciebie Kasiowa tak samo, bo to jednak czesto ciezka praca zwlaszcza dla mam w ciazy !

Zetzet to kciukasy za dzisiejsza wizyte:)

https://www.maluchy.pl/li-72797.png
  • Ibiza Ekspertka

Wysłany: 29 lutego 2016, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evvelina, oj mialam czesto problemy jelitowe, jeszcze do zeszlego tyg. Czulam jakby tam byl jakis zastoj, wiem,ze nie jest wskazane, ale czesto delkatnie ,masowalam sobie brzuch, bo to jedynie pozwalalo mi pozbyc sie bolu i czulam po tym niesamowita ulge, tak jakby cos sie ruszylo tam. Natomiast z rana czeste biegunki, ale juz sie unormowalo.

• Zetzet Ekspertka

Wysłany: 29 lutego 2016, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez mam sensacje zoladkowe niestety... Jakby same mdlosci nie byly wystarczajace :-/

34bwdqk3lobtgyq7.png
  • lu.iza Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ibiza ja mialam to samo, poszlam do gina i powiedzial mi ze to znaczy ze jest za malo progestronu i jelita nie daja rady... Non stop mi jezdzilo w brzuchu szczegolnie rano, jak przy jakiejs jelitowce. Przepisal mi duphaston i problemy sie skonczyly :)

Ibiza lubi tę wiadomość

qb3cl6d8iexq5cc7.png
    m3sxc6edpjlusky4.png
  • MamaTuśka Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie. A co jak w drugą stronę? Ja miałam pozwolenie nawet na ziółka, bo jeśli organizm nie reaguje gwałtownie (skurcze), to są bezpieczne. Śliwki, morele, błonnik, woda, to nie ze mną. Nie działa :(. Macie coś sprawdzonego?

• Evelle Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ibiza wrote:
    MamaTuska witaj :)!

Evee, ja tez mam wizyte dopiero 24.03 i w sumie to moja pierwsza wizyta...Ale spokojna w miare jestem, bo wszystkie objawy ciazowe w miare lagodny sposob ale jednak mnie dotykaja. Wiec sie nie stresuj , jak masz objawy, to jest wszystko ok.
    U mnie najlepsze bylo jak poszlam do lekarza po list, w ktorym tyg ciazy jestem, na kiedy jest spodziewany porod, zeby zaniesc do pracy. no to lekarz przypomne- wie,ze jestem w ciazy, bo mu powiedzialam,ze zrobilam testy, wiec to jest to na czym sie opiera,ze jestem w ciazy. Jedynie sie spytal, czy mam jakies objawy, wiec na tej podstawie,moje testy, moje objawy wypisal list do pracy :).

EwelkaElka, u mnie zupelnie podobna sytuacja, przez dwa tyg czulam sie fatalnie, ogromnee mdlosci, zwlaszcza po jedzeniu , teraz sie uspokoilo i mysle,ze juz koniec,tak samo mialam w 1 ciazy, wiec u Ciebie tez pewnie sie jus uspokoilo.

Kasiowa, ja tak samo podziwiam wszystkei mamy z maluchami,mam swoje objawy, ale podejrzewam,ze wiele dziewczyn ma znacznie gorzej. Nie wiem jak dalabym rade z takim maluszkiem, co potrzebuje non stop uwagi, pewnie jakos bym sobie dala,bym musiala ;). Ale ogolnie szacun dla wszystkich mamusiek,dla Ciebie Kasiowa tak samo, bo to jednak czesto ciezka praca zwlaszcza dla mam w ciazy !

Zetzet to kciukasy za dzisiejsza wizyte:)
    Hej u mnie w pracy od razu kadrowa tez chce zaswiadczenie o przewidywanej dacie porodu zastanawiam sie po co i czemu tak szybko to chce, zanioslam to zwolnienie ciazowe a to dopiero czwarty tydzien lecial a ta mi z tym wypalila ze najszybciej to zalatwic! Wkurzyla mnie troszke dopiero w tym tygodniu wizyta serduszkowa bedzie czlowiek nie mysli o porodzie a ta chce juz wiedziec!!!

atdc9vvjtiub4xrf.png
  • inaa Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejo kochane... dziś dla mnie wielki dzień. Mam nadzieje zobaczyć mojego kochanego groszka <3 ! Mimo to boje sie jak głupia bo 2 tyg temu nie było nic widać i czy on tam w ogole jest?

Musze sobie spisac pytania do gin na kartce bo ja potem o wszystkim zapominam

monami, Visenna lubią tę wiadomość

thgf9n73strbq9ak.png

thgfyx8d9lmvw97c.png
    Aniołek (8tc)-3.2016 :* Kocham Cię !
    Aniołek (7tc)-12.2016 :* Kocham Cię !

