Październikowe Mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Evvelina, ja chodzę do doktora Połujańskiego, ale traktuje go jako doktorka numer dwa. Sam w sobie na pewno nie jest z tych ostatnich, miły, kulturalny i delikatny ale np. nie mam do niego numeru telefonu, abym mogła zadzwonić o każdej porze dnia i nocy jak zacznie mnie coś niepokoić, a dla mnie to ważne..
-
Jacqueline wrote:Dobra, staram się uspokoić.
Tydzień temu miałam pare dni tak w kratke trochę śluzu różowego popołudniami, ale 3 dni był całkowity spokój teraz.
Fakt też, że na dniach teraz miałabym normalnie miesiączkę gdyby nie ciąża.
Mam nadzieję, że Kropek przetrwa
A to grypa czy coś podobnego na początku ciąży, potem te plamienia w terminie @, teraz znowu coś...
Poczekaj na spokojnie jak sytuacja sie rozwinie. Oby to tylko takie śladowe plamienie - tak jak pisały dziewczyny - może miałabyś teraz miesiączkę?
-
Evvelina wrote:Zapisałam Sprawdzę terminy. Czy on robi USG podczas wizyty ?
-
nick nieaktualnyMMM2016 wrote:Zastanawiam się nad terminem usg genetycznego. Umówiłam się na 30.03. To będzie 13 +0).
Teoretycznie można się umawiać od 11 tc aż do 13 + 6
Czy myślicie, że ten termin jest ok? Czy może lepiej umówić się tydzień wcześniej? -
MMM2016 wrote:Zastanawiam się nad terminem usg genetycznego. Umówiłam się na 30.03. To będzie 13 +0).
Czy myślicie, że ten termin jest ok? Czy może lepiej umówić się tydzień wcześniej?
To trochę zależy od lekarza. Ja się zapisywałam tez na 13 tydzień, ale wyglądało to tak ze podawałam datę ostatniej miesiączki i pani zaproponowała terminy w wybranym przez nią tygodniu. -
ja jeszcze w ogóle się nie umawiałam na prenatalne, ale mam wizytę teraz w czwartek i myślę, że po niej zapiszę się.
Jacqueline -jak tam sytuacja u Ciebie? Trzymam kciuki, żeby to było tylko drobne plamienie.
U mnie po powrocie nuuudy w pracy, czekam na swojego kierownika, który będzie w czwartek. I odliczam minuty do końca -
Wizyta w toalecie i znów krew na papierze...
W szpitalu pewnie by mnie położyli jeśli na IP pojadę.
A co mi z tego leżenia tam, najwyżej usg zrobią. Choć pewnie więcej bym tam leżała niż w domu.12.12.2017 - jestem Izabela, 55cm i 4450g
Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g
Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
-
Ola_85 wrote:Dziewczyny jestem po badaniu Usg.Wszystko ok.Dzidzia rosnie.Jest serduszko 174/min,a dzidzia ma 17 mm Termin z usg mam na 7.10 a z okresu.8,10.Po krwiaku nie ma sladu,cech odklejania tez nie mam.Maz miał łzy w oczach jak o ty mu powiedziałam.
-
Biorę Luteinę dopochwową 100mg 2x1. Dzwoniłam do lekarza i mówił, że jeśli nie mam bóli/skurczy to siedzieć spokojnie w domu.
Czytałam, że przy płomieniach powinno się brać progesteron doustnie. Pewnie by mi w szpitalu zmienili.
Ale tak strasznie nie chce leżeć w szpitalu... Z jednego powodu, jak czekałam w zeszłym roku na zabieg czy leżałam już po, to słyszałam ciągle jak KTG gdzieś robią...Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lutego 2016, 15:00
12.12.2017 - jestem Izabela, 55cm i 4450g
Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g
Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
-
MMM2016 wrote:Zastanawiam się nad terminem usg genetycznego. Umówiłam się na 30.03. To będzie 13 +0).
Czy myślicie, że ten termin jest ok? Czy może lepiej umówić się tydzień wcześniej?
Ja idę 24.03 i to bedzie 12 tyg i 6 dni podobnie ja u Ciebie gin mowil ze bardzo dobry termin badania robi sie w zasadzie od polowy 12 tygodnia (jak sie umawialam to pani wzrocila na to uwagę, zeby nie szybcej niz polowa 12 tygodnia) do 13t i 6 dni czyli przez 2,5 tygodnia... Ty masz termin w zasadzie wyśrodkowany mozna by powiedziecWiadomość wyedytowana przez autora: 29 lutego 2016, 15:07
-
Cześć Dziewczyny,
Jacqueline, jedź sprawdź co tam się dzieje w razie czego wypiszesz się na żądanie, a będziesz spokojniejsza ..
MMM zapisz się tydzień wcześniej, lepiej jak się jest po środku niż na końcu
Ja dziś rano byłam na szybkiej wizycie, ponoć bije ..
Nie widziałam ani nie słyszałam w Gabinecie ma na prawdę beznadziejne usg bo Mój człowieczek powinien mieć rączki, nóżki a była jedna duża plama
Najważniejsze, że wszystko jest w porządku za 2 tygodnie mam u Niej USG na lepszym sprzęcie - dzień wcześniej muszę zrobić badania ..
USG pokazało teraz termin na dwa dni później ale nie będę już niczego zmieniała
Prenatalne z 25 marca przeniosłam na 30 będzie 12+4 a no i dostałam skierowanie tak więc zaoszczędzę 450 zł
Zainwestuję to w prywatną wizytę po połówkowym aby mieć piękne zdjęciaWiadomość wyedytowana przez autora: 29 lutego 2016, 15:05
Jusstin, mizzelka lubią tę wiadomość
-
Jacqueline wrote:Wizyta w toalecie i znów krew na papierze...
W szpitalu pewnie by mnie położyli jeśli na IP pojadę.
A co mi z tego leżenia tam, najwyżej usg zrobią. Choć pewnie więcej bym tam leżała niż w domu.
Ja jestem zdania ze lepiej pojechac i upewnic sie ze wszystko jest w porzadku... tak jest bezpieczniej -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny