Październikowe Mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
MagicM wrote:Dziewczyny, słabo się dzisiaj czuje. Myślałam że mam temperaturę aż wysłałam męza do apteki po termometr bo nie mieliśmy. Okazało się że mam mniejszą niż 36,6 bo dokładnie 36,3. Czy to może być coś niedobrego?
Dlatego absolutnie nie pomoge w tej kwestii... jedyne co mi przychodzi do glowy to pytanie o jakośc termometru bo ja wg zwykłego rtęciowego mam jakiś tam wynik a jak zmierzę elektronicznym, takim zwykłym elektronicznym (nie jakims cudownym za kupe kasy) to mam zawsze zaniżoną
Dlatego mam termometr starego typu i sugeruję sie tylko takim...
Kupilam tez zblizeniowy ale jakos... mimo wszystko... przekonania nie mam...
Zdarzylo mi się ze robilam choremu dzieciakowi 3 pomiary pod rzad i jeden byl wysoki, 2 niskie... baterie ok... nie kumam...
-
marti_88 wrote:anulka za każdym razem jak słyszę czy czytam o takich przypadkach jak Twój to aż mi się włosy jeżą!
No ja pierd... co to jest, że co lekarz to ma inną teorię. Komu tu ufać. Sobie? chyba tak.
No a dwa że ja jestem mega panikara... lękiem numer jeden sa choroby, operacje, szpitale... spanikowalam...
Nie mam pojecia czemu takie niskie plytki wtedy mialam ale był to stan przejsciowy jak widac ! teraz mam przepięknie wysoki poziom i jestem mega szczesliwa
marti_88 lubi tę wiadomość
-
tajemniczazolza wrote:Rutelka na pewno?
Patrzyłam na te normy... troszeczkę do dla mnie czarna magia.
Byłam w środę, nie powinnna być wyższa?
Przyrosła? a czy nie za mało? tysiace takich pytan mialabym w glowie i niepotrzebny stres ...
Kochana wszystko jest w porzadku !! ciesz się ciążąEvvelina, walleriana lubią tę wiadomość
-
Na IP na razie nie pojechałam. Przy kolejnej wizycie w toalecie znów była krew przy podcieraniu troche, przed chwilą byłam znów i papier czysty.
Chwilowo i tak nie miałby kto ze mną podjechać
.
Całe szczęście nic mnie nie boli, no nie licząc piersi
Wujka Google nie zamierzam czytać, bo wiem, że takie sytuacje różnie się kończą, a nie chce czytać o tych złych
Dzięki dziewczyny12.12.2017 - jestem Izabela, 55cm i 4450g
Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g
Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
-
W morfologii wszystko mam w normach, jedynie RDW lekko zaniżone - norma jest 11,5 do 15 a ja mam 11,1 i wynik został pogrubiony na wydruku jako nieprawidłowy...
Muszę się skonsultowac z koleżanką, jest lekrzem ogolnym, niech podpowie co moze byc powodem... podwyzszony RDW to wiem ze anemia z powodu niskiego poziomu żelaza... ale zanizony? niby tez anemia ale skad? nie wiem -
czesc
witam się w 7 tygodniu na na na
Idę czytać co tam się działo od rana.
Blu wrote:Mąż też niezadowolony, bo dla niego też trafił się zakaz
Mój sobie z lekarzem ustalił że w zasadzie to przytulanki wspaniale rozluźniają mieśnie i wyszło na to że sex jest lepszy niż luteina mam w zaleceniach rano i wieczorem ehh faceci
NiecierpliwaKarolina, Visenna, Blu lubią tę wiadomość
-
Kasik2 wrote:czesc
witam się w 7 tygodniu na na na
Idę czytać co tam się działo od rana.
Mój sobie z lekarzem ustalił że w zasadzie to przytulanki wspaniale rozluźniają mieśnie i wyszło na to że sex jest lepszy niż luteina mam w zaleceniach rano i wieczorem ehh faceci
Rano i wieczorem? Wooow....
ja muszę zapytać o to w środę, bo ostatnio zapomniałam, a przyznam, że troszkę sie boję i mąż cierpi... -
anulka1978 wrote:I to jest powód dla ktorego ja bety nie sprawdzalam i nie sprawdzam....
Przyrosła? a czy nie za mało? tysiace takich pytan mialabym w glowie i niepotrzebny stres ...
Kochana wszystko jest w porzadku !! ciesz się ciążą -
gratuluje wizyt
Anulka super wynik
a co do mdłości... kazałam mężowi kupić mi cos na te mdlosci zeby zalagodzić bo czasami nie daje rady ;/
i dały mu http://www.i-apteka.pl/product-pol-50942-Aviomarin-Natural-x-10-tabletek.html?rec=101805102
sprzeczały sie że nie ma witamin z imbirem dla kobiet w ciazy -.-
no ale szczegół.
zna sie ktoś? można w ciazy spokojnie? -
Anulka - ja robiłam glukozę na czczo dziś, miałam 8312.12.2017 - jestem Izabela, 55cm i 4450g
-
Luiza - jeśli IgG miałaś dodatnie a IgM ujemne to dobrze, przechodziłaś już kiedyś cytomegalie. Niestety ta paskuda może się uaktywnić ponownie, nie jest tak jak z Toxo, ale zakażenie wtórne jest dużo mniej groźne niż pierwszy raz byś się miała tym zarazić w ciąży.12.12.2017 - jestem Izabela, 55cm i 4450g
-
anulka1978 wrote:Dziewczyny robiłyscie juz badanie glukozy we krwi?
jakie macie wyniki?
Tak. 95,20 mg/dl. Wysoko, ale ciągle w normie. Przed ciążą miałam podobny wynik. Mam IO i jadę ciągle na sioforze.
A Ty jaki masz wynik, zaniepokoił Cię?