• Ibiza Ekspertka

Wysłany: 29 lutego 2016, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem Evelle, to jest troche chore. Czlowiek ma nadzieje,ze wszystko bedzie ok, ale wiadomo na wiele rzeczy nie mamy wplywu a na poczatku ciazy wymagac takie papiery, troche bez sensu!!

Evelle lubi tę wiadomość

• Evvelina Koleżanka

Wysłany: 29 lutego 2016, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uf .. dziękuję, uspokoiłyście mnie. Czyli trzeba przeczekać. Już nauczyłam się że najgorzej jest po warzywach strączkowych i kapuście. Ale jak mi się zachciało kwaszonej w piątek i zjadłam do obiadu to myślałam później że umrę.

Wizytę serduszkową mam za tydzień, (07.03) Muszę pamiętać żeby o tym porozmawiać.

Dzisiaj o mały włos nie zabrałam koleżance z pracy serka waniliowego :D tak go zapragnęłam jak zobaczyłam co je. Koniecznie muszę mieć serek ! Wymknę się po cichu do sklepu :D

Blu, Ibiza, Auro, mizzelka lubią tę wiadomość

152303cb02.png
  • Evvelina Koleżanka

Wysłany: 29 lutego 2016, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lu.iza wrote:
    Ibiza ja mialam to samo, poszlam do gina i powiedzial mi ze to znaczy ze jest za malo progestronu i jelita nie daja rady... Non stop mi jezdzilo w brzuchu szczegolnie rano, jak przy jakiejs jelitowce. Przepisal mi duphaston i problemy sie skonczyly :)

Dzięki, zapytam i o to w takim razie, u mnie progesteron był zawsze bardzo wysoki przed ciążą (powyżej 21) nie miałam nigdy żadnych objawów niedomogi lutealnej. Ale może przed wizytą zrobię badanie żeby sprawdzić poziom w ciąży.

152303cb02.png
  • szynszyl Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się po weekendzie :) gratuluję serduszek :)
    Ja od wczoraj taki mały niepokój czuję, bo już mi się duży do wizyty-7.03. A nie mam jakichś spektakularnych objawów i się martwię czy wszystko jest ok. Ale jeszcze tydzień dam radę.
    Zapisałam się na to usg genetyczne na 23.03 :)
    A wracając do tego urlopu to podobno zwolnienie chodzące, dla zusu obejmuje chodzenie do lekarza, apteki sklepu itp. A nie wakacje. Ogólnie trzeba mieć niefart, żeby przyszli, ale jednak może się zdarzyć. Jeśli mi lekarz pozwoli to chce lecieć mimo wszystko :) może zadzwonię do nich i zapytam.

Ibiza, monami, Anoolka, Anoolka lubią tę wiadomość

3jgx3e3kscbj73hd.png
  • Blu Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anulka1978 wrote:
    Cześć MamaTuśka ;)

BLU no wlasnie o to zaufanie chodzi... zawsze moge na usg sobie do niego pojsc ale nie ęde go traktowala jako lekarza prowadzącego, nie będe na nim polegała bo to po prostu sensu nie ma

Ja zupę gotujesz? ja mam wolne dzisiaj bo zostało mi mięcho z dnia wczorajszego, tylko surówkę dorobic i obiad gotowy
    Na jutro juz mam w marynacie golonki indycze... tylko upiec ;)

Odrobilam swoją strate w kilogramach... czyli waga jak przed ciążą...

Ja mam mdłosci popoludniowe a nie poranne, dziwnie tak ;)

Z takim maluchem 6, 8 czy 12 miesiecy to jest naprawdę cięzko, zwlaszcza w ciąży... ja się zastanawialam wlasnie czy dalabym radę ogarnac takiego brzdąca maja kolejnego malucha w brzuchu... u mnie duza roznica miedzy dziecmi, nie byłam w takiej sytuacji jak Wy... jedno dzieciatko małe, drugie jeszcze mniejsze :)

Ugotowałam ogórkową mega kwaśną <love> :D

Ibiza, mizzelka lubią tę wiadomość

CBx2p2.pnglEw8p2.pngV23dp2.png
  • Ibiza Ekspertka

Wysłany: 29 lutego 2016, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lu.iza dzieki za informacje o progesteronie. Chyba sie wybiore jednak wczesniej na wizyte :)

MamaTuska niestety nie pomoge, bo u mnie owoce wywolywaly jednak rewolucje zoladkowa ;). a te ziolka pomagaja ci cos?

inaa powodzenia dzisiaj :)!

inaa lubi tę wiadomość

‹‹ 40 41 42 43 44 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